Studere tannlege i utlandet

Vil du studere tannlege i utlandet? Fra oss i SONOR får du gratis studieveiledning og hjelp til å søke på vårt samarbeidsuniversitet i Latvia – Riga Stradins University

Hva er egentlig tannlegestudier?

Odontologi studiet er læren om tenner og tannsykdommer. Ofte blir det bare omtalt som tannlegestudiet. Innholdet er en kombinasjon av teoretisk opplæring innenfor biologiske, medisinske og odontologiske fag, samt praktisk trening i laboratorier og klinikker. For å arbeide som tannlege må du like å jobbe med mennesker, og kunne tilegne deg teoretisk, teknisk og klinisk kompetanse. Studiet omfatter diagnostisering og behandling av sykdommer i tenner, kjeve, munnslimhinner og områdene rundt, og du lærer blant annet å sette tenner i stand igjen, sette inn proteser og behandle betennelser i tannkjøttet, for å nevne noe.

 

En student som studerer tannlege i utlandet. Bilde.

Hvordan er det å studere tannlege i utlandet?

Selve studiet på Riga Stradins University (RSU) går over fem år. Studiet er basert på en studentsentrert tilnærming til læring. Det er tett samarbeid mellom studenter og ledende tannlegespesialister og forelesere. Studiet omfatter flere studieformer – forelesninger, workshops, laboratoriearbeid, praktiske klasser, klinisk praksis, forberedelse og presentasjon av forskningsprosjekter. Elevene har tilgang til PC-er, simuleringsenheter og mannekenger, og interaktive tavler for å nevne noe. Med andre ord er det en moderne tilnærming til selve studiet ved RSU.

Etter endt studium ved RSU vil du kunne søke om autorisasjon i Norge. Studiet fører til godkjenning som tannlegg i Latvia, noe som igjen gjør at man får autorisasjon i Norge gjennom EUs yrkeskvalifikasjonsdirektiv.

 

Å ta tannlegeutdanning i utlandet er en opplevelse for livet

Selv om beslutningen om å studere tannlege i utlandet kan være skremmende, kan den også være utrolig givende, både faglig og personlig. Vi garanterer deg at utenlandsstudiene vil bli en opplevelse, både faglig og sosialt. I snitt er utenlandsstudentene mer fornøyd med utdanningen sin enn studenter som har studert i Norge. Du får deg ett internasjonalt nettverk, kulturelle opplevelser, samtidig som du utdanner deg til et av de viktigste yrkene vi har i samfunnet vårt. Å studere odontologi i utlandet vil definitivt være en opplevelse for livet.

 

 

Dessuten kan det å studere i et fremmed land gi deg en unik og givende personlig opplevelse. Å bo og studere tannlege i utlandet kan være utfordrende, men det kan også være utrolig givende og lærerikt. Studentene har muligheten til å møte nye mennesker, prøve ny mat, utforske nye steder og utvikle en større følelse av uavhengighet og selvtillit. Disse erfaringene kan hjelpe deg som studentene til å vokse både personlig og profesjonelt, og kan være verdifulle for din fremtidige karriere.

Du kan lese mer om RSU og hvordan det er å studere der her.

Opptakskrav

  • Generell studiekompetanse
  • Fordypning i kjemi eller biologi, helst begge. Krav om matematikk S2/R1.
  • Minimum karakteren 4 i disse fagene individuelt, både i standpunkt og eventuelle eksamenskarakterer.
  • Minimum karakteren 4 i VG1 engelsk, eller engelsktest (6.5 IELTS eller 85 TOFEL iBT).
  • Søkere må også levere inn anbefalingsbrev fra to lærere, samt skrive et motivasjonsbrev.

 

Interessert i andre type studier? Ta en titt på hvordan det er å studere medisin i utlandet, veterinær, eller bare litt generelt om det å studere i utlandet her

Registrer deg for gratis studieveiledning