University of Technology Sydney

University of Technology Sydney er velkjent som en ledende institusjon innenfor profesjonelle karrierefokuserte utdanninger. Universitetet tilbyr noen av de mest omfattende utvalget av innovative og internasjonalt anerkjente gradene i hele Australia. Som institusjon tilrettelegger de for et innovativt og krevende akademisk miljø i hjertet av Sydney.

Studenter

45,930

Søknadsfrist

Rullerende

Sted

Sydney, New South Wales

Pris

Fra 21,230 AUD

Stipend

40% skolepenger i AUD

Universitetets grader er kontinuerlig oppdatert i takt med relevant forskning, teknologi og industri, noe som plasserer University of Technology Sydney (UTS) sine studenter helt i fronten av industrirelevant kunnskap. Med sin multikulturelle blanding av over 45,000 studenter tilbyr skolen et læringsmiljø med mennesker fra alle verdenshjørner. Som student ved UTS kan du studere i den mest sentrale delen av Sydney. City campus ligger ved Sydney Central Business District (CBD), et steinkast unna Darling Harbour og operahuset, med nærhet til lange shoppinggater og flotte parker. Universitetet åpnet også nylig oppgraderte fasiliteter på city campus, siden de skal samle alle studentene på en campus (se video under).

UTS har et bredt utvalg av studier, noen skiller seg også ut fra andre typiske studier, som for eksempel Creative Intelligence & Innovation, Web & Cloud Computing, Nanotechnology eller Sound & Music Design. Det er ingen tvil om at UTS er det perfekte universitetet for deg som ønsker en fremtidsrettet grad. Her spør de bedriftene hva de ønsker at fremtidens ansatte skal ha av egenskaper, så passer de på at du får akkurat dette i løpet av graden din. Om du er den mer kreative typen så har UTS moderne fasiliteter for sine kreative studier, som gjør at du får maksimalt utbytte av studietiden. Her passer de på at du får en karriere ut av dine kreative interesser.

 

 

Studiemuligheter

Vi i SONOR kan hjelpe deg med opptak på skolens følgene studier hos UTS:

Semester eller årsstudier ved UTS?

Ønsker du et kortere studieopphold ved UTS? Det kan vi tilrettelegge for! Enten du er under utdanning i Norge og ønsker ett semester eller to i utlandet, eller vil smake på studenttilværelsen før du starter på en videre utdanning kan vi hjelpe deg med det. Her er det stor fleksibilitet i hvilke fag du kan velge. Ta kontakt med oss i SONOR for mer informasjon om semesterstudier ved UTS.

 

 

UTS klatrer på rangeringer

I 2020 ble UTS sin grad innen Computer Science and Engineering  rangert som nummer en i Australia og som nummer 13 på verdensbasis i følge ARWU. Dette er i toppen sammen med noen av de mest prestisjetunge universitetene i verden! Er du interessert i en IT-relatert grad er UTS definitivt et solid valg for deg.

For 2021 har UTS klatret nok en gang, og blitt en del av de 143 beste universitetene i verden i følge rangeringen Times Higher Education og deres World University Rankings, samt QS World University Rankings. Dette betyr at UTS nå er rangert som det niende beste universitetet totalt sett i Australia! Totalt har UTS klatret mer enn 200 plasser i løpet av de siste årene – og de har ingen planer om å stoppe her!

Universitetet er også rangert som nummer 9 på QS’ «Top 50 under 50»-kåring av universitet yngre enn 50 år, og har i tillegg blitt tildelt en rekke priser for sitt internasjonale miljø og studiekvalitet.

 

 

Stipender

Det finnes mange stipender for deg som ønsker å ta en full grad, både på bachelor- og masternivå. Som bachelorgradssøker til UTS i 2022 vil du automatisk bli vurdert for stipendet UTS Scholarship for European Undergraduate Students, som gir hele 40% i avslag på skolepengebeløpet for hvert av årene av bachelorgraden!

Har du tatt IB? Da finnes det et helt eget stipend du kan søke på, som gjør bachelorgraden halvparten så billig.

International Undergraduate Full Tuition Scholarship (bachelor) og International Postgraduate Coursework Full Tuition Scholarship (master) tilbys til spesielt kvalifiserte søkere, og dekker hele skolepengebeløpet for en full grad. Du kan lese om kravene og stipendet på bachelornivå her og masternivå her. Merk at disse stipendene har forskjellige frister, og en søknad må ha blitt sent til UTS før man kan søke om stipend.

Det finnes også stipender for deg som skal ta et kortere studieopphold (Study Abroad) ved UTS.

Lyst til å søke på et av stipendene? Ta kontakt med en veileder i SONOR i dag så hjelper vi deg!

