University of Sydney

Noen få kilometer vest for Sydneys sentrumskjerne ligger ett av de høyest rangerte universitetene i verden, The University Of Sydney. Med det brede utvalget studier er det høy sannsynlighet for at du finner en retning som passer for deg, og fullfører du kan det bortimot garanteres jobb etter endte studier.

Studenter

70000

Søknadsfrist

Vår - 15 januar, Høst - 25 juni

Sted

Sydney, New South Wales

Pris

Fra 42,000 AUD

 

Om University of Sydney

The University Of Sydney (USYD) er ikke bare det første universitetet i Australia som åpnet dørene for at alle skulle ha muligheten til å ta høyere utdanning, uavhengig av religion og livssyn. Det er også det universitetet som var først ute med å ta imot og uteksaminere studenter med aborginske røtter. Etter at dørene åpnet i 1850 har rundt 350,000 studenter, fra 170 land rundt omkring i verden, blitt uteksaminert fra USYD.

I august 2019 var det 73,000 registrerte studenter ved universitetet, hvorav 25,532 var internasjonale studenter. Derfor kan en trygt si at det er et stort internasjonalt miljø bestående av personer fra en rekke forskjellige kulturer, selv om majoriteten av studentene er innfødte. Her får du muligheten til å møte folk fra hele verden, samtidig som du opplever den Australske kulturen.

Ekstra skolepengestipend 2023/24

Du har sikkert hørt om universiteter som Harvard, Oxford og Cambridge, og tenkt at det er en fjern drøm. Gjennom SONOR kan du søke deg til universiteter som rangeres minst like høyt som disse internasjonale tungvekterne, om ikke enda høyere. Flere av SONOR sine samarbeidspartnere rangeres nemlig blant de aller beste i verden – og det gir deg rett til utvidet stipend fra Lånekassen.

For at flere norske studenter skal studere ved de mest anerkjente universitetene internasjonalt, settes det hvert år sammen en liste over universiteter som holder spesielt høy kvalitet på utdanning og forskning – med andre ord, verdens beste universiteter. Studerer du ved et av disse universitetene, har du rett til utvidet stipend til å betale skolepenger. University of Sydney står på denne listen, se hvor mye du kan få i støtte her.  

Rangering og utmerkelser

Studiemuligheter ved University of Sydney

Universitetet tilbyr hele 400 ulike studieområder, slik at du nesten kan være helt sikker på at du finner den retningen du ønsker å gå. Her kan du blant annet studere økonomi, språk og historie, for å nevne noen. Valget er ditt.

  • Bachelorgrader: Klikk her for en oversikt over aktuelle bachelorgrader
  • Mastergrader: Klikk her for en oversikt over aktuelle mastergrader

Beliggenhet

Sydney blir regnet som New South Wales hovedstad, og er Australias største by med ca. 5,3 millioner innbyggere. Hele 20% av Australias befolkning er bosatt her og det blir ofte omtalt som en av de flotteste og mest pulserende byene i verden. Om du er ute etter å få flest mulig opplevelser gjennom studietiden din, er dette stedet for deg.

Fra november til februar er det sommer i Australia, så på denne tiden av året blir det gjerne veldig varmt i Sydney. Men selv om dette er en storby er det flere strender i umiddelbar nærhet som er enkelt å komme seg til. Her ligger blant annet den verdenskjente stranden Bondi Beach, som du helt sikkert kjenner igjen fra tv-programmet Bondi rescue. I tillegg er det en rekke andre fantastiske strender i nærheten, som for eksempel Manly beach, som er en kort fergetur fra havnen. Dersom du ønsker å gjøre noe annet enn å gå på stranden finnes det blant annet festivaler, markeder, konserter og andre arrangementer som regelmessig blir arrangert i Sydney. Med det gode kollektiv tilbudet er det enkelt å komme seg rundt i byen.

Studentlivet

Som student ved USYD har du muligheten til å bli en del av universitetets egen studentorganisasjon (USU). Dette er helt gratis og innebærer at du kan delta i ulike klubber og arrangementer sammen med andre studenter ved universitetet. De har mer enn 250 klubber hvor du kan lære mer om forskjellige kulturer, spise god mat, etablere et nettverk og kanskje til og med får deg en ny hobby. Dette er en perfekt måte å skaffe seg venner utenfor klasserommet!

Det er også mulighet for å melde seg inn i studentorganisasjoner, som for eksempel ansa, som gjør det enkelt å møte andre nordmenn i samme situasjon. På den måten føles det kanskje ikke så langt hjemmefra likevel. Her får du det beste av to verdener!

5 gode grunner til å velge USYD

  1. USYD er ett av åtte toppuniversiteter i Australia
  2. Stor variasjon av fag og studietilbud
  3. Universitetet har over 250 ulike studentklubber som gjør det enklere å møte andre studenter og bli en del av et nettverk
  4. En utdanning ved USYD gir et godt utgangspunkt for en fremtidig profesjonell karriere
  5. USYD er høyt rangert og har lang erfaring med utdanning siden de åpnet dørene i 1850

Registrer deg for gratis studieveiledning

Din hovedkontakt i SONOR

Kristin Hulsund Kvam

Vis mer

Kristin Hulsund Kvam

For noen år siden dukket Kristin opp på kontoret til SONOR i Trondheim med et ønske om å studere i Australia, og nå noen år senere jobber hun selv på det samme kontoret for å oppfylle andres ønsker om å studere i utlandet. Med en bachelorgrad i internasjonale studier fra Universitetet i Wollongong, Australia (med utveksling til Mexico) og en mastergrad i internasjonale relasjoner fra Nederland har Kristin god erfaring med studier utenfor Norges grenser.

Kristin vet godt hvilke usikkerheter og spørsmål som kan dukke opp hos studenter som ønsker å studere i utlandet, enten det er for et semester eller for en hel grad, bachelor eller master, og hun vil gjøre alt hun kan for at du skal få svar på dine spørsmål. Kristin er å treffe på vårt kontor i Trondheim, og hun tar veldig gjerne i mot besøk.

Registrer deg for gratis studieveiledning