Bond University

Er du klar for et universitet hvor du er stjerna? På Bond University er studentene i sentrum – gjennom hele studietiden!

Studenter

4,200

Søknadsfrist

Rullerende

Sted

Gold Coast, Queensland

Pris

Fra 42,080 pr år før stipend i AUD

Stipend

30% av skolepenger i AUD

 

Om Bond University

Bond University er ikke bare litt annerledes – de er veldig annerledes. Gjennom hele studietiden din ved Bond, og i tiden etterpå, er det du som kommer i første rekke. Bond er nemlig det universitetet i Australia med høyest studentilfredshet. Her kan vi garantere at du trives. Når du i tillegg får gode stipender og kan fullføre på kortere tid, da er valget enkelt.

Spar hundretusener på studiene gjennom SONOR

Alle som søker en bachelor innenfor businessfakultetet eller fakultetet for samfunnsfag og design får 30% i stipend. Dette tilbudet er eksklusivt for søkere gjennom SONOR og gjelder for 2024, 2025 og 2026. En veileder i SONOR kan hjelpe deg med å finne ut om programmet du ønsker vil kvalifisere for dette. Og ikke minst: stipendet blir gitt automatisk!

Ønsker du å studere andre bachelorgrader eller kanskje en mastergrad så finnes det også stipender for deg, ta en titt på denne listen. Gold Coast er en av de billigste stedene du kan bo i Australia og likevel bo i en storby. Bond har laget denne listen for deg hvor du kan se på hvor mye de beregner at du kommer til å bruke.

Best av alt er at Bond er kjent for sine fast track-programmer. Med tre semestre per studieår kan du være ferdig med din bachelor på to år, og en master på ett år og 4 måneder. Slik sparer du et helt år med utgifter til livsopphold og du kommer et år tidligere ut i jobb. Det er både penger spart, og penger tjent.

Studier i verdensklasse

Ved Bond er det ingenting de gjør halvveis – alt er industristandard og best i test. Ta filmstudiene som eksempel. Det er ingen tvil om at det finnes få steder som kan tilby deg en så grundig utdanning som de gjør på Australias gullkyst. For rett utenfor Bond sin campus har Aquaman, Pacific Rim og Thor: Ragnarok blitt spilt inn. Som student innen kreative- og filmfag kan du arbeide tett på filmingen – du får både observere hvordan en filminnspilling finner sted, og ta del i selve innspillingen. Som Bond sier, filmstudiene er heavily hands on. Hvem har vel ikke drømt om å lukke filmklapperen og si «snurr film»?

De fleste gradene ved Bond gir deg praktisk erfaring. Mange som velger business er interessert i å komme seg ut i arbeidslivet så fort som mulig – for det er jo der man virkelig lærer faget. Når du studerer business ved Bond, så vil praksisplasser være en viktig del av utdannelsen din. Her får du akkurat den erfaringen du trenger til CVen slik at du får drømmejobben når du kommer hjem. Tidligere studenter ved Bond har endt opp i KPMG, PwC og Deloitte – kanskje du også ender opp der?

Har du studert business på Bond, kan du skryte av å ha gått på en av verdens beste businesskoler – det er det ikke alle som kan. Kombinerer du business med juss har du gått på Australias beste jusskole i tillegg. Bond tilbyr mange andre fag også, slik som turisme, helse, psykologi og journalistikk. Ta kontakt med en veileder for mer informasjon eller klikk deg videre til denne linken for å se alle alternativene.

 

Bond University. Oversiktsbilde.

