Montana State University

Montana State University

Bozeman, Montana

Med mottoet, Mountains and Minds, vil Montana State University hjelpe deg nå nye topper – både i og utenfor klasserommet.

Stipend

-

Studenter

16,841

Pris

kontakt vår spesialist

Søknadsfrist

kontakt vår spesialist

Montana State University

Om Montana State University

Med hovedcampus i Bozeman, Montana, har Montana State University (MSU) noe å tilby alle. Naturen og eventyrlysten står sentralt med både Yellowstone National Park og Rocky Mountains rett rundt hjørnet, men Bozeman er også kjent for å være «tech-savvy» og IT-giganten, Oracle, har over tusen ansatte i byen. Hvis naturopplevelser eller tech ikke kaller på deg, har Bozeman også en årlig kunstfestival og et stort utvalg kafeer og restauranter. Denne variasjonen reflekteres godt i studieutvalget til Montana State hvor jordbruk, miljø, politikk, business, informatikk, sosiologi, kunst og arkitektur bare er få eksempler på de over 250 studieretningene du har mulighet til å velge mellom på dette universitetet.

Montana State University er et offentlig forskningsuniversitet som vil bidra til å forandre verden. Det ble etablert i 1893 og har dermed en lang erfaring med å utdanne studenter. De er særlig gode på realfag og velger du å studere geofag for eksempel, vil ha vakre Yellowstone Nasjonalpark som ditt klasserom. På MSU kan du også studere det helt unike området innen snøvitenskap, eller snow science som de kaller det. I tillegg kan du spesialisere deg i hvordan korn vokser, slik at du kan sikre matforsyningen – uansett vær og klima. Fordelen ved å studere på et universitet som ligger i samme klimaområde som Norge, så vil alle utdanninger du tar om miljø, natur og dyr være 100% relevant når du kommer hjem også. MSU er også et av få universiteter som er en del av National Space Grant i USA. Det betyr at de er ekstra gode på studier innenfor det som skjer i verdensrommet. Her kan du til og med studere astrobiologi!

Beliggenhet

Montana State University ligger i den middels store byen Bozeman, i delstaten Montana, nordvest i USA. En by med rundt 53 000 innbyggere som ligger 1500 meter over havet, med Yellowstone Nasjonalpark og Rocky Mountains like ved. Er du glad i det kontrastfylte klima vi har i Norge, men ikke så glad i alt regnet? Da kan Bozeman være stedet for deg. De har nemlig milde, tørre og varme somre og kalde vintre med snø, men i motsetning til Norge har Bozeman i gjennomsnitt over 300 soldager i året(!).

Campuset i Bozeman er en integrert del av byen som ligger på en slette omringet av vakker natur. Her kan du med andre ord lett komme deg rundt både universitetsområde og byen til fots eller på sykkel. Siden universitetet ligger i byen har du også god tilgang til det Bozeman har å tilby av kafeer, restauranter kunstutstillinger, teater, museer, biblioteker og ikke minst, de uendelige mulighetene innen utendørsaktiviteter. I Bozeman ligger også Montana Grizzly Encounter, en redningsorganisasjon for grizzlybjørner hvor du kan dra for å lære om grizzlybjørner og samtidig observere de på nært hold. Velger du Montana State University er det med andre ord ikke noen fare for å kjede seg.

Gode grunner til å studere ved Montana State University

Kostnader og stipender

Vi i SONOR ønsker å hjelpe deg og respektere alle dine behov. Hvis du er interessert i teknisk informasjon om stipend generelt, vennligst se lenkene nedenfor. Hvis du derimot ønsker å lære mer om stipend ved dette universitetet spesifikt, ikke nøl med å kontakte en av våre eksperter som vil hjelpe deg helt gratis.

Fagtilbud hos Montana State University

Montana State University tilbyr over 250 forskjellige studieretninger og SONOR kan hjelpe deg med opptak på skolens:

Studentopplevelse

Som student på Montana State University forventes det at du legger ned en innsats på skolen, men med 17 forelesere per student vil halvparten av all undervisning foregå i klasserom med færre enn 20 studenter. Selv om MSU har fokus på det akademiske betyr ikke det at det ikke er fokus på det sosiale. MSU er med i NCAA divisjon 1 med 13 ulike idretter. Det betyr at det er kamper året gjennom og det anbefales å ha et lager med klær i blått og gull på lur for å være med å vise det amerikanerne kaller «school spirit» og heie fram lagene på Bobcat Stadium sammen med de 16 840 andre studentene.

MSU er også glad i tradisjoner og blant favorittene er Homecoming som består av parade, tailgate og Amerikansk fotballkamp for å feire at skoleåret er i gang. Det er ikke mangel på arrangementer på MSU og her finner du alt fra Food Truck Rodeo og Filmkveld på plenen til det de kaller «Community Cat Walk» hvor korpset går i front ned Main Street og spiller musikk og sprer school spirit med innbyggerne i Bozeman.

Om det sosiale skulle ta overhånd og du får behov for å trekke deg tilbake, kan du utforske over 128 km med stier mellom Campus og fjellene. Universitetet har også over 300 forskjellige klubber og organisasjoner så her vil du garantert finne noe du liker.

Rangeringer og utmerkelser

Montana State University scorer høyt på flere områder. De er kåret til det beste universitetet i Montana ifølge Forbes’ 2021 liste over topprangerte skoler i USA når det kommer til lønn etter endt studie, utdannelsesverdi og hvordan det har godt med studentene etter endt utdanning. Universitetet er også kåret til den beste forskningsinstitusjonen i Montana og er rangert topp 5% i verden av The Center for World University Rankings.

Vi vet at det ikke er lett å studere i et land langt borte, og derfor er vi i sonor opptatt av å gi deg all den støtten og hjelpen du trenger, og veilede deg steg for steg. Hvis du er i tvil, kan du prøve våre vanlige spørsmål:

Synes du dette universitetet høres interessant ut? Eller kanskje du vil ha flere alternativer å velge mellom? Les mer om å studere i utlandet eller spesifikt om å studere i United States. Her nedenfor finner du andre australske universiteter:

Avtal gratis studieveiledning

med vår ekspert!

Hvis du ikke fant alle svarene du lette etter, eller hvis du har andre spørsmål, ikke nøl med å kontakte oss og bestille et gratis møte med ekspertene våre

Mathias Dammann

mathias@sonor.no

+47 973 16 050