University of Nicosia, Medical School

Universitetet er et av de ledende universitetene på Kypros, og er den største selvstendige utdanningsinstitusjonen på øya. Med undervisningsmetoder hentet fra vestlig utdanningssystemer og med en internasjonal filosofi holder University of Nicosia en høy standard.

Studenter

900

Søknadsfrist

Rullerende

Sted

Nikosia, Kypros

Pris

18 000 EUR

Stipend

Gir rett til studiestøtte fra Lånekassen

Universitetet er stolt av å ha moderne undervisning for studentene basert på den nyeste forskningen. Studentene nyter godt av universitetets bredde, og med kvalitetsprogrammer innen ernæring, fysioterapi og idrettslære, er det fokus på læring på tvers av miljøene. Som medisinstudent ved University of Nicosia vil du dra nytte av den akademiske tradisjonen universitetet er en del av.

De er også stolte av å være internasjonalt involvert i veldedige organisasjoner, og driver aktivt med sykdomsforebygging. Universitetet støtter også et barnehjem og hjelper HIV-positive barn i Kenya. For sitt internasjonale engasjement har University of Nicosia mottatt den prestisjetunge prisen «Global 500» av FN.

Undervisning

Pensumet er lagt opp en slik måte at studentene og studentenes læring hele tiden står i fokus. Mye av undervisningen er case-oppgaver og det er små grupper gjennom alle studieårene på medisin. Universitetet har et mål om at studentene skal lære å tenke helhetlig – se hele pasienten istedenfor å bare se sykdommen. Tett knyttet til dette er også sykdomsforebygging, og aktuell forskning blir implementert i undervisningen. Pensum er bygget på retningslinjer gitt av ledende helseorganisasjoner, blant annet General Medical Council of the UK.

Alle studenter vil i løpet av studiene ta en eksamen som gir legelisens i USA.

Etter studiene skal studentene skal ha fått en unik forståelse av kroppen, både hvordan kroppen henger sammen og dens funksjon, men også hvordan sykdom påvirker den kortsiktig og langsiktig. Studenten skal kunne trekke linjer mellom miljø, gener og hvordan en pasient responderer på en sykdom. Studentene lærer også god kommunikasjon og empati i løpet av studiene.

Hvis du velger å ta medisinutdanningen din på University of Nicosia, vil du kunne velge å ta praksisårene dine enten på Kypros eller i Storbritannia ved Barnsley Hospital.

Beliggenhet

Universitetet befinner seg i Kypros hovedstad, Nikosia. Byen er Kypros største by, og er en fascinerende blanding av nytt og moderne, kultur og historie. Deler av Nikosia er omringet av en gammel bymur, men ikke langt unna finner du både nattklubber og kjøpesentere. En liten kjøretur unna finner du både også verdenskjente strender og sjarmerende små fjellandsbyer. I Nikosia kan du stå på ski om morgenen, dra på shopping til lunsj og avslutte dagen med et bad i sjøen.

I Nicosia skjer det alltid noe – det er konserter året rundt og andre kulturelle begivenheter skjer med jevne mellomrom. Er du mer glad i museer, kan byen tilby et stort utvalg kunstgallerier og historiske museer.

I selve byen er det lettest å komme rundt til fots, og alt er innen gåavstand.

Oppbygging av studiene

1 – 3 år: Grunnleggende kunnskaper. Mye fokus på realfagene, samt medisinsk grunnfag. Lærer også kommunikasjon i praksis.

4 år: Prekliniske fag. Mer medisinske fag, men også sykdomslære og eget forskningsprosjekt. Mye større del av undervisningen finner sted på sykehus med ekte pasienter. Bygger videre på det som de har lært de første tre årene.

5 – 6 år: Praksis. Deltar i praksis på de ulike avdelingene på sykehuset. Mulighet for å reise seks uker til utlandet for praksis. Mulighet for å ta de to siste årene i UK (Barnsley Hospital).

Registrer deg for gratis studieveiledning

Din hovedkontakt i SONOR

Margrethe Knudsen

Vis mer

Margrethe Knudsen

Margrethe har to bachelorgrader, og har studert både samfunnsfag, språk, kultur og business. Etter å ha bodd i både Kina, Taiwan, Frankrike og Tyskland, har hun god kjennskap til hva som kreves av en student som skal flytte til utlandet for første gang. Hun har også god kjennskap til forskjellige studiesystemer, og hvordan finne seg til rette i forskjellige land. Margrethe hjelper gjerne til med alle studieland, men har et spesielt ansvar for de som skal studere medisin i Sentral-Europa.

Visste du at..

 1. Det er mer enn 300 solskinnsdager i året?
 2. Kypros er rangert som det tryggeste landet å være student i?
 3. University of Nicosia har nye studentboliger fra 2018?
 4. University of Nicosia er det ledende universitetet på Kypros?
 5. 80% av befolkningen i Kypros snakker engelsk?

Les andre studenters erfaringer

Emma Nordahl

Nå er jo situasjonen i år litt annerledes enn for elever som har startet på studiet tidligere, og forhåpentligvis for fremtidige elever, på grunn av Covid-19, men vi får fortsatt gjennomført stort sett alt det planlagte om ikke på en …

Les mer

Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Registrer deg for gratis studieveiledning

Ved å registrer deg blir du tildelt en veileder som vil hjelpe deg kartlegge dine muligheter for videre studier i utlandet.
Din veileder er tilgjengelig for å svare på dine spørsmål gratis og uforpliktende.
 • Kontaktdetaljer

 • Postadresse

 • Hvor har du hørt om SONOR?

 • Karakterer

 • Hva vil du studere?

 • Studiestart

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.