University of Tampa

I hjertet av Tampa Bay finner du campus, og området er fullstappet av kulturelle tilbud og spennende attraksjoner. Tampa er regionens kulturelle sentrum, og byr på et kulturrikt liv med en rekke museer, lokale gallerier og steder for utøvende kunst. Kunst og kultur er også et satsingsområde for universitetet, noe som er tydelig i deres brede fagtilbud innen visuell kunst, utøvende kunst, musikk, film og media, og litterære studier.

Studenter

9 000

Søknadsfrist

28. februar

Sted

Tampa, Florida

Pris

Per år 31 274 USD

Stipend

Opptil 12 000 USD

 

Om University of Tampa

University of Tampa (UT) er et uavhengig breddeuniversitet som tilbyr utfordrende utdanning av høy kvalitet. Universitetet har over 200 ulike studieprogrammer å tilby sine i overkant 7000 studenter på bachelor- og masternivå, og  er spesielt anerkjent for sine businesstudier.

Universitetet har lange internasjonale tradisjoner og tiltrekker seg studenter og ansatte fra alle verdenshjørner. Dette er med på å skape en unik multikulturell bevissthet og et spennende studiemiljø.

UT er også et svært miljøbevisst universitet som jobber aktivt for å sørge for bærekraftig utvikling, og har et uttalt mål om å bevare naturressurser og redusere miljøskader. Universitetet har etablert programmer og aktiviteter for å sikre at UTs fasilititer drives effektivt i miljøsammenheng. Her kan du lese mer om hvordan UT driver et bærekraftig campus: Sustainable campus

Om du ønsker en engasjerende studenttilværelse, har UT  et rikt tilbud av faglige og sosiale organisasjoner som man kan involvere seg i. Dersom man er aktiv og interessert i sport har UT også et campus recreation program som tilbyr hundrevis av organiserte aktiviteter og sportsgrener.

Hvis du ønsker å søke på studier ved University of Tampa, er det viktig å vite at SONOR anbefaler at du søker senest 28. februar hvis du ønsker å starte studiene i august.

Studiemuligheter

 

 

Studentopplevelse

Biologi og havet

Det er innen biologi og miljøfag at University of Tampa har det sterkeste fagmiljøet. Med Mexicogolfen rett utenfor døra og Atlanterhavet bare en liten kjøretur unna, er det du leser om i skolebøkene innen rekkevidde. Det er klasseturer til Everglades for å se hvordan alligatorer og slanger påvirker økosystemet, og hva vi kan forvente når verden blir tre grader varmere.

Er det havet som frister, er marine fag og marinbiologi retningen å gå – du vil da blant annet dra på klassetur til øygruppen Florida Keys for å bli bedre kjent med koraller, fisk og hvalens migrasjonsruter. Med læring tilpasset deg som student, vil du dra godt nytte av UT sine ressurser. Da er det ikke så rart at tidligere studenter har gått ut i toppjobber både statlig og privat.

Miljøfag i fokus

Velger du å studere for fremtiden, er University of Tampa sin grad i miljøfag graden du skal velge. Her vil du kombinere juss og politikk med realfag, slik at du kan forstå problemet og vite hvem du skal snakke med for å løse det. Som student innen miljøfag, er det forventet at du bidrar til lokalsamfunnet – gjerne ved å ta et internship eller jobbe med å øke kunnskapsnivået til lokale miljøverngrupper.

Miljøfag er et fagområde som aldri slutter å utvikle seg, og University of Tampa søker derfor etter den nyeste forskningen og kunnskapen. De finner de beste foreleserne og krever at studenter tar aktive beslutninger som vil påvirke hverdagen vår. På den måten kan UT og studentene jobbe sammen mot en verden som vil tåle klimaavtrykket vårt. UT vurderer også fagene i graden hvert år, slik at kunnskapen tilbudet ikke er utdatert.

 

 

Bærekraftig fokus

Det forplikter å ha et sterkt fagmiljø som bryr seg om miljøet. Det er derfor University of Tampa har forpliktet seg til å ha et grønt campus. De jobber aktivt for å redusere avfall, både fra universitetet og fra studenter slik at naturen kan bli påvirket minst mulig. Det som blir til overs, blir selvsagt resirkulert på best mulig måte. Blant annet blir papir malt opp og omgjort til servietter du bruker i skolekantinen.

