Pacific Lutheran University (PLU)

Drømmer du om å kombinere det beste av USA, Norge og verden er Pacific Lutheran University, USAs mest internasjonale universitet, noe for deg!

Studenter

3,300

Søknadsfrist

Rullerende

Sted

Tacoma (Seattle), Washington

Pris

45 750 USD

Stipend

30 000 USD

Om Pacific Lutheran University (PLU)

Pacific Lutheran University, eller bare PLU, er det første universitetet i USA som hadde studenter fra alle verdens kontinenter. Det ble grunnlagt av skandinaviske immigranter, og har fortsatt sterke forbindelser til Norge. Dette er et middels stort universitet der alle blir tatt vare på, og ingen blir glemt. Her vil du raskt føle deg som hjemme.

Treårig bachelor og stipend

Du vet sikkert at en bachelorgrad i USA er fireårig, men ved PLU er det mulig å få graden på tre år. Som norsk student har du allerede gått et år lenger på videregående enn dine amerikanske skolekamerater – og det vet PLU betyr noe, så de kutter likegodt et år med studier. Men – det er et krav om at fagene dine fra videregående passer inn i majoren du velger. Stort sett passer fagene dine helt perfekt inn, men skal du ta ingeniørfag, ta kontakt med en veileder for mer informasjon.

Norsk, svensk, dansk, finsk eller islandsk pass? Gjør deg klar til å bli elsket, for PLU setter så stor pris på nordiske søkere at de gir opptil 30 000 USD i stipend til oss. Her barberer de prisen ned til 40% av den originale prisen, bare fordi våre forfedre var blant de som grunnla Tacoma og PLU. Snakk om flaks!

Med blikk mot verden

Et globalt perspektiv er en integrert del av undervisningen ved PLU. De tilbyr undervisning i hele åtte ulike språk, fra akademiske språk som gresk og latin til moderne språk som kinesisk. Her finner du også spennende tverrfaglige studier som Global Studies, Innovation Studies og Environmental Studies. Slike studier kombinerer kunnskaper fra samfunnsfag og religionsfag med business- og realfag. For PLU er det viktig at du utvikler et internasjonalt perspektiv som strekker seg ut over livet på campus – til de mest bortgjemte hjørnene av verden.

Studerer du ved et så internasjonalt universitet så bare må du dra på utveksling. Som biologistudent kan du studere tropisk økologi og bærekraft i Costa Rica. Musikkstudenter kan reise til komponisthovedstaden Wien og følge i fotsporene til Haydn, Mozart og Brahms. Studenter i PLU sitt honors-program kan velge å studere et semester ved Oxford University. Da følger du et skreddersydd studieprogram der du får én-til-én undervisning med verdenskjente forelesere. Ikke gå glipp av muligheten til å studere i andre deler av verden!

Rangeringer og utmerkelser

 • Top 10 “Best Value Schools in the West” – US News and World Report
 • Top 15 “Universities in the West” – US News and World Report
 • Named one of the Best Business School in the Nation – Princeton Review
 • AACSB-akkreditert businessfakultet
 • Medialab – 10 years, 16 films, 32 regional, national and international awards
 • Over 100 Fulbright Scholars siden 1975
 • Over 50% av studentene tar utveksling i løpet av studiet, sammenlignet med 10% i USA.

Fagtilbud

PLU tilbyr 44 majors og 54 minors, i tillegg til masterprogrammer i business administration, kreativ skriving, lærerutdanning, finans og markedsanalyse med mer. Business er blant de mest populære gradene for norske studenter. PLU School of Business er akkreditert av AACSB, som betyr at de er blant de 5% høyest rangerte businessprogrammene i verden. PLU sin School of Arts and Communication er kjent over hele USA. Tidligere studenter jobber over i store mediebedrifter, på Broadway, TV- og film, og på scener og i konserthaller over hele verden. Finner du ikke det perfekte studiet ved PLU, kan du også sette sammen din egen tverrfaglige major ved å sette sammen fag fra flere ulike fagområder, for å få et helt unikt perspektiv.

Studentopplevelse

Når så stor andel av studentene er internasjonale, krever det litt mer av universitetet. På PLU har de et eget servicesenter for internasjonale studenter. Her får du hjelp til det meste du skulle lure på som internasjonal student, alt fra om du kan jobbe med studentvisum til hvis du har problemer med å følge undervisningen. Som internasjonal student får du også egen fadderordning hvor du blir introdusert til livet i USA av en student som har gått der noen år.

Tett oppfølging

Mange ser frem til med en klump i magen å starte på universitet og sitte i forelesning med 250 andre. På PLU er ikke det et alternativ. Her er klassene små og terskelen for å stille spørsmål til læreren din lav. Her finner du et unikt campusmiljø der alle er velkomne, uansett bakgrunn, politikk eller kultur. Campusen er liten nok til at du alltid vil føle deg hjemme, men ikke så liten at alle kjenner alle.

Ved PLU vil du bli godt ivaretatt. Det er ikke bare i klasserommet undervisningen foregår: På laboratoriet, i konserthallen og i kollokvier vil du utfordres på ditt fagområde. Om du føler behov for ekstra oppfølging er lærerne alltid tilgjengelige. PLU tilbyr den typen støtte som kun kan komme fra et nært fellesskap. Resultatet er studenter som er godt rustet til å ta risikoer, til å finne en karriere og lykkes i arbeidslivet.

For nye studenter har universitetet et program som de kaller «The First Year Experience», som skal hjelpe deg med å finne deg til rette. Blant annet har de fag som kun er åpne for førsteårsstudenter, og som skal gi deg verktøyene du trenger for å lykkes innen ditt fagfelt.

