University of Technology Sydney

University of Technology Sydney er velkjent som en ledende institusjon innenfor profesjonelle karrierefokuserte utdanninger. Universitetet tilbyr noen av de mest omfattende utvalget av innovative og internasjonalt anerkjente gradene i hele Australia. Som institusjon tilrettelegger de for et innovativt og krevende akademisk miljø i hjertet av Sydney.

Studenter

46,300

Søknadsfrist

Rullerende

Sted

Sydney, New South Wales

Pris

Fra 33,210 pr år før stipend i AUD

Stipend

Universitetet tilbyr flere stipender AUD

Universitetets grader er kontinuerlig oppdatert i takt med relevant forskning, teknologi og industri, noe som plasserer University of Technology Sydney (UTS) sine studenter helt i fronten av industrirelevant kunnskap. Med sin multikulturelle blanding av over 45,000 studenter tilbyr skolen et læringsmiljø med mennesker fra alle verdenshjørner. Som student ved UTS kan du studere i den mest sentrale delen av Sydney. City campus ligger ved Sydney Central Business District (CBD), et steinkast unna Darling Harbour og operahuset, med nærhet til lange shoppinggater og flotte parker. Du finner ikke bare parker og cafeer rundt universitetet, men flere av deres topp moderne bygninger har helt egne hager og flere spisesteder. Det er ikke vanskelig å se bygningene til UTS, for de er alle unike på hver sin måte, hvor de alle har til felles at det er stort fokus på at de skal være miljøvennlige. Totalt har de hele 64 bygninger!

UTS har et bredt utvalg av studier, men de er særlig gode på blant annet datafag, teknologi og innovasjon. Her er det noen studier som skiller seg ut fra andre typiske studier, som for eksempel Creative Intelligence & Innovation, Games Development, Nanotechnology eller Sound & Music Design. Det er ingen tvil om at UTS er det perfekte universitetet for deg som ønsker en fremtidsrettet grad. Her spør de bedriftene hva de ønsker at fremtidens ansatte skal ha av egenskaper, så passer de på at du får akkurat dette i løpet av graden din. Om du er den mer kreative typen så har UTS moderne fasiliteter for sine kreative studier, som gjør at du får maksimalt utbytte av studietiden. Her passer de på at du får en karriere ut av dine kreative interesser. Er det ikke noe kreativt eller teknologisk du ønsker å studere? Frykt ikke, de tilbyr det meste av studier fra business til marinbiologi!

 

 

Studiemuligheter

Vi i SONOR kan hjelpe deg med opptak på skolens følgene studier hos UTS:

Semester eller årsstudier ved UTS?

Ønsker du et kortere studieopphold ved UTS? Det kan vi tilrettelegge for! Enten du er under utdanning i Norge og ønsker ett semester eller to i utlandet, eller vil smake på studenttilværelsen før du starter på en videre utdanning kan vi hjelpe deg med det. Her er det stor fleksibilitet i hvilke fag du kan velge. Ta kontakt med oss i SONOR for mer informasjon om semesterstudier ved UTS.

 

 

UTS klatrer på rangeringer

I 2020 ble UTS sin grad innen Computer Science and Engineering  rangert som nummer en i Australia og som nummer 11 på verdensbasis i følge ARWU. Dette er i toppen sammen med noen av de mest prestisjetunge universitetene i verden! Er du interessert i en IT-relatert grad er UTS definitivt et solid valg for deg.

For 2021 har UTS klatret nok en gang, og blitt en del av de 143 beste universitetene i verden i følge rangeringen Times Higher Education og deres World University Rankings, samt QS World University Rankings. Dette betyr at UTS nå er rangert som det niende beste universitetet totalt sett i Australia! Totalt har UTS klatret mer enn 200 plasser i løpet av de siste årene – og de har ingen planer om å stoppe her!

Universitetet er også rangert som nummer 9 på QS’ «Top 50 under 50»-kåring av universitet yngre enn 50 år i flere år på rad. De har i tillegg blitt tildelt en rekke priser for sitt internasjonale miljø og studiekvalitet.

 

 

Stipender

Det finnes mange stipender for deg som ønsker å ta en full grad, både på bachelor- og masternivå. Som bachelorgradssøker til UTS i 2022 vil du automatisk bli vurdert for stipendet UTS Scholarship for European Undergraduate Students, som gir hele 40% i avslag på skolepengebeløpet for hvert av årene av bachelorgraden! Har du gått IB? Da finnes det et helt eget stipend du kan søke på, som kan gi deg hele 50% avslag på hele graden din.

International Undergraduate Full Tuition Scholarship (bachelor) og International Postgraduate Coursework Full Tuition Scholarship (master) tilbys til spesielt kvalifiserte søkere, og dekker hele skolepengebeløpet for en full grad. Du kan lese om kravene og stipendet på bachelornivå her og masternivå her. Merk at disse stipendene har forskjellige frister, og en søknad må ha blitt sent til UTS før man kan søke om stipend.

Det finnes også stipender for deg som skal ta et kortere studieopphold (Study Abroad) ved UTS.

Lyst til å søke på et av stipendene? Ta kontakt med en veileder i SONOR i dag så hjelper vi deg!

