Hawai’i Pacific University

På en solfylt stillehavsøy finner du Hawai’i Pacific University (HPU), et av USAs mest multikulturelle universiteter.

Studenter

4500

Søknadsfrist

15. juni

Sted

Honolulu, Hawaii

Pris

32 520 USD

Stipend

Opptil 14 000 USD

 

Om Hawai’i Pacific University (HPU)

Dette er din sjanse til å studere i paradis. Her finner du perlehvite strender, solnedganger som tar pusten fra deg, mennesker med de varmeste hjertene du noensinne har møtt – og et universitet som vil sikre at du lykkes. Hawai’i Pacific University (HPU) er det perfekte studiestedet for deg som vil gjøre noe annerledes, som ønsker praktisk erfaring og nye perspektiver på verden. Bare pass på – for du kommer ikke til å ville forlate HPU.

En god investering

HPU er annerledes. Her undervises du av professorer som er de beste i sitt fagfelt – ikke bare blant akademikere, men også blant folk som jobber i bransjen. Undervisningen ved HPU består av mye mer enn bare forelesninger og lærebøker. Fagene er praktiske og interaktive, og du får garantert god kontakt med de som underviser deg. Her har de skapt et intimt læringsmiljø, der den gjennomsnittlige klassen er på 17 studenter. Best av alt, du får alt dette til en rimelig pris. HPU har egne stipender for skandinaviske søkere på inntil 14 000 USD. Det gjelder enten du tar en hel grad ved HPU, eller kommer for et semester eller to. Snakk med en veileder i SONOR for mer informasjon.

Møt verden midt i Stillehavet

Når du tenker på studier på Hawaii, ser du kanskje for deg et øyparadis midt i Stillehavet. Dette er et øyparadis – men Honolulu er også en av verdens mest internasjonale byer. Dette er Stillehavets forretnings- og finanssenter, der Amerika møter Asia. På Hawaii møter du mennesker fra alle verdenshjørner. Nesten hele øyas befolkning er internasjonale eller urbefolkning – det gir deg helt unike studiemuligheter innen alt fra business til miljøfag.

Du kan for eksempel ta en grad innen East-West Humanities, der du kommer under huden på hawaiisk, vestlig og asiatisk kultur. Denne graden vil forberede deg på en internasjonal karriere innen alt fra business eller juss til forskning. Er du derimot mer interessert i hvordan vi kan bygge gode relasjoner mellom ulike land, er Diplomacy og Military Studies for deg. Hawaii har i mange år vært en viktig amerikansk militærbase – dette er det perfekte stedet å se diplomati i aksjon.

Folk fra Hawaii er ikke som folk flest i USA. De bryr seg om miljøet og hva som skjer både over og under vann. De er nødt til det – Hawaii er en øygruppe som består av åtte store øyer og 129 mindre øyer. Marine fag er et av de mest spennende fagområdene ved HPU. Selv som bachelorgradsstudent får du mulighet til å teste ut kunnskapene dine ombord i HPUs forskningsfartøy, Kaholo, i tillegg til å prøve deg på observasjon og analyseteknikker på Hawai’i Loa campus og Oceanic Institute. Hvem vet – kanskje du blir den neste til å oppdage en ny manetart.

Rangeringer og utmerkelser

 • Ranked for return on investment for Hawai‘i universities, payscale.com 2021
 • Highest median salary of graduates among Hawai‘i universities, payscale.com 2020
 • Top college in Hawai‘i for value of scholarships and grants awarded and starting salary, smartasset.com
 • #1 College in Hawai‘i, intelligent.com
 • Most diverse 4-year private nonprofit institution in the U.S., The Chronicle of Higher Education Almanac 2018
 • Top 1% of most diverse universities in the U.S., collegefactualcom 2021
 • #9 in most ethnically diverse, collegefactual.com 2021
 • Ranked #1 for safest colleges in Hawai‘i, collegesnacks.com
 • HPU Sharks spiller i NCAA Division II

Fagtilbud

Blant de mest populære fagvalgene er business, biologi og marinebiologi, men her kan du studere alt fra diplomati til miljøstudier. HPU tilbyr 33 undergraduate programs og 18 graduate programs. Særlig høyt rangert er deres Marine Science og Environmental Science majors. Ønsker du opptak ved et av disse studieprogrammene kan det være at de stiller ekstra fagkrav, snakk med din veileder i SONOR før du søker.

