University of Nicosia, Medical School

Navn: Maria Stordahl

Alder: 25

Hvor studerer du?
University of Nicosia

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
Jeg studerer for å bli lege (6 year Medical Degree) og har fullført det første året.

Dette er Maria sine opplevelser ved University of Nicosia, Medical School:

Etter ett år i Nicosia, kan jeg si meg godt fornøyd med opplevelsen der som student. Det er noe annerledes enn det typiske norske studentlivet, men jeg trives veldig godt. Undervisningen er for det meste obligatorisk og det er ganske lange undervisningsdager. Stort sett er det leksjoner mandag til onsdag fra klokken 09.00 til ettermiddag. Torsdag og fredag er noe kortere, og disse dagene er det mindre undervisning og mere tid i laboratoriet. Likevel er det første året i Nicosia lagt opp på en slik måte at det dekker mye grunnfag av medisin. Andre, tredje og fjerde år inneholder mere og mere praksis og noe mindre undervisning. År fem og seks er stort sett bare praksis på sykehus.

Det er litt opp til hver enkelt student hva man ønsker å gjøre mellom forelesningene og på fritiden. For min del er jeg glad i både sport, friluft, historie og kultur. Her har Kypros har mye å by på. Landet har rik historie, noe som gjør at man kan oppleve og se mye. Dessuten er det for oss nordmenn nesten sommer der hele året. En tur til stranda er aldri veldig langt unna, uansett hvilken retning man kjører i. Kypros er godt kjent for sine vakre strender og varme soldager. Dette kan man godt benytte seg av hvis man velger å studere der.

Universitetet er dessuten flink til å arrangere utflukter og sosiale sammenkomster i løpet av semesteret. Her kan studenter som ønsker melde seg på bli med. Dette kan inkludere alt fra aktiviteter som dansekurs, yoga, eller Pilates, til dagsutflukter til strender eller historiske steder. Her får vi ofte servering av tradisjonell kypriotisk mat. Med andre ord, de tilbyr noe for enhver smak. Spesielt som internasjonal student er det flott å benytte seg av dette tilbudet.

Studenter er også fri til å arrangere ulike arrangement eller starte fritidsklubber selv. Noen av medisinstudentene er også aktive innen ulike idretter på forskjellige nivå. Noen av oss møtes ett par ganger i uka for litt pick-up fotball. Dette er en gylden mulighet til a bli kjent med andre studenter litt utenfor klassen og studiemiljøet man er en del av. Personlig spiller jeg også fotball for universitetslaget i fútsal for jenter. Sesongen er kun på vårsemesteret, og da spiller vi kamper mot de andre universitetene på øya.

Gresk er det nasjonale språket på Kypros, men all undervisning foregår på engelsk. Dessuten snakker de aller fleste kyprioter nok engelsk til å gjøre seg forstått. Om man som student likevel ønsker å lære gresk i løpet av studieløpet, tilbyr universitetet greskkurs. På kveldstid et par ganger i uken kan man være med på dette, uten ekstra omkostninger.

Dette må du få med deg!

Det er vanskelig å foreslå en topp fem-liste for andre studenter, da det kommer an på hva man liker å se og gjøre … Personlig vil jeg anbefale strendene i Agia Napa. Ikke bare er de vakre, men det er så utrolig mange. Du kan finne en strand for din smak. Ønsker du en rolig og avslappende dag, eller fest og dans, kan du finne dette her. Deretter vil jeg foreslå å besøke de små fjellandsbyene i Trodoos. Landsbyene er tatt godt vare på, og er veldig eksotiske og hyggelige å besøke. God mat og drikke finner man også her. I fjellområdet er det også duket for flotte naturopplevelser, friluft og hiking om man liker det. Her kan man også stå på ski om vinteren. Helt vest i Kypros finner man byen Pafos. Her er det flere gamle ruiner og historiske steder å besøke. I Nicosia, hvor universitetet ligger vil jeg anbefale «old town». Her finner du mange lokale småbutikker og mye deilig tradisjonell mat til enhver smak. Helt til slutt kan jeg foreslå å ta turen over til den tyrkiske delen av øya. Den er kjent for både vakker natur og strender, billig mat og drikke, og en helt egen kultur. Bare husk å ta med deg passet når du krysser grensa.

Vil også absolutt anbefale å ta deg tid til å bli litt kjent med lokalbefolkningen. De er stort sett veldig hyggelige, åpne og imøtekommende mennesker. Studieopplevelsen kan fort bli mye bedre om man blir kjent med de lokale som lever på øya. Universitetet tilbyr også de studentene som måtte ønske dette en hostfamilie. Det er stort sett en ansatt på universitetet som blir din host mor eller far. I løpet av året møtes man kanskje ett par ganger sammen med noen andre medstudenter.

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

Ikke som jeg kommer på.