University of Wollongong

University of Wollongong

Wollongong, New South Wales

En times kjøretur sør for Sydney, finner du byen Wollongong, som er hjem til University of Wollongong (UOW).

Byen ligger på kysten, og kan friste med både fine strender og nærhet til natur og storby. På selve campusen finner du alt du kunne tenke deg, fra campusboliger, barer og cafeer, bibliotek, og vanndammer og småparker for å slappe av eller studere i mellom forelesningene.

Stipend

30% avslag i skolepenger i AUD

Studenter

28,300

Pris

Fra 26,592 AUD

Søknadsfrist

Om du ønsker å bo på campus anbefaler vi å søke senest 11 november for semester 1 og 1 mai for semester 2

University of Wollongong

Om University of Wollongong

Wollongong er uten tvil et sted hvor studiemiljøet både er stort og godt, hvor du får en kombinasjon av by, natur og studier. Universitetet har nærmere 30 000 studenter spredt på flere campuser i Wollongong og regionene rundt, i tillegg til businessfakultetet som har en campus i Sydney. Ved hovedcampusen i Wollongong vil du finne både studentboliger, sportsanlegg, butikker og moderne undervisningsfasiliteter. Campusen er stor, og ved første øyekast ser man nesten bare grønt – grønne trær, små vanndammer, og store gressplener. Her kommer du raskt til å bli kjent med de berømte endene i The Duck Pond, for her får du neppe holde maten din helt for deg selv i lunsjen.

University of Wollongong er i verdenseliten når det gjelder ingeniørfag og geografi. Av andre fagområder som utmerker seg er blant annet media og kommunikasjon, og andre kreative fag som drama, kreativ skriving og grafisk design. Det som kjennetegner alle studieprogrammene er fokuset på videre yrkesliv, og UOW har tidvis vært det australske universitetet med høyest andel studenter som går rett ut i jobb etter endte studier.

Beliggenhet

University of Wollongong ligger i byen Wollongong på sørøstkysten av Australia. Byen har omtrent 260 000 innbyggere og ligger 80 kilometer, eller i overkant av en times togtur, sør for Sydney. Av innbyggerne kalles den bare ”the Gong” og opprinnelig skal navnet bety ”lyden av havet”. Wollongong er en vibrerende, multikulturell by med et stort utvalg museer, gallerier, butikker og restauranter. Samtidig har den en rekke flotte strender, parker og muligheter for utendørsaktiviteter, deriblant ekstremsport. Det går gratis busser mellom campus, sentrum, strender og jernbanestasjonene. Her trenger du altså ikke bekymre deg for kostnader når det kommer til transport! Finner du ikke det du trenger i Wollongong, eller om du bare har lyst på et lite eventyr, så tar det ikke lang tid å komme seg til andre deler av New South Wales.

Rett ved universitetet ligger den botaniske hagen, en grønn oase med planter og trær fra hele verden. Alt dette ligger også ved foten av det lille fjellet Mount Keira, som har en fantastisk utsikt over hele Illawarra-regionen. Lett tilgjengelig, og akkurat passe krevende, perfekt for de som kan tenke seg en kombinasjon av natur, studier og strandliv. Siden Wollongong ligger ved kysten velger mange å prøve seg på surfing – ingenting er som å se soloppgangen over havet mens man surfer inn mot stranden på en bølge.

Bolig

De fleste studentene velger i starten å bo på ett av de flere campusboligene universitetet tilbyr, hvor du vil møte andre internasjonale studenter, men også en god del nasjonale studenter. Her har du tilgang på topp moderne fasiliteter, både akademiske men også ut i fra dine interesser. Kanskje du ønsker å spille i band, eller vil ta kreativiteten din videre? Ikke glem at i Australia er det å holde BBQ viktig kulturelt, og det er intet unntak om du bor på campus. UOW har en rekke forskjellige campusbygg ut i fra hvilke behov du har. Noen ligger rett ved universitetet, andre ligger enten i sentrum av Wollongong eller nærmere strender. Uansett hva du velger er du sikret et sosialt og trygt miljø.

Orienteringsuka som både universitetet men også hvert av campusene tilbyr er verdt å få med seg. Her vil du få informasjon om alt det praktiske du trenger på studiet, som hvordan du låner bøker, hvor de ulike byggene ligger og hvordan timeplanen fungerer. Samtidig er det sosiale en viktig del av orienteringsuka. Du får møtt andre som skal starte sammen med deg, og du har mulighet til å oppleve en av de mange klubbene på campus. På universitetets egen UniBar vil du hvert semester få oppleve konserter og quizer, eller bare kose seg med mat og drikke i mellom forelesningene.

Gode grunner til å studere ved University of Wollongong

Kostnader og stipender

University of Wollongong tilbyr 30 % rabatt på studieavgiften i AUD. For mer informasjon, kontakt en av våre spesialister. Hvis du er interessert i andre universiteter med stipend eller praktisk informasjon om dem, kan du se siden nedenfor.

Fagtilbud hos University of Wollongong

Opptakskrav: krever fra 3.0 og oppover i rent karaktersnitt. 

Vi i SONOR kan hjelpe deg med opptak på følgende studier hos University of Wollongong:

Semester eller årsstudier ved University of Wollongong? Ønsker du et kortere studieopphold ved UOW? Det kan vi tilrettelegge for! Enten du er under utdanning i Norge og ønsker ett semester eller to i utlandet, eller vil smake på studenttilværelsen før du starter på en videre utdanning kan vi hjelpe deg med det. Ta kontakt med oss i SONOR for mer informasjon om semesterstudier ved UOW.

Vi vet at det ikke er lett å studere i et land langt borte, og derfor er vi i sonor opptatt av å gi deg all den støtten og hjelpen du trenger, og veilede deg steg for steg. Hvis du er i tvil, kan du prøve våre vanlige spørsmål:

Høres University of Wollongong spennende ut? Eller kanskje du vil ha flere alternativer å velge mellom? Les mer om å studere i utlandet eller spesifikt om å studere i Australia. Her nedenfor finner du andre australske universiteter:

Avtal gratis studieveiledning

med vår ekspert!

Hvis du ikke fant alle svarene du lette etter, eller hvis du har andre spørsmål, ikke nøl med å kontakte oss og bestille et gratis møte med ekspertene våre

Vilde Haaland Axelsen

vilde@sonor.no

+47 973 16 020

Mathias Dammann

mathias@sonor.no

+47 973 16 050