University of Auckland

University of Auckland er New Zealands største og høyest rangerte universitet. I tillegg er skolen også blitt anerkjent internasjonalt gjennom høye plasseringer på internasjonale rankinglister. Dette sier noe om kvaliteten på utdanningstilbudet ved skolen, som favner bredt med studietilbud innen alt fra kunst, design og arkitektur til IT og ingeniørfag, og mye mer.

Studenter

42,000

Søknadsfrist

Bachelor og master har rullerende frist, study abroad har frist 1 november

Sted

Auckland, Nord-Øya

Pris

Fra 33,894 NZD

Stipend

Fra 10,000 i NZD

 

Om University of Auckland

Grunnlagt i 1883 er University of Auckland (UoA) er New Zealands største universitet med over 40 000 studenter, og blant disse er rundt 7000 internasjonale. I tillegg til å være New Zealands største universitet, er de også ledende innenfor forskning i landet. Ved å studere ved UoA vil du få en kvalitetsutdanning, som gjenspeiles i høye plasseringer på internasjonale rankinglister. Dette illustrerer kvaliteten på utdanningstilbudet ved universitetet, og de har et studietilbud som favner bredt. Uansett hva som passer for deg fra kunst, design og arkitektur til IT og ingeniørfag, har universitet en utdanning som passer for deg.

New Zealand som studieland kan også by på noe for en hver smak. Som kjente kulisser fra Ringenes Herre-triologien, er det mange som har latt seg fascinere av de naturskjønne omgivelsene med høye fjell, lange elver, store innsjøer og dype fjorder. Landet er på størrelse med Norge, men kan by på store variasjoner i både klima og geografi. New Zealands kultur sies gjerne å stamme fra urbefolkningen Mãoriene og tradisjonene fra den tidlige britiske kolonitiden, noe som gjenspeiles i hverdagsbildet på New Zealand. Som student ved UoA vil du få god kjennskap til hva det vil si å være en «New Zealander» – ofte kalt «Kiwis».

Studietilbud

University of Auckland er New Zealands største og høyest rangerte universitet. I tillegg er skolen også blitt anerkjent internasjonalt gjennom høye plasseringer på internasjonale rankinglister. Dette sier noe om kvaliteten på utdanningstilbudet ved skolen, som favner bredt med studietilbud innen alt fra kunst, design og arkitektur til IT og ingeniørfag, og mye mer. Det vil også være muligheter for å ta fag om kultur og språk i Stillehavsregionen, ofte i kombinasjon med andre studier. 

Universitetet har særlig utmerket seg for sitt Faculty of Arts, altså samfunnsfaglige fag. De har stort fokus på at alle studier skal være linket til FNs bærekraftmål, så her er alle studiene designet for at du skal få en fremtidsrettet utdanning. UoA rangeres spesielt høyt for sine bidrag til bærekraftmålene god helse og livskvalitet, anstendig arbeid og økonomisk vekst, og fred, rettferdighet og velfungerende institusjoner. Dette er det perfekte stedet å studere for deg som er interessert i å gjøre verden til et bedre sted. Er du litt usikker på hva du vil studere, men fremdeles vil ta et studie for å være best forberedt på fremtiden, så er kanskje en Bachelor of Global Studies aktuelt for deg. Da an du velge mellom ulike fordypninger som går på tvers av humanistiske fag, business, ingeniørfag, jus og naturvitenskap. Her er det noe for alle!

Her kan du også lese mer om hvordan det er å studere i New Zealand.

Hva kan du studere ved University of Auckland?

Vi i SONOR kan hjelpe deg med opptak til både bachelor- og mastergrader ved UoA. Se en oversikt over gradene under.

Semester eller årsstudier ved University of Auckland?

Ønsker du et kortere studieopphold ved University of Auckland? Det kan vi tilrettelegge for!

Enten du er under utdanning i Norge og ønsker ett semester eller to i utlandet, eller vil smake på studenttilværelsen før du starter på en videre utdanning kan vi hjelpe deg med det.