 

 

Beliggenhet

Sydney er Australias største by med ca 4.3 millioner innbyggere. Byen er hovedstad i New South Wales og har et svært godt kulturelt tilbud, fra kinoer, opera og gallerier, til restauranter, kafeer og nattklubber. I tillegg finnes nydelige strender i umiddelbar nærhet, og det er ikke uten grunn at mange velger å bo i områdene rundt Manly og Bondi Beach. En båttur på Sydney Harbour eller ut til en av øyene er også absolutt å anbefale. Og hva med å kombinere et besøk til det berømte operahuset med en piknik i parken like ved? Mulighetene er uendelige i en by som Sydney og med mange kollektive transportmuligheter kommer du deg lett rundt i den store byen uten store anstrengelser.

Når du først  har reist helt til Sydney for å studere, så vil mange reise rundt i Oseania for å oppleve kjente og ukjente steder. Sydney er det perfekte utgangspunktet for å oppleve resten av Australia, Oseania og Sørøst-Asia. Enten du velger å reise rundt i Australia i en tradisjonell campervan eller du ønsker å fly til noen av de mer ukjente Stillehavsøyene, så er alt dette lett tilgjengelig fra Sydney.

Opplev University of Technology Sydney i VR

UTS har utviklet en VR app som gir deg mulighet til å oppleve livet ved UTS. Her kan du ta en tour av campus, oppleve universitetets fasiliteter, samt få med deg hva som skjer rundt campuset. Les mer om appen her.

 

 

Studieliv

Sydney er en storby, som virkelig har mye å by på. Her kan du oppleve alt fra det klassiske storbylivet, til strandliv og kosing med kenguruer. Her er noe av det du bør få med deg i Sydney:

 • Den ultimate kino opplevelsen på IMAX Theatre på Darling Harbour
 • Besøk verdenskjente Bondi Beach, eller ta fergen ut til vakre Manly Beac
 • Hyde Park
 • St. George Open Air Cinema – populær utendørs kino
 • ANZ Stadium og se rugby eller en australsk fotballkamp
 • The Rocks – marked, museum og shopping
 • Gå over Sydney Harbour Bridge
 • Taronga Zoo
 • Få den beste utsikten til Sydney’s berømte nyttårsfeiring

 

 

Fem gode grunner til å velge UTS

 1. Bo og studer midt i Sydney, Australias største og eldste by.
 2. Et universitet med stort fokus på at bygg og undervisning skal være miljøvennlig
 3. Rangert som best på læring i hele Australia.
 4. Fokuserer på både teori og praksis i undervisningen sin.
 5. Unike studiemuligheter, med muligheter for å kombinere ulike fag

 

Høres University of Technology Sydney spennende ut? Eller kanskje du vil ha flere alternativer å velge mellom? Les mer om det å studere i Australia eller bare litt generelt om det å studere i utlandet.

Registrer deg for gratis studieveiledning

Din hovedkontakt i SONOR

Kristin Hulsund Kvam

Vis mer

Kristin Hulsund Kvam

For noen år siden dukket Kristin opp på kontoret til SONOR i Trondheim med et ønske om å studere i Australia, og nå noen år senere jobber hun selv på det samme kontoret for å oppfylle andres ønsker om å studere i utlandet. Med en bachelorgrad i internasjonale studier fra Universitetet i Wollongong, Australia (med utveksling til Mexico) og en mastergrad i internasjonale relasjoner fra Nederland har Kristin god erfaring med studier utenfor Norges grenser.

Kristin vet godt hvilke usikkerheter og spørsmål som kan dukke opp hos studenter som ønsker å studere i utlandet, enten det er for et semester eller for en hel grad, bachelor eller master, og hun vil gjøre alt hun kan for at du skal få svar på dine spørsmål. Kristin er å treffe på vårt kontor i Trondheim, og hun tar veldig gjerne i mot besøk.

Visste du at….?

 • UTS tilbyr over 180 bachelorprogram og 190 mastergradsprogram i tillegg til muligheter for semsterprogrammer (study abroad) og forskningsprogrammer.
 • UTS er rangert som nummer 9 på QS Highest Performing University i verden, for universitet under 50 år. Les mer.
 • Steve Wozniak som grunnla Apple sammen med Steve Jobs og Ronald Wayne jobber med UTS? Dette er det eneste universitetet han har takket ja til å jobbe med!
 • UTS er kjent for å tilrettelegge for praktisk orientert undervisning i fasiliteter i verdensklasse. Se en kikk på skolens campus gjennom skolens 3D video.
 • UTS tilbyr en rekke ulike stipender for internasjonale studenter. Les mer om dine stipendmuligheter her.
 • UTS har sitt eget newsroom der du kan holde deg oppdatert på hva som skjer på campus. Les mer

Les andre studenters erfaringer

Charlotte Støfring

Hvordan er det å studere ved UTS? Hvordan er en normal hverdag for deg? (Lectures er som forelesninger (valgfrie å se), mens tutorials er som workshops (obligatoriske) hvor man snakker med andre studenter om faget og gjør oppgaver sammen). En …

Les mer

Les erfaringer fra alumni

Michelle Brobakke

Hvorfor valgte du å studere graden din? Jeg bestemte meg for å studere Business fordi jeg på den tiden ikke visste hva jeg ønsket å gjøre, og jeg hadde alltid likt forretninger. Jeg følte at det å kunne styre og …

Les mer

Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt: