Hawai’i Pacific University

På en solfylt stillehavsøy finner du Hawai’i Pacific University (HPU), ett av USAs mest multikulturelle universiteter.

Studenter

4500

Søknadsfrist

1. juli

Sted

Honolulu, Hawaii

Pris

29 520 USD

Stipend

12 000 USD

Hawai’i Pacific University (HPU) ble grunnlagt på 1960-tallet som to ulike colleges. Hawai’i Pacific College og Hawai’i Loa College ble slått sammen i 1992. Fortsatt deles universitetet mellom den urbane hovedcampusen i Honolulu, og den mer tradisjonelle liberal arts-campusen på Hawai’i Loa. Blant de mest populære fagvalgene er business, biologi og marinebiologi, men her kan du studere alt fra diplomati til miljøstudier.

HPU er det største private universitetet i denne delen av verden, men har allikevel ikke mer enn 5000 studenter. Forholdet mellom studenter og forelesere er knappe 12:1 og det gjennomsnittlige klasserommet har 17 studenter. HPU har bevisst skapt et intimt læringsmiljø, der du vil få tett kontakt med både lærere og medelever.

Der øst møter vest

Hawai’i Pacific University (HPU) ligger midt mellom noen av verdens største økonomier, og drar fordel av sin geografiske posisjon. Dette er Stillehavets forretnings- og finanssenter. Nettopp derfor er Honolulu en usedvanlig internasjonal by. Også HPU bærer preg av det flerkulturelle miljøet som er så typisk for Hawaii.

Det som virkelig gjør dette universitetet unikt, er mangfoldet. HPU er flere ganger blitt utnevnt til USAs «most diverse university», og blir stadig anerkjent for sin store andel internasjonale studenter. Her finner du studenter fra alle 50 stater og 70 forskjellige land. HPU er også blant de amerikanske universitetene som tar imot flest study abroad-studenter i året. Med andre ord finnes det ingen majoritet ved HPU, og studenter oppfordres til å utforske andre kulturer, tradisjoner og verdier. Universitetets kjerneverdier er PONO, KULEANA og ALOHA. Nysgjerrig? HPU tilbyr kurs i Ōleo Hawai’i (hawaiisk språk).

Studiemuligheter

HPU har en rekke spennende grader på ulike gradsnivåer og semesterstudier som vi her i SONOR kan hjelpe deg gratis med å kartlegge og søke opptak til. Skolen tilrettelegge for muligheter innenfor:

Beliggenhet

Hawai’i Pacific University ligger på O’ahu, den tredje største øyen i delstaten Hawaii. Hovedstaden Honolulu er en utpost midt i Stillehavet—nærmeste fastland ligger hele 3783km unna, i California. Likevel bor det 390.000 mennesker i Honolulu, og halvannen million mennesker på Hawaii, i det som regnes som USAs beste stat å bo. Honolulu regnes for øvrig blant verdens lykkeligste byer, og er USAs nest tryggeste by.

Byliv eller strandliv? Ja takk, begge deler! HPU kan by på både urbane og naturskjønne studieopplevelser. Downtown Campus ligger i sentrum av Honolulus businessdistrikt. Her ligger HPUs College of Business og College of Liberal Arts. Bare 12 km unna, i rolige grønne omgivelser ved foten av Ko’olau fjellene, ligger Hawaii Loa, hjem til College of Natural and Computational Sciences. Oceanic Institute ligger på Makapu’u Point, og er midtpunktet for HPUs banebrytende marineforskning.

Fem gode grunner til å velge Hawai’i Pacific University

 1. Med studenter fra alle 50 stater og over 70 land, og 45 000 alumni spredt over hele kloden, kan du bygge deg et globalt nettverk.
 2. Universitetet er «Best in the West,» og rangeres blant de beste universitetene i sin region.
 3. Spennende kulturliv, gode studiemuligheter og sunne økonomiske forhold gjør Honolulu til en av USAs beste byer å studere i, og en av de 20 beste byene for 20-somethings.
 4. O’ahu kan by på både et yrende byliv og enestående naturopplevelser.
 5. På Hawaii møter du mennesker fra alle verdenshjørner.

Din hovedkontakt i SONOR

Mari Berg Henie

Vis mer

Mari Berg Henie

Mari er en av våre to USA-eksperter. Hun bodde tre år i D.C. på nittitallet, og tok bachelorgraden ved Vassar College, NY. Mastergraden i fransk litteratur fullførte hun ved University of Oxford. Med bakgrunn som skriveveileder er hun opptatt av godt språk og tydelig kommunikasjon i møte med sine studenter. Men viktigst er at du som student føler deg godt ivaretatt og klar for å møte den nye studiehverdagen i utlandet.

Visste du at:

 • O’ahu betyr «the gathering place».
 • HPU er blitt rangert som «one of the most Vegan-Friendly Colleges» av PETA.
 • Hawai’iloa er navnet på den mytiske navigatøren som skal ha oppdaget øyene.
 • Gallup utnevnte Honolulu til den lykkeligste storbyen i USA.

Les andre studenters erfaringer

Aurora Krabberød Jarmot

Mine dager her på universitetet går ut på å gå til timer tre dager i uken for noen få timer også endel studietid etterpå. Med en strandtur eller en tur for å se på solnedgangen etterpå. På fridagene mine tilbringer …

Les mer

Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Registrer deg for gratis studieveiledning

Ved å registrer deg blir du tildelt en veileder som vil hjelpe deg kartlegge dine muligheter for videre studier i utlandet.
Din veileder er tilgjengelig for å svare på dine spørsmål gratis og uforpliktende.
 • Kontaktdetaljer

 • Postadresse

 • Hvor har du hørt om SONOR?

 • Karakterer

 • Hva vil du studere?

 • Studiestart

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.