University of Wollongong

En times kjøretur sør for Sydney, finner du byen Wollongong, som er hjem til University of Wollongong (UOW). Byen ligger på kysten, og kan friste med både fine strender og nærhet til natur og storby. På selve campusen finner du alt du kunne tenke deg, fra campusboliger, barer og cafeer, bibliotek, og vanndammer og småparker for å slappe av eller studere i mellom forelesningene.

Studenter

26,587

Søknadsfrist

Rullerende

Sted

Wollongong, New South Wales

Pris

Fra 23,616 AUD

Stipend

30 % avslag i skolepenger i AUD

University of Wollongong har et ”Centre of Exellence” innen telekommunikasjon, og er i verdenseliten når det gjelder ingeniørfag og geografi. Av andre fagområder som utmerker seg er blant annet media og kommunikasjon, og andre kreative fag som drama, kreativ skriving og grafisk design. Det som kjennetegner alle studieprogrammene er fokuset på videre yrkesliv, og University of Wollongong har tidvis vært det australske universitetet med høyest andel studenter som går rett ut i jobb etter endte studier.

Universitetet har rundt 20 000 studenter spredt på flere campuser i Wollongong og regionene rundt, i tillegg til businessfakultetet som har en campus i Sydney. Ved hovedcampusen i Wollongong vil du finne både studentboliger, sportsanlegg, butikker og moderne undervisningsfasiliteter. Campusen er stor, og ved første øyekast ser man nesten bare grønt – grønne trær, små vanndammer, og store gressplener.

 

 

Studiemuligheter

Vi i SONOR kan hjelpe deg med opptak på følgende studier hos University of Wollongong:

Semester eller årsstudier ved Univesity of Wollongong?

Ønsker du et kortere studieopphold ved UoW? Det kan vi tilrettelegge for! Enten du er under utdanning i Norge og ønsker ett semester eller to i utlandet, eller vil smake på studenttilværelsen før du starter på en videre utdanning kan vi hjelpe deg med det. Ta kontakt med oss i SONOR for mer informasjon om semesterstudier ved UoW.

 

 

Beliggenhet

University of Wollongong ligger i byen Wollongong på sørøstkysten av Australia. Byen har omtrent 260 000 innbyggere og ligger 80 kilometer, eller en times togtur, sør for Sydney. Av innbyggerne kalles den bare ”the Gong” og opprinnelig skal navnet bety ”lyden av havet”. Wollongong er en vibrerende, multikulturell by med et stort utvalg museer, gallerier, butikker og restauranter. Samtidig har den en rekke flotte strender, parker og muligheter for utendørsaktiviteter, deriblant ekstremsport. Det går gratis busser mellom campus, sentrum, strender og jernbanestasjonene. Her trenger du altså ikke bekymre deg for kostnader når det kommer til transport!

Rett ved universitetet ligger den botaniske hagen, en grønn oase med planter og trær fra hele verden. Alt dette ligger også ved foten av det lille fjellet Mount Keira, som har en fantastisk utsikt over hele Illawarra-regionen. Lett tilgjengelig, og akkurat passe krevende, perfekt for de som kan tenke seg en kombinasjon av natur, studier og strandliv. Siden Wollongong ligger ved kysten velger mange å prøve seg på surfing – ingenting er som å se soloppgangen over havet mens man surfer inn på strande på en bølge.

 

 

Bolig

De fleste studentene velger i starten å bo på ett av de flere campusboligene universitetet tilbyr, hvor man vil møte andre internasjonale studenter, men også en god del nasjonale studenter. Her har man tilgang på topp moderne fasiliteter, både akademiske men også ut i fra dine interesser. Kanskje du ønsker å spille i band, eller vil ta kreativiteten din videre? Orienteringsuka som både universitetet men også hvert av campusene tilbyr er verdt å få med seg – her vil du få informasjon om skolen og hvordan man finner fram til bygningene man skal til, men man får også møtt andre som skal starte sammen med deg, og du har mulighet til å oppleve en av de mange klubbene på campus. På universitetets egen «UniBar» hvis du hvert semester få oppleve konserter og quizer, eller bare kose seg med mat og drikke i mellom forelesningene.

 

 

 

Fem gode grunner til å velge Wollongong

 1. UoW har blitt anerkjent som ett av de beste universitetene i Australia når det kommer til undervisning og læring, og scorer høyt på både nasjonale og internasjonale rangeringer
 2. UoW har sterke bånd til næringslivet, og mange av gradene deres har betydelige praktiske komponenter
 3. Universitetet har en rekke support-tjenester for internasjonale studenter som hjelper deg med å finne deg til rette
 4. Her er det alltid mye som skjer, både i byen og campusen har et yrende cafeliv, og det arrangeres konserter og markeder ukentlig.
 5. Wollongong og campusen har naturskjønne omgivelser, men ønsker du å dra til storbyen, er Sydney like i nærheten. Her finner du altså storby, strand og fjell i nærhet til en mindre, yrende studentby!

 

 

Registrer deg for gratis studieveiledning

Din hovedkontakt i SONOR

Kristin Hulsund Kvam

Vis mer

Kristin Hulsund Kvam

For noen år siden dukket Kristin opp på kontoret til SONOR i Trondheim med et ønske om å studere i Australia, og nå noen år senere jobber hun selv på det samme kontoret for å oppfylle andres ønsker om å studere i utlandet. Med en bachelorgrad i internasjonale studier fra Universitetet i Wollongong, Australia (med utveksling til Mexico) og en mastergrad i internasjonale relasjoner fra Nederland har Kristin god erfaring med studier utenfor Norges grenser.

Kristin vet godt hvilke usikkerheter og spørsmål som kan dukke opp hos studenter som ønsker å studere i utlandet, enten det er for et semester eller for en hel grad, bachelor eller master, og hun vil gjøre alt hun kan for at du skal få svar på dine spørsmål. Kristin er å treffe på vårt kontor i Trondheim, og hun tar veldig gjerne i mot besøk.

Visste du at….?

 • University of Wollongong er det eneste universitetet i Australia med et Aboriginer-navn? Aboriginerne er urfolket i Australia.
 • Rett ved Wollongong ligger det største buddhist-tempelet på den sørlige halvkule, Nan Tien Temple?
 • UOW er rangert blandt verdens 2% høyst rangerte Universitet, og blant verdens ledende universitet under 50 år? Les mer her.
 • UoW er rangert som nummer 1 for enestående undervisning i Australia. Les mer her.

 

Les andre studenters erfaringer

Trine Børseth

Skolen i Wollongong er veldig annerledes det jeg var vant til i Trondheim. Hjemme har jeg omtrent ingen obligatoriske forelesninger, og som regel bare én avsluttende eksamen i hvert fag. Her har jeg obligatoriske tutorials i alle fag hver uke, …

Les mer

Relaterte Nyheter

Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Registrer deg for gratis studieveiledning

Ved å registrer deg blir du tildelt en veileder som vil hjelpe deg kartlegge dine muligheter for videre studier i utlandet.
Din veileder er tilgjengelig for å svare på dine spørsmål gratis og uforpliktende.
 • Kontaktdetaljer

 • Postadresse

 • Hvor har du hørt om SONOR?

 • Karakterer

 • Hva vil du studere?

 • Studiestart

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.