Manchester Metropolitan University

Visste du at den industrielle revolusjonen startet i Manchester? Da er det kanskje ikke veldig overraskende at Manchester Metropolitan University – eller «Man Met», som det ofte kalles – er et fremtidsrettet og ambisiøst universitet, som aldri står stille. Her kan du være med på å forme fremtiden.

Studenter

34 000

Søknadsfrist

30. juni for bachelorgrader

Sted

Manchester, England

Pris

Fra 16 500 GBP

Stipend

Fra 2000 GBP

Om Manchester Metropolitan University

Drømmer du om å studere business, kunstig intelligens, eller sport? Eller hva med fashion, turisme eller arkitektur? Manchester Metropolitan University har et helt enormt utvalg av fag, spredt over fem fakultet, så her finnes det noe for enhver! Det skader jo heller ikke at universitetet befinner seg i en av verdens mest kreative, energiske og oppfinnsomme byer.

Man Met er opptatt av at arbeidet, forskningen og undervisningen deres lett skal kunne knyttes til, og brukes i, the real world. De startet opprinnelig som en yrkesfaglig skole, som forberedte studenter på arbeidslivet. Selv om de i dag er de et av Storbritannias største universiteter, og derfor også satser mye på forskning, utgjør det praktiske fortsatt en stor del av studenthverdagen. Universitetet samarbeider tett med aktører som Nike, IBM, Bentley Motors, Volkswagen og Walt Disney, og man vil i løpet av studietiden få mulighet til å opparbeide seg arbeidserfaring ved å ta del i f.eks. live projects og utplasseringer.

I tillegg til en «hands-on» studiehverdag, kan Man Met tilby undervisnings- og forskningsfasiliteter i verdensklasse. Det har de siste årene blitt investert 400 millioner pund i skolens fasiliteter, så her skal alt være state of the art. Universitetet er svært opptatt av at det faglige innholdet skal være oppdatert og fremtidsrettet, og at det man lærer skal gjenspeile den verden vi lever i. Ikke nok med det: Manchester Metropolitan University ønsker å være med på å forme fremtiden. 

Fagtilbud

Universitetet tilbyr et bredt utvalg av fag, spredt over fem fakultet.

Bachelorgrader

Klikk her for å se en oversikt over bachelorgrader

Mastergrader

Klikk her for å se en oversikt over mastergrader.

Rangeringer og utmerkelser

 • Rangert blant verdens 200 beste universiteter under 50 år
 • School of Architecture er rangert som nummer sju i verden
 • Business-skolen har den prestisjefulle “Triple Crown” of accreditations AACSB, EQUIS and AMBA.
 • TEF Silver Award
 • 85% av universitetets forskning anses som verdensledende
 • The Queen’s Anniversary Prizes for Higher and Further Education 2019 for the multilingual poetry project, Mother Tongue Other Tongue
 • Rangert som et av Storbritannias grønneste universiteter

Studentliv

Det bor omtrent 100 000 studenter i Manchester, så dette er en skikkelig studentby! Det er alltid noe å finne på – både på campus og utenfor.

På campus finner du the Union. Her kan du kjøpe lunsj og kaffe, studere, eller bare sitte og slappe av. The Union har en egen rådgivningstjeneste, hvor du kan få hjelp til så å si alt, fra det akademiske til det økonomiske. The Union er også hjem til universitetets mange studentforeninger. Om du ønsker å bli kjent med andre som deler dine interesser, eller om du ønsker å lære noe helt nytt, finnes det helt sikkert en forening for dette.

De fleste førsteårsstudenter bor i studentboliger – eller halls, som man kaller det i England. Her deler man kjøkken og stue med andre studenter, men har eget soverom. I mange tilfeller deler man også bad, men se etter en-suite rom om du vil ha eget. Det finnes 12 forskjellige halls tilknyttet Man Met, og de fleste ligger innen gangavstand fra Campus.

Beliggenhet

Fra Manchester flyplass til Man Met bruker man ca. 20 min. med taxi, eller 30 min. med tog og en liten gåtur. Universitetet ligger in the heart of the city, med gangavstand til sentrum, togstasjoner, og studentboliger.

Manchester ble i 2019 kåret til Storbritannias beste by å bo i, og er i tillegg blant verdens 30 beste studentbyer. Her er det alltid noe som skjer! Du finner puber, cafeer og restauranter på hvert et gatehjørne, med mat og drikke fra hele verden. Like i nærheten av universitetet finner du også Curry Mile, som er en samling av rundt 70 restauranter, butikker og andre typer forretninger som selger mat og andre varer fra Sør-Asia og Midtøsten. Nærmere sentrum finner du også Storbritannias nest største Chinatown, hvor du kan være med på å feire kinesisk nyttår, og Northern Quarter, hvor alle de kuleste bruktbutikkene og cafeene ligger.

I Manchester er det alltid konserter på gang. Her kan du oppleve favorittbandet på scenen, eller kanskje oppdage en helt ny favoritt. Det finnes flere større konsertarenaer, men det er også vanlig at mindre band spiller på cafeer og restauranter – til og med på ukedagene. Her gjelder det bare å følge med (eller bli positivt overrasket)! På slutten av skoleåret arrangeres også festivalen Parklife, som alltid kan lokke med de største bandene og artistene.

Utover konserter, er det også alltid andre arrangementer på gang, som kunstutstillinger og forskjellige markeder. Byen kan også by på fantastiske shoppingmuligheter – både nytt og brukt. Manchester er også, som alle vet, hjem til både Manchester United og Manchester City, og på kampdager fylles gatene med supportere fra hele verden. Visste du at Manchester-området også er fullt av andre fotballag? Dette kan være lurt å sjekke ut om man liker å gå på kamp, men ikke nødvendigvis kan ta seg råd til sesongkort på Old Trafford eller Etihad.

Fem gode grunner til å velge Manchester Metropolitan

 1. Manchester Metropolitan har et helt fantastisk fagutvalg.
 2. Universitetet har en praktisk tilnærming til læring, og fokuserer på at det man lærer skal kunne knyttes til og brukes i the real world.
 3. Universitetet samarbeider tett med industrien, slik at man kan opparbeide seg arbeidserfaring i løpet av studietiden.
 4. State of the art fasiliteter, der kun det beste er godt nok.
 5. Campus ligger in the heart of en av verdens beste studentbyer.

Din hovedkontakt i SONOR

Christina Lernes-Bardal

Vis mer

Christina Lernes-Bardal

Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Registrer deg for gratis studieveiledning

Ved å registrer deg blir du tildelt en veileder som vil hjelpe deg kartlegge dine muligheter for videre studier i utlandet.
Din veileder er tilgjengelig for å svare på dine spørsmål gratis og uforpliktende.
 • Kontaktdetaljer

 • Postadresse

 • Hvor har du hørt om SONOR?

 • Karakterer

 • Hva vil du studere?

 • Studiestart

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.