Berkeley College

Midt blant New Yorks mektige finanskvartaler og glamorøse motehus, finner du Berkeley College. Her har du alle muligheter til å knytte viktige kontakter for en fremtidig karriere og få en god start på livet etter studiene.

Studenter

4000

Søknadsfrist

1. juni

Sted

Manhattan, New York

Pris

28 000 USD

Stipend

Opptil 25% av tuition USD

Berkeley College har ett mål: Å forberede deg til arbeidslivet. De vet at det viktigste du gjør i studietiden ikke nødvendigvis foregår i klasserommet. Derfor legger Berkeley vekt på at du skal få mest mulig praktisk erfaring underveis. Her finner du forelesere med solid yrkeserfaring, noe som gir deg som student førstehåndskompetanse og en god dose inspirasjon. Professorenes nettverk, spesielt innen motebransjen, fungerer som døråpner for driftige studenter som ønsker seg praksisplass og arbeidserfaring.

Selv om verden har forandret seg drastisk siden colleget ble grunnlagt i 1931, er det én ting som aldri endrer seg: Her sitter du i førersetet. Pensum er dynamisk og grundig markedstilpasset, og utviklet i samarbeid med industrieksperter. Studiene holder hele tiden tritt med hva slags kunnskap og hvilke ressurser arbeidsgivere etterspør, noe som gjør Berkeley-studenter attraktive i arbeidsmarkedet. Små klasser gjør det lettere å bli kjent med medstudenter og lærere, og mange synes dette gir en tryggere og bedre ramme rundt undervisningen. Et fleksibelt undervisningssystem, med undervisning morgen, ettermiddag og kveld, gjør det enkelt å tilpasse studiet etter egne behov, så langt det lar seg gjøre.

Fra første semester blir du tildelt din egen karriererådgiver som hjelper deg med bevisstgjøring på egen kompetanse og yrkesmuligheter. Berkeleys karriereservice hjelper studentene med å finne praksis tilpasset valg av spesialisering og yrkesinteresser. Å ha en god praksiserfaring fra studietiden er gull verdt når du er uteksaminert og skal ut på arbeidsmarkedet. En utdannelse fra Berkeley gir deg verktøyene du trenger for framtidig suksess i arbeidslivet!

Honors College

Spesielt godt kvalifiserte studenter som søker opptak til høstsemesteret kan søke seg inn på Berkeley College sitt Honors Program. Dette er for deg som ønsker deg ekstra akademiske utfordringer. Vær oppmerksom på at Berkeley College da krever at du tar tre semestre i året. Kvalifiserte kandidater kan få inntil 50% stipend.

Studiemuligheter

Vi i SONOR kan hjelpe deg med opptak på skolens:

Beliggenhet

Går du ut fra Grand Central og rundt hjørnet, kommer du til Berkeley College. Nærmere hjertet av Manhattan kommer du ikke. NYC er kanskje verdens kulturelle hovedstad, med lett tilgang til museer, teater og konserter, bibliotek, historiske plasser og mye mer. Midt i alt dette finner du finansverdenens navle, NY Stock Exchange. Beliggenheten bør gi deg den inspirasjonen du trenger for å studere, med nærhet til 5th Avenue, Wall Street og et yrende, spennende storbyliv. Å studere ved Berkeley College gir deg ikke bare akademisk kompetanse. Som internasjonal student ved deres New York-campus sitter du igjen med uvurderlig erfaring som vil gi deg minner for livet.

I tillegg til sitt Manhattan-campus, har Berkeley College seks campuser rundt omkring i New York: Brooklyn, White Plains, Newark, Paramus, Woodbridge og Woodland Park. Sistnevnte ligner mest på en klassisk college campus, med spennende arkitektur og nærhet til store parker og skog. Campusen er også godt tilrettelagt med moderne verktøy, og det er her du finner Berkeley College sine studieprogrammer i interiørdesign og grafisk design,  En liten dagstur kan ta deg til steder du ikke forbinder med storby. Eksempler på dette er The Seneca Lake Wine Trail, Howe Caverns eller Bear Mountain State Park. Byen som er kjent for å aldri sove vil uten tvil by på mange opplevelser mens du studerer. Uansett hva du leter etter, er vi sikre på at du finner det i NY og ved Berkeley College!

Semester eller årsstudier ved Berkeley College?

Berkeley tilbyr også semester- og årsstudier, slik at du kan oppleve byen på egne premisser. Berkeley hjelper deg med å melde deg opp til fag før studiestart, slik at du får støtte fra Lånekassen. Blant annet har de lagt opp et eget studieprogram for norske studenter innen motefag og markedsføring. Du kan også fritt plukke fag fra de studieområdene du er interessert i, og legge opp semesteret helt etter dine ønsker. Enten du er under utdanning i Norge og ønsker et semester eller to i utlandet eller vil smake på studenttilværelsen, gjør Berkeley det mulig for deg å tilbringe ditt livs år eller semester i New York! Ta kontakt med oss i SONOR for mer informasjon om semesterstudier ved Berkeley College.

Fem gode grunner til å velge Berkeley College

 1. Berkeley College tilrettelegger for at du kan ta en bachelorgrad på tre år!
 2. Her finnes det gode stipendmuligheter for norske studenter.
 3. Campus midt på Manhattan, NYC!
 4. Små klasser, mer individuell oppfølgning.
 5. Fleksibel undervisning med morgen-, formiddags- og kveldsundervisning.

Din hovedkontakt i SONOR

Liselotte Hammer

Vis mer

Liselotte Hammer

Liselotte har både studert i en typisk «small town» i USA og i en storby i England, og kan trygt dele sine erfaringer med deg som student. Hun tok en double-major i sosiologi og kriminologi ved Eastern Connecticut State University og en master i sosiologi ved University of Bristol. Med en utdannelse fokusert på internasjonale studenter ser Liselotte viktigheten i deg som individ og hva du ønsker i din studieopplevelse. Som studieveileder synes hun det er viktig at studentene føler seg trygge, at de er godt informert før de reiser og at de får svar på alt de lurer på. Liselotte har selv søkt gjennom SONOR til sine drømmestudier, og vil gjerne legge til rette for det samme for deg.

Visste du at….?

 • Norske studenter stortrives ved skolen. Les mer her.
 • Berkeley er rangert blant de beste innen nettbaserte bachelorprogrammer av U.S. News & World Report for tredje år på rad.
 • Berkeley er rangert som nummer 7 innen «Special Focus» institutions in the United States basert på antall internasjonale studenter av The Institute of International Education.

Les andre studenters erfaringer

Ane Wangen

Jeg fant endelig ut av hva jeg ville studere, etter å ha bodd og jobbet i USA i fire år tidligere. Det falt naturlig å velge New York, ettersom jeg bodde mye av min tid der, men det å velge …

Les mer

Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Få studieveiledning – helt gratis!

Visste du at universiteter i Storbritannia krever en akademisk referanse i søknaden din? Eller at ulike universiteter har forskjellige krav til språktester?

Det kan være vanskelig å finne ut hvilke krav som gjelder, og hvordan dine muligheter for å studere i utlandet er. Rådgiverne i Sonor har selv vært utenlandsstudenter, og svarer mer enn gjerne på spørsmål!

Registrer deg ved å fylle ut skjemaet, så tar en veileder kontakt med deg og hjelper deg å kartlegge mulighetene. Veiledningen er gratis og helt uforpliktende – og du kan spørre oss om alt du lurer på.
 • Kontaktdetaljer

 • Postadresse

 • Hvor har du hørt om SONOR?

 • Karakterer

 • Hva vil du studere?

 • Studiestart

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.