Studere i Australia

Asurblått hav, endeløse strender, store kulturopplevelser og en rekke høyt respekterte universiteter. Hvorfor bli hjemme når du kan studere i Australia?

Ved å studere i Australia vil du kunne få en studietid helt utenom det vanlige. Australske universiteter er kjente for sin høye kvalitet på forelesere, undervisningsmetoder og studiefasiliteter. På verdensbasis er det derfor stor aksept og respekt for australske grader.

Australia er dessuten et svært variert land som har mye å by på ved siden av det akademiske. Her kan du sole deg på kritthvite strender, dra på spennende utflukter inn i den fuktige regnskogen, eller få en genuin australsk opplevelse ute i den enorme ødemarken, «the Australian outback».

Til tross for at Norge ligger helt på andre siden av jordkloden vil den vennligsinnede lokalbefolkningen sørge for at du raskt føler deg hjemme. Sjansen er dessuten stor for at du i løpet av oppholdet blir smittet av den åpne og avslappede holdningen til livet som australierne er så kjent for.

Studiefakta om å studere i Australia:

Når er det studiestart i Australia?

Som student kan man stort sett velge om man vil starte sine studier enten i juli (semester 2) eller februar (semester 1). Her fins det unntak, og skoler som Bond University, Griffith University, og UNSW Sydey har tre mulige opptak i året. Merk at selv om vi starter skoleåret vårt i august hvert år, så er den normerte starten for studier down under i februar hvert år. Det er en rekke fag som kun har studiestart i dette semesteret. Ta kontakt med en veileder i Study Outside Norway (SONOR) for å kartlegge dine videre muligheter.

Gjennomsnittlig skolepenger per år for universitet i Australia?

Hva en skole koster avhenger av mange faktorer slik som lengde på studiet, mengde laboratorietimer, ekskursjoner etc. Generelt sett så vil et studieår i Australia starte på rundt 22.000 AUD og oppover. Merk at tre av Study Outside Norway (SONOR) sine skoler er på tilleggsstipendlisten slik at du kvalifiserer for ekstra stipend. Disse skolene er:

Merk at en rekke universitet i Australia har stipender. Snakk med din veileder i SONOR for å se hvilke stipender som er tilgjengelig.

Generelle opptakskrav universitet i Australia?

Det er ikke et gitt svar på dette spørsmålet. Australske universitet vurderer norske søkere på samme måte som du blir vurdert i forhold til opptak i Norge. Du blir vurdert ut fra fag og karakterer. På generelt grunnlag starter vurderingen av norske studenter på et snitt på rundt 3.5 eller bedre fra videregående skolen. MERK: Australske skoler gir ikke tilleggspoeng for realfag, alder etc, de regner kun ditt rene karaktersnitt ut fra karakterene dine.

Som for bachelorgrader vil det variere litt  fra skole til skole og grad til grad hva kravene vil være. Generelt sett starter vurderingen av søkere med karaktersnitt på C eller bedre fra din bachelor.

Språkkrav for opptak på universitet i Australia?

En fordel med å søke via Study Outside Norway (SONOR) er at 4 eller bedre i engelsk fra VGS vil kunne gi fritak for TOEFL eller IELTS test ved de fleste grader og skoler. Det kan være enkelte heftelser ved dette så det lønner seg å ha en tett dialog med din veileder for å kartlegge hva som er tilfelle for deg. Dette gjelder primært bachelorgrader. Enkelte skoler benytter seg av denne regelen for enkelte mastergradsopptak.  I de fleste tilfeller vil det være krav om språktest for opptak på en mastergrad.

Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Registrer deg for gratis studieveiledning

Ved å registrer deg blir du tildelt en veileder som vil hjelpe deg kartlegge dine muligheter for videre studier i utlandet.
Din veileder er tilgjengelig for å svare på dine spørsmål gratis og uforpliktende.
  • Kontaktdetaljer

  • Postadresse

  • Hvor har du hørt om SONOR?

  • Karakterer

  • Hva vil du studere?

  • Studiestart

    Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.