University of Technology Sydney

University of Technology Sydney er velkjent som en ledende institusjon innenfor profesjonelle karrierefokuserte utdanninger. Universitetet tilbyr noen av de mest omfattende utvalget av innovative og internasjonalt anerkjente gradene i hele Australia. Som institusjon tilrettelegger de for et innovativt og krevende akademisk miljø i hjertet av Sydney.

Studenter

42,674

Sted

Sydney, New South Wales

Pris

Fra 21,230 AUD
Stipender tilgjengelig

Universitetets grader er kontinuerlig oppdatert i takt med relevant forskning, teknologi og industri, noe som plasserer University of Technology Sydney (UTS) sine studenter helt i fronten av industrirelevant kunnskap. Med sin multikulturelle blanding av over 42,000 studenter tilbyr skolen et læringsmiljø med mennesker fra alle verdenshjørner.

Som student ved UTS kan du studere i den mest sentrale delen av Sydney. City campus ligger ved Sydney Central Business District (CBD), et steinkast unna Darling Harbour og operahuset, med nærhet til lange shoppinggater og flotte parker. Universitetet åpnet også nylig oppgraderte fasiliteter på city campus, siden de skal samle alle studentene på en campus (se video under). UTS har et bredt utvalg av studier, noen skiller seg også ut fra andre typiske studier, som for eksempel Creative Intelligence and Innovation, Web and Cloud Computing, Nanotechnology eller Sound and Music Design. Universitetet er  rangert som nummer 8 på QS’ Top 50 under 50 kåring av universitet yngre enn 50 år, og har i tillegg blitt tildelt en rekke priser for sitt internasjonale miljø og studiekvalitet.

SONOR kan hjelpe deg med opptak på skolens:

Beliggenhet

Sydney er Australias største by med ca 4.3 millioner innbyggere. Byen er hovedstad i New South Wales og har et svært godt kulturelt tilbud, fra kinoer, opera og gallerier, til restauranter, kafeer og nattklubber. I tillegg finnes nydelige strender i umiddelbar nærhet og en båttur på Sydney Harbour eller ut til en av øyene er absolutt å anbefale. Og hva med å kombinere et besøk til det berømte operahuset med en piknik i parken like ved? Mulighetene er uendelige i en by som Sydney og med mange kollektive transportmuligheter kommer du deg lett rundt i den store byen uten store anstrengelser.

Opplev University of Technology Sydney i VR

UTS har utviklet en VR app som gir deg mulighet til å oppleve livet ved UTS. Her kan du ta en tour av campus, oppleve universitetets fasiliteter, samt få med deg hva som skjer rundt campuset. Les mer om appen her.

 Dette bør du få med deg i Sydney:

 • Den ultimate kino opplevelsen på IMAX Theatre på Darling Harbour
 • Ta fergen ut til vakre Manly Beach
 • Besøke Sydney Aquarium eller Madam Tussauds, Darling Harbour
 • Besøk verdenskjente Bondi Beach
 • Hyde Park
 • St. George Open Air Cinema – populær utendørs kino
 • ANZ Stadium og se rugby eller en australsk fotballkamp
 • The Rocks – marked, museum og shopping
 • Gå over Sydney Harbour Bridge
 • Taronga Zoo
 • Få den beste utsikten til Sydney’s berømte nyttårsfeiring

Semester eller årsstudier ved UTS?

Ønsker du et kortere studieopphold ved UTS? Det kan vi tilrettelegge for! Enten du er under utdanning i Norge og ønsker ett semester eller to i utlandet, eller vil smake på studenttilværelsen før du starter på en videre utdanning kan vi hjelpe deg med det. Ta kontakt med oss i SONOR for mer informasjon om semesterstudier ved UTS.

Muligheter for stipend høsten 2018!

