University of Plymouth

Plymouth kalles Storbritannias "Ocean City" og er en spennende kystby sørvest i England. I dag er Plymouth en av Storbritannias mest spennende og moderne byer.

Studenter

30,000

Søknadsfrist

30. juni for bachelorgrader

Sted

Plymouth, England

Pris

Fra 13800 GBP

Stipend

Fra 1500 GBP

Om University of Plymouth

University of Plymouth er med sine over 30 000 studenter det største universitetet i sørvest-England, og blant de aller største i Storbritannia. Universitetet er kjent for å satse på innovasjon og utmerker seg når det gjelder kvalitet på undervisningen. I kystbyen Plymouth kan du for eksempel studere shipping og logistikk. Studietilbudet er mangfoldig og her kan også du studere alt fra fotografi til landbruk, business til marinbiologi, og design til ingeniørfag.Universitetet er forøvrig det eneste i Storbritannia med eget dykkesenter.

University of Plymouth har fem fakulteter:

 • Faculty of Arts and Humanities,
 • Faculty of Business,
 • Faculty of Health and Human Sciences,
 • Faculty of Science and Engineering, og
 • Plymouth University Peninsula Schools of Medicine

Shipping og logistikk

Den neste store teknologiske spranget kommer til å skje på havet. Shippingindustrien er tunglastet og tradisjonell, havet er dypt, mørkt og uutforsket. Moderne teknologi kommer til å endre alt innenfor maritime industrier, fra måten vi frakter varer på til hvordan fiskeflåtene våre ser ut.

Med fantastisk beliggenhet ytterst langs Storbritannias sør-vestlige kyst er Plymouth et ypperlig sted å studere shipping, logistikk og maritime studier. Universitetets Marine Institute er det første og største av sitt slag i Storbritannia, og de 3000 ekspertene som jobber her kommer fra alle fagområder, alt fra ingeniørfag til humanistiske fag. Det gir dem den bredeste porteføljen av maritim kompetanse innenfor ett enkelt institutt i hele Europa.

Det betyr at uansett hva som fascinerer deg ved havet, så vil du finne en grad relatert til dine interesser ved Plymouth. Drømmer du om noe annet enn et A4-liv så kan du ta en bachelorgrad i Cruise Management. Da lærer du om de viktigste aspektene ved cruiseindustrien, slik som businesstrategier og hospitality, men også bærekraft i moderne turisme. Hvis du er mer interessert i det som foregår under havoverflaten, tilbyr Plymouth en grad innen Ocean Science and Marine Conservation.

Rangeringer og utmerkelser

Fagtilbud

Studentopplevlse

I området rundt universitetet ligger viktige forskningspartnere slik som National Marine Aquarium og Plymouth Marine Laboratory, der studentene kan få gå i praksis. Som student vil du også få tilgang på hele Plymouth sin forskningsflåte – som er den største i Storbritannia – og flere ROVs som brukes til å utforske havbunnen. Her vil du altså få erfaringen du trenger til å bli med på noen av dagens mest ambisiøse forskningsprosjekter.

Studentklubb

University of Plymouth sin studentunion, UPSU, vil ta godt vare på deg under hele studietiden med aktiviteter gjennom ulike klubber og foreninger. Deres mål er å få deg til å bli den beste versjonen av deg selv, både i og utenfor undervisning. Gjennom UPSU vil du treffe nye mennesker, både likesinnede men også de som utfordrer deg.

Her kan du prøve ut erkebritiske idretter slik som polo og landhockey, være med i fagklubben for dere som studerer shipping, prøve deg i speidern eller synge deg gjennom studietiden med gospel. De har en studentforening for nesten alt i Plymouth. Klikk her for å se alle klubbene og foreningene de har.

The HELLO project

Som ny student er mye ukjent og kanskje til og med litt skummelt. Ved Plymouth vet de hvordan du føler deg og allerede fra din første dag vil du få din egen fadder gjennom The HELLO project. Her er ingen spørsmål for dumme, rare eller for vanskelige – fadderen din har mest sannsynelig svaret og lurte nok på det selv da hen selv startet.

Best av alt, din fadder en en myk overgang til å bli kjent med britisk kultur, snakke engelsk på daglig basis og bli en integrert del av universitetet.

Bolig

Det kan være sklummelt å flytte ut og ikke bo hjemme lenger. Da kan studentbolig være et godt alternativ for deg. University of Plymouth har seks ulike halls of residence, altså studentboliger. Her blir d matchet med studenter som har samme interesser som deg, slik at du er garantert til å få venner fra dag en. Best av alt, studentboligene har egne sosiale arrangementer, ligger kun noen minutter fra både sentrum og universitetet og du har tilgang til vektere hele døgnet om du skulle få problemer.

Er du ikke blant de som er mest glad i å lage mat, eller vil fokusere på læring over næring, kan du velge å kjøpe på matplan med studentboligen. Da slipper du å ta oppvasken i et helt år. Les mer om dette her.

