University of Greenwich

University of Greenwich ligger i London i vakre, historiske omgivelser. Universitetet har et bredt studietilbud innenfor arkitektur, business, ingeniørfag, humanistiske fag og mer. Her finner du et yrende internasjonalt studentliv og undervisning av høy kvalitet.

Studenter

27,800

Søknadsfrist

30. juni for bachelorgrader

Sted

London, England

Pris

fra 14,000 GBP

Stipend

500-3000 GBP

I gamle ærverdige bygninger fra 1700-tallet, også kjent som Old Royal Naval College, finner du University of Greenwich sin hovedcampus. Bygningene er i barokkstil og ligger idyllisk til ved River Thames i bydelen Greenwich, London. Universitetet har historiske røtter helt tilbake til 1890, og har et veletablert rykte for å tilby utdanning og forskning av høy kvalitet.

University of Greenwich har et bredt studietilbud innenfor mange forskjellige fagretninger. Her har du mye å velge mellom! Populære studier ved skolen inkluderer blant annet organisasjonspsykologi, spilldesign, kriminologi, internasjonal business og mye mer. Skolen har også et stort internasjonalt miljø med studenter fra over 140 land.

 

Studiemuligheter

Beliggenhet

Greenwich ligger sørøst i London og er et område med en lang maritim historie. I dag er Greenwich en yrende bydel med mange markeder, puber, klubber og restauranter. Her finner du blant annet O2 Arena, en av verdens travleste musikkarenaer. Londons gode kollektivtransport tar deg enkelt og raskt dit du skal, om det er inn i eller ut av byen.

Universitetet har tre campuser, to i London og en i Kent. Greenwich campus er den største av de tre, fordelt på tre historiske bygninger designet av Sir Christopher Wren på slutten av 1600-tallet. Her finner du biblioteket, TV-studioer og andre fasiliteter. Bare noen minutter fra campus finner du student unionens bygning, Cooper Building.

Man kan velge å bo på et av de tre campusene som University of Greenwich tilbyr. Det går en gratis shuttle buss mellom Greenwich campus og Avery Hill campus. Avery Hill campus befinner seg i nærheten av Avery Hill Park, som er en flott park med treningsområde. I to viktorianske områder, Mansion House og Southwood, huser Avery Hill campus sport-, data- og laboratoriefasiliteter. På Southwood finner du nye og moderne bygninger samt studentboliger og idrettskomplekset. Her deler til og med universitetet en innendørs fotballbane med Charlton Athletic FC.

I Kent, sørøst for London, finner du Medway campus huset i en gammel rød mursteinsbygning. Her er det i hovedsak ingeniør- og naturvitenskapsfagene som holder til, med nye og moderne laboratorier og forskningsfasiliteter. I nærheten finner du mye av historiske Kent, med katedraler og slott nærliggende campus. Et nytt studentsenter sto ferdig i september 2016 og tilbyr mye sosialt for studentene ved denne campusen.

Hvorfor Greenwich?

 1. Kvalitet på undervising: Sunday Times University Guide har kåret University of Greenwich til nr. 1 på undervisningskvalitet blant alle universiteter i London.
 2. Fremragende forskning innen flere fagområder
 3. Prisbelønte studenter: Mange studenter med utdanning fra University of Greenwich er belønnet med ulike priser. De har til og med en Nobelprisvinner blant sine tidligere studenter.
 4. Inspirerende omgivelser: Hovedcampusen Greenwich ligger idyllisk til ved River Thames, og er blant annet på UNESCOs verdensarvliste.
 5. Fokus på jobb og karriere: University of Greenwich samarbeider med arbeidsgivere for at studenter skal få nødvendige kunnskaper før de går ut arbeidslivet.

Din hovedkontakt i SONOR

Camilla Kongsli

Vis mer

Camilla Kongsli

Camilla er opprinnelig fra Sunnmøre, men har mye internasjonal erfaring. Hun har studert internasjonale relasjoner i storbyen London og har god kunnskap om studier i Storbritannia og om britisk kultur. I tillegg har hun vært praktikant i Zambia og har en mastergrad fra University of Amsterdam.

Camilla synes det er viktig å gi studentene god oppfølging og hjelpe studentene med spørsmål de måtte føle seg usikre på. Det er mye som er nytt når man skal studere i utlandet for første gang og Camilla har mye erfaring og opplevelser fra studiene hun gjerne vil dele med framtidige studenter. Ta gjerne kontakt om du lurer på noe!

Viste du at…?

 • University of Greenwich er kåret til det beste universitetet i London når det kommer til kvalitet på undervisning? I tillegg ble undervisningen i fag innen økonomi rangert som best i Storbritannia, og jus, politikk, noen kreative fag og ingeniørfag blant de to beste nasjonalt (Sunday Times University Guide 2011).
 • Greenwich Campus er på UNESCOs liste over verdensarv? Du finner også mange bygninger på campus som er av spesiell arkitektonisk eller historisk interesse.
 • Studentene ved University of Greenwich er de studentene i London som er best fornøyd med undervisningen de får (Sunday Times 2010).
 • Studenter fra University of Greenwich vinner priser og får utmerkelser fra prestisjetunge organisasjoner
 • Greenwich ble stemt fram som det vennligste stedet å bo i hele London i 2017.
 • Deler av den fjerde Pirates of the Caribbean filmen ble spilt inn ved Greenwhich campus!

Les andre studenters erfaringer

Marthe Elise Fottland

Jeg har hatt en veldig fin opplevelse av universitet og byen så langt! Klassen min er relativt liten, men veldig internasjonal; så og si alle i klassen er fra forskjellige land – India, Tyrkia, Hellas, Vietnam, Kina, El Salvador, Bangladesh, …

Les mer

Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Registrer deg for gratis studieveiledning

Ved å registrer deg blir du tildelt en veileder som vil hjelpe deg kartlegge dine muligheter for videre studier i utlandet.
Din veileder er tilgjengelig for å svare på dine spørsmål gratis og uforpliktende.
 • Kontaktdetaljer

 • Postadresse

 • Hvor har du hørt om SONOR?

 • Karakterer

 • Hva vil du studere?

 • Studiestart

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.