University of Melbourne

“Dream Large” er University of Melbournes slagord. Universitetet åpnet dørene for første gang i 1855, og campus er kjent for å være en levende studentby med ca 50 000 studenter fra hele verden! Rangeringsmessig er University of Melbourne nr. 1 i Australia, og på verdensbasis ligger universitetet som nummer 32 i følge Times Higher World University Rankings 2017-2018.

Studenter

60,000

Sted

Melbourne, Victoria

Pris

Fra 26,784 AUD

“Dream Large” er University of Melbournes slagord. Universitetet åpnet dørene for første gang i 1855 og campus er kjent for å være en levende studentby med over 46 000 studenter fra hele verden! Rangeringsmessig er University of Melbourne nr. 1 i Australia. Universitetet er medlem av Group of Eight, som er en samling av Australias åtte høyest rangerte utdannings- og forskningsinstitusjoner. På verdensbasis ligger universitetet som nummer 32 i følge Times Higher World University Rankings 2017-2018.

På bachelornivå følger University of Melbourne en modell inspirert av det amerikanske studiesystemet. Her tilbys brede bachelorgrader innen 12 forskjellige studieretninger. Innenfor hver av disse vil man igjen kunne velge mellom en mengde ulike spesialiseringer eller ”majors.” På mastergradsnivå har University of Melbourne et svært bredt tilbud med ulike grader innen alt fra business og juss til kunst, samfunnsvitenskap og ingeniørfag. Ved siden av studiene vil du heller ikke gå tom for ting å gjøre. Her finner du nemlig over 150 studentforeninger og flere ulike sportsklubber. Velger du University of Melbourne går du med andre ord en spennende og aktiv studietid i møte!

** University of Melbourne er på tilleggsstipendlisten til Lånekassen. Dette innebærer at du vil kunne få ekstra studiestøtte i form av stipend for å dekke skolepengene om du får opptak ved skolen!

SONOR kan hjelpe deg med opptak på skolens:

Beliggenhet

University of Melbourne ligger i sentralt i Melbourne, som for syv åre på rad ble kåret til ”The Most Liveable City in the World”. I 2018 kom de på andreplass, kun slått av Wien. Melbourne ligger sørøst i delstaten Victoria og er med sine 3,8 millioner innbyggere Australias nest største by etter Sydney. Melbourne er kjent som Australias ”kulturelle hovedstad,” og er spesielt assosiert med sport (australsk fotball), mote og festivaler. Melbourne er kanskje også den byen i Oseania som har det mest europeiske uttrykket både når det gjelder arkitekturen og de karakteristiske trikkene som er en kjent del av gatebildet.

Staten Victoria som helhet har også mye å by på av severdigheter, og de fleste ligger også innen rimelig kjøreavstand fra Melbourne. For eksempel har Victoria noen av de vakreste nasjonalparkene i landet. Fra Melbourne er det også mulig å ta en dagstur nedover ”The Great Ocean Road,” som er en av de mest imponerende og naturskjønne kyststrekningene i verden.

Semester eller årsstudier ved UniMelb?

Ønsker du et kortere studieopphold ved UniMelb? Det kan vi tilrettelegge for! Om du er under utdanning i Norge og ønsker ett semester eller to i utlandet kan vi hjelpe deg med det. Ta kontakt med oss i SONOR for mer informasjon om semesterstudier ved UniMelb.

Billedgalleri

5 gode grunner til å velge University of Melbourne

 1. Universitetet er Australias aller høyest rangerte forskningsinstitusjon
 2. Du vil studere midt i et multikulturelt samlingspunkt
 3. Du har bortimot 100 spesialiseringer å velge mellom, og du vil få hjelp til å skreddersy og gjøre din grad unik
 4. Universitetet har over 150 tilgjengelige studentforeninger og 40 sportsklubber
 5. Du har mulighet til lære deg å sette pris på Melbournes ”nasjonalsport;” australsk fotball!

Din hovedkontakt i SONOR

Kristin Hulsund Kvam

Vis mer

Kristin Hulsund Kvam

For noen år siden dukket Kristin opp på kontoret til SONOR i Trondheim med et ønske om å studere i Australia, og nå noen år senere jobber hun selv på det samme kontoret for å oppfylle andres ønsker om å studere i utlandet. Med en bachelorgrad i internasjonale studier fra Universitetet i Wollongong, Australia (med utveksling til Mexico) og en mastergrad i internasjonale relasjoner fra Nederland har Kristin god erfaring med studier utenfor Norges grenser.

Kristin vet godt hvilke usikkerheter og spørsmål som kan dukke opp hos studenter som ønsker å studere i utlandet, enten det er for et semester eller for en hel grad, bachelor eller master, og hun vil gjøre alt hun kan for at du skal få svar på dine spørsmål. Kristin er å treffe på vårt kontor i Trondheim, og hun tar veldig gjerne i mot besøk.

Visste du at…

 • The Bionic Ear ble utviklet ved University of Melbourne?
 • University of Melbourne har over 12 000 internasjonale studenter?
 • University of Melbourne er det universitetet i Australia som har mottatt flest Nobelpris-nominasjoner innenfor forskning?
 • Melbourne har verdens største trikkenettverk?

Les andre studenters erfaringer

Maiken Strømgren Skogstad

“Dream Large” er University of Melbournes slagord. Universitetet åpnet dørene for første gang i 1855 og campus er kjent for å være en levende studentby med over 46 000 studenter fra hele verden! Rangeringsmessig er University of Melbourne nr. 1 …

Les mer

Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Registrer deg for gratis studieveiledning

Ved å registrer deg blir du tildelt en veileder som vil hjelpe deg kartlegge dine muligheter for videre studier i utlandet.
Din veileder er tilgjengelig for å svare på dine spørsmål gratis og uforpliktende.
 • Kontaktdetaljer

 • Postadresse

 • Hvor har du hørt om SONOR?

 • Karrakterer

 • Hva vil du studere?

 • Studiestart

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.