Studere i Los Angeles

Bilde av en rekke folk som både bor og studerer i Los Angeles.

Vurderer du å studere i Los Angeles? I englenes by møter sandstrendene storbylivet. Ved Stillehavets bredder, i film- og TV-bransjens lekestue, ligger alt til rette for et stjernespekket studieopphold på universiteter med tette samarbeider med byens fagmiljøer. Her er alt du bør vite om å studere i Los Angeles!


Los Angeles ligger sør i California, omtrent tre timer nord for grensen til Mexico. Få byer er like ikoniske, og byr på like mange muligheter. Ved første øyekast kan Los Angeles virke stor og uoversiktlig, men under den bråkete overflaten skjuler det seg en hel verden av trivelige små lokalmiljø, koselige hjørnekafeer og smilende mennesker. Hvis du vet hvor du skal gå, byr LA på en enorm verden av muligheter du bare kan drømme om andre steder!

Som Denzel Washington så fint sier: «In Los Angeles, everyone is a star!»

5 gode grunner til å studere i Los Angeles

Å koke Los Angeles-opplevelsen ned til fem punkter er vanskelig. Skal vi likevel prøve er byen best kjent for å være hjemsted til de store stjernene, lange strender og et yrende kunst- og kulturliv.

 1. Sol, sand og strand
  Stikk føttene i sanden, senk skuldrene og pust ut på noen av verdens mest ikoniske strender, eller spaser blant palmene på de mange kilometerne med strandpromenader. Både Santa Monica Beach og Venice Beach ligger midt i Los Angeles sentrum, bare et steinkast fra Santa Monica College. Det finnes også en rekke små, skjermede strender, både nord og sør for Los Angeles.
  Hvis du virkelig skal kose deg en helg; ta kjøreturen to timer sørover, til San Diego. Bruk helgen på en av de flotte strendene, og kos deg på en av strandbarene langs Mission Beach og Pacific Beach!
 2. Kunst og kultur
  Los Angeles har et stort miljø for alt, deriblant impro-komedie, kunst- og kultur, mange kjente museer, store verdenskjente idrettslag, små og store teaterscener, festivaler, konsertarenaer; listen bare fortsetter, og fortsetter og fortsetter…
  Kanskje blir du fast inventar på SoFi-stadium, eller den lille kunst-kafeen på hjørnet av campus – eller begge?
 3. Karriere og kontakter
  I en storby som Los Angeles finnes et bredt spekter karrieremuligheter. Byen er selvsagt velkjent for sitt store film- og TV-miljø basert i Hollywood, men er også hovedsete for flere store internasjonale selskaper og organisasjoner. Kanskje du skal prøve deg på relevante «internships» under studiene? I LA kan en fot innenfor være alt du trenger!
 4. Attraksjoner og akademia
  Ingen steder kombinerer hverdag og lek like godt som Los Angeles! På byens mange universiteter undervises du av verdensledende forskere og professorer; i byens myldrende gater får du verdensledende underholdning.
  Los Angeles har noen av verdens mest berømte attraksjoner, med Walk of Fame, Hollywood-skiltet og Santa Monica Pier på toppen av listen. I tillegg er både Staples Center, Muscle Beach, fantastiske Chinese Theatre og UCLA verdt et besøk – men listen over attraksjoner er tilnærmet endeløs!
 5. Stjerner og storby
  Los Angeles er hjemmet til mange av de største stjernene på planeten. Storbyen vrimler med kjendiser, og det er ikke uvanlig å se dem på gata. For deg som er ekstra interessert kan du hoppe på en guidet busstur gjennom Hollywood Hills på en skolefri dag, for å se husene til kjendisene. Eller du kan spasere ned Walk of Fame, mens du ser på Hollywood-skiltet og drømmer om livet etter filmstudiene.

Universiteter i Los Angeles

Det finnes en rekke universiteter i Los Angeles, fra Community Colleges som baner vei for videre studier, til prestisjeuniversiteter. SONOR samarbeider med tre universiteter i LA, som tilbyr forskjellige fagretninger og varierte opplevelser.

California State University Northridge

På California State University Northridge er studielivet som tatt rett ut av en film, med amerikansk fotball, «greek life» og en rekke særegne collegetradisjoner. Campus ligger bare et steinkast unna Hollywood, som gir mange stjernespekkede fordeler; CSUN har i flere år på rad blitt rangert som en av de 25 beste filmskolene i USA.

Søknadsfrist: 31. oktober for vårsemesteret; 31. mai for høstsemesteret.

