University of Greenwich

University of Greenwich ligger i London i vakre, historiske omgivelser. Universitetet har et bredt studietilbud innenfor arkitektur, business, ingeniørfag, humanistiske fag og mer. Her finner du et yrende internasjonalt studentliv og undervisning av høy kvalitet.

Studenter

27,800

Søknadsfrist

30. juni for bachelorgrader

Sted

London, England

Pris

fra 15,100 GBP

Stipend

500-3000 GBP

 

Om University of Greenwich

Velkommen til et av de få universitetene i London som virkelig har alt. Studerer du ved University of Greenwich blir du en del av et eget samfunn som feirer forskjeller og mangfold – et slags London i miniatyr, med studenter fra alle verdens hjørner. Her møter du mennesker som er helt annerledes enn deg, men som du fort finner ut at du deler interesser med og som kommer til å bli dine nye beste venner.

Greenwich er nemlig et universitet der alle studenter har en minneverdig studentopplevelse. Her har de samlet en gruppe mennesker som har et felles ønske om å lære nye ting, utvikle nye ferdigheter og oppdage skjulte talenter. Alt du trenger for å lykkes finnes på samme sted: studiene, jobben, treningen, vennene og hodeputen.

Kongelig selskap

Greenwich har lange tradisjoner for både vitenskap og samhold. Hovedcampusen ligger i historiske Greenwich Old Royal Naval College, på bredden av Themsen og ved siden av Royal Park; helt tilbake til 1800-tallet fikk britiske sjøoffiserer sin utdanning her. Disse byggene skulle en gang reflektere Storbritannias makt. I dag er de på UNESCOs verdensarvliste og er blitt brukt i klassiske filmer som The King’s Speech og The Queen, og tv-serier som The Crown. Her finner du også The Painted Hall, også kjent som Storbritannias sixtinske kapell. Heldige Greenwich-studenter får ha sin avslutningsseremoni i dette storslåtte rommet, og det er en opplevelse som bare gamle universiteter som Cambridge kan konkurrere med.

Greenwich er den perfekte kombinasjonen av gammelt og nytt. De siste årene har de lagt mye penger i å pusse opp fasilitetene på sine tre campuser. Her finner du toppmoderne undervisningsrom, filmstudioer, treningsfasiliteter og kafeer. I tillegg har universitetet bygget førsteklasses laboratorier for naturfag- og ingeniørfag og hele tre biblioteker der bibliotekarer står klare til å hjelpe deg med å navigere i all den tilgjengelige kunnskapen. Alt er på campus eller i gangavstand. Det er ikke uten grunn at Greenwich sine studenter er blant Londons mest fornøyde – her føler du deg nesten kongelig.

Formel for suksess

Dette er din sjanse til å oppleve hvordan det er å være førsteprioritet. Ingenting er viktigere for University of Greenwich enn at du trives og får muligheten til å utmerke deg. Du kommer til å møte undervisere som er like opptatt av å dele kunnskapen sin med deg, som de er opptatt av fagene sine. Studentene forteller ofte om hvordan deres professorer har strukket seg ekstra langt for å hjelpe dem med å briljere i sitt fagområde, enten det er landskapsarkitektur eller ingeniørfag.

Mer enn noe annet er Greenwich eksperter på fag som vil forberede deg på det neste steget i din karriere. Mange av studentene har eksterne mentorer og finner seg utplasseringer i næringslivet for å bygge ferdigheter og erfaringer som verdsettes av arbeidsgivere. At gradene er så karriereorienterte er nok Greenwich sin hemmelige formel for suksess – her kan du bli den beste versjonen av deg selv.

 

 

Studiemuligheter

University of Greenwich har et bredt studietilbud innenfor mange forskjellige fagretninger. Her har du mye å velge mellom! Populære studier ved skolen inkluderer blant annet organisasjonspsykologi, spilldesign, kriminologi, internasjonal business og mye mer. Skolen har også et stort internasjonalt miljø med studenter fra over 140 land.

Beliggenhet

Greenwich ligger sørøst i London og er et område med en lang maritim historie. I dag er Greenwich en yrende bydel med mange markeder, puber, klubber og restauranter. Her finner du blant annet O2 Arena, en av verdens travleste musikkarenaer. Londons gode kollektivtransport tar deg enkelt og raskt dit du skal, om det er inn i eller ut av byen.

