University of Auckland

University of Auckland er New Zealands største og høyest rangerte universitet. I tillegg er skolen også blitt anerkjent internasjonalt gjennom høye plasseringer på internasjonale rankinglister. Dette sier noe om kvaliteten på utdanningstilbudet ved skolen, som favner bredt med studietilbud innen alt fra kunst, design og arkitektur til IT og ingeniørfag, og mye mer.

Studenter

42,013

Søknadsfrist

Rullerende

Sted

Auckland, Nord-Øya

Pris

Fra 27,592 NZD

Stipend

10,000 NZD

I 2017 har skolen særlig utmerket seg for sitt Faculty of Arts, hvor skolen er rangert høyest blant de new zealandske universitetene i 10 av 11 fag på rangeringslistene til QS. Dette inkluderer blant annet Development Studies, English Language and Literature, Anthropology og Linguistics. I tillegg er University of Auckland grad i Arkeologi rangert på 20. plass internasjonalt! Les mer her.

New Zealand som studieland kan også by på noe for en hver smak. Som kjente kulisser fra Ringenes Herre triologien, er det mange som har latt seg fascinere av de naturskjønne omgivelsene med høye fjell, lange elver, store innsjøer og dype fjorder. Landet er på størrelse med Norge, men kan by på store variasjoner i både klima og geografi. New Zealands kultur sies gjerne å stamme fra urbefolkningen Mãoriene og tradisjonene fra den tidlige britiske kolonitiden, noe som gjenspeiles i hverdagsbildet på New Zealand – og som student ved University of Auckland vil du få god kjennskap til hva det vil si å være en «New Zealander», eller som de ofte kalles, «Kiwis».

Hva kan du studere ved University of Auckland?

Beliggenhet

University of Auckland ligger i den største urbane området på Nordøya på New Zealand, Auckland. Studiebyen er virkelig en by man må oppleve! Her vil du oppleve alle fire årstider, noe som innbyr til spennende naturopplevelser for en hver smak. Det svært populært å benytte seg av naturen i og rundt storbyen. Auckland ligger ved havet med store havneområder og mange strender. Byen tiltrekker seg derfor både badenymfer og de som liker vannsport. Særlig er seiling populært og byen omtales gjerne som «the city of sails» på grunn av det maritime miljøet og alle seilbåtene som holder til i havneområdet. Her har du store grønne områder og en tur til Mount Eden, en sovende vulkan like i utkanten av byen, byr på en fantastisk utsikt over byen og er obligatorisk ved et opphold i Auckland. I tillegg til store naturopplevelser er også Auckland, med sine 1,25 mill innbyggere, en storby som kan by på store sportsbegivenheter, kulturelle arrangement, kafeer, urbane utesteder og ikke minst; et yrende og flerkulturelt folkeliv!

Semester eller årsstudier ved University of Auckland?

Ønsker du et kortere studieopphold ved University of Auckland? Det kan vi tilrettelegge for! Enten du er under utdanning i Norge og ønsker ett semester eller to i utlandet, eller vil smake på studenttilværelsen før du starter på en videre utdanning kan vi hjelpe deg med det. Ta kontakt med oss i SONOR for mer informasjon om semesterstudier ved University of Auckland.

5 gode grunner til å velge University of Auckland

 1. New Zealands høyest rangerte universitet, nasjonal og internasjonalt.
 2. Forelesere som også er forskere på sitt felt gir tilgang til oppdatert og nytenkende undervisning.
 3. Særlig høyt rangert internasjonal for studier innen humaniora og samfunnsfag.
 4. Oppfordrer til, og tilrettelegger for, arbeidserfaring i løpet av studiene.
 5. Med over 200 studentgrupper, idrettslag og en rekke arrangementer du kan delta på i regi av studentforeningen vil du møte studenter med felles interesser og få venner for livet!

Din hovedkontakt i SONOR

Kristin Hulsund Kvam

Vis mer

Kristin Hulsund Kvam

For noen år siden dukket Kristin opp på kontoret til SONOR i Trondheim med et ønske om å studere i Australia, og nå noen år senere jobber hun selv på det samme kontoret for å oppfylle andres ønsker om å studere i utlandet. Med en bachelorgrad i internasjonale studier fra Universitetet i Wollongong, Australia (med utveksling til Mexico) og en mastergrad i internasjonale relasjoner fra Nederland har Kristin god erfaring med studier utenfor Norges grenser.

Kristin vet godt hvilke usikkerheter og spørsmål som kan dukke opp hos studenter som ønsker å studere i utlandet, enten det er for et semester eller for en hel grad, bachelor eller master, og hun vil gjøre alt hun kan for at du skal få svar på dine spørsmål. Kristin er å treffe på vårt kontor i Trondheim, og hun tar veldig gjerne i mot besøk.

Visste du at..?

 • UoA er New Zealands største universitet med over 40 000 studenter?
 • 6000 av studentmassen er internasjonale studenter, fra 110 forskjellige land?
 • Universitetet ble rangert som nr 82 i verden på QS World University Rankings (2015/2016), og blant topp 200 på Times Higher Education World University Ranking (2015/2016)?
 • UoA har forpliktet seg til «the Traty of Waitangi» som fremmer Mãori kultur og deltakelse i alle aspekter av universitetets undervisning, læring og forskning?
 • at Auckland er omgitt av hele 11 sovende vulkaner og et fantastisk øyrike som kan nås med båt fra havnen?

Les andre studenters erfaringer

Marius Andreas Lund Normann

En normal dag for meg består av å stå opp rundt 9 tiden, for da har jeg god tid. Meste parten av forelesningene og tutorialene mine er midt på dagen mellom 11-16. Dette gir meg tid til å lese meg …

Les mer

Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Registrer deg for gratis studieveiledning

Ved å registrer deg blir du tildelt en veileder som vil hjelpe deg kartlegge dine muligheter for videre studier i utlandet.
Din veileder er tilgjengelig for å svare på dine spørsmål gratis og uforpliktende.
 • Kontaktdetaljer

 • Postadresse

 • Hvor har du hørt om SONOR?

 • Karakterer

 • Hva vil du studere?

 • Studiestart

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.