 

Rangeringer og utmerkelser

 • Australia’s Number One University for Student Experience for 15 Consecutive Years
 • Student to Teacher Ratio of 10:1 – Best in Australia
 • Top 20 World’s Top Small Universities – THE World University Rankings
 • #51-60 in Top 50 under 50 – QS Global World Rankings 2022
 • #127 Young University Rankings 2021 – THE World University Rankings
 • Rated Five Stars – Good Universities Guide
 • Rated Five Stars – QS Star Ratings
 • Rated Above World Standard for Research in Business and Management – Australian Research Council
 • Rated World Standard for Research in Banking, Finance and Investment, and Law – Australian Research Council
 • Business-fakultetet er AACSB- og EQUIS-akkreditert

Fagtilbud hos Bond University

Bond University er mest kjent for sine episke filmproduksjonsgrader og topprangerte businessgrader, men de har masse tilbud for deg som verken vil rope snurr film eller starte din egen bedrift. Her kan du velge å studere alt fra Communication til Exercise Science. Som hovedregel tar det to år å fullføre graden ved Bond, flere grader kan også tas over tre år. Uansett hva du velger vil Bond legge til rette for at du får undervisning i verdensklasse.

 

 

Studentopplevelse

For mange studenter er Bond drømmedestinasjonen – det ene universitetet som er som skapt for dem. Den store buen, vannet, campusen, utsikten, menneskene, her går det ikke en dag uten at du blir påmint på hvor heldig du er som får studere nettopp her. Bond gir deg et fellesskap som er tilbaketrukket fra resten av verden, og en ro som er superviktig når du studerer det du liker best.

Kun det beste er godt nok for deg

Som student ved Bond er det du som er fokuset. Bond er et privat universitet, men istedenfor å ta ut pengene i utbytte skyves pengene rett tilbake til deg som student. Det gjelder uansett hva du studerer. Her kommer studentene i aller første rekke. Med bare ti studenter i gruppeundervisningen, vil du alltid ha muligheten til å komme med innspill, tanker og ideer. Mange universiteter sier at de holder dørene åpne for sine studenter, men på Bond praktiseres det – der er det bare å troppe opp på kontoret til professoren hvis det er noe du lurer på. Visste du at foreleserne på Bond lærer seg navnet på alle studentene i løpet av semesteret? Det er det nesten ingen andre steder som gjør!

De har også tenkt nøye gjennom hva som skal skje etter du er ferdig med studiene. Med mottoet forever learning får du som student en utdanning som forbereder deg på livet etter studiene, enten du får deg jobb i et multinasjonalt selskap eller som manager for et stort idrettslag. For alle studenter ved Bond er det nemlig obligatorisk å ta fag innen karriereutvikling. Dette er fag innen blant annet ledelse, kritisk tenkning og etikk, som vil være med og definere din karriere lenge etter du er ferdig ved Bond.

Livet på campus

Fortsatt usikker på om Bond er stedet for deg eller kanskje fått litt kalde føtter? Da er Connect with a Bondy vårt beste tips til deg. Da kan du komme i kontakt med en Bond-student før studiene starter. De vil gi deg sine beste tips og triks, så du vil føle deg hjemme fra dag en.

O-week er et must for alle nye studenter, det er her du blir kjent med de andre studentene. Orientation week, som det egentlig heter, er din introduksjon til universitetet. Her blir du introdusert til hvor du finner den beste maten, hvilke klasserom som er dine og når du skal møte opp i første forelesning. Her kommer de aktivitetene på løpende på en snor – O-week har ikke et kjedelig minutt.  

Er du redd for å ikke møte andre med samme hobbyene som deg? På Bond University har de over 100 studentforeninger, fra de Pride og DnD til eSports og håndball. Er du interessert i hele listen finner du den her. Det er lett å fylle fritiden sin, med sosiale arrangement, ulike grupper og klubber, treningssenter, volleyball- og tennisbane og svømmebasseng i umiddelbar nærhet. Det beste er bare kaste seg i det, og åpne seg for et vell av nye opplevelser og vennskap.

Bor du på campus så er alt rett utenfor døra – men det er opp til deg å velge hvor du vil bo. Universitetet har et eget boligkontor som hjelper deg med å kartlegge hva som passer for deg: on- eller off-campus. Utover dette har de et tett samarbeid med en utleier som hjelper deg og dine venner med å finne en plass å bo utenfor campus om du ønsker det.

