Victoria University of Wellington

Victoria University of Wellington ligger i hovedstaden på New Zealand, Wellington - det geografiske, politiske og kulturelle hjertet av landet. Her kan du forvente høy kvalitet på studiene på både bachelor- og masternivå, med bånd til industri, politikk, og ledende nasjonale og internasjonale organisasjoner.

Studenter

22 000

Søknadsfrist

1. desember, mai eller september

Sted

Wellington

Utdanning med gode forbindelser

Victoria University of Wellington (VUW) har tre campuser som ligger sentralt i Wellington, helt i sørspissen av Nordøya på New Zealand. Blant deres studier finnes flere studieretninger som er rangert i topp 1% globalt, blant annet fag innenfor politikk, miljø, kreative studier som musikk og dans, kunsthistorie, og språk og litteratur. Universitetet er også svært høyt rangert innenfor forskning, og er rangert som nummer en i New Zealand for forskningsintensitet.

Siden universitetet ligger i hovedstaden, kan du som student forvente å kunne få fordelen av deres forbindelser med industrier relevant for dine studier.

 

 

For deg som velger fag innenfor humaniora, som politikk, jus, ledelse og business, så har universitetet gode koblinger med regjeringa og politiske departementer, ambassader, NGOs og andre nasjonale og internasjonale organisasjoner. De har en egen «School of Government», det eneste i sitt slag i New Zealand. Universitetet ønsker ikke bare at du skal få erfaring nasjonalt, de har mer enn 100 internasjonale partnerskap verden over dersom du ønsker å ta studiene enda lengre, enten som utveksling eller internships.

For deg som ønsker noe mer realfaglig rettet slik som miljø og marine fag, så kan Wellington-regionen tilby omtrent 500 kilometer med kystlinje. Enten du velger et studie i «marine conservation», «biodiversity and ecology» eller «environmental sciene» så vil du få praktisk erfaring i studiene, i ditt eget nærmiljø.

 

SONOR kan hjelpe deg med opptak på skolens:

 

Bolig

Totalt tilbyr VUW 14 ulike «Halls», altså campusboliger, de fleste i gangavstand fra universitetet sine campuser. Størrelsen varierer, og det finnes muligheter for å bo med flere andre eller alene dersom man helst ønsker det. Her finner du noe for enhver smak, enten du vil få maten servert, bo med flere andre, eller du helst ønsker å bo helt for deg selv i et studio.

De fleste internasjonale studenter velger å bo på campus i starten, for å så flytte privat når man har blitt bedre kjent med byen, og kanskje har møtt noen å flytte sammen med. Dersom du ønsker å få det meste ut av din opplevelse så er det også muligheter for å bo i en vertsfamilie.

 

 

New Zealands geografiske, politiske og kulturelle hjerte

Wellington blir sett på som en av verdens tryggeste byer å bo i. Levestandarden her er også høy. Totalt bor det omtrent 500 000 personer i Wellingtonregionen. Siden Wellington ligger midt i New Zealand så er det enkelt å reise til andre deler av landet. Byen er godt plassert med kort vei til både på Nord- og Sørøya. Bare noen timer unna med fly så vil du befinne deg i Australia eller på en tropisk stillehavsøy.

Befolkningen i Wellington er fra alle verdenshjørner. Det merkes på den kulturelle fronten og i mentaliteten til byen. Byen er kjent for å være en kompakt by, hvor alt man trenger av campuser, underholdning, uteliv og restauranter, shopping og natur er i nærheten av hverandre. Wellington er «Coffee Capital» på New Zealand. Du trenger ikke å gå langt for å få påfyll av koffein før forelesninger.

På østsiden av byen finner du en stor havn og en langstrakt kyst. Her får du mange muligheter for å slappe av på en av de flere vakre sandstrendene, ta turen til Farmers Market, eller start dagen med en surfetur. På motsatt kant av byen ligger naturen og venter, med nasjonalparker perfekt for deg som ønsker turer i naturen. Ta turen opp Mount Victoria. Kanskje du er så heldig at du får se Kiwien, en fugl som kun finnes på New Zealand.

Er du litt mer eventyrlysten har de også en helt egen Mountain Bike Park rett utenfor byen. I tillegg er det flere utkikkspunkt hvor du kan nyte utsikten over Wellingtonregionen. Totalt har Wellington over 50 000 hektar med skoger og parker. Helt perfekt for å slappe av etter en lang dag, eller en mer intensiv treningstur.  Her kan du også forvente behagelig klima, med rundt 2000 sol-timer hvert år.

Registrer deg for gratis studieveiledning

Din hovedkontakt i SONOR

Kristin Hulsund Kvam

Vis mer

Kristin Hulsund Kvam

For noen år siden dukket Kristin opp på kontoret til SONOR i Trondheim med et ønske om å studere i Australia, og nå noen år senere jobber hun selv på det samme kontoret for å oppfylle andres ønsker om å studere i utlandet. Med en bachelorgrad i internasjonale studier fra Universitetet i Wollongong, Australia (med utveksling til Mexico) og en mastergrad i internasjonale relasjoner fra Nederland har Kristin god erfaring med studier utenfor Norges grenser.

Kristin vet godt hvilke usikkerheter og spørsmål som kan dukke opp hos studenter som ønsker å studere i utlandet, enten det er for et semester eller for en hel grad, bachelor eller master, og hun vil gjøre alt hun kan for at du skal få svar på dine spørsmål. Kristin er å treffe på vårt kontor i Trondheim, og hun tar veldig gjerne i mot besøk.

Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Registrer deg for gratis studieveiledning

Ved å registrer deg blir du tildelt en veileder som vil hjelpe deg kartlegge dine muligheter for videre studier i utlandet.
Din veileder er tilgjengelig for å svare på dine spørsmål gratis og uforpliktende.
  • Kontaktdetaljer

  • Postadresse

  • Hvor har du hørt om SONOR?

  • Karakterer

  • Hva vil du studere?

  • Studiestart

    Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.