University for the Creative Arts

I over 150 år har University for the Creative Arts (UCA) vært ett av Storbritannias ledende fagmiljøer innenfor den kreative industrien. Blant universitetets tidligere studenter finner man Oscarvinnende filmskapere, anerkjente motedesignere, TV-personligheter og Turner Prize-nominerte kunstnere.

Studenter

6490

Søknadsfrist

30. juni for bachelorgrader

Sted

Surrey og Kent

Pris

Fra 16,950 GBP

Stipend

3000 GBP

 

University for the Creative Arts (UCA) er et spesialisert universitet, noe som betyr at du møter likesinnede studenter som hjelper hverandre i de kreative prosessene. En av suksessfaktorene til UCA er at det oppfordres til samarbeid på tvers av studieretninger. Dette betyr blant annet at kunststudentene kan samarbeide med filmstudentene, og motedesignerne med arkitektstudentene. Slik sørger UCA for at deres studenter blir eksponerte for ulike fagmiljøer og er godt skodd for utfordringer som måtte møte dem i arbeidslivet.

Mange som studerer kreative fag er bekymret for om det venter en jobb etter endte studier. Har du en grad fra UCA har du liten grunn til å være bekymret. Hele 96.9 % av uteksaminerte studenter er i jobb eller videre studier innen seks måneder etter graduation. Dette får UCA til på grunn av det gode renommeet til skolen. Blant universitetets tidligere studenter finner man Oscarvinnende filmskapere, anerkjente motedesignere, TV-personligheter og Turner Prize-nominerte kunstnere.

Er du interessert i å se tidligere studenters arbeid? Ta en kikk her for en oversikt.

Studiemuligheter

Ved UCA kan du studere over 120 forskjellige fag. UCA tilbyr alt fra teater, kreativ skriving og film til teknologi, animasjon og hagedesign. Du finner oversikt over de ulike fagene som UCA tilbyr her:

Den kreative industrien vokser!

Det har aldri vært en bedre tid for å studere kreative fag. I Storbritannia alene finnes det rundt 2 000 000 jobber innen den kreative industrien. I tillegg er dette en industri som vokser dobbelt så raskt som økonomien i Storbritannia for øvrig. Den kreative industrien i Storbritannia omsetter for omtrent 84 milliarder pund, noe som tilsvarer 10 millioner hver eneste time året rundt. Med en grad fra UCA er du godt rustet til å ta del i denne utviklingen.

Se flere videoer på UCA sin YouTube kanal.

Egen businesskole for kreative fag

UCAs Business School for the Creative Industries er den første av sitt slag i Storbritannia og bygger på universitetets etablerte tradisjon hvor samarbeid med industri, lederutvikling, entreprenørskap og problemløsning står i fokus. Den kreative tilnærmingen til business har lenge blitt ignorert av tradisjonelle businessskoler, men blir nå i økende takt anerkjent for å være en viktig faktor for vekst og suksess.

Beliggenhet 

Ved UCA har du mulighet til å studere der det passer deg. Universitetet har fire campuser rett utenfor London, i tillegg til to spesialiserte lokasjoner. Du kan blant annet studere i Canterbury, Epsom, Farnham og Rochester. I tillegg kan du studere TV-produksjon ved Maidstone TV studios som har Storbritannias største uavhengige studiofasiliteter, samt The Royal School of Needlework som tilbyr det eneste spesialiserte broderiprogrammet i Europa.

Studieliv

Å starte et nytt liv i et nytt land kan virke overveldende, men ved UCA vil du finne deg raskt til rette. Fra første øyeblikk vil du være en del av et sammensveiset kreativt miljø hvor du møter mange studenter som er i samme båt som deg selv. Som internasjonal student har du også et dedikert team med rådgivere du kan spørre om alt fra bolig og penger til hjelp med studiene og helse.

UCA har også en egen studentforening som i tillegg til å representere studentene i diverse organ ved skolen organiserer Freshers week for nye studenter, og har studentforeninger og sportsklubber. Ved UCA er det alltid noe å finne på!

 

Portefølje

Porteføljer er en vanlig utsilingsmetode som ofte tas bruk i forbindelse med bachelor -og mastergradsopptak innenfor de kreative fagene. Det finnes ikke en ”one size fits all”-modell for hvordan du skal bygge opp en portefølje, så her er det mye manøvreringsrom. En portefølje er en nøkkelindikator på dine kreative ferdigheter, styrker og faginteresser. I tillegg er det et glimrende salgs- og selvpromoterende verktøy. Porteføljen (portfolio) skal presentere deg på best mulig måte, men skal også være en ærlig representasjon av hvem du er på bakgrunn av dine tidligere erfaringer og framtidige målsetninger.

Flere av studieprogrammene ved UCA krever at du har en portefølje for opptak. Du finner tips og triks på UCAs nettside og i videoen under.

Fem gode grunner til å studere ved University for the Creative Arts

 1. Hele 96.9 % av uteksaminerte studenter er i jobb eller videre studier innen seks måneder etter graduation.
 2. Egen businesskole for creative fag.
 3. Universitetet blitt kåret til «Modern University of the Year» for 2019.
 4. UCA har en enorm katalog av spennende grader som er skreddersydde for kreative studenter. Les mer! 
 5. UCA har et eget karrieresenter som hjelper deg med å få jobb under og etter endt utdanning. Les mer!

Høres University for the Creative Arts spennende ut? Eller kanskje du vil ha flere alternativer å velge mellom? Les mer om det å studere i Storbritannia eller bare litt generelt om det å studere i utlandet.

Registrer deg for gratis studieveiledning

 

Din hovedkontakt i SONOR

Vilde Haaland Axelsen

Vis mer

Vilde Haaland Axelsen

På samme måte som veldig mange andre var Vilde usikker på hva hun skulle studere, men etter å ha vært på reise i Australia i seks måneder bestemte hun seg for at det var der hun ville tilbringe studietiden sin. Hun var veldig usikker på hvordan en slik prosess fungerte, og fikk derfor hjelp av Sonor. Til daglig sitter hun på kontoret vårt i Oslo og hjelper studenter med å legge ut på reise, slik som hun selv gjorde for seks år siden.

Ved University of Wollongong, omringet av vakre strender, koalabjørner og kenguruer, tok hun en Bachelor i Media og kommunikasjon med major i journalistikk og minor i filosofi. Hun har god forståelse for hvordan det kan føles å reise ut i den store verden helt på egenhånd. Vilde hjelper deg gjennom hele prosessen og svarer på de spørsmålene du måtte ha.

 • Klesprodusent Karen Millen har gått på UCA.
 • Tidligere student, Gareth Edwards, har regissert Godzilla (2014) og Rogue One: A Star Wars Story.
 • YouTuber PJ Ligouri er tidligere student ved UCA.
 • Oscarvinner Daniel Greaves er tidligere student ved UCA.
 • Peppa Pig-skaper Mark Baker har også en grad fra UCA.
 • Tidligere student Tracey Emin har vært nominert til Turnerprisen.
Registrer deg for gratis studieveiledning