 

 

Beliggenhet

Bond University ligger på Gold Coast i Queensland, Australia. Campus ligger i den rolige delen av Gold Coast som er kjent som Varsity Lakes. Denne forstaden har kun 14 000 innbyggere, men selve byen har nesten like mange innbyggere som Oslo; 607 000. På campus ligger alle klasserommene i gåavstand til hverandre og studentboligene ligger også rett ved. Her er det det også restauranter og kafeer, så det er heller ingen grunn til å gå sulten til forelesning.

Gold Coast

Fra campus er det ikke langt til det som skjer. Gold Coast er kjent som en av Australias hurtigst voksende byer, og byr på storbyliv, strand og surfing. Studentene samles gjerne i Burleigh Heads for shopping, nattliv, fester og god mat – alt på ett sted! Her står begivenhetene i kø, med blant annet store billøp i gatene, World Tour i surfing, Gold Coast Film Festival, Pop Culture Expo og Australian Surf Life Saving Championship for å nevne noe. Du vil tidsnok oppdage at det å leve og bo i Australia innebærer en helt annen, noen sier bedre, livsstil en hjemme i Norge. Som vår kontaktperson ved Bond sa «We are a really friendly bunch». Med over 300 soldager i året skjønner vi jo hvorfor.

Kom deg rundt

Bond har en egen guide for deg som skal flytte til Gold Coast. For å komme deg til Bond kan du fly inn til Brisbane International Airport (BNE). Derfra kan du velge mellom en Airport Shuttle, eller ta lokal transport inn til Bond.

Når du først er på Gold Coast må du utforske området rundt. Dette er tross alt «the Sunshine State.» Benytt anledningen til å ta en kaffe i Brisbane, dykke i Great Barrier Reef eller surfe bølgene langs kysten.

Fem gode grunner til å studere ved Bond University

 1. Bond University er et privat, not-for-profit-universitet, og alle pengene studentene betaler i skolepenger, investeres direkte tilbake i universitetet.
 2. Bond er med sine 4600 studenter perfekt for deg som ønsker deg til et mindre universitet, med små klasser og tett oppfølging.
 3. Genuint internasjonalt miljø
 4. Unik og personlig studieopplevelse
 5. Bond er kjent for å uteksaminere studenter som er godt forberedt på arbeidslivet

Høres Bond University spennende ut? Eller kanskje du vil ha flere alternativer å velge mellom? Les mer om det å studere i Australia eller bare litt generelt om det å studere i utlandet.

Registrer deg for gratis studieveiledning

Din hovedkontakt i SONOR

Kristin Hulsund Kvam

Vis mer

Kristin Hulsund Kvam

For noen år siden dukket Kristin opp på kontoret til SONOR i Trondheim med et ønske om å studere i Australia, og nå noen år senere jobber hun selv på det samme kontoret for å oppfylle andres ønsker om å studere i utlandet. Med en bachelorgrad i internasjonale studier fra Universitetet i Wollongong, Australia (med utveksling til Mexico) og en mastergrad i internasjonale relasjoner fra Nederland har Kristin god erfaring med studier utenfor Norges grenser.

Kristin vet godt hvilke usikkerheter og spørsmål som kan dukke opp hos studenter som ønsker å studere i utlandet, enten det er for et semester eller for en hel grad, bachelor eller master, og hun vil gjøre alt hun kan for at du skal få svar på dine spørsmål. Kristin er å treffe på vårt kontor i Trondheim, og hun tar veldig gjerne i mot besøk.

Dette bør du få med deg på Gold Coast

Når du er student handler det ikke bare om studiene dine, men også om livet utenfor klasserommet. Det handler om menneskene du møter, aktiviteter du deltar på og ikke minst hva slags utfordringer dine omgivelser gir deg. Her er noen tips til hva du bør få med deg som student på Gold Coast:

Les andre studenters erfaringer

Hanne Berit Tuterud Nordølum

Å studere på Bond har hittil vært en positiv og lærerik opplevelse! Dersom man har ting man lurer på, både faglig og generelt ellers, er hjelpen aldri langt unna. Det merkes godt at Bond er et mindre universitet som verdsetter …

Les mer

Registrer deg for gratis studieveiledning