Studentopplevelse

Det som virkelig gjør dette universitetet unikt, er mangfoldet. HPU er flere ganger blitt utnevnt til USAs «most diverse university», og blir stadig anerkjent for sin store andel internasjonale studenter. Her finner du studenter fra alle 50 stater og 70 forskjellige land. HPU er også blant de amerikanske universitetene som tar imot flest study abroad-studenter i året. Med andre ord finnes det ingen majoritet ved HPU, og studenter oppfordres til å utforske andre kulturer, tradisjoner og verdier. Universitetets kjerneverdier er PONO, KULEANA og ALOHA. Nysgjerrig på hva det betyr? HPU tilbyr kurs i Ōleo Hawai’i (hawaiisk språk).

Bycampus og øyparadis

Downtown Campus, som er hovedcampusen til HPU, ligger midt i Honolulu Business District. Dette er episenteret for Stillehavspolitikk og -business. Tenk skyskrapere som speiler seg i vannet og en stor, moderne havn. Denne delen av campus består av tre hovedbygninger: Pioneer Plaza, Aloha Tower Marketplace og Waterfront Plaza. Her finner du HPUs College of Business og College of Liberal Arts. Det er her de fleste norske studentene studerer. Beliggenheten er en stor fordel. Ved å samle flertallet av studentene og campusfasilitetene i sentrum, spiller HPU en viktig rolle i bylivet. De har tett samarbeid med noen av de viktigste bedriftene i Honolulu, og det betyr at de kan legge til rette for praksisarbeid under studiene.

Hawaii Loa Campus ligger tolv kilometer fra sentrum, ved foten av de grønne Ko’olau-fjellene. Her finner du College of Natural and Computational Sciences og College of Health and Society, i tillegg til mange general education courses. Oceanic Institute, der de forsker på havbruk, bioteknologi og kystressursforvaltning, ligger ved Makapu’u Point og ser utover havet. Hvis du studerer marine fag, vil du tilbringe mye tid ved forskningsfasilitetene her.

Livet på campus

Når du kommer til campus, er New Student Orientation det første du må være med på. Her blir du kjent med universitetet, studietilbudene, fasilitetene på campus og dine nye venner. Hvis du vil utforske Hawaii og bli enda bedre kjent med folk, kan du bli med på en utflukt organisert av Office of First Year Programs. Hvis du helst vil lære mer om den lokale kulturen, kan du bli med på et Live Hawai’i arrangement – her finnes noe for alle og enhver.

Det skjer ting året rundt ved HPU, fra Da Shark Show til HPU Fin Week. Ingen overraskelser– HPU sin maskot er en hai ved navn Sharky the Shark. Club Carnival er den perfekte anledningen til å bli kjent med de over 50 studentorganisasjonene på campus. Enten du liker å produsere film eller redde verden gjennom United Nations Club, finner du garantert noe du trives med.

Dersom du ønsker å bo på campus er det fullt mulig, du finner oversikt over mulighetene her. De fleste studenter foretrekker likevel å finne noe privat. Da anbefaler vi at du leier et hotellrom i en ukes tid, skaffer deg et amerikansk telefonnummer og går på leilighetsjakt. Vi har hørt at de fleste nordmenn foretrekker å bo i Waikiki- eller Ala Moana-området, men sjekk gjerne med lokale studenter før du bestemmer deg.

Beliggenhet

Hawai’i Pacific University ligger på O’ahu, den tredje største øyen i delstaten Hawaii. Hovedstaden Honolulu er en utpost midt i Stillehavet—nærmeste fastland ligger hele 3783km unna, i California. Likevel bor det 390.000 mennesker i Honolulu, og halvannen million mennesker på Hawaii, i det som regnes som USAs beste stat å bo. Honolulu regnes blant verdens lykkeligste byer, og er USAs nest tryggeste by.

Aloha Spirit

Du har kanskje hørt om Waikiki beach og strender som ser ut som de er klippet ut fra et postkort? Hawaii er nettopp det – et slags paradis på jord. Med muligheter for å sykle rundt øya, ta dykkersertifikat og hoppe i fallskjerm finnes ikke en eneste kjedelig dag på Hawaii. Du kan også klatre opp på fjell for å se på solnedgangen og surfe på bølgene, men har du mer lyst til å lære huladans eller ligge på stranden en dag finnes det like mange muligheter for det.