 

 

Beliggenhet

Sydney er Australias største by med ca 4.3 millioner innbyggere. Byen er hovedstad i New South Wales og har et svært godt kulturelt tilbud, fra kinoer, opera og gallerier, til restauranter, kafeer og nattklubber. I tillegg finnes nydelige strender i umiddelbar nærhet og en båttur på Sydney Harbour eller ut til en av øyene er absolutt å anbefale. Og hva med å kombinere et besøk til det berømte operahuset med en piknik i parken like ved? Mulighetene er uendelige i en by som Sydney og med mange kollektive transportmuligheter kommer du deg lett rundt i den store byen uten store anstrengelser.

Opplev University of Technology Sydney i VR

UTS har utviklet en VR app som gir deg mulighet til å oppleve livet ved UTS. Her kan du ta en tour av campus, oppleve universitetets fasiliteter, samt få med deg hva som skjer rundt campuset. Les mer om appen her.

 

 

Studieliv

Sydney er en storby, som virkelig har mye å by på. Her kan du oppleve alt fra det klassiske storbylivet, til strandliv og kosing med kenguruer. Her er noe av det du bør få med deg i Sydney:

 • Den ultimate kino opplevelsen på IMAX Theatre på Darling Harbour
 • Besøk verdenskjente Bondi Beach, eller ta fergen ut til vakre Manly Beac
 • Hyde Park
 • St. George Open Air Cinema – populær utendørs kino
 • ANZ Stadium og se rugby eller en australsk fotballkamp
 • The Rocks – marked, museum og shopping
 • Gå over Sydney Harbour Bridge
 • Taronga Zoo
 • Få den beste utsikten til Sydney’s berømte nyttårsfeiring

 

 

Fem gode grunner til å velge UTS

 1. Bo og studer midt i Sydney, Australias største og eldste by.
 2. Et universitet som har ambisjoner om å oppnå internasjonal status.
 3. Rangert som best på læring i hele Australia.
 4. Fokuserer på både teori og praksis i undervisningen sin.
 5. Har et eget team som tar vare på internasjonale studenter.

 

 

Registrer deg for gratis studieveiledning

Din hovedkontakt i SONOR

Kristin Hulsund Kvam

Vis mer

Kristin Hulsund Kvam

For noen år siden dukket Kristin opp på kontoret til SONOR i Trondheim med et ønske om å studere i Australia, og nå noen år senere jobber hun selv på det samme kontoret for å oppfylle andres ønsker om å studere i utlandet. Med en bachelorgrad i internasjonale studier fra Universitetet i Wollongong, Australia (med utveksling til Mexico) og en mastergrad i internasjonale relasjoner fra Nederland har Kristin god erfaring med studier utenfor Norges grenser.

Kristin vet godt hvilke usikkerheter og spørsmål som kan dukke opp hos studenter som ønsker å studere i utlandet, enten det er for et semester eller for en hel grad, bachelor eller master, og hun vil gjøre alt hun kan for at du skal få svar på dine spørsmål. Kristin er å treffe på vårt kontor i Trondheim, og hun tar veldig gjerne i mot besøk.

Visste du at….?

 • UTS tilbyr over 180 bachelorprogram og 190 mastergradsprogram i tillegg til muligheter for semsterprogrammer (study abroad) og forskningsprogrammer.
 • UTS er rangert som nummer 9 på QS Highest Performing University i verden, for universitet under 50 år. Les mer.
 • Steve Wozniak som grunnla Apple sammen med Steve Jobs og Ronald Wayne jobber med UTS? Dette er det eneste universitetet han har takket ja til å jobbe med!
 • UTS er kjent for å tilrettelegge for praktisk orientert undervisning i fasiliteter i verdensklasse. Se en kikk på skolens campus gjennom skolens 3D video.
 • UTS tilbyr en rekke ulike stipender for internasjonale studenter. Les mer om dine stipendmuligheter her.
 • UTS har sitt eget newsroom der du kan holde deg oppdatert på hva som skjer på campus. Les mer

Les andre studenters erfaringer

Øyvind S. Waldeland

Jeg har hatt et veldig bra semester ved UTS. Som masterstudent har jeg veldig stor frihet til å kunne velge blant et stort utvalg av fag for ingeniørstudenter. Denne friheten gjør at du kan styre unna fag du føler ikke …

Les mer

Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Registrer deg for gratis studieveiledning

Ved å registrer deg blir du tildelt en veileder som vil hjelpe deg kartlegge dine muligheter for videre studier i utlandet.
Din veileder er tilgjengelig for å svare på dine spørsmål gratis og uforpliktende.
 • Kontaktdetaljer

 • Postadresse

 • Hvor har du hørt om SONOR?

 • Karakterer

 • Hva vil du studere?

 • Studiestart

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.