University of Nicosia, medisin og veterinærmedisin

Universitetet er et av de ledende universitetene på Kypros, og er den største selvstendige utdanningsinstitusjonen på øya. Med undervisningsmetoder hentet fra vestlig utdanningssystemer og med en internasjonal filosofi holder University of Nicosia en høy standard.

Studenter

585

Søknadsfrist

Rullerende

Sted

Nikosia, Kypros

Pris

Fra 20 000 EUR

Stipend

20% EUR

 

Om University of Nicosia

Palmesus, strender og mer enn 300 solskinnsdager i året er bare en bonus når du skal studere til å bli veterinær ved University of Nicosia. Det virkelige utbyttet du får av studiet er universitetets fokus på forskning, kunnskap og praksis. Ved UNIC tilbyr vi her i SONOR deg som student muligheten til å studere profesjonsstudier i medisin og veterinær.

Universitetet er stolt av å ha moderne undervisning for studentene basert på den nyeste forskningen. Studentene nyter godt av universitetets bredde, og med kvalitetsprogrammer innen ernæring, fysioterapi og idrettslære, er det fokus på læring på tvers av miljøene. Som medisin og veterniærstudent ved University of Nicosia vil du dra nytte av den akademiske tradisjonen universitetet er en del av.

De er også stolte av å være internasjonalt involvert i veldedige organisasjoner, og driver aktivt med sykdomsforebygging. Universitetet støtter også et barnehjem og hjelper HIV-positive barn i Kenya. For sitt internasjonale engasjement har University of Nicosia mottatt den prestisjetunge prisen «Global 500» av FN.

Som veterinærstudent vil du studere ved et universitet som tilrettelegger for full akkrediering i hele EU og EØS, og i et miljø der du er i interaksjon med dyr fra første studieår, undervist av høyt anerkjente fagfolk innenfor både små,-og stordyrsveterinær.

Ved UNIC har du tilgang på skolens student success team som bestå av din personlige veileder samt karriereveileder som følger deg fra tiden som student til du er ute i arbeidsmarkedet.

 

 

 

Kunnskap i verdensklasse

Det mangler ikke på kunnskap hos verken forelesere eller universitet. Som student vil du ha tilgang til et bibliotek med over 10 000 tidsskrifter som kan hjelpe deg med å forstå store og små ting ved både menneskers anatonomi, såvel som dyrs. Universitetet har også forpliktet seg til å hele tiden være oppdatert på den nyeste forskningen, slik at du som student vil alltid være med på hva som skjer.

Etter medisinstudiene skal du skal ha fått en unik forståelse av kroppen, både hvordan kroppen henger sammen og dens funksjon, men også hvordan sykdom påvirker kortsiktig og langsiktig. Som student skal du kunne trekke linjer mellom miljø, gener og hvordan en pasient responderer på en sykdom. Med andre ord – med en utdannelse fra University of Nicosia vil du være en lege for fremtidens helsevesen.

Hovedfokuset for veterinærprogrammet er å gi deg som framtidig student er å gjøre deg klar for en framtidig jobb som veterinær, samtidig som det er viktig å sikre at du får kunnskap nok til å forstå, lese og kanskje til og med delta i videre forskning.

 

 

Tar samfunnsansvar

Universitetet er også stolte av å være internasjonalt involvert i veldedige organisasjoner både nasjonalt og internasjonalt. UNIC driver aktivt med sykdomsforebygging i landsbyer rundt om på Kypros og har en egen buss med mobilt sykehus hvor reiser rundt. Her kan du som medisinstudent bidra – enten ved å assistere leger eller ved å gi informasjon.

Universitetet støtter også et barnehjem og hjelper HIV-positive barn i Kenya. For sitt internasjonale engasjement har University of Nicosia mottatt den prestisjetunge prisen «Global 500» av FN. Dette viser seg også i deres internasjonale rangering – de er rangert som nummer 42 innen utdanningskvalitet i verden av Times Higher Education sin Impact Ranking. Denne rankingen måler hvor godt ulike universiteter møter FNs mål for bærekraftig utvikling.

Undervisning

Pensumet er lagt opp en slik måte at studentene og studentenes læring hele tiden står i fokus. Mye av undervisningen er case-oppgaver og det er små grupper gjennom alle studieårene på medisin. Universitetet har et mål om at studentene skal lære å tenke helhetlig – se hele pasienten istedenfor å bare se sykdommen. Tett knyttet til dette er også sykdomsforebygging, og aktuell forskning blir implementert i undervisningen. Pensum er bygget på retningslinjer gitt av ledende helseorganisasjoner, blant annet General Medical Council of the UK.

