UNSW Sydney

UNSW Sydney er ikke bare et av verdens høyest rangerte universiteter, det er også førstevalget for deg som har store, banebrytende ideer. Eureka!

Studenter

60,000

Søknadsfrist

tre måneder før studiestart

Sted

Sydney, New South Wales

Pris

Fra 36,960 AUD

Stipend

Fra 5,000 AUD

 

Om UNSW Sydney

UNSW Sydney har store ambisjoner. I dag er de Australias ledende universitet for innovasjon og entreprenørskap. I morgen endrer de verden – for dette er det australske universiteter med flest kontakter i arbeidslivet. Best av alt, de ligger nærmere Sydneys beste strender enn noe annet universitet – for alle vet at de beste ideene dukker opp mens du er ute og surfer bølgene. Kombiner store tanker om fremtiden med Sydney-livsstilen – ved UNSW Sydney.

Ekstra skolepengestipend 2023/24

Du har sikkert hørt om universiteter som Harvard, Oxford og Cambridge, og tenkt at det er en fjern drøm. Gjennom SONOR kan du søke deg til universiteter som rangeres minst like høyt som disse internasjonale tungvekterne, om ikke enda høyere. Flere av SONOR sine samarbeidspartnere rangeres nemlig blant de aller beste i verden – og det gir deg rett til utvidet stipend fra Lånekassen.

For at flere norske studenter skal studere ved de mest anerkjente universitetene internasjonalt, settes det hvert år sammen en liste over universiteter som holder spesielt høy kvalitet på utdanning og forskning – med andre ord, verdens beste universiteter. Studerer du ved et av disse universitetene, har du rett til utvidet stipend til å betale skolepenger. UNSW Sydney står på denne listen, se hvor mye du kan få i støtte her. Vi i SONOR hjelper deg å søke.

Fremtidens karrierer

UNSW er et ekte innovasjonssenter – et møtested for kreative, fantasifulle og globalt bevisstgjorte studenter. Et av universitetets fremste varemerker er evnen å drive og formidle forskning på nye og kreative måter. De ligger i toppsjiktet i verden på alt fra utvikling av solcellepaneler, fornybar energi og lederutvikling. Ikke bare det: Ingen australske universiteter har like mange toppsjefer og entreprenører blant sine tidligere studenter som UNSW. Det gir stor makt og mye innflytelse.

Dette er altså et spennende sted å starte en moderne karriere, der du må forberede deg på arbeidsoppgaver som kanskje ikke finnes ennå. Det krever at du er fleksibel, kreativ og klar for å omsette dine kunnskaper og ferdigheter til nye og uforutsigbare oppgaver. Der kan UNSW hjelpe deg. Velger du for eksempel en grad innen Arts and Social Sciences, vil du fritt kunne kombinere ulike interesser og fagfordypninger fra asiastudier til environmental humanities. Uansett hva du velger vil du få et godt innblikk i hvordan ditt fagfelt har satt sitt preg på verden.

Eller kanskje du vil jobbe med noe litt mer håndfast. Du kan ta en Bachelor of Science og dedikere studietiden din til å bygge teknologiene som vil forme fremtiden. Ta vannkraft, for eksempel. Som student i Water Resources Engineering, der du lærer hvordan styre vannkilder best mulig slik at du kan få mest mulig energi ut av færrest mulig ressurser uten å påvirke miljøet. Verden vil ligge for dine føtter, enten du jobber med solkraft i Dubai, vindkraft i Argentina, vulkansk varme på Island eller med vannkraft i Italia. Her er det bare fantasien som setter grenser.

Rangeringer og utmerkelser

Fagtilbud

Her finner du studietilbud innen de fleste fagområdene du kunne tenke deg – slå deg løs! UNSW har en trimesterordning som innebærer to forskjellige løsninger avhengig av om du tar en hel grad eller bare et semester med studier. Gradsstudenter tar tre trimestre i året, og kan starte i februar, juni eller september. Semesterstudenter tar et trimester pluss et fireukers studium, og kan starte i januar eller august. Snakk med din veileder for å finne ut hva som passer best for deg.

