Queen Margaret University, Edinburgh

Elsker du følelsen av å skape noe for og med andre, så kan dette være det perfekte universitetet for deg. Med forskning og innovative undervisningsstrategier er dette et universitet som forbereder deg på din framtidige karriere!

Studenter

5278

Søknadsfrist

30. juni for bachelorgrader

Sted

Edinburgh, Skottland

Pris

Fra 13500 GBP

Stipend

Opp til 5000 GBP

Om Queen Margaret Universtiy

Om du er interessert i helsefag, bærekraftig business eller ønsker å studere noe kreativt i Skottland er Queen Margaret University skolen for deg. I tillegg er forskningen innen feltet både globalt og praktisk orientert. For deg som ser etter et unikt perspektiv på din businessutdanning er QMU et godt valg. Her ligger fokus på hvordan man kan utvikle bærekraftige businessideer, både på det finansielle og miljøvennlige plan.

Skolen er internasjonalt anerkjent for dine grader innen hospitality og turisme, i tillegg til events management. Videre finner du grader innen både scenekunst, media og PR under fanen kultur og kreativitet. Gjennom områdets fokus på interdisiplinært samarbeid får du en unik utdanning innen ditt felt. Ved QMU kommer du inn i et internasjonalt miljø, faktisk er hele 25% av studentene internasjonale. Universitetet er også gode på å hjelpe deg inn i din framtidige karriere gjennom personlig oppfølging og karriereveiledning.

Noe av det aller beste med sommeren er festivallivet – god musikk, god stemning og deilig gjørmebad. Vi er heldige som har mange unike festivaler i Norge, men vi kan ikke sammenligne oss med Edinburgh, som er en skikkelig festivalby. Hvis du kunne tenke deg å gjøre karriere av sommerens beste opplevelser, bør du lese videre.

Festivalutdanning

Har du noen gang tenkt på hva som gjør disse arrangementene mulig? Den innsatsen du ser på scenen er bare toppen av isfjellet. Under ligger alt arbeidet gjort av ukjente festivalarrangører, frivillige og alle andre som elsker festival – og QMU vil lære deg hvordan du kan ta kontroll, og designe, styre og levere en skikkelig festivalopplevelse.

Her vil du lære planlegging, ledelse, budsjett, markedsføring og promotering, altså vil du få en god businessgrad. Samtidig vil QMU at du ser ting i et større perspektiv. Du vil møte utfordringer som klimaspørsmål og kriminalitet, og spørsmål som hva som skjer når festen er over og hvordan festivaler kan brukes til å stimulere lokaløkonomien. Her vil festivalbyen Edinburgh kunne gi deg gode ideer. Edinburghs verdenskjente festivaler har gjort byen til en turistdestinasjon som tiltrekker seg over 4,5 millioner tilskuere hvert år.

Rangeringer og utmerkelser

Studentopplevelse

QMU ble etablert som en kokkeskole i 1875. Skolen skulle være med på å utvide studietilbudet for kvinner og forbedre kosten for arbeiderklassefamilier. Siden da har skolen vokst, fått sin universtetsstatus og forflyttet seg til Musselburgh i utkanten av Edinburgh. Nå tilbyr QMU studier innen en rekke forskjellige områder, og ikke bare kokkekunst.

Edinburgh er en billedskjønn storby på Skottlands østkyst. Som student ved QMU har du lett tilgang til Edinburghs barer, butikker og museer. Her kan du dra på gratis improvisasjonskomedie på en søndag på The Stand Comedy Club, se rugbykamp på stemningsfulle Murrayfield stadion eller oppdage historiske Edinburgh slott. Hvert år i august blir byen overtatt av festivaler, mest kjent er kanskje Fringe-festivalen. Her kan du delta på gratis arrangementer eller betale for å se musikk, film og komedier.

Studentklubber

Det sies at det er i en studentforening man finner seg selv, og dette stemmer også ved QMU. Når du starter på universitetet blir du automatisk medlem, helt gratis selvsagt, i univeristetes studentunion. Det betyr masse gratisk aktiviteter hele året. Veien fra unionen til foreningen som passer deg best er kort. Hva med teater, anime eller danas? Ønsker du å heve stemmen kan du delta i debattklubben eller i universitetskoret.

Liker du å bevege på deg, kan du velge nivå fra kos til toppidrett innen fotball, rugby og badmington. De har også selvsagt landhockey, gold og gaelisk fotball – for du er jo tross alt i Skottland.

Campus

Ved QMU har du alt rett utenfor døren; På campus finner du det du trenger av bolig, mat, treningsfasiliteter og bibliotek. Du trenger altså bare å rulle ut av sengen og tusle til biblioteket for dagens leseøkt om du bor på campus. I tillegg ligger campus rett ved siden av togstasjonen i Musselburgh, herfra kan du ta toget rett inn til Skottlands hovedstad Edinburgh. Om du ønsker kan du derfor bo i Edinburgh og pendle inn til forelesninger og andre aktiviteter på campus.

