Victoria University of Wellington

Victoria University of Wellington ligger i hovedstaden på New Zealand, Wellington - det geografiske, politiske og kulturelle hjertet av landet. Her kan du forvente høy kvalitet på studiene på både bachelor- og masternivå, med bånd til industri, politikk, og ledende nasjonale og internasjonale organisasjoner.

Studenter

22,000

Søknadsfrist

1. desember, mai eller september

Sted

Wellington

Pris

Fra 29,400 NZD

Stipend

Fra 10,000 i NZD

 

Studietilbud

Victoria University of Wellington (VUW) har tre campuser som ligger sentralt i Wellington, helt i sørspissen av Nordøya på New Zealand. Blant deres studier finnes flere studieretninger som er rangert i topp 1% globalt, blant annet fag innenfor politikk, miljø, kreative studier som musikk og dans, kunsthistorie, og språk og litteratur. Universitetet er også svært høyt rangert innenfor forskning, og er rangert som nummer en i New Zealand for forskningsintensitet.

Universitetet ligger i hovedstaden i New Zealand. Noe som gir deg som student gode forbindelser med industrier som er relevante for ditt studium. For deg som velger fag innenfor humaniora, som politikk, jus, ledelse og business, så har universitetet gode koblinger med regjeringen og politiske departementer, ambassader, NGOs og andre nasjonale og internasjonale organisasjoner. De har en egen «School of Government», det eneste i sitt slag i New Zealand. Universitetet ønsker ikke bare at du skal få erfaring nasjonalt, de har mer enn 100 internasjonale partnerskap verden over dersom du ønsker å ta studiene enda lengre, enten som utveksling eller internships.

For deg som ønsker noe mer realfaglig rettet slik som miljø og marine fag, så kan Wellington-regionen tilby omtrent 500 kilometer med kystlinje. Enten du velger et studie i «marine conservation», «biodiversity and ecology» eller «environmental sciene» så vil du få praktisk erfaring i studiene, i ditt eget nærmiljø.

Her kan du også lese mer om hvordan det er å studere i New Zealand.

 

SONOR kan hjelpe deg med opptak på skolens:

Høres University of Auckland spennende ut? Eller kanskje du vil ha flere alternativer å velge mellom? Les mer om det å studere i New Zealand eller bare litt generelt om det å studere i utlandet.

Bolig

Totalt tilbyr VUW 14 ulike «Halls», altså campusboliger, de fleste i gangavstand fra universitetet sine campuser. Størrelsen varierer, og det finnes muligheter for å bo med flere andre eller alene dersom man helst ønsker det. Her finner du noe for enhver smak, enten du vil få maten servert, bo med flere andre, eller du helst ønsker å bo helt for deg selv i et studio.

De fleste internasjonale studenter velger å bo på campus i starten, for å så flytte privat når man har blitt bedre kjent med byen, og kanskje har møtt noen å flytte sammen med. Dersom du ønsker å få det meste ut av din opplevelse så er det også muligheter for å bo i en vertsfamilie.

Beliggenhet

Som hovedstad er Wellington New Zealands geografiske, politiske og kulturelle hjerte. Wellington blir også sett på som en av verdens tryggeste byer å bo i. Byen ligger midt i New Zealand – godt plassert med kort vei til både Nord- og Sørøya. Det er derfor enkelt å reise til andre deler av landet. Ønsker du å utforske mer, er Australia eller tropiske stillehavsøyer bare noen timer unna med fly. Selv om det ikke bor flere enn 500 000 i Wellington, kommer befolkningen fra alle verdenshjørner. Det merkes på den kulturelle fronten og i mentaliteten til byen.

Byen er kjent for å være en kompakt by, hvor alt man trenger av campuser, underholdning, uteliv og restauranter, shopping og natur er i nærheten av hverandre. Wellington er «Coffee Capital» på New Zealand. Du trenger ikke å gå langt for å få påfyll av koffein før forelesninger.

På østsiden av byen finner du en stor havn og en langstrakt kyst. Her får du mange muligheter for å slappe av på en av de flere vakre sandstrendene, ta turen til Farmers Market, eller start dagen med en surfetur. På motsatt kant av byen ligger naturen og venter, med nasjonalparker perfekt for deg som ønsker turer i naturen. Ta turen opp Mount Victoria. Kanskje du er så heldig at du får se Kiwien, en fugl som kun finnes på New Zealand.

 

Registrer deg for gratis studieveiledning

Din hovedkontakt i SONOR

Kristin Hulsund Kvam

Vis mer

Kristin Hulsund Kvam

For noen år siden dukket Kristin opp på kontoret til SONOR i Trondheim med et ønske om å studere i Australia, og nå noen år senere jobber hun selv på det samme kontoret for å oppfylle andres ønsker om å studere i utlandet. Med en bachelorgrad i internasjonale studier fra Universitetet i Wollongong, Australia (med utveksling til Mexico) og en mastergrad i internasjonale relasjoner fra Nederland har Kristin god erfaring med studier utenfor Norges grenser.

Kristin vet godt hvilke usikkerheter og spørsmål som kan dukke opp hos studenter som ønsker å studere i utlandet, enten det er for et semester eller for en hel grad, bachelor eller master, og hun vil gjøre alt hun kan for at du skal få svar på dine spørsmål. Kristin er å treffe på vårt kontor i Trondheim, og hun tar veldig gjerne i mot besøk.

Registrer deg for gratis studieveiledning