Studere i Singapore

Asia blir stadig viktigere på verdensbasis, både når det gjelder økonomi, politikk og kultur. SONOR oppfordrer deg til å ta denne utviklingen på alvor og velge å studere i Singapore!

Studere i Singapore

Singapore har fire universiteter og seks høyskoler. I tillegg har en rekke utenlandske universiteter en egen campus i byen. Det har også australske James Cook University (JCU). SONOR samarbeider med JCUs campus i Singapore.

Her er bachelorgrader vanligvis 3-årige, mens de fleste mastergrader er intensive ettårsstudier slik som i Storbritannia. Ved JCU Singapore kan du studere en rekke businessfag, samt pedagogikk, miljøfag, spillutvikling, IT, psykologi, turisme og mer.

Hele verden i miniatyr

Bystaten Singapore er litt som hele verden samlet i miniatyr på et område som knapt er større enn Oslo kommune. Øya blir referert til som the Lion City. Singapore er avgrenset av Johorstredet mot Malaysia i nord og Malakkastredet mot Indonesia i sør. Her bor over 5 millioner innbyggere fra alle verdenshjørner. I Singapore finner du et hypermoderne finansielt distrikt med futuristiske skyskrapere, Little India med fargesprakende templer og sarikledde kvinner, og en skikkelig følelse av Kina i China Town. Det er over en million europeere, amerikanere, australiere, og folk fra andre asiatiske land som bor, jobber og studerer i byen.

Både maten, kulturen og språket gjenspeiler denne variasjonen. Landet har faktisk hele fem nasjonalspråk: Engelsk, kinesisk (mandarin), malay og tamil. Ettersom Singapore var britisk koloni helt fram til 1963 har det engelske språket fått et kraftig fotfeste i landet. Dette gjør det enkelt for deg å kommunisere med folk fra alle de ulike etniske gruppene. Engelsk er også arbeids- og undervisningsspråk på de fleste av landets lokale og internasjonale universiteter.

I mer uformelle sammenhenger vil du derimot raskt oppdage at den lokale varianten av engelsk, Singlish. Shinglish har et annet tempo og blander gjerne inn ord fra de andre språkene i landet. Dette er en sjarmerende og effektiv måte å snakke engelsk på, som du fort vil lære deg å sette pris på!

Businesshovedstad

Singapore en av de største havnebyene i verden. Mesteparten av byens økonomi er basert på internasjonal handel. Det er nok derfor heller ikke så overraskende at ulike business-og ledelsesrelaterte fag er blant de mest populære studieområdene på landets universiteter.

Singapore er også en av de såkalte tigerne i asiatisk økonomi, og har sammen med Hong Kong, Taiwan og Sør-Korea hatt en svært kraftig økonomisk vekst de siste tiårene. Siden Singapore ligger så og si ”midt i Asia” er det en populær by sett fra et forretningsperspektiv. Med base her kan man nå ut til markedene i store deler av Sørøst-Asia og Kina, da disse områdene bare er en kort dagstur unna.

Verdens beste mat!

Prisnivået i Singapore er også lavere enn det man er vant til fra Norge på de fleste områder. Å spise ute koster ofte mindre enn å handle ingredienser i butikken, og byen har en mengde ulike tilbud når det gjelder spisesteder. Det mest karakteristiske for denne delen av verden er likevel det enorme utvalget av gatemat som du kan finne i såkalte food courts eller hawker centres rundt om i byen.

Flytter du hit vil du fort merke den enorme betydningen mat og spising har i det singaporske samfunnet. Det sies at nettopp spising og shopping er to av de mest populære aktivitetene hos byens befolkning, og så snart du har smakt maten vil du nok skjønne hvorfor! Her blandes det beste fra de ulike mattradisjonene sammen til nye og innovative fusion – retter som garantert vil gi deg en ny kulinarisk opplevelse.

Natteliv

Er du derimot mer opptatt av det som skjer etter mørkets frambrudd kan Singapore også by på ett av Asias beste utvalg av puber, nattklubber og konsertscener. I utelivsområdet Clark Quay fins det noe for enhver smak, og herfra kan du også nyte utsikten til lysene fra byens skyline på den andre siden av kanalen. Når man er ute på nattestid skader det heller ikke å vite at Singapore er en av de tryggeste storbyene i verden.

Strand og sol

På late søndager kan du ta turen over til Sentosa Island som ligger rett sør for sentrum. Der finner du en 2 km lang skjermet tropisk strand, fornøyelsesparker, akvarium og en mengde spisesteder og luksusresorter. Singapore ligger omtrent akkurat på ekvator, og nyter dermed et tropisk klima. Dette er en ekstra bonus hvis du er en av dem som helst vil studere et sted med sol og varme året rundt!

Drømmer du om å studere i Singapore? Ta kontakt med oss her i SONOR i dag for gratis veiledning.

Registrer deg for gratis studieveiledning

Universiteter i Singapore

Du har valgt:

Lukk

Registrer deg for gratis studieveiledning

Ved å registrer deg blir du tildelt en veileder som vil hjelpe deg kartlegge dine muligheter for videre studier i utlandet.
Din veileder er tilgjengelig for å svare på dine spørsmål gratis og uforpliktende.
  • Kontaktdetaljer

  • Postadresse

  • Hvor har du hørt om SONOR?

  • Karakterer

  • Hva vil du studere?

  • Studiestart

    Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.