Manchester Metropolitan University

Visste du at den industrielle revolusjonen startet i Manchester? Da er det kanskje ikke veldig overraskende at Manchester Metropolitan University – eller "Man Met", som det ofte kalles – er et fremtidsrettet og ambisiøst universitet, som aldri står stille. Her kan du være med på å forme fremtiden.

Studenter

34 000

Søknadsfrist

30. juni for bachelorgrader

Sted

Manchester, England

Pris

Fra 16 500 GBP

Stipend

Fra 2000 GBP

 

Om Manchester Metropolitan University

Manchester Metropolitan University tilbyr et enormt utvalg av kreative fag. Her kan du studere fashion, design, kunst, arkitektur, digital kunst eller drama og teater i en av verdens mest kreative, energiske og oppfinnsomme byer.

Manchester School of Art ble grunnlagt i 1838, og er en av Storbritannias eldste kunstskoler. Universitetet har også en helt ny School of Digital Arts (SODA), hvor man kan studere blant annet film, animasjon, foto, og Games Art. Manchester School of Architecture har en av verdens beste arkitektlinjer, Manchester School of Theatre er kjent for å uteksaminere profesjonelle skuespillere, mens Manchester Fashion Institute byr på verdensledende ekspertise og talent innen mote.

Man Met er opptatt av at arbeidet, forskningen og undervisningen deres lett skal kunne knyttes til, og brukes i, the real world. De startet opprinnelig som en yrkesfaglig skole, som forberedte studenter på arbeidslivet. Selv om de i dag er de et av Storbritannias største universiteter, utgjør det praktiske fortsatt en stor del av studenthverdagen. Universitetet samarbeider tett med industrien, og man vil i løpet av studietiden få mulighet til å opparbeide seg arbeidserfaring ved å ta del i f.eks. live projects og utplasseringer.

I tillegg til en hands-on studiehverdag, kan Man Met tilby undervisnings- og forskningsfasiliteter i verdensklasse. Det har de siste årene blitt investert 400 millioner pund i skolens fasiliteter, så her skal alt være state of the art. Universitetet er svært opptatt av at det faglige innholdet skal være oppdatert og fremtidsrettet, og at det man lærer skal gjenspeile den verden vi lever i. Ikke nok med det: Manchester Metropolitan University ønsker å være med på å forme fremtiden. 

Fagtilbud

Universitetet tilbyr et bredt utvalg av fag, med særlig fokus på kreative retninger.

Bachelorgrader

Klikk her for å se en oversikt over bachelorgrader

Mastergrader

Klikk her for å se en oversikt over mastergrader.

 

Rangeringer og utmerkelser

 • Rangert blant verdens 200 beste universiteter under 50 år.
 • School of Architecture er rangert som nummer sju i verden.
 • Business-skolen har den prestisjefulle “Triple Crown” of accreditations AACSB, EQUIS and AMBA.
 • TEF Silver Award.
 • 85% av universitetets forskning anses som verdensledende.
 • The Queen’s Anniversary Prizes for Higher and Further Education 2019 for the multilingual poetry project, Mother Tongue Other Tongue.
 • Rangert som et av Storbritannias grønneste universiteter.

Studentliv

Det bor omtrent 100 000 studenter i Manchester, så dette er en skikkelig studentby! Det er alltid noe å finne på – både på campus og utenfor.

På campus finner du the Union. Her kan du kjøpe lunsj og kaffe, studere, eller bare sitte og slappe av. The Union har en egen rådgivningstjeneste, hvor du kan få hjelp til så å si alt, fra det akademiske til det økonomiske. The Union er også hjem til universitetets mange studentforeninger. Om du ønsker å bli kjent med andre som deler dine interesser, eller om du ønsker å lære noe helt nytt, finnes det helt sikkert en forening for dette.

De fleste førsteårsstudenter bor i studentboliger – eller halls, som man kaller det i England. Her deler man kjøkken og stue med andre studenter, men har eget soverom. I mange tilfeller deler man også bad, men se etter en-suite rom om du vil ha eget. Det finnes 12 forskjellige halls tilknyttet Man Met, og de fleste ligger innen gangavstand fra campus.

