Queen Margaret University, Edinburgh

Queen Margaret University har sitt fokus på kreative fag, helsefag og bærekraftige businessfag og har campus rett utenfor vakre og historiske Edinburgh. Med sin forskning og innovative undervisningsstrategier er dette et universitet som forbereder deg på din framtidige karriere!

Studenter

6,500

Sted

Edinburgh, Skottland

Pris

Fra 11,250 GBP
Stipender tilgjengelig

QMU ble etablert som en kokkeskole i 1875. Skolen skulle være med på å utvide studietilbudet for kvinner og forbedre kosten for arbeiderklassefamilier. Siden da har skolen vokst, fått sin universtetsstatus og forflyttet seg til Musselburgh i utkanten av Edinburgh. Nå tilbyr QMU studier innen en rekke forskjellige områder, ikke bare kokkekunst.

Om du er interessert i helsefag, bærekraftig business eller ønsker å studere noe kreativt i Skottland er Queen Margaret University skolen for deg! QMU har det bredeste utvalget av helsefaglige utdanninger utenom medisin, sykepleier- og formasøytutdanninger i Skottland. I tillegg er forskningen innen feltet både globalt og praktisk orientert. For deg som ser etter et unikt perspektiv på din businessutdanning er QMU et godt valg. Her ligger fokus på hvordan man kan utvikle bærekraftige businessideer, både på det finansielle og miljøvennlige plan.

Skolen er internasjonalt anerkjent for dine grader innen hospitality og turisme, i tillegg til events management. Videre finner du grader innen både scenekunst, media og PR under fanen kultur og kreativitet. Gjennom områdets fokus på interdisiplinært samarbeid får du en unik utdanning innen ditt felt. Ved QMU kommer du inn i et internasjonalt miljø, faktisk er hele 25% av studentene internasjonale! Universitetet er også gode på å hjelpe deg inn i din framtidige karriere gjennom personlig oppfølging og karriereveiledning.

Beliggenhet:

QMU ligger i Musselburghs idylliske omgivelser bare 6 minutter med tog sør-øst for Edinburgh. På universitets moderne campus har du tilgang til alt du som student skulle behøve. For alt annet har du forstaden Musselburgh rett over veien og togstasjonen ligger rett ved siden av campus.

Studentliv ved Queen Margaret University

Ved QMU har du alt rett utenfor døren! På campus finner du det du trenger av bolig, mat, treningsfasiliteter og bibliotek. Du trenger altså bare å rulle ut av sengen og tusle til biblioteket for dagens leseøkt om du bor på campus. I tillegg ligger campus rett ved siden av togstasjonen i Musselburgh, herfra kan du ta toget rett inn til Skottlands hovedstad Edinburgh. Om du ønsker kan du derfor bo i Edinburgh og pendle inn til forelesninger og andre aktiviteter på campus.

Edinburgh er en billedskjønn storby på Skottlands østkyst. Som student ved QMU har du lett tilgang til Edinburghs barer, butikker og museer. Her kan du dra på gratis improvisasjonskomedie på en søndag på The Stand Comedy Club, se rugbykamp på stemningsfulle Murrayfield stadion eller oppdage historiske Edinburgh slott. Hvert år i august blir byen overtatt av festivaler, mest kjent er kanskje Fringe-festivalen. Her kan du delta på gratis arrangementer eller betale for å se musikk, film og komedier.

5 gode grunner til å velge Queen Margaret University

  1. 98.2% graduate employment rate. (HESA 2017). Dette er nummer 3 i hele Storbritannia!
  2. Ny campus! Campus sto ferdig i 2007, her har du alt på ett sted
  3. Nære Skottlands vakre hovedstad Edinburgh
  4. Unike studiemuligheter, fra gastronomi til teater og film!
  5. Moderne undervisningsmetoder – problembasert læring og online plattformer

Din hovedkontakt i SONOR

Mia Raknem Borgersen

Vis mer

Mia Raknem Borgersen

Mia ønsker å hjelpe nettopp deg med å finne ditt drømmestudium og studiested! Hun mener at man må se på studentenes ønsker og ambisjoner helhetlig. Det er mange faktorer som er viktige når man skal velge sin grad og skole!

Mia studerte ved Durham University i en idyllisk nord-engelsk landsby. Her involverte hun seg i universitetssport og har derfor reist Storbritannia rundt! Samtidig fullførte hun både sin bachelor- og master grad, i tillegg til et år ved University of York. Mia har derfor sitt hovedansvar for SONORs universiteter i Storbritannia. Hun har mye erfaring fra studier i utlandet hun gjerne deler med framtidige studenter!

  • Du kan studere en mastergrad innen gastronomi ved QMU!
  • Miljøfokus: QMU har vunnet flere «green» priser
  • Det finnes et eget treningssenter på campus
Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Registrer deg for gratis studieveiledning

    Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.