University of Tampa

Universitets campus er plassert i hjertet av Tampa Bay, og området er fullstappet av kulturelle tilbud og spennende attraksjoner. Tampa er regionens kulturelle sentrum, og byr på et rikt kulturelt liv med en rekke museer, lokale gallerier og steder for utøvende kunst. Kunst og kultur er også et satsingsområde for universitetet, noe som er tydelig i deres brede fagtilbud innen visuell kunst, utøvende kunst, musikk, film og media, og litterære studier.

Studenter

9 000

Søknadsfrist

28. februar

Sted

Tampa, Florida

Pris

Per år 31 274 USD

Stipend

Opptil 12 000 USD

University of Tampa er et uavhengig breddeuniversitet som tilbyr utfordrende utdanning av høy kvalitet. Universitetet har over 200 ulike studieprogrammer å tilby sine i overkant 7000 studenter på bachelor-og masternivå, og  er spesielt anerkjent for sine businesstudier.

University of Tampa har lange internasjonale tradisjoner og tiltrekker seg studenter og ansatte fra alle verdenshjørner. Dette er med på å skape en unik multikulturell bevissthet og et spennende studiemiljø.

UT er også et svært miljøbevisst universitet som jobber aktivt for å sørge for bærekraftig utvikling, og har et uttalt mål om å bevare naturressurser og redusere miljøskader. Universitetet har etablert programmer og aktiviteter for å sikre at UTs fasilititer drives effektivt i miljøsammenheng. Her kan du lese mer om hvordan UT driver et bærekraftig campus: Sustainable campus

Om du ønsker en engasjerende studenttilværelse, har UT  et rikt tilbud av faglige og sosiale organisasjoner som man kan involvere seg i. Dersom man er aktiv og interessert i sport har UT også et campus recreation program som tilbyr hundrevis av organiserte aktiviteter og sportsgrener.

Hvis du ønsker å søke på studier ved University of Tampa, er det viktig å vite at SONOR anbefaler at du søker senest 1.mars hvis du ønsker å starte studiene i august.

Beliggenhet

Tampa Bay er et solfylt område med lange strender og deilige temperaturer året rundt. Men et varmt klima er ikke alt byen kan by på. Med sine 2,7 millioner innbyggere er Tampa Bay også Vest-Floridas sentrum for alt fra politikk, business og handel til kommunikasjon og forskning, kultur og underholdning. David A. Straz, Jr. Center for Performing Arts, Tampa Museum of Art og Amalie Arena er blant de kulturelle tilbudene som finnes i kort avstand fra campusområdet. I tillegg er også Busch Gardens, Lowry Park dyrepark og Florida Aquarium svært populære attraksjoner.

Universitets campus er plassert i hjertet av Tampa Bay, og området er fullstappet av kulturelle tilbud og spennende attraksjoner. Tampa er regionens kulturelle sentrum, og byr på et rikt kulturelt liv med en rekke museer, lokale gallerier og steder for utøvende kunst. Kunst og kultur er også et satsingsområde for universitetet, noe som er tydelig i deres brede fagtilbud innen visuell kunst, utøvende kunst, musikk, film og media, og litterære studier.

Fem gode grunner til å studere ved University of Tampa:

 1. University of Tampa var i 2014 på Forbes Magazines liste over America’s Best Colleges.
 2. For niende år på rad havnet UTs Sykes College of Business på  The Princeton Reviews liste over outstanding business schools,  rangert som den 296. beste i verden.
 3. UT er ett av 39 universiteter i USA som utmerker seg for sitt program i Creative Writing. Les mer om dette her
 4. Universitetet er lite nok til å sikre en følelse av tilhørighet, og tilrettelegger for tette forbindelser med forelesere. Med et forholdstall mellom studenter og forelesere på 17:1 vil du oppleve å bli sett og hørt av dine forelesere. Les mer om dette her
 5. UT har over 200 studentorganisasjoner som du kan delta i. Les mer om dine muligheter til å delta i campuslivet her

Din hovedkontakt i SONOR

Liselotte Hammer

Vis mer

Liselotte Hammer

Liselotte har både studert i en typisk «small town» i USA og i en storby i England, og kan trygt dele sine erfaringer med deg som student. Hun tok en double-major i sosiologi og kriminologi ved Eastern Connecticut State University og en master i sosiologi ved University of Bristol. Med en utdannelse fokusert på internasjonale studenter ser Liselotte viktigheten i deg som individ og hva du ønsker i din studieopplevelse. Som studieveileder synes hun det er viktig at studentene føler seg trygge, at de er godt informert før de reiser og at de får svar på alt de lurer på. Liselotte har selv søkt gjennom SONOR til sine drømmestudier, og vil gjerne legge til rette for det samme for deg.

Visste du at….

 • 65 prosent av UTs fulltidsstudenter bor på universitetets hovedcampusområde, og deres studentboliger har rykte på seg for å være blant de fineste i regionen?
 • Universitetet arrangerer i underkant av 10 000 ulike studentorganiserte arrangementer årlig?
 • University of Tampa driver et prosjekt der studenter kan jobbe frivillig for en sak de bryr seg om? Les mer om Alternative Breaks Program her
 • Sykes Business School er akkreditert av AACSB?

Les andre studenters erfaringer

Mia Johansen

Jeg elsker denne skolen! Campus er så fint, og jeg elsker å bare gå utenfor døren til leiligheten min og nyte palmene og det varme været. En vanlig hverdag hos meg er å ha fag litt spredt utover dagen, noen …

Les mer

Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Få studieveiledning – helt gratis!

Visste du at universiteter i Storbritannia krever en akademisk referanse i søknaden din? Eller at ulike universiteter har forskjellige krav til språktester?

Det kan være vanskelig å finne ut hvilke krav som gjelder, og hvordan dine muligheter for å studere i utlandet er. Rådgiverne i Sonor har selv vært utenlandsstudenter, og svarer mer enn gjerne på spørsmål!

Registrer deg ved å fylle ut skjemaet, så tar en veileder kontakt med deg og hjelper deg å kartlegge mulighetene. Veiledningen er gratis og helt uforpliktende – og du kan spørre oss om alt du lurer på.
 • Kontaktdetaljer

 • Postadresse

 • Hvor har du hørt om SONOR?

 • Karakterer

 • Hva vil du studere?

 • Studiestart

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.