 

 

Studentopplevelse

Her er det ingen tvil om at du vil finne deg godt til rette i løpet av studietiden. Campusen i Kensington er nesten for en egen by å regne, og nesten en av fire studenter her er internasjonale. Her finnes alt forelesningssaler, studentboliger, butikker og sportsfasiliteter. Bygningene er nye og moderne, og området er flott og velholdt. UNSW har også en egen kunstskole, College of Fine Arts, som ligger i Paddington, like utenfor Kensington.

The UNSW Advantage

Vi nevnte at UNSW er et ekte innovasjonssenter – de er også Australias ledende universitet for entreprenører. De utfordringene vi står overfor som samfunn krever innovative løsninger. Her står UNSW bedre stilt enn noen andre til å bidra.

Gjennom det mest omfattende entreprenørskapssatsningen noensinne, Founders Program, vil de gi alle studenter og ansatte ved UNSW muligheten til å sette sin indre gründer fri. Dette programmet består av ti ulike initiativer, deriblant The New Wave Program. Dette programmet har som mål å få flere kvinner til å bli gründere. Så langt har det lykkes – andelen kvinnelige entreprenører ved UNSW er hele 38%, sammenlignet med 21% ellers. Her bygges Australias største inkubator for startups, bare i 2018 støttet UNSW hele 140 prosjekter – og mange flere er på vei.

Livet på campus

UNSW vil gjerne gi deg et innblikk i hvordan din studiehverdag kan se ut: Start dagen med en treningsøkt på universitets Fitness & Aquatic Center. Deretter rusler du bort til dagens første forelesning, før du stikker innom en av de mange kafeene på campus og tar en kaffe med vennene dine.

Rett før lunsj har du din andre forelesning, og lunsjen spiser du ute på en av de solfylte gressplenene på campus. Så går du til dagens tredje og siste forelesning, før du utfordrer medstudentene dine til en runde bordtennis eller biljard ved UNSW Roundhouse. På kvelden drar du innom en film- og pizzakveld organisert av International Student Experience Unit (ISEU). Så senker du skuldrende til levende musikk ved The White House. Og det er bare det du rekker i løpet av en dag – det skjer mye mer, bare sjekk ARC UNSW Student Life.

Ved UNSW kan du velge å bo privat eller i et klassisk college. Det er et slags minisamfunn der du finner vennskapene som kommer til å definere studietiden din og alle studentaktivitetene du kommer til å elske.

 

 

Beliggenhet

UNSW Sydney ligger i Sydney, i New South Wales. Byen kommer alltid høyt på listene over de beste byene i verden å bo i – og det overrasker ikke, når man først er blitt kjent med den unike Sydney-livsstilen. Her lever friluftslivet og storbylivet i skjønn harmoni. Som Australias økonomiske hovedstad, er Sydney hjem for mange globale firmaer og tilbyr utallige muligheter for å få arbeidserfaring, møte mennesker fra hele verden og bygge nettverk. Samtidig har du verdensberømte strender rett utenfor stuedøren – og har du skikkelig flaks kan du treffe pingviner. Dette er ikke en destinasjon – Sydney er en livvstil.

Sydneys strender

UNSW er det universitetet i Sydney som ligger nærmest stranden – så om det er din første prioritet, bør du definitivt vurdere å studere her. Den mest kjente stranden, Bondi Beach, er bare tredve minutter unna med bil. Med de hvite strendene og fantastiske surfeforholdene, er det ikke rart at Bondi tiltrekker seg så mange turister, backpackere og studenter. Det er det perfekte stedet å tilbringe en dag på stranden, ta en kaffe, shoppe eller slappe av på en av de verdenskjente kafeene og pubene.