Livet på campus

Er du redd for å kjede deg når det ikke er forelesninger? PLU har masse å tilby – hva med å bli medlem av en av de 82 studentorganisasjonene? Her kan du starte med teater eller hva med å se på animefilmer hver torsdag? For deg som er idrettsinteressert har PLU eget amerikansk fotballag og danseklubb. Har du lyst til å gå all in har de også egen Glee club!

Som internasjonal student i USA er det ingenting vi kan anbefale deg mer enn å bo på campus det første året. Der er her du får den ekte amerikanske collegeopplevelsen – du kan velge om du vil bo alene eller med en annen student. Uansett blir det gøy, for her er det gangfest og fellesfrokost i helgene. Det er mat inkludert på skolens restauranter, og hvis du skulle ha lyst på noe annet finnes det masse digg rett ved campus. Hva med hjemmelaget ramen eller vegansk pita til middag?

Beliggenhet

Har du lyst til å bo i en by hvor du faktisk kan bli kjent med hele byen og ikke bare et hjørne av byen? Tacoma er en slik by, og det er her PLU har lagt sitt campus. Med sine 200 000 innbyggere er Tacoma omtrent på størrelse med Trondheim. Men du – været er betydelig bedre enn i trønderhovedstaden. Her er du garantert godt over 20 grader hele sommeren hvert eneste år.

I Tacoma er det kort vei både til food trucks, god kaffe og det urbane liv, samtidig som det bare er en kort kjøretur unna Mt. Rainer National Park. Er du født med ski på beina og liker topptur best? Eller er du av den typen som vil utforske Walmart og Dollar store? Uansett finnes begge mulighetene for deg rett ved campus.

Little Norway

Du hadde kanskje ikke tenkt til å reise til USA for å oppleve Norge, men selv om den norske innflytelsen er stor er det kanskje ikke like stor som du skulle tro. De lokale innbyggerne tar deg imot med åpne armer og sier «OUFDA», samtidig som de tilbyr ekte amerikansk cherry pie på den lokale dineren. Her er overgangen fra Norge til USA litt mindre enn andre steder i USA og kanskje det er det som skal til for at du skal trives ekstra godt?

Det er ikke til å stikke under en stol – midt i mai hvert år blir nordmenn over hele verden litt ekstra gira. Da er det bra at verdens nest lengste 17. mai tog finner sted i nabobyen. Og selv om lutefisk kanskje ikke er din favorittrett i Norge, kan det likevel være fint å bo et område hvor det ikke er helt umulig å få tak i Jarlsberg-ost når du er lei av ferdigskiva ost som ligner mest på gummi.

Visste du forresten at PLU er et kjent navn i Norge? Den norske kongefamilien har tett tilknytning med PLU og kongen har faktisk en æresdoktorgrad der. Dette kan være en skikkelig karrierebooster når du returnerer til Norge for å søke jobber.

Mulighet til å utforske

Har du fått lånt deg bil en helg er det bare 40 minutter til Seattle. Her finner du storbylivet med alt som følger med. Studerer du business, kan du jo se om du får deg et internship på hovedkontoret til Microsoft, Starbucks eller Amazon. Mulighetene er der for deg til å gripe de!

For å komme deg til PLU flyr du til den internasjonale flyplassen midt mellom Tacoma og Seattle. Det går faktisk direktefly fra både Amsterdam og Paris, så du slipper å stoppe innom mange steder på veien. Selve flyplassen ligger 35 minutter campus med bil – så dette er mer sentralt enn du først skulle tro!

Har du lyst til å utforske USA ligger San Francisco bare to timer unna med fly. Vancouver, Canadas svar på NYC, ligger bare 50 minutter unna med fly. Har du lyst til å bli mer kjent med Nord-Amerika er dette et fantastisk utgangspunkt!

Fem gode grunner til å velge PLU

 1. Forholdstallet mellom studenter og lærere er 15:1
 2. 95 % av alle studenter mottar en eller annen form for stipend
 3. Det er et aktivt liv på campus, med for eksempel konserter, studiegrupper, sportsarrangementer og studentklubber
 4. Alle førsteårsstudenter får studentbolig, og du får bolig sammen med studenter som har samme interesser som deg
 5. PLU legger til rette for en treårig bachelorgrad for norske studenter

 

Visste du at…

 • PLU har vunnet pris for å skape et virkelig internasjonal miljø på campus? Les mer
 • PLU er det eneste universitetet i den nordvestlige delen av USA som er rangert blant topp 20 for regionen i U.S. News and World Report siden de startet sine rangeringer? Les mer.
 • PLU er av de skolene som får flest Fulbright-tildelinger? Les mer
 • PLU er ett av de beste universitetene som ble etablert av norske bosettere? Les mer

Les andre studenters erfaringer

Megan Muravez

Jeg elsker hverdagen min på PLU! En av de største kontrastene fra norsk videregående er at man får mye mer frihet til å gjøre akkurat det man vil. Det som er så fint med PLU er at skolen føles som …

Les mer

Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Registrer deg for gratis studieveiledning

Ved å registrer deg blir du tildelt en veileder som vil hjelpe deg kartlegge dine muligheter for videre studier i utlandet.
Din veileder er tilgjengelig for å svare på dine spørsmål gratis og uforpliktende.
 • Kontaktdetaljer

 • Postadresse

 • Hvor har du hørt om SONOR?

 • Karakterer

 • Hva vil du studere?

 • Studiestart

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.