Pacific Lutheran University (PLU)

Et lite stykke Norge på ett av USAs mest internasjonale universiteter. Velkommen til ditt andre hjem! PLU ble grunnlagt av norske immigranter i 1890, og universitetet fortsetter å dyrke den nære relasjonen til Norge. Samtidig har verden endret seg mye siden de første nordmennene dukket opp i Seattle. Derfor vever PLU et globalt perspektiv inn i nesten alle ledd av undervisningen, uansett hva du studerer, og er dette er en av grunnene til at de kan kalle seg ett av USAs mest internasjonale universiteter.

Studenter

3,300

Søknadsfrist

Rullerende

Sted

Tacoma (Seattle), Washington

Pris

45 750 USD

Stipend

30 000 USD

Pacific Lutheran University (PLU) ligger i byen Tacoma, i staten Washington. Universitetet ble faktisk grunnlagt av skandinaviske immigranter i 1890, og har fremdeles sterke bånd til Norge og Skandinavia. Pacific Lutheran University har i dag over 3000 studenter og integrerer liberal arts, profesjonsstudier og samfunnsengasjement i sine program. Universitetet har i tillegg mange internasjonale programmer og forskningsmuligheter.

PLU tilbyr studier innen en rekke forskjellige fag, for eksempel samfunnsfag og humaniora, business, realfag, kunst og sykepleie. Universitetet har en rekke idrettslag, og muligheter for mange spennende aktiviteter på campus. For nye studenter har PLU et program som de kaller ”The First Year Experience,” som skal hjelpe studentene med å finne seg til rette. Pacific Lutheran University utfordrer sine studenter til å lykkes akademisk, og forsøker å oppmuntre alle til å nå sine mål. Universitetets program skal også best mulig forberede studentene til livslang akademisk og personlig suksess.

Hva kan vi hjelpe deg med opptak på?

PLUs internasjonale studentblogg

Interessert i å vite hvordan dagens internasjonale studenter har det ved PLU? Ta en kikk på skolens internasjonale studentblogg! 

Beliggenhet

Byen Tacoma har rundt 200 000 innbyggere, og ligger 45 minutter rett utenfor Seattle. Universitetets campus ligger i et område som heter Parkland, bare et par minutter fra sentrum av Tacoma. For å spise på noen av byens beste restauranter trenger du knapt å bevege deg bort fra campusområdet, og du vil ha mange store naturopplevelser i umiddelbar nærhet. Vil du oppleve storbyen og gå på konserter, store sportsarrangementer og lignende ligger altså Seattle like i nærheten. Her kan man oppleve byens vakre ‘waterfront,’ fine parker, spennende forstader som Capitol Hill og Fremont, Seattle Aquarium og mye mer.

Fem gode grunner til å velge PLU

 1. Forholdstallet mellom studenter og lærere er 15:1
 2. 95 % av alle studenter mottar en eller annen form for stipend
 3. Det er et aktivt liv på campus, med for eksempel konserter, studiegrupper, sportsarrangementer og studentklubber
 4. Alle førsteårsstudenter får studentbolig, og du får bolig sammen med studenter som har samme interesser som deg
 5. PLU legger til rette for en treårig bachelorgrad for norske studenter

Din hovedkontakt i SONOR

Kjetil Kleivmyr-Sandvoll

Vis mer

Kjetil Kleivmyr-Sandvoll

Kjetil er fra Kristiansund og vært daglig leder her i SONOR siden vi startet i januar 2007. Gjennom de siste 13 år har han fått en utbredt internasjonal erfaring fra besøk i mange land. Disse erfaringene kommer framtidige studenter til gode.

Som veileder mener jeg det viktigste jeg kan bidra med er å sikre en god dialog med formål å avdekke hva som potensielt passer best for deg som framtidig utenlandsstudent. En god dialog der vi avdekker dine ønsker og drømmer for å sikre en søknadsprosess inn mot den eller de skoler som er mest optimale i forhold til dine forutsetninger.

Visste du at…

 • PLU har vunnet pris for å skape et virkelig internasjonal miljø på campus? Les mer
 • PLU er det eneste universitetet i den nordvestlige delen av USA som er rangert blant topp 20 for regionen i U.S. News and World Report siden de startet sine rangeringer? Les mer.
 • PLU er av de skolene som får flest Fulbright-tildelinger? Les mer
 • PLU er ett av de beste universitetene som ble etablert av norske bosettere? Les mer

Les andre studenters erfaringer

Megan Muravez

Pacific Lutheran University (PLU) ligger i byen Tacoma, i staten Washington. Universitetet ble faktisk grunnlagt av skandinaviske immigranter i 1890, og har fremdeles sterke bånd til Norge og Skandinavia. Pacific Lutheran University har i dag over 3000 studenter og integrerer liberal …

Les mer

Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Registrer deg for gratis studieveiledning

Ved å registrer deg blir du tildelt en veileder som vil hjelpe deg kartlegge dine muligheter for videre studier i utlandet.
Din veileder er tilgjengelig for å svare på dine spørsmål gratis og uforpliktende.
 • Kontaktdetaljer

 • Postadresse

 • Hvor har du hørt om SONOR?

 • Karakterer

 • Hva vil du studere?

 • Studiestart

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.