 

Beliggenhet

Plymouth kalles Storbritannias «Ocean City» og er en spennende kystby sørvest i England. Byen har i overkant av 260 000 innbyggere, og en av de viktigste marinebasene i Storbritannia. Den ble bombet under 2. verdenskrig og har i ettertid blitt gjenstand for en omfattende gjenoppbygging. I dag fremstår Plymouth som en spennende og moderne by.

I 2020 ble Plymouth kåret til den nest beste turistdestinasjonen i verden i 2020 og slår både Paris og Kyoto. En destinasjon som tidligere har gått under radaren for de fleste, blir mer og mer kjent. For deg som er student i byen, gir det bare mer til deg – med flere turister kommer det mer kulturtilbud.

Universitetet ligger i sentrum av byen, noe de fleste studentboligene også gjør. Dette betyr at du kan bo i gangavstand fra strandpromenaden og byens shopping-område. Universitetet er et av Englands største og det betyr at studentene setter sitt preg på byen. Som student her vil du oppleve at det alltid er mye som skjer.

Ta en kikk rundt campus via skolens interaktive tour!

Kom deg rundt

Plymouth Hoe, som er et utsiktspunkt med utsyn over havnen, er vel verdt et besøk. Beliggenheten ved kysten gjør at byen kan tilby et et mildt klima og et stort tilbud for vannsportentusiaster. Dartmoor nasjonalpark ligger like utenfor Plymouth og er en av de største og vakreste nasjonalparkene i England. Fra Plymouth, som ligger ved den engelske kanal, går det ferger til Frankrike og Spania.

For å komme deg til Plymouth er det fly som er den beste måten fra Norge. De fleste velger å fly til enten Heathrow eller Gatwick og ta tog eller buss resten av veien. Fra London Paddington til Plymouth tar det ca 3,5 time – men utsikten på veien er helt fantastisk. Skulle du være så heldig å finne et fly til Bristol airport er det en to timers togtur til Plymouth. Univeristetet har listet både bussruter og togruter på sine nettsider.

Fra togstasjonen er det en kort gåtur til campus, men kommer du med mye bagasje anbefaler universitetet deg å ta en taxi – for det er tross alt enklest.

Fem gode grunner til å velge University of Plymouth

 1. University of Plymouth er et vennlig, dynamisk og innovativt universitet, som er ett av de største i England basert på antall studenter.
 2. Universitetet kalles The Enterprise University og har sterke bånd til næringslivet og andre aktører i lokalsamfunnet.
 3. Plymouth har en fantastisk beliggenhet på Englands sørvestlige kyst, med flotte strender og gode seile- og surfemuligheter.
 4. Universitetscampusen ligger midt i sentrum av Plymouth, og har nettopp blitt utvidet med flere nye bygninger.
 5. University of Plymouth er spesielt anerkjent for sine maritime fag, og fag innenfor shipping og logistikk.

Din hovedkontakt i SONOR

Thomas Horvath Svendsen

Vis mer

Thomas Horvath Svendsen

Thomas brenner for å legge til rette for unge menneskers drømmer og ambisjoner. For å finne frem til det studiet og det universitetet som passer hver enkelt best mulig mener Thomas det er viktig å bli kjent med studentene han veileder. Han treffer derfor mer enn gjerne studenter når han reiser, eller på telefon, Skype og e-post.

Thomas har studert på eventyrlige og bortgjemte plasser i Storbritannia, men har allikevel betydelig erfaring fra store internasjonale miljøer. Han har en bachelorgrad i historie og en mastergrad i europastudier. Han har vært praktikant i Genève (GCHRAGD) og Utenriksdepartementet, men har også med seg erfaring for det norske skoleverket; både som lærer og som tillitsvalgt i Elevorganisasjonen.

 • Over 11,000 studenter ved Plymouth University er aktive i over 60 idrettslag og 110 studentforeninger.
 • Plymouths Marine Building huser den mest avanserte bølgetanken i Storbritannia.
 • Plymouth kom på tredjeplass i kåringen av byer i Storbritannia for livskvalitet.
 • Hvert år kommer over 5.5 millioner turister til Plymouth
 • Plymouth University har vært et akkreditert Fairtrade Universitet side 2009.

Les andre studenters erfaringer

Vibeke Alnes

Hverdagen min består vanligvis av noen få timer daglig med forelesninger, workshops og/eller lab. Noen dager er lengre enn andre, men studiet er lagt opp til at vi jobber mye på egenhånd. Jeg tilbringer mye tid på biblioteket mellom forelesninger …

Les mer

Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Registrer deg for gratis studieveiledning

Ved å registrer deg blir du tildelt en veileder som vil hjelpe deg kartlegge dine muligheter for videre studier i utlandet.
Din veileder er tilgjengelig for å svare på dine spørsmål gratis og uforpliktende.
 • Kontaktdetaljer

 • Postadresse

 • Hvor har du hørt om SONOR?

 • Karakterer

 • Hva vil du studere?

 • Studiestart

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.