I 2018 så har UTS flere forskjellige stipend du som norsk søker kan få. UTS feirer 30 år, og vil da gi 20 Study Abroad-studenter stipend for å bo på campus! Stipendene deles ut til studenter med gode karakterer som ønsker å studere ved UTS høsten 2018. Hvert av disse stipendene dekker ett semester av kostnadene til å bo på campus, på maksimalt $8.000. Dette tilsvarer ca. 50.000 norske kroner! For å kunne søke på disse stipendene må man ha fått opptak til et Study Abroad-studie ved UTS, samt ha søkt om UTS Housing for et av semestrene.  Les mer om stipendet og kriteriene her.

Det finnes også stipend for deg som ønsker å ta en full grad, både på bachelor- og masternivå. Som bachelorgradssøker til UTS vil du automatisk bli vurdert for European Undergraduate Scholarship, som vil være $10,000 i avslag på skolepengebeløpet for hvert av årene av bachelorgraden!

International Undergraduate Full Tuition Scholarship (bachelor) og International Postgraduate Coursework Full Tuition Scholarship (master) tilbys til spesielt kvalifiserte søkere, og dekker hele skolepengebeløpet for en full grad. Du kan lese om kravene og stipendet på bachelornivå her og masternivå her. Merk at disse stipendene har søknadsfrist 30. april, og en søknad må ha blitt sent til UTS før dette.

Lyst til å søke på et av stipendene? Ta kontakt med en veileder i SONOR i dag så hjelper vi deg!

 

Fem gode grunner til å velge UTS

 1. Bo og studer midt i Sydney, Australias største og eldste by.
 2. Et universitet som har ambisjoner om å oppnå internasjonal status.
 3. Rangert som best på læring i hele Australia.
 4. Fokuserer på både teori og praksis i undervisningen sin.
 5. Har et eget team som tar vare på internasjonale studenter.

Din hovedkontakt i SONOR

Kristin Hulsund Kvam

Vis mer

Kristin Hulsund Kvam

For noen år siden dukket Kristin opp på kontoret til SONOR i Trondheim med et ønske om å studere i Australia, og nå noen år senere jobber hun selv på det samme kontoret for å oppfylle andres ønsker om å studere i utlandet. Med en bachelorgrad i internasjonale studier fra Universitetet i Wollongong, Australia (med utveksling til Mexico) og en mastergrad i internasjonale relasjoner fra Nederland har Kristin god erfaring med studier utenfor Norges grenser.

Kristin vet godt hvilke usikkerheter og spørsmål som kan dukke opp hos studenter som ønsker å studere i utlandet, enten det er for et semester eller for en hel grad, bachelor eller master, og hun vil gjøre alt hun kan for at du skal få svar på dine spørsmål. Kristin er å treffe på vårt kontor i Trondheim, og hun tar veldig gjerne i mot besøk.

Visste du at….?

 • UTS tilbyr over 180 bachelorprogram og 190 mastergradsprogram i tillegg til muligheter for semsterprogrammer (study abroad) og forskningsprogrammer.
 • UTS er rangert som QS 8. Highest Performing University i verden, for universitet under 50 år. Les mer.
 • Steve Wozniak som grunnla Apple sammen med Steve Jobs og Ronald Wayne jobber med UTS? Dette er det eneste universitetet han har takket ja til å jobbe med!
 • UTS er kjent for å tilrettelegge for praktisk orientert undervisning i fasiliteter i verdensklasse. Se en kikk på skolens campus gjennom skolens 3D video.
 • UTS tilbyr en rekke ulike stipender for internasjonale studenter. De fleste stipender starter på AUD 2,000 og går oppover. Les mer om dine stipendmuligheter her.
 • UTS har sitt eget newsroom der du kan holde deg oppdatert på hva som skjer på campus. Les mer

Les andre studenters erfaringer

Christina Qvale

UTS er en veldig stor skole, med veldig mange studenter. De har delt inn campus etter hva du studerer, noe som er greit, for da gjenkjenner mange av de samme folkene, og det gjør det lettere å danne vennskap. Enkelte …

Les mer

Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Registrer deg for gratis studieveiledning

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.