Byggene blir det også stilt strenge krav til –oppussing skal være gjort slik at materialer blir gjenbrukt eller resirkulert og byttet ut med miljøvennlig materiale. På taket av undervisningsbygningene er det installert solcellepanel, slik at strømmen som holder campus gående er grønn.

Beliggenhet

Tampa Bay er et solfylt område med lange strender og deilige temperaturer året rundt. Et varmt klima er ikke alt byen kan by på. Med sine 2,7 millioner innbyggere er Tampa Bay også Vest-Floridas sentrum for alt fra politikk, business og handel til kommunikasjon og forskning, kultur og underholdning. David A. Straz, Jr. Center for Performing Arts, Tampa Museum of Art og Amalie Arena er blant de kulturelle tilbudene som finnes i kort avstand fra campusområdet. I tillegg er Busch Gardens, Lowry Park dyrepark og Florida Aquarium svært populære attraksjoner.

Universitetets campus er plassert i hjertet av Tampa Bay- et område fullstappet av kulturelle tilbud og spennende attraksjoner. Tampa er regionens kulturelle sentrum, og byr på et rikt kulturelt liv med en rekke museer, lokale gallerier og steder for utøvende kunst. Kunst og kultur er også et satsingsområde for universitetet, noe som er tydelig i deres brede fagtilbud innen visuell kunst, utøvende kunst, musikk, film og media, og litterære studier.

 

 

Fem gode grunner til å studere ved University of Tampa

  1. University of Tampa var i 2014 på Forbes Magazines liste over America’s Best Colleges.
  2. For niende år på rad havnet UTs Sykes College of Business på The Princeton Reviews liste over outstanding business schools,  rangert som den 296. beste i verden.
  3. UT er ett av 39 universiteter i USA som utmerker seg for sitt program i Creative Writing. Les mer om dette her
  4. Universitetet er lite nok til å sikre en følelse av tilhørighet, og tilrettelegger for tette forbindelser med forelesere. Med et forholdstall mellom studenter og forelesere på 17:1 vil du oppleve å bli sett og hørt av dine forelesere. Les mer om dette her
  5. De har over 200 studentorganisasjoner som du kan delta i. Les mer om dine muligheter til å delta i campuslivet her

Høres University of Tampa spennende ut? Eller kanskje du vil ha flere alternativer å velge mellom? Les mer om det å studere i USA eller bare litt generelt om det å studere i utlandet.

Din hovedkontakt i SONOR

Mathias Dammann

Vis mer

Mathias Dammann

Mathias er fra Nesoddtangen, men har tilbrakt mye av oppveksten på reiser rundt i USA, Australia, New Zealand, stillehavsregionen og andre destinasjoner på alle verdens kontinenter. Da er det ikke så rart at han også søkte seg til utlandet for å studere. Mathias tok en bachelorgrad i Internasjonale og Globale studier ved University of Sydney (med utveksling til München, Tyskland). Erfaringene fra Australia var så positive at Mathias også valgte å ta en Mastergrad i Antropologi i Australia, men denne gangen i hovedstaden Canberra.

Mathias har selv kjent på følelsen av å dra til utlandet for å studere. All spenningen, usikkerheten og alle spørsmålene man har før man drar til et ukjent sted for første gang. Med alle sine personlige erfaringer i ryggen, og med SONORs profesjonelle kunnskap vil Mathias hjelpe deg gjennom hele prosessen, fra vurderingsfasen, søknadsprosessen til man faktisk drar av gårde. Det er bare å ta kontakt.

Visste du at….

  • 65 prosent av UTs fulltidsstudenter bor på universitetets hovedcampusområde, og deres studentboliger har rykte på seg for å være blant de fineste i regionen?
  • Universitetet arrangerer i underkant av 10 000 ulike studentorganiserte arrangementer årlig?
  • University of Tampa driver et prosjekt der studenter kan jobbe frivillig for en sak de bryr seg om? Les mer om Alternative Breaks Program her
  • Sykes Business School er akkreditert av AACSB?

Les andre studenters erfaringer

Mia Johansen

Jeg elsker denne skolen! Campus er så fint, og jeg elsker å bare gå utenfor døren til leiligheten min og nyte palmene og det varme været. En vanlig hverdag hos meg er å ha fag litt spredt utover dagen, noen …

Les mer

Registrer deg for gratis studieveiledning