 

Beliggenhet

Fra Manchester flyplass til Man Met bruker man ca. 20 min. med taxi, eller 30 min. med tog og en liten gåtur. Universitetet ligger in the heart of the city, med gangavstand til sentrum, togstasjoner, og studentboliger.

Manchester ble i 2019 kåret til Storbritannias beste by å bo i, og er i tillegg blant verdens 30 beste studentbyer. Her er det alltid noe som skjer! Du finner puber, cafeer og restauranter på hvert et gatehjørne, med mat og drikke fra hele verden. Like i nærheten av universitetet finner du Curry Mile, som er en samling av rundt 70 restauranter, butikker og andre typer forretninger som selger mat og andre varer fra Sør-Asia og Midtøsten. Nærmere sentrum finner du Storbritannias nest største Chinatown, hvor du kan være med på å feire kinesisk nyttår, Northern Quarter, hvor alle de kuleste bruktbutikkene og cafeene ligger, og, ikke minst, Manchesters helt egen Gay Village, Canal Street.

I Manchester er det alltid en konsert på gang. Her kan du oppleve favorittbandet på scenen, eller kanskje oppdage en helt ny favoritt. Det finnes flere større konsertarenaer, men det er også vanlig at mindre band spiller på cafeer og restauranter – til og med på ukedagene. Her gjelder det bare å følge med (eller bli positivt overrasket)! På slutten av skoleåret arrangeres festivalen Parklife, som alltid kan lokke med de største bandene og artistene.

Utover konserter, er det også alltid andre arrangementer på gang, som kunstutstillinger og forskjellige markeder. Byen kan også by på fantastiske shoppingmuligheter – både nytt og brukt. Manchester er, som alle vet, hjem til både Manchester United og Manchester City, og på kampdager fylles gatene med supportere fra hele verden. Visste du at Manchester-området også er fullt av andre fotballag? Dette kan være lurt å sjekke ut om man liker å gå på kamp, men ikke nødvendigvis kan ta seg råd til sesongkort på Old Trafford eller Etihad.

Fem gode grunner til å velge Manchester Metropolitan

 1. Manchester Metropolitan har et helt fantastisk fagutvalg.
 2. Universitetet har en praktisk tilnærming til læring, og fokuserer på at det man lærer skal kunne knyttes til og brukes i the real world.
 3. Universitetet samarbeider tett med industrien, slik at man kan opparbeide seg arbeidserfaring i løpet av studietiden.
 4. State of the art fasiliteter, der kun det beste er godt nok.
 5. Campus ligger in the heart of en av verdens beste studentbyer.

Høres Manchester Metropolitan University spennende ut? Eller kanskje du vil ha flere alternativer å velge mellom? Les mer om det å studere i Storbritannia eller bare litt generelt om det å studere i utlandet.

Registrer deg for gratis studieveiledning

Din hovedkontakt i SONOR

Magnus Wallin Gunnerud

Vis mer

Magnus Wallin Gunnerud

Magnus kommer fra teknologibyen Kongsberg; og har alltid vært nær engelsk kultur i sin oppvekst. Det var en av hovedgrunnene til at han valgte å studere i England, hvor han bodde tre år i Oxford, og senere flyttet til Polen i tre år etter det. Magnus har en bachelorgrad i psykologi fra Oxford Brookes og en mastergrad i psykologi og nerveforskning fra King’s College London. I England brukte han mye tid på å lage en studentplattform hvor studenter kunne forske, diskutere, og dele sine interesser innenfor ett forum av likesinnede.   

Magnus var fast bestemt på å studere i utlandet og har i England opplevd ett miljø som fikk han til å bli en bedre versjon av seg selv via sine studier. Han mener at dette er det beste man får av å studere i utlandet, og vil med sine erfaringer hjelpe så mange som mulig til å nå deres beste. Magnus hjelper deg gjerne med alt du skulle trenge, og muligens litt råd sett hans personlige utdannelse. Ta kontakt!  

Registrer deg for gratis studieveiledning