Queen Margaret University, Edinburgh

Bare seks minutter utenfor Edinburgh, finner du Queen Margaret University - et lite universitet, med et spennende fagutvalg og fokus på DEG som student.

Studenter

5278

Søknadsfrist

30. juni for bachelorgrader

Sted

Edinburgh, Skottland

Pris

Fra 7000 GBP

Stipend

Opptil 3000 GBP

 

Kvalitetsutdanning til en rimeligere penge

Er du interessert i å ta en kvalitetsgrad i Skottland, uten å sitte igjen med for mye i studielån? Da kan Queen Margaret University være et godt alternativ! Her kan du studere blant annet Drama og Teater, Business, Events & Festival Management og markedsføring, og betale kun £7000 i året i skolepenger. Følg denne linken for full oversikt over studier til denne prisen.

Om Queen Margaret University

På QMU forsvinner du ikke i mengden. Med litt over 5 000 studenter på campus, er det et relativt lite universitet, med fullt fokus på hver enkelt student. De tilbyr et begrenset (men utrolig spennende!) fagutvalg, nettopp fordi de ønsker å være skikkelig gode på det de gjør.Drømmer du i tillegg om å studere på et litt mindre universitet, med fokus på nettopp deg som student? Da er Queen Margaret University (QMU) perfekt for deg!

Noe av det aller beste med sommeren er festivallivet – god musikk, god stemning og deilig gjørmebad. Vi er heldige som har mange unike festivaler i Norge, men vi kan ikke sammenligne oss med Edinburgh, som er en skikkelig festivalby. Hvis du kunne tenke deg å gjøre karriere av sommerens beste opplevelser, bør du lese videre.

Lever for festivaler

Har du noen gang tenkt på hva som gjør disse arrangementene mulig? Den innsatsen du ser på scenen er bare toppen av isfjellet. Under ligger alt arbeidet gjort av ukjente festivalarrangører, frivillige og alle andre som elsker festival – og QMU vil lære deg hvordan du kan ta kontroll, og designe, styre og levere en skikkelig festivalopplevelse.

Her vil du lære planlegging, ledelse, budsjett, markedsføring og promotering, altså vil du få en god businessgrad. Samtidig vil QMU at du ser ting i et større perspektiv. Du vil møte utfordringer som klimaspørsmål og kriminalitet, og spørsmål som hva som skjer når festen er over og hvordan festivaler kan brukes til å stimulere lokaløkonomien. Her vil festivalbyen Edinburgh kunne gi deg gode ideer. Edinburghs verdenskjente festivaler har gjort byen til en turistdestinasjon som tiltrekker seg over 4,5 millioner tilskuere hvert år.

Disse ideene skal du sette ut i praksis. Allerede i løpet av andre året vil du i samarbeid med andre QMU-studenter arrangere et livearrangement. Tidligere studenter har levert uforglemmelige moteshow, konserter og idrettsarrangementer – og samlet inn tusenvis til veldedighet samtidig. Det er godt levert.

Spisskompetanse

Det er en viktig grunn til at QMU sin grad innen Event Management er så god. I motsetning til de fleste universiteter har de valgt å spisse sine ferdigheter på noen få områder – og innen de fagfeltene er de helt uslåelige. QMU er ikke bare kjent for sine studier innen business og kulturliv, de er også eksperter på mediefag, kreative fag og helsefag.

Hvis du er mest interessert i å stå på scenen og ikke bak den, så rangeres QMU blant topp tre i Storbritannia for drama og film. Her oppfordres du til å benytte de mange kontaktene universitetet har blant Edinburghs kulturelle organisasjoner, festivaler og arrangører for å skape noe helt unikt, og gi deg en god start på karrieren din. Om du ikke vil forholde deg til scenen i det hele tatt, men kun menneskene bak og på den, så har QMU flere helsegrader enn noen andre universiteter i Skottland. Noe av det viktigste studentene ved disse fakultetene gjør, er arbeid i lokalmiljøet i Edinburgh.

Rangeringer og utmerkelser

 • Topp 50% av Universiteter i Storbritannia, The Times and Sunday Times Good University Guide 2022.
 • Deltaker i REF 2021
 • Cycle Friendly campus award
 • Athena Swan Award Bronze
 • Storbritannias mest bærekraftige studentboliger i 2017, NSHS

 

 

Studentopplevelse

QMU ble etablert som en kokkeskole i 1875, for å utvide studietilbudet for kvinner og forbedre kosten for arbeiderklassefamilier. Siden da har skolen fått universitetsstatus og utvidet fagtilbudet, men fokuset er fortsatt på å forbedre samfunnet. I dag jobber universitetet aktivt for å gjøre høyere utdanning tilgjengelig for alle.

Det sies at det er i en studentforening man finner seg selv, og dette stemmer også ved QMU. Når du starter på universitetet, blir du automatisk medlem (selvfølgelig helt gratis) i universitetets studentunion. Det betyr tilgang til en rekke gratis aktiviteter, året rundt.  Vegen fra unionen til foreningen som passer deg best er kort. Hva med teater, anime eller dans? Ønsker du å heve stemmen, kan du delta i debattklubben eller i universitetskoret.

