Roger Williams University

Drømmer du om et morsomt studentmiljø, god mat, vakker kyst, og storbyer innen rekkevidde i USA? Da er Roger Williams University stedet for deg!

Studenter

6500

Søknadsfrist

Rullerende

Sted

Bristol, RI

Pris

Fra 43 292 USD

Stipend

30 000 USD

 

Om Roger Williams University

Med hovedcampus i Bristol, Rhode Island har Roger Williams University (RWU) noe å tilby alle. Bristol ble nylig kåret til den tryggeste studentbyen i USA i 2022! Selv om Bristol regnes som en egen by, er den nærmest som en forstad til delstatshovedstaden Providence, som ligger sentralt i New England-området av USA. Her er det en majestetisk kyst, vakre fjell, skogkledte åser, og utallige små koselige byer. I tillegg har du større byer som Boston, New Haven og New York City rett rundt hjørnet.

Providence er en av de eldste byene i USA, og har utviklet seg til å bli en herlig by med masse å gjøre, og et robust og levende studentmiljø. Byens og delstatens viktige historie i USA gjør at man nærmest får følelsen av å være i en britisk by, med smale gater, gamle bygninger og mange barer og kafeer på hvert gatehjørne. Faktisk er det flere kaffebarer og donut-sjapper per innbygger i Providence enn i noen annen by i USA.

Denne variasjonen av kultur, trygghet og levende studentmiljø betyr at RWU kan tilby en helt unik utdannelse. Universitetet er relativt lite, noe som også betyr at du som student vil få en unik oppfølging og kvalitet på utdannelsen.

Roger Williams University er et privat universitet som vil styrke samfunnet ved å fokusere på inspirerende undervisning og læring. Universitetets historie strekker seg tilbake til 1919, men etablerte seg som det universitetet det er i dag i 1956. Dermed har RSU en lang erfaring med å utdanne studenter til å gjøre en forskjell i verden.

Universitetet har på grunn av sin beliggenhet flere unike fagretninger, som marinkultur med fokus på skalldyr, historisk konservering, og havn- og shipping studier. I tillegg kan du også studere mer alminnelige grader som business, internasjonale relasjoner, kjemi og mange andre fag ved RWU.  

Studiemuligheter

Roger Williams University tilbyr over 75 forskjellige studieretninger og SONOR kan hjelpe deg med opptak på skolens:

Studentopplevelsen

Som student på Roger Williams University forventes det at du legger ned en innsats på skolen, men med 15 studenter per foreleser vil nesten all undervisning foregå i klasserom med færre enn 20 studenter. Selv om RWU har fokus på det akademiske betyr ikke det at det ikke er fokus på det sosiale. RWU har en mengde sosiale, sportslige og kulturelle klubber man kan bli med i. Det betyr at det er nok av muligheter til å møte nye venner, oppdage nye interesser eller bare være sosial på fritiden.  

Om det sosiale skulle ta overhånd og du får behov for å trekke deg tilbake, kan du utforske den koselige lille byen Bristol, alle de vakre øyene, den lange kysten og om det frister mer med byliv kan du være midt i Providence på 30 minutter, Boston på 1 time og New York City på 3 timer.

Beliggenhet i New England

Roger Williams University ligger i New England-området i USA. Dette området er som navnet tilsier det nærmeste Europa man kommer i USA både når det gjelder geografisk beliggenhet og kulturelt. Her er klimaet ganske likt Nord-Europa med kalde snørike vintre og varme fuktige somre. Denne delen av USA er kjent for sine koselige småbyer, vakre natur og nydelige sjømat. Delstaten Rhode Island er en av de minste i USA, men størrelsen til tross så har den en av de rikeste og mest innflytelsesrike historiene i landet.

For å komme seg til Roger Williams University kan man enten fly til Boston, New York eller rett til Providence, og selv om man er på andre siden av Atlanteren er flyturen hjem til Norge ikke mer enn 7 timer.

Så, om det frister med en unik opplevelse i USA, men ikke nødvendigvis alt stresset og maset fra en enorm storby er RWU stedet for deg. Her har du det beste USA har å by på innen rekkevidde, enten det er fantastisk mat, kultur, sport, gjestmildhet, eller natur.

Fem gode grunner til å velge Roger Williams University

  • Over 75 ulike studieretninger å velge mellom.
  • New Englands unike opplevelser rett i nærheten.
  • Storbyer som Boston, New York eller New Haven bare noen timer unna.
  • En mengde studentklubber og organisasjoner man kan engasjere seg i.
  • RWU har som mål å ta vare på hver enkelt student, og med få studenter per professor har de virkelig kapasitet til å gjøre nettopp dette.  

Din hovedkontakt i SONOR

Mathias Dammann

Vis mer

Mathias Dammann

Mathias er fra Nesoddtangen, men har tilbrakt mye av oppveksten på reiser rundt i USA, Australia, New Zealand, stillehavsregionen og andre destinasjoner på alle verdens kontinenter. Da er det ikke så rart at han også søkte seg til utlandet for å studere. Mathias tok en bachelorgrad i Internasjonale og Globale studier ved University of Sydney (med utveksling til München, Tyskland). Erfaringene fra Australia var så positive at Mathias også valgte å ta en Mastergrad i Antropologi i Australia, men denne gangen i hovedstaden Canberra.

Mathias har selv kjent på følelsen av å dra til utlandet for å studere. All spenningen, usikkerheten og alle spørsmålene man har før man drar til et ukjent sted for første gang. Med alle sine personlige erfaringer i ryggen, og med SONORs profesjonelle kunnskap vil Mathias hjelpe deg gjennom hele prosessen, fra vurderingsfasen, søknadsprosessen til man faktisk drar av gårde. Det er bare å ta kontakt.

Visste du at…

  • Om man ønsker å studere i nærheten av en metropol, men samtidig foretrekker en litt roligere tilværelse i hverdagen, er Roger Williams University et godt alternativ for deg som ønsker det beste av to verdener.
  • Det gjennomsnittlige klasserommet har færre enn 20 studenter, og forholdstallet mellom studenter og professorer er 15:1.
  • På grunn av beliggenheten har universitetet et sterkt fokus på havet og «den blå økonomien»
  • RWU har veldig gode stipender om du søker gjennom SONOR
  • Universitetet ligger i New England, et av de vakreste områdene i USA, med storbyer som Boston, New York og Providence rett rundt hjørnet
Registrer deg for gratis studieveiledning