Studere i Australia

Studere i Australia - illustrasjon

Studere i Australia – en god utdannelse og opplevelser du aldri vil glemme

Ved å studere i Australia vil du kunne få en studietid helt utenom det vanlige.

Australske universiteter er kjente for sin høye kvalitet på forelesere, undervisningsmetoder og studiefasiliteter. På verdensbasis er det derfor stor aksept og respekt for australske grader.


SONOR samarbeider med en rekke solide og høyt rangerte universiteter i Australia. Velg blant metropolen Sydney og den kulturelle hovedstaden Melbourne. Reis til solskinnsstaten Queensland, der solen aldri helt slipper taket og slå deg løs i surfeparadisene. La deg friste av vindistriktene og strendene langs kysten ved Perth i vest eller Wollongong i øst.  

Se for deg et studentliv der lesesalen like gjerne er en palmebefengt plen på campus, der du slikker sol mens du leser. Om du tar sjansen på å forlate det kalde nord til fordel for et liv sør for ekvator har du gjort et godt valg. Du får en god utdannelse – og opplevelser du aldri vil glemme.  

Nysgjerrig på studier i Australia? Ikke vent med å komme i gang, ta kontakt med våre studieveiledere i dag!
Studiedestinasjoner


New South Wales

Denne delstaten er Australias mest folkerike. Her er klimaet temperert, med varme somre og milde vintre. New South Wales huser landets desidert mest kjente by, nemlig Sydney!

Gjør deg klar til alt sandstrender, og regnskog, til et pulserende byliv.

Våre samarbeidsuniversiteter i New South Wales:

Queensland

Queensland er kjent som solskinnsstaten.Her finner du milevis av kritthvite strender, korallrev og tropiske øyer.

Forholdene ligger særlig godt til rette for både snorkling, surfing og dykking. Dette er en drømmeplass for vinterbleke nordmenn!

Våre samarbeidsuniversiteter i Queensland:

South Australia

South Australia er kjent som the festival state, og delstaten lever virkelig opp til navnet sitt med over 400 ulike festivaler i året.

Delstatens største by, Adelaide, er kjent for å ha et yrende kulturliv. Så da er det bare å kose seg og nyte tiden i middelhavsklimaet!

Vårt samarbeidsuniversitet i South Australia:

Victoria

Dette er den sørligste delstaten i Australia. Melbourne er delstatens største by og er ansett for å være Australias kulturelle hovedstad med et yrende miljø for film, kunst og design.

I Victoria vil du oppleve et temperert klima, med varme somre og milde vintre.

Våre samarbeidsuniversiteter i Victoria:

Western Australia

Delstaten Western Australia ligger sørvest i Australia. Området bry på varierte natur, kritthvite strender, vingårder, det vakre korallrevet Ningaloo Reef, samt byen Perth.

Perth har alt en storby kan tilby, i tillegg til milevis med strender og perfekte surfeforhold!

Vårt samarbeidsuniversitet i Western Australia:

Studiefakta om å studere i Australia

  Som student kan man stort sett velge om man vil starte sine studier enten i juli (semester 2) eller februar (semester 1).

  Her fins det unntak, og skoler som Bond University, Griffith University, og UNSW Sydey har tre mulige opptak i året.

  Merk at selv om vi starter skoleåret vårt i august hvert år, så er den normerte starten for studier down under i februar hvert år. Det er en rekke fag som kun har studiestart i dette semesteret.

  Ta kontakt med en veileder i Study Outside Norway (SONOR) for å kartlegge dine videre muligheter.

  Hva en skole koster avhenger av mange faktorer slik som lengde på studiet, mengde laboratorietimer, ekskursjoner etc.

  Generelt sett så vil et studieår i Australia starte på rundt 22.000 AUD og oppover.

  Merk at tre av Study Outside Norway (SONOR) sine skoler er på tilleggsstipendlisten slik at du kvalifiserer for ekstra stipend. Disse skolene er:

  University of Western Australia
  University of Melbourne, og
  UNSW Sydney

  Merk at en rekke universitet i Australia har stipender. Snakk med din veileder i SONOR for å se hvilke stipender som er tilgjengelig.

  Det er ikke et gitt svar på dette spørsmålet. Australske universitet vurderer norske søkere på samme måte som du blir vurdert i forhold til opptak i Norge. Du blir vurdert ut fra fag og karakterer.

  På generelt grunnlag starter vurderingen av norske studenter på et snitt på rundt 3.5 eller bedre fra videregående skolen.

  MERK: Australske skoler gir ikke tilleggspoeng for realfag, alder etc, de regner kun ditt rene karaktersnitt ut fra karakterene dine.

  Som for bachelorgrader vil det variere litt  fra skole til skole og grad til grad hva kravene vil være. Generelt sett starter vurderingen av søkere med karaktersnitt på C eller bedre fra din bachelor.

  En fordel med å søke via Study Outside Norway (SONOR) er at 4 eller bedre i engelsk fra VGS vil kunne gi fritak for TOEFL eller IELTS test ved de fleste grader og skoler.

  Det kan være enkelte heftelser ved dette så det lønner seg å ha en tett dialog med din veileder for å kartlegge hva som er tilfelle for deg. Dette gjelder primært bachelorgrader. Enkelte skoler benytter seg av denne regelen for enkelte mastergradsopptak.  I de fleste tilfeller vil det være krav om språktest for opptak på en mastergrad.

Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Registrer deg for gratis studieveiledning

Ved å registrer deg blir du tildelt en veileder som vil hjelpe deg kartlegge dine muligheter for videre studier i utlandet.
Din veileder er tilgjengelig for å svare på dine spørsmål gratis og uforpliktende.
 • Kontaktdetaljer

 • Postadresse

 • Hvor har du hørt om SONOR?

 • Karakterer

 • Hva vil du studere?

 • Studiestart

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.