Bolig

Det er viktig å finne rett type bolig når du skal flytte hjemmefra til et nytt land og ny by. Ved QMU har de gjort det så enkelt som mulig for nye studenter – der er alt av regninger inkludert i husleien. Ingen grunn til å styre med strømregning, innboforsikring eller internettilkobling, det er en del av pakka.

I tillegg legges opp til sosiale arrangementer for dere som bor i studentboligene – både for å bli kjent på tvers av etasjer og oppganger, men også for å finne deg venner til de andre dagene i året. Er du en sånn som eklsker å organisere? Da kan du være med å arrangere det som skjer, akkurat der du bor.

Pride hele året

I enhjørningens hovedstad heier de på de som tør å være seg selv. QMU har egen studentforening for deg som vil henge med andre skeive eller jobbe for at skeive skal bli akseptert i alle samfunnets samfunnslag. Selvom koronaviruset satte en stopper for den store Pride paraden, valgte QMU å fortsatt holde den – denne gangen på nett.

Ved QMU er det pride hele året, også fra juli til mai. Deres School of Arts, Social Sciences and Management (ASSAM) jobber for å bli akkreditert som LGBT+ godkjent organisasjon, slik at alle skal føle seg velkommen uansett bakgrunn.

Beliggenhet

Nøkkelen til QMU er nettopp byen Edinburgh. Denne verdenskjente studentbyen er også en av verdens vakreste byer, bygget på flere århundrer med læring. Det er en forholdvis liten by som er lett å bli kjent med – og hele tolv prosent av byens innbyggere er studenter. Fordi byen også er Skottlands hovedstad, er dette også et sted der mange mulige arbeidsgivere samler seg. Passer bra når landets nasjonaldyr er en enhjørning.

QMU ligger i Musselburghs idylliske omgivelser bare 6 minutter med tog sør-øst for Edinburgh. På universitets moderne campus har du tilgang til alt du som student skulle behøve. For alt annet har du forstaden Musselburgh rett over veien og togstasjonen ligger rett ved siden av campus.

Fra Norge går det direkte fly til Edinburgh. Det betyr at du slipper å mellomlande og g igjennom immigrasjon i en annen by enn dit du egentlig hadde tenkt deg. Fra Flyplassen kan du ta buss, tog eller taxi hele veien frem til universitetet – det tar ca 45 minutter, og på veien reiser du gjennom sentrum av Edinburgh.

5 gode grunner til å velge Queen Margaret University

 1. 97.1% graduate employment rate. (HESA 2018). Dette er nummer 3 i hele Skottland!
 2. Ny campus! Campus sto ferdig i 2007, her har du alt på ett sted, kun 6 minutter fra sentrum
 3. Ikke det største, men kanskje det vennligste campuset i Skottland!
 4. Unike studiemuligheter, fra gastronomi til teater og film!
 5. Moderne undervisningsmetoder – problembasert læring og online plattformer

Din hovedkontakt i SONOR

Thomas Horvath Svendsen

Vis mer

Thomas Horvath Svendsen

Thomas brenner for å legge til rette for unge menneskers drømmer og ambisjoner. For å finne frem til det studiet og det universitetet som passer hver enkelt best mulig mener Thomas det er viktig å bli kjent med studentene han veileder. Han treffer derfor mer enn gjerne studenter når han reiser, eller på telefon, Skype og e-post.

Thomas har studert på eventyrlige og bortgjemte plasser i Storbritannia, men har allikevel betydelig erfaring fra store internasjonale miljøer. Han har en bachelorgrad i historie og en mastergrad i europastudier. Han har vært praktikant i Genève (GCHRAGD) og Utenriksdepartementet, men har også med seg erfaring for det norske skoleverket; både som lærer og som tillitsvalgt i Elevorganisasjonen.

 • Du kan studere en mastergrad innen gastronomi ved QMU!
 • Miljøfokus: QMU har vunnet flere «green» priser
 • QMU sitt campus er et av de grønneste i Storbritannia
 • Det finnes et eget treningssenter på campus
 • Førsteklasses karriereveiledning
 • Du kan ta en grad i «Events and Festival Management»
Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Registrer deg for gratis studieveiledning

Ved å registrer deg blir du tildelt en veileder som vil hjelpe deg kartlegge dine muligheter for videre studier i utlandet.
Din veileder er tilgjengelig for å svare på dine spørsmål gratis og uforpliktende.
 • Kontaktdetaljer

 • Postadresse

 • Hvor har du hørt om SONOR?

 • Karakterer

 • Hva vil du studere?

 • Studiestart

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.