Studere i Singapore

Personer som studerer i Singapore og er på sightseeing i byen, Singapore sitt flagg og flere av bygningene i byen. Bilde.

Studere i Singapore – verdens business-metropol

Asia blir stadig viktigere på verdensbasis, både når det gjelder økonomi, politikk og kultur. SONOR oppfordrer deg til å ta denne utviklingen på alvor og velge å studere i Singapore – the Lion City! Bli bedre kjent med JCU Singapore ved å prate med en av våre studieveiledere og ta første steg på veien til drømmen om å studere i Singapore.

Singapore som studentby

Bilde fra Singapore.

Hvordan er det å studere i Singapore?

Singapore er byen som har alt, og er et av de store business-sentrumene i verden! Her har du muligheten til å bygge et internasjonalt nettverk, oppleve fantastiske kulturelle opplevelser, få en anerkjent grad og mye mer.

Hvordan er kulturen og språket i Singapore?

Singapore er en by der du finner mennesker fra alle verdenshjørner. Når du studerer i Singapore vil du fort merke betydningen som sammensmeltningen av forskjellige kulturene har hatt for Singapore – for økonomien, maten og språket. Lokale fusionretter vil garantert gi deg minneverdige kulinariske opplevelser.

Singlish, den lokale varianten av engelsk, har et unikt tempo og blander gjerne inn ord fra de tre andre offisielle språkene i landet. Dette er en sjarmerende og effektiv måte å snakke engelsk på, som du fort vil lære deg å sette pris på.

Verdens business-hovedstad

Mesteparten av byens økonomi er basert på internasjonal handel. Det er nok derfor ikke så overraskende at ulike business- og ledelsesrelaterte fag er blant de mest populære studieområdene på landets universiteter.

Singapore er en av de såkalte tigerne i asiatisk økonomi, og har hatt en svært kraftig økonomisk vekst de siste tiårene.  Asia blir stadig viktigere på verdensbasis, enten det gjelder økonomi, politikk og kultur. SONOR oppfordrer deg til å ta denne utviklingen på alvor og ta dine studier i Singapore. 

Enkle fakta om Singapore

Hvor stor er Singapore?

Bystaten Singapore er litt som hele verden i miniatyr. Hele bystaten er samlet på et område som knapt er større enn Oslo kommune.

Hvor mange innbyggere er det i Singapore?

Singapore er hjem til over fem millioner innbyggere. Innbyggerne kommer fra alle verdenshjørner, så her finner du forskjellige kulturer fra hele verden. og fra alle verdenshjørner.

Er det trygt å studere i Singapore?

Singapore er eksepsjonelt trygg, velfungerende, ren og effektiv. Det finnes som i alle store byer områder du bør unngå, men Singapore er en trygg by å studere i.

Hva er Singapore kjent for?

Singapore forbindes kanskje først og fremst med et hypermoderne finansielt distrikt med futuristiske skyskrapere og en av de travleste havnene i verden.

Opplev Singapore

Om du velger å studere i Singapore så anbefaler vi deg å «skrape» litt i overflaten. Det som trer frem vil definitivt være verdt å få med seg – ikke vær redd for å utforske. F.eks. Little India med sine fargesprakende templer og sarikledde kvinner, og en skikkelig smak og følelse av Kina i China Town. Det som er garantert er at studier i Singapore vil by på mange spennende opplevelser.

Universitetene i Singapore

Hvor mange universiteter er det i Singapore?

Singapore har fire universiteter og seks høyskoler. I tillegg har en rekke utenlandske universiteter en egen campus i byen. Blant annet australske James Cook University (JCU).

Nattbilde av Singapore by.

Hvilke universiteter kan jeg komme inn på om jeg vil studere i Singapore?

SONOR samarbeider med James Cook University sitt campus i Singapore, og vi kan hjelpe deg med opptak til dette universitetet.

Hvilke grader kan jeg studere i Singapore?

Om du skal ta studier i Singapore er er bachelorgrader vanligvis 3-årige, mens de fleste mastergrader er intensive ettårsstudier slik som i Storbritannia.

To studenter som studerer i Singapore. Bilde.
Student som studerer i Singapore og ser utover byen. Bilde.

Hvilke fag kan jeg studere i Singapore?

Ved JCU Singapore kan du studere en rekke businessfag, samt pedagogikk, miljøfag, spillutvikling, IT, psykologi, turisme og mer.

Søknadsprosess for å studere i Singapore

For å komme inn på James Cook University Singapore så er det flere steg i søknadsprosessen du må igjennom.

Hvordan søker jeg studieplass i Singapore?

Skal du søke studieplass søker du direkte til skolen. SONOR har utarbeidet en egen søknadsguide som tar deg steg for steg gjennom prosessen. Ta derfor kontakt med en veileder i SONOR for å få tilsendt denne og få hjelp til å komme i gang med søknaden. Sjekk også ut noen vanlige spørsmål og svar for deg som skal studere i utlandet.

Må jeg ha visum for å studere i Singapore?

Ja, for å studere i Singapore trenger du studentvisum, eller Student Pass som de kaller det i Singapore. Dette kan du skaffe deg etter du kommer til Singapore. Alle norske borgere får automatisk tillatelse på opphold inntil 90 dager når de ankommer landet. I tillegg måpasse være gyldig i seks måneder ved innreise.

Vi anbefaler deg likevel å søke om Student Pass tidligere. Vi har derfor samlet litt viktig informasjon om studentvisum til Singapore som du kan lese her.

Når er studiestart i Singapore?

Om du studerer i Singapore og går på James Cook University Singapore finnes det hele 3 forskjellige oppstartsperioder i løpet av året. Henholdsvis i mars, juni og november. Når du ønsker å starte opp er helt opp til deg.

Kan jeg velge blant de samme studiene uansett når jeg starter?

Ja, de samme studiene tilbys i alle de tre oppstartsperiodene.

Gode grunner til å studere i Singapore

Singapore er så mye mer enn bare en storby. Det finnes en rekke gode grunner til å legge studiene dine til Singapore – og alle er gode. Sjekk ut videoen under for å få et inntrykk av hvordan Singapore er som studentby.

Vi har også samlet noen gode grunner for deg til å studere i Singapore:

Nye venner og større nettverk

Singapore tiltrekker seg studenter fra alle verdens hjørner med sine internasjonale universiteter. Her har du sjansen til å bygge et internasjonalt nettverk, både profesjonelt og sosialt. Det er noe du kan ha stor nytte og glede av senere i livet.

Et av verdens beste utdanningssystem

Singapore (og JCU) er kjent for å ha et av verdens beste utdanningssystem. Landet har fokusert på å skape et økosystem for innovasjon og teknologi, som har ført til at mange ledende akademikere har valgt å etablere seg i Singapore. Om du velger å ta dine studier i Singapore, er du garantert å få en attraktiv grad som vil stå sterkt hos potensielle fremtidige arbeidsgivere.

En ny og spennende kultur

Om du velger å studere i Singapore vil du ha endeløse muligheter til å oppleve en helt unik kultur. Her finnes det en rekke kulturelle begivenheter året rundt. Opplev alt fra festivaler, idrettsarrangement og mye annet du kan engasjere deg i.

Drømmer du om å studere i Singapore og lurer på hvordan du søker? Ta kontakt med oss her i SONOR i dag for gratis veiledning, eller les mer om det å studere i utlandet her.

Registrer deg for gratis studieveiledning