University of Wollongong

En times kjøretur sør for Sydney, finner du byen Wollongong, som er hjem til University of Wollongong (UOW). Byen ligger på kysten, og kan friste med både fine strender og nærhet til natur og storby. På selve campusen finner du alt du kunne tenke deg, fra campusboliger, barer og cafeer, bibliotek, og vanndammer og småparker for å slappe av eller studere i mellom forelesningene.

Studenter

28,300

Søknadsfrist

Rullerende

Sted

Wollongong, New South Wales

Pris

Fra 26,592 AUD

Stipend

30% avslag i skolepenger i AUD

 

Wollongong er uten tvil et sted hvor studiemiljøet både er stort og godt, hvor du får en kombinasjon av by, natur og studier. Universitetet har nærmere 30 000 studenter spredt på flere campuser i Wollongong og regionene rundt, i tillegg til businessfakultetet som har en campus i Sydney. Ved hovedcampusen i Wollongong vil du finne både studentboliger, sportsanlegg, butikker og moderne undervisningsfasiliteter. Campusen er stor, og ved første øyekast ser man nesten bare grønt – grønne trær, små vanndammer, og store gressplener. Her kommer du raskt til å bli kjent med de berømte endene i The Duck Pond, for her får du neppe holde maten din helt for deg selv i lunsjen.

University of Wollongong er i verdenseliten når det gjelder ingeniørfag og geografi. Av andre fagområder som utmerker seg er blant annet media og kommunikasjon, og andre kreative fag som drama, kreativ skriving og grafisk design. Det som kjennetegner alle studieprogrammene er fokuset på videre yrkesliv, og UOW har tidvis vært det australske universitetet med høyest andel studenter som går rett ut i jobb etter endte studier.

 

Studiemuligheter

Vi i SONOR kan hjelpe deg med opptak på følgende studier hos University of Wollongong:

Semester eller årsstudier ved University of Wollongong?

Ønsker du et kortere studieopphold ved UOW? Det kan vi tilrettelegge for! Enten du er under utdanning i Norge og ønsker ett semester eller to i utlandet, eller vil smake på studenttilværelsen før du starter på en videre utdanning kan vi hjelpe deg med det. Ta kontakt med oss i SONOR for mer informasjon om semesterstudier ved UOW.

 

 

Beliggenhet

University of Wollongong ligger i byen Wollongong på sørøstkysten av Australia. Byen har omtrent 260 000 innbyggere og ligger 80 kilometer, eller i overkant av en times togtur, sør for Sydney. Av innbyggerne kalles den bare ”the Gong” og opprinnelig skal navnet bety ”lyden av havet”. Wollongong er en vibrerende, multikulturell by med et stort utvalg museer, gallerier, butikker og restauranter. Samtidig har den en rekke flotte strender, parker og muligheter for utendørsaktiviteter, deriblant ekstremsport. Det går gratis busser mellom campus, sentrum, strender og jernbanestasjonene. Her trenger du altså ikke bekymre deg for kostnader når det kommer til transport! Finner du ikke det du trenger i Wollongong, eller om du bare har lyst på et lite eventyr, så tar det ikke lang tid å komme seg til andre deler av New South Wales.

Rett ved universitetet ligger den botaniske hagen, en grønn oase med planter og trær fra hele verden. Alt dette ligger også ved foten av det lille fjellet Mount Keira, som har en fantastisk utsikt over hele Illawarra-regionen. Lett tilgjengelig, og akkurat passe krevende, perfekt for de som kan tenke seg en kombinasjon av natur, studier og strandliv. Siden Wollongong ligger ved kysten velger mange å prøve seg på surfing – ingenting er som å se soloppgangen over havet mens man surfer inn mot stranden på en bølge.