Den nærmeste stranden er Coogee Beach, en bred strand som er perfekt for bading. Her møter du alle slags mennesker, fra familier og andre lokale til turister som vandrer langs sanden og nyter de gratis grillfasilitetene. Throw a shrimp on the barbie! Er du heldig kan du se hvaler fra neset – men du skal ha godt syn og treffe rett sesong.

Kom deg rundt

For å komme deg til UNSW Sydney, flyr du inn til Sydney Kingsford Smith Airport (SYD) – også kjent som Sydney Airport. Du kan komme deg fra flyplassen med offentlig transport, eller booke Airport Pickup. For å bli ekstra godt kjent med Sydney, kan du også booke en Sydney Basics Tour, så får du en omvisning i Sydney Harbour.

Det er enkelt å komme seg rundt. Begge Sydney-campusene har regelmessige busstjenester til og fra CBD og sentralbanestasjonen, med nesten 1700 UNSW Express Bus-tjenester til Kensington campus hver uke. Det er også bybanetjenester som kjører mellom CBD, Central og Kensington Campus. Sydneys andre offentlige transporttjenester inkluderer tog, ferger og trikker – fergene er også perfekte om du bare vil ta en dagstur ut og oppleve en annen del av Sydney. En shuttlebuss går mellom campusene Kensington og Paddington.

 

 

Fem gode grunner til å velge UNSW Sydney

  1. UNSW er et av åtte toppuniversitet i Australia.
  2. Universitetet har svært gode studentfasiliteter og servicetjenester for internasjonale studenter
  3. UNSW et klassisk campusuniversitet, hvor du kan bo et steinkast fra forelesningssalene.
  4. Universitetet har et multikulturelt og internasjonal miljø med studenter fra 120 ulike land.
  5. En utdanning ved UNSW er et svært godt utgangspunkt for en framtidig karriere innen ditt fagfelt, både nasjonalt og internasjonalt.

Høres UNSW Sydney spennende ut? Eller kanskje du vil ha flere alternativer å velge mellom? Les mer om det å studere i Australia eller bare litt generelt om det å studere i utlandet.

Registrer deg for gratis studieveiledning

Din hovedkontakt i SONOR

Kristin Hulsund Kvam

Vis mer

Kristin Hulsund Kvam

For noen år siden dukket Kristin opp på kontoret til SONOR i Trondheim med et ønske om å studere i Australia, og nå noen år senere jobber hun selv på det samme kontoret for å oppfylle andres ønsker om å studere i utlandet. Med en bachelorgrad i internasjonale studier fra Universitetet i Wollongong, Australia (med utveksling til Mexico) og en mastergrad i internasjonale relasjoner fra Nederland har Kristin god erfaring med studier utenfor Norges grenser.

Kristin vet godt hvilke usikkerheter og spørsmål som kan dukke opp hos studenter som ønsker å studere i utlandet, enten det er for et semester eller for en hel grad, bachelor eller master, og hun vil gjøre alt hun kan for at du skal få svar på dine spørsmål. Kristin er å treffe på vårt kontor i Trondheim, og hun tar veldig gjerne i mot besøk.

Visste du at…?

  • UNSW er det første universitetet i verden som ble tildelt den prestisjetunge QS 5 Star Plus rating.
  • UNSW er en av grunnleggerne av Group of Eight som er en gruppe av ledende forskningsinstitusjoner i Australia, samt at de er en del av Universitas gruppen av skoler (består av 17 ledende institusjoner fra 10 land).
  • Etter endt utdanning har skolens studenter den høyeste gjennomsnittlige lønnen av alle Group of Eight skoler.
  • UNSW er anerkjent for å være det australske universitetet med den tetteste kontakten med industrien, noe som reflekteres gjennom universitetets forskningspartnerskap.

Les andre studenters erfaringer

Berthe Teslo

En normal hverdag for meg starter klokken 9-10, jeg har selv valgt timeplanen, og derfor valgt å ta fagene på ettermiddagen de fleste dagene, ettersom at jeg ikke er en morgenperson. Deretter går jeg til frokost i kantina. Jeg bor …

Les mer

Registrer deg for gratis studieveiledning