Studere i Singapore

Personer som studerer i Singapore og er på sightseeing i byen, Singapore sitt flagg og flere av bygningene i byen. Bilde.

Studere i Singapore – opplev verdens businessmetropol

Asia blir stadig viktigere på verdensbasis, både når det gjelder økonomi, politikk og kultur. SONOR oppfordrer deg til å ta denne utviklingen på alvor og velge å studere i Singapore!

Singapore er byen som har alt, og er et av de store business-sentrumene i verden! Her har du muligheten til å bygge et internasjonalt nettverk, oppleve fantastiske kulturelle opplevelser, få en anerkjent grad og mye mer.

Universitetene du kan gå på

Singapore har fire universiteter og seks høyskoler. I tillegg har en rekke utenlandske universiteter en egen campus i byen. Det har også australske James Cook University (JCU). SONOR samarbeider med JCUs campus i Singapore.

Om du skal ta studier i Singapore er er bachelorgrader vanligvis 3-årige, mens de fleste mastergrader er intensive ettårsstudier slik som i Storbritannia.

Ved JCU Singapore kan du studere en rekke businessfag, samt pedagogikk, miljøfag, spillutvikling, IT, psykologi, turisme og mer.

Studere i Singapore – søknadsprosess

I Singapore samarbeider SONOR med James Cook University Singapore. Skal du søke studieplass søker du direkte til skolen. SONOR har utarbeidet en egen søknadsguide som tar deg steg for steg gjennom prosessen. Ta derfor kontakt med en veileder i SONOR for å få tilsendt denne og få hjelp til å komme i gang med søknaden.

Bli bedre kjent med JCU Singapore ved å prate med en av våre studieveiledere og ta første steg på veien til drømmen om å studere i Singapore.

Hvordan er det å studere i Singapore?

Bystaten Singapore er litt som hele verden i miniatyr – samlet på et område som knapt er større enn Oslo kommune.

Singapore – kjent som the Lion City – er hjem til over fem millioner innbyggere fra alle verdenshjørner. Byen er eksepsjonelt trygg, velfungerende, ren og effektiv.

Den forbindes kanskje først og fremst med et hypermoderne finansielt distrikt med futuristiske skyskrapere og en av de travleste havnene i verden.

Skrap litt i overflaten, og det som trer fram er Little India med sine fargesprakende templer og sarikledde kvinner, og en skikkelig smak og følelse av Kina i China Town. Det som er garantert er at studier i Singapore vil by på mange spennende opplevelser.

Porten til verden 

Når du studerer i Singapore vil du fort merke betydningen som sammensmeltningen av disse kulturene har hatt for Singapore – for økonomien, maten og språket. Lokale fusionretter vil garantert gi deg minneverdige kulinariske opplevelser.

Singlish, den lokale varianten av engelsk, har et unikt tempo og blander gjerne inn ord fra de tre andre offisielle språkene i landet. Dette er en sjarmerende og effektiv måte å snakke engelsk på, som du fort vil lære deg å sette pris på. 

Businesshovedstad

Mesteparten av byens økonomi er basert på internasjonal handel. Det er nok derfor ikke så overraskende at ulike business- og ledelsesrelaterte fag er blant de mest populære studieområdene på landets universiteter.

Singapore er en av de såkalte tigerne i asiatisk økonomi, og har hatt en svært kraftig økonomisk vekst de siste tiårene.  Asia blir stadig viktigere på verdensbasis, enten det gjelder økonomi, politikk og kultur. SONOR oppfordrer deg til å ta denne utviklingen på alvor og ta dine studier i Singapore. 

Å studere i Singapore byr på mange opplevelser

Singapore er så mye mer enn bare en storby. Det finnes en rekke gode grunner til å legge studiene dine til Singapore – og alle er gode. Her er et lite utvalg:

Nye venner og større nettverk

Singapore tiltrekker seg studenter fra alle verdens hjørner med sine internasjonale universiteter. Her har du sjansen til å bygge et internasjonalt nettverk, både profesjonelt og sosialt. Det er noe du kan ha stor nytte og glede av senere i livet.

Et av verdens beste utdanningssystem

Singapore (og JCU) er kjent for å ha et av verdens beste utdanningssystem. Landet har fokusert på å skape et økosystem for innovasjon og teknologi, som har ført til at mange ledende akademikere har valgt å etablere seg i Singapore. Om du velger å ta dine studier i Singapore, er du garantert å få en attraktiv grad som vil stå sterkt hos potensielle fremtidige arbeidsgivere.

En ny og spennende kultur

Om du velger å studere i Singapore vil du ha endeløse muligheter til å oppleve en helt unik kultur. Her finnes det en rekke kulturelle begivenheter året rundt. Opplev alt fra festivaler, idrettsarrangement og mye annet du kan engasjere deg i.

Drømmer du om å studere i Singapore og lurer på hvordan du søker? Ta kontakt med oss her i SONOR i dag for gratis veiledning, eller les mer om det å studere i utlandet her.

Registrer deg for gratis studieveiledning