KUAS – Kyoto University of Advanced Science

Finnes det en bedre måte å studere ingeniørutdanningen på med mindre man gjør det i det mest teknologisk avanserte landet i hele verden? KUAS i Japan sørger for at alle sine studenter kan løse fremtidens problemer ved å gi dem den beste og nyeste kunnskapen innen ingeniørretningen. Hvis du ønsker en meningsfylt karriere som innebærer å utvikle verden, er KUAS der det starter!

Studenter

3500

Sted

Kyoto

 

Om KUAS

Universitetet ble stiftet i 1969, men i de senere årene har KUAS implementert utdanningsreformer slik at utdanningen samsvarer med nåtidens behov. Med andre ord er KUAS sitt ingeniørprogram nærmere produksjonsindustrien sammenlignet med mange andre universiteter, og det beste av alt er at man kan studere dette programmet i selveste Japan – et land som er globalt anerkjent for sin raske, effektive, og suksessfulle teknologi.

Det ingeniørvitenskapelige fakultetet på KUAS setter teknologi, som bidrar til å forme fremtiden vår i fokus. Dette utgjør utviklingen av elektriske kjøretøy, droner, Aritificial Intellgience (AI), motorrelaterte løsninger, kraftsystemer og mye mye mer. Ingeniørprogrammet inkluderer Capstone-prosjektet, her skal studentene lære seg å takle virkelige problemer som avanserte japanske selskaper står overfor.

Er du opptatt av gode nettverksmuligheter slik at overgangen fra å være en student til å jobbe går «as smooth as possible»? Da bør du få med deg at KUAS sitt ultimate mål er at studentene umiddelbart tilegner seg ferdigheter som verden trenger og har behov for. KUAS spesialiserer seg innen mekanisk, elektrisk og mekatronikk-teknologi, og tilbyr en unik tilnærming som er i tråd med gjeldende industritrender. Studenter ved KUAS får også muligheten til å jobbe med profesjonelle ingeniører i Kyoto. Etter fullført studie er det derfor mange KUAS studenter som får jobber i verdenskjente selskaper og institusjoner over hele verden.

«Our institution is the one and only university in the world that provides you with the opportunity to become a Street-Smart Global Engineer!»
Professor Osamu Tabata, Dean of Graduate School of Engineering, KUAS

 

Hva kan du studere?

Fra og med september 2025 har man muligheten til å studere to nye bachelorgrader på KUAS – Bioenvironmental Sciences og Global Business and Economics

Studentopplevelse

KUAS har mye mer å tilby enn deres utmerkede ingeniørprogram; du har nemlig muligheten til å lære japansk, muligheten for internship, og muligheten til å ta utveksling til andre land. Tenk å kunne si til vennene sine at man har studert i Japan i tillegg til et annet land også. Det kan nemlig bli akkurat deg som forteller dette til vennene dine i fremtiden, kanskje til og med på japansk!

Selv om KUAS ligger i Japan og er en fantastisk mulighet til å oppleve japansk kultur, mat, og tradisjoner, er det også et internasjonalt miljø som befinner seg på universitetet. KUAS har over 300 internasjonale studenter som kommer fra 40 forskjellige land over hele verden. Dine fremtidige bestevenner kan ende opp med å komme fra Brasil, Frankrike og Kenya. Da får du plutselig et gratis sted å bo når du skal på ferie og besøke dem i deres hjemland.

 

 

Som student ved KUAS sitt ingeniørvitenskapelig fakultet, vil du få tilgang til toppmoderne fasiliteter for å drive med forskning. Fakultetsmedlemmene er ledere i sine respektive felt og gir studentene en utfordrende og givende pedagogisk opplevelse.

Sosiale aktiviteter

Selv om KUAS er ekspert på den akademiske biten, er universitetet like flink med det sosiale. Som student kan du bli en del av the «Buddy Program». Programmet hjelper internasjonale studenter med å bli vant til studentlivet ved KUAS og livet i Japan generelt. «Buddies» blir dermed de første vennene internasjonale studenter får i Japan, samtidig som de tilbyr verdifulle råd.

På KUAS er de ikke kun opptatte av at studenter får en utdanning av høy kvalitet, men også om helsen deres. Derfor skal alle studenter ta kurs i Sports Life Skills (SLS). Dette kurset er designet for å fremme helse og teamarbeid gjennom sport, og for å utvikle sosiale ferdigheter og situasjonsbevissthet. Studentene kan velge mellom en rekke idretter slik som basketball, fotball, tennis og mye mer.