Ta kontakt med oss i SONOR for mer informasjon om semesterstudier ved University of Auckland.

 

 

Beliggenhet

University of Auckland ligger i den største urbane området på Nordøya på New Zealand, Auckland. Studiebyen er virkelig en by man må oppleve! Her vil du oppleve alle fire årstider, noe som innbyr til spennende naturopplevelser for en hver smak. Det svært populært å benytte seg av naturen i og rundt storbyen. I byen finner du også store grønne områder. En tur til Mount Eden, en sovende vulkan like i utkanten av byen, byr på en fantastisk utsikt over byen og er obligatorisk ved et opphold i Auckland. Her er det mye å finne på, som du ikke vil finne noe annet sted i verden!

Auckland ligger ved havet med store havneområder og mange strender. Byen tiltrekker seg derfor både badenymfer og de som liker vannsport. Særlig er seiling populært og byen omtales gjerne som «the city of sails» på grunn av det maritime miljøet og alle seilbåtene som holder til i havneområdet.

I tillegg til store naturopplevelser er også Auckland, med sine 1,25 millioner innbyggere, en storby som kan by på store sportsbegivenheter, kulturelle arrangement, kafeer, urbane utesteder og ikke minst; et yrende og flerkulturelt folkeliv. Det tar heller ikke lange tiden å komme seg til andre steder på New Zealand eller resten av Oseania. Hvorfor ikke reise til en Stillehavsøy når du først har flyttet så langt unna?

5 gode grunner til å velge University of Auckland

  1. New Zealands høyst rangerte universitet, nasjonal og internasjonalt.
  2. Forelesere som også er forskere på sitt felt gir tilgang til oppdatert og nytenkende undervisning.
  3. Særlig høyt rangert internasjonalt for studier innen humaniora og samfunnsfag.
  4. Oppfordrer til, og tilrettelegger for, arbeidserfaring i løpet av studiene.
  5. Stolt Maorikultur, som vises ved at de tilbyr mange fag for internasjonale studenter om kultur og språk. Hvorfor ikke lære deg Maori?

 

 

Registrer deg for gratis studieveiledning

Din hovedkontakt i SONOR

Kristin Hulsund Kvam

Vis mer

Kristin Hulsund Kvam

For noen år siden dukket Kristin opp på kontoret til SONOR i Trondheim med et ønske om å studere i Australia, og nå noen år senere jobber hun selv på det samme kontoret for å oppfylle andres ønsker om å studere i utlandet. Med en bachelorgrad i internasjonale studier fra Universitetet i Wollongong, Australia (med utveksling til Mexico) og en mastergrad i internasjonale relasjoner fra Nederland har Kristin god erfaring med studier utenfor Norges grenser.

Kristin vet godt hvilke usikkerheter og spørsmål som kan dukke opp hos studenter som ønsker å studere i utlandet, enten det er for et semester eller for en hel grad, bachelor eller master, og hun vil gjøre alt hun kan for at du skal få svar på dine spørsmål. Kristin er å treffe på vårt kontor i Trondheim, og hun tar veldig gjerne i mot besøk.

Visste du at..?

  • UoA er New Zealands største universitet med over 40 000 studenter?
  • 6000 av studentmassen er internasjonale studenter, fra 110 forskjellige land?
  • UoA har forpliktet seg til «the Traty of Waitangi» som fremmer Mãori kultur og deltakelse i alle aspekter av universitetets undervisning, læring og forskning?
  • at Auckland er omgitt av hele 11 sovende vulkaner og et fantastisk øyrike som kan nås med båt fra havnen?

Les andre studenters erfaringer

Carmen Noel

Det første jeg la merke til er at studiet kom til å være veldig intensivt og kort. Det varer 12 uker og man har mange oppgaver å gjøre. Det er gruppearbeid, mindre essays, rollespill, diskusjoner etc. som man må fullføre innen en viss tid, og …

Les mer

Registrer deg for gratis studieveiledning