Universitetet har tre campuser, to i London og en i Kent. Greenwich campus er den største av de tre, fordelt på tre historiske bygninger designet av Sir Christopher Wren på slutten av 1600-tallet. Her finner du biblioteket, TV-studioer og andre fasiliteter. Bare noen minutter fra campus finner du student unionens bygning, Cooper Building.

Man kan velge å bo på et av de tre campusene som University of Greenwich tilbyr. Det går en gratis shuttle buss mellom Greenwich campus og Avery Hill campus. Avery Hill campus befinner seg i nærheten av Avery Hill Park, som er en flott park med treningsområde. I to viktorianske områder, Mansion House og Southwood, huser Avery Hill campus sport-, data- og laboratoriefasiliteter. På Southwood finner du nye og moderne bygninger samt studentboliger og idrettskomplekset. Her deler til og med universitetet en innendørs fotballbane med Charlton Athletic FC.

I Kent, sørøst for London, finner du Medway campus huset i en gammel rød mursteinsbygning. Her er det i hovedsak ingeniør- og naturvitenskapsfagene som holder til, med nye og moderne laboratorier og forskningsfasiliteter. I nærheten finner du mye av historiske Kent, med katedraler og slott nærliggende campus. Et nytt studentsenter sto ferdig i september 2016 og tilbyr mye sosialt for studentene ved denne campusen.

 

 

Hvorfor Greenwich?

 1. Kvalitet på undervising: Sunday Times University Guide har kåret University of Greenwich til nr. 1 på undervisningskvalitet blant alle universiteter i London.
 2. Fremragende forskning innen flere fagområder
 3. Prisbelønte studenter: Mange studenter med utdanning fra University of Greenwich er belønnet med ulike priser. De har til og med en Nobelprisvinner blant sine tidligere studenter.
 4. Inspirerende omgivelser: Hovedcampusen Greenwich ligger idyllisk til ved River Thames, og er blant annet på UNESCOs verdensarvliste.
 5. Fokus på jobb og karriere: University of Greenwich samarbeider med arbeidsgivere for at studenter skal få nødvendige kunnskaper før de går ut arbeidslivet.

Høres University of Greenwich spennende ut? Eller kanskje du vil ha flere alternativer å velge mellom? Les mer om det å studere i Storbritannia eller bare litt generelt om det å studere i utlandet.

Registrer deg for gratis studieveiledning

Din hovedkontakt i SONOR

Vilde Haaland Axelsen

Vis mer

Vilde Haaland Axelsen

På samme måte som veldig mange andre var Vilde usikker på hva hun skulle studere, men etter å ha vært på reise i Australia i seks måneder bestemte hun seg for at det var der hun ville tilbringe studietiden sin. Hun var veldig usikker på hvordan en slik prosess fungerte, og fikk derfor hjelp av Sonor. Til daglig sitter hun på kontoret vårt i Oslo og hjelper studenter med å legge ut på reise, slik som hun selv gjorde for seks år siden.

Ved University of Wollongong, omringet av vakre strender, koalabjørner og kenguruer, tok hun en Bachelor i Media og kommunikasjon med major i journalistikk og minor i filosofi. Hun har god forståelse for hvordan det kan føles å reise ut i den store verden helt på egenhånd. Vilde hjelper deg gjennom hele prosessen og svarer på de spørsmålene du måtte ha.

Viste du at…?

 • University of Greenwich er kåret til det beste universitetet i London når det kommer til kvalitet på undervisning? I tillegg ble undervisningen i fag innen økonomi rangert som best i Storbritannia, og jus, politikk, noen kreative fag og ingeniørfag blant de to beste nasjonalt (Sunday Times University Guide 2011).
 • Greenwich Campus er på UNESCOs liste over verdensarv? Du finner også mange bygninger på campus som er av spesiell arkitektonisk eller historisk interesse.
 • Studentene ved University of Greenwich er de studentene i London som er best fornøyd med undervisningen de får (Sunday Times 2010).
 • Studenter fra University of Greenwich vinner priser og får utmerkelser fra prestisjetunge organisasjoner
 • Greenwich ble stemt fram som det vennligste stedet å bo i hele London i 2017.
 • Deler av den fjerde Pirates of the Caribbean filmen ble spilt inn ved Greenwhich campus!

Les andre studenters erfaringer

Marthe Elise Fottland

Jeg har hatt en veldig fin opplevelse av universitet og byen så langt! Klassen min er relativt liten, men veldig internasjonal; så og si alle i klassen er fra forskjellige land – India, Tyrkia, Hellas, Vietnam, Kina, El Salvador, Bangladesh, …

Les mer

Registrer deg for gratis studieveiledning