Berkeley College

Midt blant New Yorks mektige finanskvartaler og glamorøse motehus, finner du Berkeley College. Her har du alle muligheter til å knytte viktige kontakter for en fremtidig karriere og få en god start på livet etter studiene.

Studenter

4000

Søknadsfrist

1. juni

Sted

Manhattan, New York

Pris

28 000 USD

Stipend

Opptil 25% av tuition i USD

 

Berkeley College har ett mål: Å forberede deg til arbeidslivet. De vet at det viktigste du gjør i studietiden ikke nødvendigvis foregår i klasserommet. Derfor legger Berkeley vekt på at du skal få mest mulig praktisk erfaring underveis. Her finner du forelesere med solid yrkeserfaring, noe som gir deg som student førstehåndskompetanse og en god dose inspirasjon. Professorenes nettverk, spesielt innen motebransjen, fungerer som døråpner for driftige studenter som ønsker seg praksisplass og arbeidserfaring.

Selv om verden har forandret seg drastisk siden colleget ble grunnlagt i 1931, er det én ting som aldri endrer seg: Her sitter du i førersetet. Pensum er dynamisk og grundig markedstilpasset, og utviklet i samarbeid med industrieksperter. Studiene holder hele tiden tritt med hva slags kunnskap og hvilke ressurser arbeidsgivere etterspør, noe som gjør Berkeley-studenter attraktive i arbeidsmarkedet. Små klasser gjør det lettere å bli kjent med medstudenter og lærere, og mange synes dette gir en tryggere og bedre ramme rundt undervisningen. Et fleksibelt undervisningssystem, med undervisning morgen, ettermiddag og kveld, gjør det enkelt å tilpasse studiet etter egne behov, så langt det lar seg gjøre.

Fra første semester blir du tildelt din egen karriererådgiver som hjelper deg med bevisstgjøring på egen kompetanse og yrkesmuligheter. Berkeleys karriereservice hjelper studentene med å finne praksis tilpasset valg av spesialisering og yrkesinteresser. Å ha en god praksiserfaring fra studietiden er gull verdt når du er uteksaminert og skal ut på arbeidsmarkedet. En utdannelse fra Berkeley gir deg verktøyene du trenger for framtidig suksess i arbeidslivet!

 

 

Et springbrett til en internasjonal karriere

Den globale moteindustrien har en verdi på over 1500 milliarder dollar, tilsvarende et oljefond. Her finnes det enormt mange arbeidsmuligheter for den som forstår både den kreative og den økonomiske siden av industrien. Berkeley College gir deg mulighet til å studere begge deler: I motsetning til andre rene moteskoler, får man på Berkeley både økonomi- og businessfag. Det gir deg flere ben å stå på når du er ferdigutdannet.

I studieprogrammet Fashion Merchandising and Management får du erfaring med å jobbe med mange ulike områder innen motebransjen. Du får være med på hele arbeidsprosessen, og lærer om alt fra produktutvikling og merkevarekommunikasjon, til trendanalyse, innkjøp og forbrukeratferd. Et av sisteårsfagene gir deg muligheten til å utvikle din egen merkevare, der du virkelig får testet ut det du har lært på promotering og salg av ditt produkt. Du kan også fritt velge fag fra andre områder, slik som International Business. Slik får du en bedre forståelse for hvordan det globale markedet fungerer, som er en fordel om man drømmer om en internasjonal karriere.

 

Honors College

Spesielt godt kvalifiserte studenter som søker opptak til høstsemesteret kan søke seg inn på Berkeley College sitt Honors Program. Dette er for deg som ønsker deg ekstra akademiske utfordringer. Vær oppmerksom på at Berkeley College da krever at du tar tre semestre i året. Kvalifiserte kandidater kan få inntil 50% stipend.

Studiemuligheter – Berkeley College

Vi i SONOR kan hjelpe deg med opptak på skolens:

Studentopplevelse ved Berkeley College

NYFW

Går du ut fra Grand Central og rundt hjørnet, kommer du til Berkeley College. Universitetet ligger et steinkast fra motehusene på 5th Avenue. Drømmer du om en studiehverdag som er klippet rett ut av en moteblogg, med cocktails i skyskraperne, lunsj på Upper East Side og middag i Hell’s Kitchen – det kan du få ved Berkeley College—på studentbudsjett.

Berkeley er det perfekte utgangspunkt for deg som ønsker å jobbe bak kulissene i motebransjen. Gjennom klasseturer til New York Fashion Week, gjesteforelesninger og internships blir du kjent med moteverdenen i New York. Hvert år får også studenter fra Berkeley College jobbe frivillig under Mercedes-Benz Fashion Week og Couture Fashion Week.

Tett oppfølging

Også utenfor motebransjen kan Berkeley College tilby deg spennende muligheter. Studerer du business får du prøve deg på alle relevante fagområder, fra finans og ledelse til markedsføring. Klassestørrelsen er også perfekt: Gruppene på 25-30 studenter gjør det mulig for professorene å gi hver enkelt student den oppmerksomheten de trenger for å lykkes, samtidig som studentene lett kan samarbeide om spesielt utfordrende oppgaver. Et fleksibelt undervisningssystem, med undervisning morgen, ettermiddag og kveld, gjør det enkelt å tilpasse studiet etter egne behov.