Hvis du velger å studere medisin på Kypros vil du få autorisasjon til å jobbe som lege i Norge, EØS og EU etter endte studier. I tillegg til dette vil du også ta USMLE-testen som er første steg for legelisens i USA. Har du en drøm om en internasjonal karriere etter studiene, er University of Nicosia virkelig stedet å studere!

Etter studiene skal studentene skal ha fått en unik forståelse av kroppen, både hvordan kroppen henger sammen og dens funksjon, men også hvordan sykdom påvirker den kortsiktig og langsiktig. Studenten skal kunne trekke linjer mellom miljø, gener og hvordan en pasient responderer på en sykdom. Studentene lærer også god kommunikasjon og empati i løpet av studiene.

En sentral del av studietilværelsen ved UNIC, enten det er for å studere medsin eller veterinærmedisin, er skolens studentsentrerte modell. UNIC tilrettelegger for et læringsmiljø som oppfordrer studenters interaksjon og tilbakemelding med medstudenter og fakultetsansatte. Dette studentsentrerte pensumet sikrer at du tidlig i studieløpet utvikler dine kliniske evner, samt din forståelse for kritisk tenkning og refleksjon. Dette er evner som er essensielle enten du skal bli lege eller veterinær.

Beliggenhet

Universitetet befinner seg i Kypros hovedstad, Nikosia. Byen er Kypros største by, og er en fascinerende blanding av nytt og moderne, kultur og historie. Deler av Nikosia er omringet av en gammel bymur, men ikke langt unna finner du både nattklubber og kjøpesentere. En liten kjøretur unna finner du både også verdenskjente strender og sjarmerende små fjellandsbyer. I Nikosia kan du stå på ski om morgenen, dra på shopping til lunsj og avslutte dagen med et bad i sjøen.

I Nicosia skjer det alltid noe – det er konserter året rundt og andre kulturelle begivenheter skjer med jevne mellomrom. Er du mer glad i museer, kan byen tilby et stort utvalg kunstgallerier og historiske museer.

I selve byen er det lettest å komme rundt til fots, og alt er innen gåavstand.

 

 

Oppbygging av studiene for medisin

1 – 3 år: Grunnleggende kunnskaper. Mye fokus på realfagene, samt medisinsk grunnfag. Lærer også kommunikasjon i praksis.

4 år: Prekliniske fag. Mer medisinske fag, men også sykdomslære og eget forskningsprosjekt. Mye større del av undervisningen finner sted på sykehus med ekte pasienter. Bygger videre på det som de har lært de første tre årene.

5 – 6 år: Praksis. Deltar i praksis på de ulike avdelingene på sykehuset. Mulighet for å reise seks uker til utlandet for praksis.

 

Oppbygging av studiene for veterinærmedisin

1 – 4 år: Grunnleggende kunnskaper. Mye fokus på realfagene, samt klinisk tilnærming med mye fokus på kontakt med dyr.

5 år: Praksis og masteroppgave.

 

 

Høres University of Nicosia spennende ut? Eller kanskje du vil ha flere alternativer å velge mellom? Les mer om det å studere medisin, veterinær eller tannlege i EU eller bare litt generelt om det å studere i utlandet. 

Registrer deg for gratis studieveiledning

Din hovedkontakt i SONOR

Simran Kaur Rehal

Vis mer

Simran Kaur Rehal

Simran kommer fra Oslo og fra en reiseglad familie. Grunnet dette har hun fra en ung alder fått en stor interesse for å studere i utlandet. Hun tok et utvekslingsår i London, England på VGS, utvekslingssemester i Lima, Peru under bachelorgraden hennes, og tok hele mastergraden hennes i Lille, Frankrike. Hun har også bodd i Bologna, Italia og Brussel, Belgia grunnet jobbformål.

Simran har mye erfaring når det kommer til å bo i andre land, og vil gjerne dele sine erfaringer, samt tips og råd for å hjelpe andre studenter som ønsker å oppleve et liv i utlandet og for å gjøre søknadsprosessen så enkelt som mulig. Er bare å ta kontakt!

Visste du at..

  1. Det er mer enn 300 solskinnsdager i året?
  2. Kypros er rangert som det tryggeste landet å være student i?
  3. University of Nicosia har nye studentboliger fra 2018?
  4. University of Nicosia er det ledende universitetet på Kypros?
  5. 80% av befolkningen i Kypros snakker engelsk?

Les andre studenters erfaringer

Maria Stordahl

Etter ett år i Nicosia, kan jeg si meg godt fornøyd med opplevelsen der som student. Det er noe annerledes enn det typiske norske studentlivet, men jeg trives veldig godt. Undervisningen er for det meste obligatorisk og det er ganske …

Les mer

Registrer deg for gratis studieveiledning