‹ Tilbake til Praktisk Informasjon

College vs. University

Hva er forskjellen på college og university?

Vanligvis pleier colleger bare å tilby utdanning på bachelornivå (undergraduate), mens universiteter tilbyr master- og doktorgrader også, men uttrykkene blir ofte brukt om hverandre. Så lenge skolen du har sett på tilbyr studiet du ønsker så har det ingenting å si om det er et «university» eller et «college.»  Merk at «college» også kan bli brukt om avdeling eller fakultet (for eksempel College of Arts).

Colleges og universiteter er begge 4-årige institusjoner der du kan få en bachelorgrad. Når du studerer i USA, kan du også velge å studere ved en 2-årig community college for så å overføre, eller transfer, til et fireårig universitet der du fullfører de to siste årene av bachelorgraden din. Spør deg selv:

  • Vil jeg tilbringe alle fire årene ved samme universitet, eller vil jeg studere flere steder?
  • Hva har jeg i karaktersnitt og hvor kan jeg kvalifisere for opptak?
  • Hva slags oppfølging ønsker jeg å ha i studieløpet?

 

Gode grunner til å velge community college

Det er flere grunner til at du, for eksempel, bør vurdere studier ved et community college. Blant annet har du mulig til å spare mye penger, i tillegg til å få en mye tettere oppfølging fra universitetet sin side.

Les mer om hvorfor du bør vurdere studier ved et community college her.

 

Studiemuligheter i USA

Når du søker gjennom SONOR kan du velge mellom et stort utvalg universiteter og en rekke studieprogram i USA. Vi hjelper deg også med å finne et universitet som passer godt til hvilken type grad du ønsker å ta. Uansett om du ønsker å ta et årsstudium, en bachelor-grad eller en master-grad så hjelper vi deg å finne noe som passer for deg.

Du kan lese mer generelt om studier i USA her.