 

Beliggenhet

Går du ut fra Grand Central og rundt hjørnet, kommer du til Berkeley College. Nærmere hjertet av Manhattan kommer du ikke. NYC er kanskje verdens kulturhovedstad, med lett tilgang til museer, teater og konserter, bibliotek, historiske plasser og mye mer. Midt i alt dette finner du finansverdenens navle, NY Stock Exchange. Beliggenheten bør gi deg den inspirasjonen du trenger for å studere, med nærhet til 5th Avenue, Wall Street og et yrende, spennende storbyliv. Å studere ved Berkeley College gir deg ikke bare akademisk kompetanse. Som internasjonal student ved deres New York-campus sitter du igjen med uvurderlig erfaring som vil gi deg minner for livet.

I tillegg til sitt Manhattan-campus, har Berkeley College fem campuser rundt omkring i New York: Brooklyn, Newark, Paramus, Woodbridge og Woodland Park. Sistnevnte ligner mest på en klassisk college campus, med spennende arkitektur og nærhet til store parker og skog. Campusen er også godt tilrettelagt med moderne verktøy, og det er her du finner Berkeley College sine studieprogrammer i interiørdesign og grafisk design,  En liten dagstur kan ta deg til steder du ikke forbinder med storby. Eksempler på dette er The Seneca Lake Wine Trail, Howe Caverns eller Bear Mountain State Park. Byen som er kjent for å aldri sove vil uten tvil by på mange opplevelser mens du studerer. Uansett hva du leter etter, er vi sikre på at du finner det i NY og ved Berkeley College!

Semester eller årsstudier ved Berkeley College?

Berkeley tilbyr også semester- og årsstudier, slik at du kan oppleve byen på egne premisser. Berkeley hjelper deg med å melde deg opp til fag før studiestart, slik at du får støtte fra Lånekassen. Blant annet har de lagt opp et eget studieprogram for norske studenter innen motefag og markedsføring. Du kan også fritt plukke fag fra de studieområdene du er interessert i, og legge opp semesteret helt etter dine ønsker. Enten du er under utdanning i Norge og ønsker et semester eller to i utlandet eller vil smake på studenttilværelsen, gjør Berkeley det mulig for deg å tilbringe ditt livs år eller semester i New York! Ta kontakt med oss i SONOR for mer informasjon om semesterstudier ved Berkeley College.

 

Fem gode grunner til å velge Berkeley College

  1. Berkeley College tilrettelegger for at du kan ta en bachelorgrad på tre år!
  2. Her finnes det gode stipendmuligheter for norske studenter.
  3. Campus midt på Manhattan, NYC!
  4. Små klasser, mer individuell oppfølgning.
  5. Fleksibel undervisning med morgen-, formiddags- og kveldsundervisning.

Høres Berkeley College spennende ut? Eller kanskje du vil ha flere alternativer å velge mellom? Les mer om det å studere i USA eller bare litt generelt om det å studere i utlandet.

Din hovedkontakt i SONOR

Mathias Dammann

Vis mer

Mathias Dammann

Mathias er fra Nesoddtangen, men har tilbrakt mye av oppveksten på reiser rundt i USA, Australia, New Zealand, stillehavsregionen og andre destinasjoner på alle verdens kontinenter. Da er det ikke så rart at han også søkte seg til utlandet for å studere. Mathias tok en bachelorgrad i Internasjonale og Globale studier ved University of Sydney (med utveksling til München, Tyskland). Erfaringene fra Australia var så positive at Mathias også valgte å ta en Mastergrad i Antropologi i Australia, men denne gangen i hovedstaden Canberra.

Mathias har selv kjent på følelsen av å dra til utlandet for å studere. All spenningen, usikkerheten og alle spørsmålene man har før man drar til et ukjent sted for første gang. Med alle sine personlige erfaringer i ryggen, og med SONORs profesjonelle kunnskap vil Mathias hjelpe deg gjennom hele prosessen, fra vurderingsfasen, søknadsprosessen til man faktisk drar av gårde. Det er bare å ta kontakt.

Visste du at….?

  • Norske studenter stortrives ved skolen. Les mer her.
  • Berkeley er rangert blant de beste innen nettbaserte bachelorprogrammer av U.S. News & World Report for tredje år på rad.
  • Berkeley er rangert som nummer 7 innen «Special Focus» institutions in the United States basert på antall internasjonale studenter av The Institute of International Education.

Les andre studenters erfaringer

Ane Wangen

Jeg fant endelig ut av hva jeg ville studere, etter å ha bodd og jobbet i USA i fire år tidligere. Det falt naturlig å velge New York, ettersom jeg bodde mye av min tid der, men det å velge …

Les mer

Les erfaringer fra alumni

Linn Thjømøe

Jeg valgte å studere i utlandet fordi jeg ikke fikk muligheten til å ta et utvekslingsår under bachelorgraden min. Jeg hadde veldig lyst til å få erfaring fra flere studiesteder og fordi hele graden min var basert i Norge, tenkte …

Les mer

Registrer deg for gratis studieveiledning