I tillegg til det ovenfor, har KUAS mange klubber man kan bli med i. For å utnytte oppholdet maksimalt i Japan kan du jo prøve «K-Pop Dance Circle Club», «Pokemon Circle Club», «Tea Ceremony Club», eller «Karate Club»?  De har noe for alle og enhver – alt fra musikk, sport, eller droner. KUAS arrangerer også festivaler og fester for studentene flere ganger i året.

Frykt derfor ikke, KUAS-studenter får ikke kun en verdifull, nyttig og omfangsrik utdanning, de får venner og minner for livet også!

Livet i Kyoto

Er du lei av Norge og vil oppleve verden utenfor Norden og Europa? Er du glad i moderne bygninger, men også glad i historiske bygninger? Liker du sushi, ramen, og autentisk japansk mat? Er du glad i manga? Ønsker du å reise til land i Asia, men synes at flybilletter fra Norge er dyrt? Ønsker du å bo i en trygg by? – Hvis svaret ditt er ja på det meste, ta kontakt med en av SONORs studieveiledere! De vil hjelpe deg med å virkeliggjøre drømmen din om studier i Kyoto hvor du kan oppleve alt dette og mye mer.

Japan er et fascinerende land. Landet er moderne og meget teknologisk avansert, samtidig som du finner områder med Sakura trær, tradisjonelle japanske tak på husene, og en usedvanlig vakker natur. Ifølge det berømte magasinet «Travel & Leisure», er Kyoto alltid inkludert i deres topp-25-liste over de beste byene i hele verden. I 2023 ble Kyoto rangert som den tredje beste byen globalt.

Fra et businessperspektiv, er Kyoto en by som utmerker seg på innovasjon. Flere store selskaper og produsenter har deres hovedkvarter i Kyoto, blant annet verdens største videospillprodusenter som NINTENDO. Det vil derfor se veldig bra ut på CV-en dersom man studerer i Kyoto.

Det finnes mange shoppingområder som kan oppfylle alle dine shoppingbehov i Kyoto. Det er heller ikke mangel på interessante museer, kunstgallerier og teater i byen. Kyoto er også kjent for mange av sine festivaler, slik som Kamogawa Odori – der du kan få med deg tradisjonell Geisha dans. Et annet pluss med Kyoto utgjør levekostnadene – det er nemlig billigere å bo i Kyoto enn mange andre byer.

Å studere i Kyoto som en internasjonal student betyr at man får en unik blanding av rike kulturelle opplevelser og en utdanning på toppnivå. Byens historiske sjarm, med sine gamle templer, tradisjonelle tehus og vakre hager, gir deg en magisk og oppslukende kulturell reise. KUAS er et anerkjent universitet, kjent for meget gode akademiske muligheter som bidrar til personlig og intellektuell vekst. Folk i Japan er verdenskjent for å være en av de mest høfligste menneskene man kan møte på, de er også pålitelige og hardtarbeidende. Stor gjestfrihet ovenfor internasjonale personer utgjør en stor del av deres kulturelle normer. Det er kanskje en trygghet å vite at dersom man studerer i Japan, vil man bli godt tatt vare på av lokalbefolkningen. Kyotos sentrale beliggenhet tillater praktisk utforskning av andre byer i Japan. Hvis du ønsker et uforglemmelig kapittel i livet ditt – STUDER I KYOTO!

Registrer deg for gratis studieveiledning

Din hovedkontakt i SONOR

Simran Kaur Rehal

Vis mer

Simran Kaur Rehal

Simran kommer fra Oslo og fra en reiseglad familie. Grunnet dette har hun fra en ung alder fått en stor interesse for å studere i utlandet. Hun tok et utvekslingsår i London, England på VGS, utvekslingssemester i Lima, Peru under bachelorgraden hennes, og tok hele mastergraden hennes i Lille, Frankrike. Hun har også bodd i Bologna, Italia og Brussel, Belgia grunnet jobbformål.

Simran har mye erfaring når det kommer til å bo i andre land, og vil gjerne dele sine erfaringer, samt tips og råd for å hjelpe andre studenter som ønsker å oppleve et liv i utlandet og for å gjøre søknadsprosessen så enkelt som mulig. Er bare å ta kontakt!

Registrer deg for gratis studieveiledning