University of Melbourne

«Dream Large» er University of Melbournes slagord. Universitetet åpnet dørene for første gang i 1855 og campus er kjent for å være en levende studentby med 69 000 studenter fra hele verden. Rangeringsmessig er University of Melbourne nr. 1 i Australia, og på verdensbasis ligger universitetet som nummer 32 i følge Times Higher World University Rankings 2017-2018.

Studenter

69,000

Søknadsfrist

Desember / Mai

Sted

Melbourne, Victoria

Pris

Fra 26,784 AUD

Stipend

10,000 AUD

Australias ledende universitet åpnet dørene for første gang i 1855 og universitetets campus er kjent for å være en levende studentby med over 69 000 studenter fra hele verden. University of Melbourne har blitt rangert som Australias beste universitet flere år på rad og er medlem av Group of Eight; en samling av Australias åtte høyest rangerte utdannings- og forskningsinstitusjoner. På verdensbasis ligger universitetet som nummer 32 i følge Times Higher World University Rankings 2018-2019.

På bachelornivå følger University of Melbourne en modell som er inspirert av det amerikanske studiesystemet. Her tilbys brede bachelorgrader innen 12 forskjellige studieretninger, blant annet forskning, design, handel og økonomi. Innenfor hver av disse studieretningene vil man få muligheten til å velge mellom en mengde ulike spesialiseringer («majors»). På mastergradsnivå har University of Melbourne et svært bredt tilbud med ulike grader innen alt fra business og juss til kunst, samfunnsvitenskap og ingeniørfag.

Livet utenfor studiene består av utallige ting å gjøre. Universitetet har over 150 forskjellige studentforeninger og flere ulike sportsklubber man kan delta i, samt at det hver eneste uke arrangeres «farmer’s market», gratis konsert med grillmat og ulike utstillinger på universitetets mange gallerier. Om du velger University of Melbourne går du med andre ord en spennende og aktiv studietid i møte!

** University of Melbourne er på tilleggsstipendlisten til Lånekassen. Dette innebærer at du vil kunne få ekstra studiestøtte i form av stipend for å dekke skolepengene om du får opptak ved skolen!

Beliggenhet

University of Melbourne ligger sentralt nord i byen Melbourne, som for syv år på rad ble kåret til «The Most Liveable City in the World». I 2018 kom de på andreplass, kun slått av Wien. Det tar korte fem minutter å gå fra campus til bykjernen, og rundt selve campus finnes det utallige «suburbs» med spennende gater, cafèer og restauranter man kan besøke. Melbourne ligger sørøst i delstaten Victoria og er med sine 5 millioner innbyggere Australias nest største by etter Sydney.

Melbourne er kjent som Australias «kulturelle hovedstad», og er spesielt assosiert med sport (australsk fotball), mote og festivaler. Det er alltid noe som skjer i byen i form av arrangementer, konserter og show, og i byens gater yrer det av «rooftop bars» og spennende butikker. I tillegg til en rekke ettertraktede og internasjonale film-, musikk- og matfestivaler avholder også flere store sportsarrangementer her som Australian Open Tennis, Rip Curl Pro og Formel 1 Grand Prix. Det er også flere parker i byen man kan gå en tur, studere eller slappe av i, og det fins flere strender i nærheten av byen, blant annet St. Kilda Beach og Brighton Beach. På tross av at Melbourne er nesten på motsatt side av jordkloden i forhold til Norge, så er det kanskje den byen i Oseania som har det mest europeiske utrykket både når det gjelder, arkitektur, kultur og de karakteristiske trikkene som er en kjent del av gatebildet.

Staten Victoria som helhet har også mye å by på av severdigheter, og de fleste ligger innen rimelig kjøreavstand fra Melbourne. Man kan for eksempel oppsøke fristende «hot springs» ved Mornington Peninsula, besøke pingvinene ved St. Kilda beach eller planlegge en fantastisk roadtrip langs «The Great Ocean Road», som er en av de mest imponerende og naturskjønne kyststrekningene i verden som kan tilby severdigheter som Twelve Apostles og Gibson Steps. Victoria kan også by på noen av de vakreste nasjonalparkene i landet, som for eksempel The Grampians hvor kenguruer løper fritt.

 

Semester eller årsstudier ved UniMelb?

Ønsker du et kortere studieopphold ved UniMelb? Det kan vi tilrettelegge for! Om du er under utdanning i Norge og ønsker ett semester eller to i utlandet kan vi hjelpe deg med det. Ta kontakt med oss i SONOR for mer informasjon om semesterstudier ved UniMelb.

 

SONOR kan hjelpe deg med opptak på skolens:

Billedgalleri

5 gode grunner til å velge University of Melbourne

 1. Universitetet er Australias aller høyest rangerte forskningsinstitusjon
 2. Du vil studere midt i et multikulturelt samlingspunkt
 3. Du har bortimot 100 spesialiseringer å velge mellom, og du vil få hjelp til å skreddersy og gjøre din grad unik
 4. Universitetet har over 150 tilgjengelige studentforeninger og 40 sportsklubber
 5. Du har mulighet til lære deg å sette pris på Melbournes ”nasjonalsport;” australsk fotball!

Din hovedkontakt i SONOR

Kristin Hulsund Kvam

Vis mer

Kristin Hulsund Kvam

For noen år siden dukket Kristin opp på kontoret til SONOR i Trondheim med et ønske om å studere i Australia, og nå noen år senere jobber hun selv på det samme kontoret for å oppfylle andres ønsker om å studere i utlandet. Med en bachelorgrad i internasjonale studier fra Universitetet i Wollongong, Australia (med utveksling til Mexico) og en mastergrad i internasjonale relasjoner fra Nederland har Kristin god erfaring med studier utenfor Norges grenser.

Kristin vet godt hvilke usikkerheter og spørsmål som kan dukke opp hos studenter som ønsker å studere i utlandet, enten det er for et semester eller for en hel grad, bachelor eller master, og hun vil gjøre alt hun kan for at du skal få svar på dine spørsmål. Kristin er å treffe på vårt kontor i Trondheim, og hun tar veldig gjerne i mot besøk.

Visste du at…

 • The Bionic Ear ble utviklet ved University of Melbourne?
 • University of Melbourne har over 26 000 internasjonale studenter?
 • University of Melbourne er det universitetet i Australia som har mottatt flest Nobelpris-nominasjoner innenfor forskning?
 • Melbourne har verdens største trikkenettverk?

Les andre studenters erfaringer

Carina Midthaug

Å være student ved UniMelb er hektisk, men består også i mye frihet. Som commerce student har jeg bare 12 timer undervisning i uken. Disse er stort sett fordelt på to 1 times forelesninger og en 1 times ‘tutorial’ tilhørende …

Les mer

Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Registrer deg for gratis studieveiledning

Ved å registrer deg blir du tildelt en veileder som vil hjelpe deg kartlegge dine muligheter for videre studier i utlandet.
Din veileder er tilgjengelig for å svare på dine spørsmål gratis og uforpliktende.
 • Kontaktdetaljer

 • Postadresse

 • Hvor har du hørt om SONOR?

 • Karakterer

 • Hva vil du studere?

 • Studiestart

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.