Her finner du avslappet byliv – selv bussene slenger deg en «shaka». «Aloha» er overalt på øyene. Det er det første du hører når du ankommer, det siste du sier, det er hvordan du viser hvor glad du er i dette paradiset du har oppdaget. Det er livsstil. Du spiser med aloha, surfer med aloha og studerer med aloha. Når menneskene er så hyggelige, maten er så god, og solen skinner året rundt, er det lett å kjenne på «Aloha spirit.»

Kom deg rundt

Hawai’i Pacific University ligger på den andre siden av kloden, så det tar tid å reise hit. De anbefaler at du booker hotell og fly i god tid for å gjøre prosessen så smidig som mulig. Når du flyr inn til Honolulu International Airport (HNL) kan du velge mellom å reise inn til campus med bil, shuttle eller buss.

Når du først er kommet til Honolulu, har du flere alternativer for å komme deg rundt. HPU har en egen shuttle som går mellom campusene Hawaii Loa og Aloha Tower Marketplace. Du kan også komme deg rundt med offentlig transport. Alle som studerer fulltid ved Hawaii Loa eller Downtown Campus betaler for billett som en del av studiene – benytt deg av den.

Det er et stykke til fastlandet, så når du først er kommet til Hawaii bør du utforske så mye som mulig. Du kan besøke de andre øyene: Kauai, Molokai, Lanai, Maui og Hawaii. Her finner du verdens mest aktive vulkaner, det eneste kongelige palasset i USA og den avslappede, glade «Aloha spirit».

Fem gode grunner til å velge Hawai’i Pacific University

 1. Med studenter fra alle 50 stater og over 70 land, og 45 000 alumni spredt over hele kloden, kan du bygge deg et globalt nettverk.
 2. Universitetet er «Best in the West,» og rangeres blant de beste universitetene i sin region.
 3. Spennende kulturliv, gode studiemuligheter og sunne økonomiske forhold gjør Honolulu til en av USAs beste byer å studere i, og en av de 20 beste byene for 20-somethings.
 4. O’ahu kan by på både et yrende byliv og enestående naturopplevelser.
 5. På Hawaii møter du mennesker fra alle verdenshjørner.

Høres Hawai’i Pacific University spennende ut? Eller kanskje du vil ha flere alternativer å velge mellom? Les mer om det å studere i USA eller bare litt generelt om det å studere i utlandet.

Din hovedkontakt i SONOR

Astrid Næss Bjørgul

Vis mer

Astrid Næss Bjørgul

Astrid er fra grensebyen, Halden, og kanskje er det derfor hun har blitt så glad i å utfordre egne grenser. Hun føler hvertfall selv at hun gjorde det ved å ta bachelorgraden sin utenfor Norge. Med en bachelorgrad i lingvistikk fra The University of British Columbia i Canada (med utveksling til Santiago, Chile) og en mastergrad fra Universitetet i Bergen, har Astrid erfaring både fra utdanning i utlandet og Norge.

Astrid vet godt hvordan det er å skulle flytte utenlands for første gang. Hun har selv følt på usikkerheten og spenningen som oppstår når man tar steget fra å ha utenlandsstudier i tankene til man faktisk bestemmer seg, søker og ikke minst flytter av gårde til et ukjent sted. Hun vil hjelpe deg gjennom hele prosessen. Det er bare å ta kontakt!

Visste du at:

 • O’ahu betyr «the gathering place».
 • HPU er blitt rangert som «one of the most Vegan-Friendly Colleges» av PETA.
 • Hawai’iloa er navnet på den mytiske navigatøren som skal ha oppdaget øyene.
 • Gallup utnevnte Honolulu til den lykkeligste storbyen i USA.

Les andre studenters erfaringer

Aurora Krabberød Jarmot

Mine dager her på universitetet går ut på å gå til timer tre dager i uken for noen få timer også endel studietid etterpå. Med en strandtur eller en tur for å se på solnedgangen etterpå. På fridagene mine tilbringer …

Les mer

Registrer deg for gratis studieveiledning