 

 

Bolig

De fleste studentene velger i starten å bo på ett av de flere campusboligene universitetet tilbyr, hvor du vil møte andre internasjonale studenter, men også en god del nasjonale studenter. Her har du tilgang på topp moderne fasiliteter, både akademiske men også ut i fra dine interesser. Kanskje du ønsker å spille i band, eller vil ta kreativiteten din videre? Ikke glem at i Australia er det å holde BBQ viktig kulturelt, og det er intet unntak om du bor på campus. UOW har en rekke forskjellige campusbygg ut i fra hvilke behov du har. Noen ligger rett ved universitetet, andre ligger enten i sentrum av Wollongong eller nærmere strender. Uansett hva du velger er du sikret et sosialt og trygt miljø.

Orienteringsuka som både universitetet men også hvert av campusene tilbyr er verdt å få med seg. Her vil du få informasjon om alt det praktiske du trenger på studiet, som hvordan du låner bøker, hvor de ulike byggene ligger og hvordan timeplanen fungerer. Samtidig er det sosiale en viktig del av orienteringsuka. Du får møtt andre som skal starte sammen med deg, og du har mulighet til å oppleve en av de mange klubbene på campus. På universitetets egen UniBar vil du hvert semester få oppleve konserter og quizer, eller bare kose seg med mat og drikke i mellom forelesningene.

 

 

 

Fem gode grunner til å velge Wollongong

  1. UOW har blitt anerkjent som ett av de beste universitetene i Australia når det kommer til undervisning og læring, og scorer høyt på både nasjonale og internasjonale rangeringer
  2. UOW har sterke bånd til næringslivet, og mange av gradene deres har betydelige praktiske komponenter
  3. Wollongong er uten tvil en studentby med bra studiemiljø. Her møter du mange australske og andre internasjonale, som har til felles at de fleste har vært nødt til å flytte hjemmefra.
  4. Her er det alltid mye som skjer, både i byen og campusen har et yrende cafeliv, og det arrangeres konserter og markeder ukentlig.
  5. Wollongong og campusen har naturskjønne omgivelser, men ønsker du å dra til storbyen, er Sydney like i nærheten. Her finner du altså storby, strand og fjell i nærhet til en mindre, yrende studentby!

 

 

Høres University of Wollongong spennende ut? Eller kanskje du vil ha flere alternativer å velge mellom? Les mer om det å studere i Australia eller bare litt generelt om det å studere i utlandet.

Registrer deg for gratis studieveiledning

Din hovedkontakt i SONOR

Kristin Hulsund Kvam

Vis mer

Kristin Hulsund Kvam

For noen år siden dukket Kristin opp på kontoret til SONOR i Trondheim med et ønske om å studere i Australia, og nå noen år senere jobber hun selv på det samme kontoret for å oppfylle andres ønsker om å studere i utlandet. Med en bachelorgrad i internasjonale studier fra Universitetet i Wollongong, Australia (med utveksling til Mexico) og en mastergrad i internasjonale relasjoner fra Nederland har Kristin god erfaring med studier utenfor Norges grenser.

Kristin vet godt hvilke usikkerheter og spørsmål som kan dukke opp hos studenter som ønsker å studere i utlandet, enten det er for et semester eller for en hel grad, bachelor eller master, og hun vil gjøre alt hun kan for at du skal få svar på dine spørsmål. Kristin er å treffe på vårt kontor i Trondheim, og hun tar veldig gjerne i mot besøk.

Visste du at….?

  • University of Wollongong er det eneste universitetet i Australia med et Aboriginer-navn? Aboriginerne er urfolket i Australia.
  • Rett ved Wollongong ligger det største buddhist-tempelet på den sørlige halvkule, Nan Tien Temple?
  • UOW er rangert blandt verdens 2% høyst rangerte Universitet, og blant verdens ledende universitet under 50 år? Les mer her.
  • UOW er rangert som nummer 1 for enestående undervisning i Australia. Les mer her.

 

Les andre studenters erfaringer

Sarah Arnesen

Skolen her er helt fantastisk. Du får alltid den hjelpen du trenger og de første ukene du velger fag og hvilken tid du vil ha forelesningene dine på funker veldig fint. Du må være rask, men er du forberedt og …

Les mer

Registrer deg for gratis studieveiledning