Liker du å bevege på deg, har universitetet også et godt idrettstilbud. Her kan du velge nivå, fra kos til toppidrett, innen fotball, rugby og badminton. Landhockey, gold og gaelisk fotball tilbys naturligvis også – for du er jo tross alt i Skottland.

Som student ved QMU har du lett tilgang til Edinburghs barer, butikker og museer. Her kan du dra på gratis improvisasjonskomedie på en søndag, på The Stand Comedy Club, se rugbykamp på stemningsfulle Murrayfield stadion, og oppdage historiske Edinburgh slott. I august hvert år, tas byen over av festivaler. Mest kjent er kanskje Fringe-festivalen, hvor du kan delta på gratis arrangementer eller betale for å se musikk, film og komedier.

Bolig

Det er viktig å finne rett type bolig når du skal flytte til en ny by, i et nytt land. For studenter som bor på campus, har QMU gjort det så enkelt som mulig. Her er alle regninger er inkludert i husleien . I tillegg legges det opp til sosiale arrangementer, slik at alle som bor på campus lettere skal kunne bli kjent med hverandre. Er du en sånn som elsker å organisere? Da kan du være med å arrangere det som skjer, akkurat der du bor.

 

 

Pride hele året

I enhjørningens hovedstad heier de på alle som tør å være seg selv. QMU har egen studentforening for deg som vil henge med andre skeive, eller jobbe for at skeive skal bli akseptert i alle samfunnslag. Og når koronaviruset satte en stopper for den store Pride paraden, valgte QMU å fortsatt holde den – denne gangen på nett.

Ved QMU er det pride hele året, også fra juli til mai. Deres School of Arts, Social Sciences and Management (ASSAM) jobber for å bli akkreditert som LGBT+ godkjent organisasjon, slik at alle skal føle seg velkommen, uansett bakgrunn.

Beliggenhet

Nøkkelen til QMU er nettopp byen Edinburgh. Denne verdenskjente studentbyen er også en av verdens vakreste byer, bygget på flere århundrer med læring. Det er en forholdvis liten by som er lett å bli kjent med – og hele tolv prosent av byens innbyggere er studenter. Fordi byen også er Skottlands hovedstad, er dette også et sted der mange mulige arbeidsgivere samler seg.

Ved QMU har du alt samlet på ett sted. På campus finner du det du trenger av bolig, mat, treningsfasiliteter og bibliotek. I tillegg ligger universitetet rett ved siden av Musselburgh tostasjon. Om du ønsker, kan du derfor fint bo i Edinburgh og pendle inn til forelesninger og andre aktiviteter.

Fra Musselburgh er veien også kort til kysten og nydelige East Lothian, om du foretrekker friluftsliv fremfor festivalliv.

Fra Norge går det direktefly til Edinburgh. Fra Flyplassen kan du ta buss, tog eller taxi hele veien frem til universitetet – det tar ca 45 minutter, og på veien reiser du gjennom sentrum av Edinburgh.

 

 

5 gode grunner til å velge Queen Margaret University

 1. 97.1% graduate employment rate. (HESA 2018). Dette er nummer 3 i hele Skottland!
 2. Nytt campus! Campus sto ferdig i 2007, her har du alt på ett sted, kun 6 minutter fra sentrum
 3. Ikke det største, men kanskje det vennligste campuset i Skottland!
 4. Unike studiemuligheter, fra gastronomi til teater og film!
 5. Moderne undervisningsmetoder – problembasert læring og online plattformer

Høres Queen Margaret University spennende ut? Eller kanskje du vil ha flere alternativer å velge mellom? Les mer om det å studere i Skottland eller bare litt generelt om det å studere i utlandet.

 

Registrer deg for gratis studieveiledning

Din hovedkontakt i SONOR

Magnus Wallin Gunnerud

Vis mer

Magnus Wallin Gunnerud

Magnus kommer fra teknologibyen Kongsberg; og har alltid vært nær engelsk kultur i sin oppvekst. Det var en av hovedgrunnene til at han valgte å studere i England, hvor han bodde tre år i Oxford, og senere flyttet til Polen i tre år etter det. Magnus har en bachelorgrad i psykologi fra Oxford Brookes og en mastergrad i psykologi og nerveforskning fra King’s College London. I England brukte han mye tid på å lage en studentplattform hvor studenter kunne forske, diskutere, og dele sine interesser innenfor ett forum av likesinnede.   

Magnus var fast bestemt på å studere i utlandet og har i England opplevd ett miljø som fikk han til å bli en bedre versjon av seg selv via sine studier. Han mener at dette er det beste man får av å studere i utlandet, og vil med sine erfaringer hjelpe så mange som mulig til å nå deres beste. Magnus hjelper deg gjerne med alt du skulle trenge, og muligens litt råd sett hans personlige utdannelse. Ta kontakt!  

 • Du kan studere en mastergrad innen gastronomi ved QMU!
 • Miljøfokus: QMU har vunnet flere «green» priser
 • QMU sitt campus er et av de grønneste i Storbritannia
 • Det finnes et eget treningssenter på campus
 • Førsteklasses karriereveiledning
 • Du kan ta en grad i «Events and Festival Management»
Registrer deg for gratis studieveiledning