Les mer om universitetet her >>

Santa Monica College

Norske studenter elsker Santa Monica College! Her får du utdanningen du alltid har drømt om, til en brøkdel av prisen til de høyt rangerte og dyre forskningsuniversitetene. Og det beste; du får studere midt i LA – mulighetenes by!

Søknadsfrist: 15 november for vårsemesteret; 1. juli for høstsemesteret.

Les mer om universitetet her >>

California Lutheran University

En snau time nord for Los Angeles, i den billige og trygge byen Thousand Oaks, ligger California Lutheran University – rangert som ett av de beste universitetene på vestkysten av USA! Her kan du studere alt fra økonomi til teater; universitetets psykologiutdanninger har i mange år vært særlig populære, med sine syv ulike spesialiseringer.

Søknadsfrist: 15. juni (men det anbefales å søke innen 15. mars).

Les mer om universitetet her >>

Hvor mye koster det å studere i Los Angeles?

Det koster skolepenger å studere ved universiteter i USA. I tillegg kommer kostnadene ved å bo Los Angeles, som regnes som en relativt dyr by. Skolepenger og boutgiftene varierer på de forskjellige universitetene og i de forskjellige nabolagene, men en god pekepinn er å ta utgangspunkt i et sekssifret tall.

Selv om dette kan høres dyrt ut, finnes det en rekke muligheter for finansiering (lån) og økonomisk støtte (stipend). Det er for eksempel mulig å søke på stipender hos de forskjellige universitetene (se hvert enkelt Universitet for tilgjengelige stipender).

Praktisk info for studenter i LA: Slik bor du blant stjernene

Mange nordmenn tenker nok at livet i USA er relativt likt livet i Norge, men det stemmer ikke. Selv om California er en av statene som minner mest om livet i Europa, må du regne med noen åpenbaringer underveis; men, det er jo hele poenget med å studere i utlandet! Som det sies om byen: «If I can’t go to Heaven, L.A. is the next best thing!»

Bare husk at dersom du lurer på noe, hjelper SONOR deg med alle dine spørsmål om livet i Los Angeles!

Studenthjem eller privat leie

Det finnes flere måter å bo på for studenter i Los Angeles, akkurat som det er i Norge. Noen universiteter garanterer deg studentbolig som førsteårsstudent mens på andre må du søke. Mange studenter leier også bolig på privatmarkedet. Uansett hva du ønsker; SONOR hjelper deg å undersøke rimelige bomuligheter.

For internasjonale studenter uten et nettverk anbefaler vi vanlig vis å bo på campus i starten, frem til du har bygget deg et nettverk. Mange studenter flytter deretter inn i kollektiver med bekjente, etter ett eller to semester, når de har fått en omgangskrets.

Mulige og anbefalte løsninger for hvert enkelt universitet finner du på våre nettsider for universitetet.

Transport og reise

Los Angeles er en by tilpasset biler. Inne i byen kan det å bevege seg mellom bydelene være både vanskelig og svært tidkrevende. Mange besøkende leier derfor bil under oppholdet (bare husk at Los Angeles er kjent for å ha rush-trafikk også på natten). I mange områder utenfor byen, slik som Thousand Oaks, kan sykkel være et godt alternativ, særlig for kortere turer.

Hvis du ønsker å benytte kollektivtilbud finnes det to hovedleverandører av tjenester.

Los Angeles County Metropolitan Transit Authority (Metro) kjører buss, tog og t-bane i Los Angeles. Billetten kalles GoPass, og er gratis for alle studenter på community college.

The Downtown Area Short Hope (DASH) kjører busser i hele Downtown, Hollywood og den vestlige delen av LA. Bussene går ca. hvert 5. til 20. minutt.

Lev trygt i Los Angeles

Los Angeles er en fantastisk by, men er samtidig en by med mye kriminalitet. Byen kan være svært farlig, dersom du beveger deg inn i feil områder. Undersøk derfor nøye hvor det er trygt å gå på tur, jogge, sole seg, lese en bok, spise is eller drive med andre fritidsaktiviteter.

Universitetet du studerer ved eller det lokale politikontoret kan hjelpe deg med informasjon om ditt nabolag.

Strand i California. Bilde.

SONOR – Din partner i Los Angeles

Ønsker du å studere i Los Angeles? SONOR gir deg gratis veiledning og hjelper deg med søknadene. Hvis du er interessert i å studere i andre deler av USA kan du lese mer om våre tilbud, eller mer generelt om å studere i utlandet på denne siden.

Registrer deg for gratis studieveiledning om Los Angeles

Registrer deg for gratis studieveiledning