University of Portsmouth

Med bølgeskvulp rett utenfor inngangsdøra, ønsker University of Portsmouth deg velkommen.

Studenter

25 000

Søknadsfrist

30. juni for bachelorgrader

Sted

Portsmouth, England

Pris

Fra 15 500 GBP

Stipend

Samme pris som for britiske søkere, GBP

 

University of Portsmouth tilbyr store stipender for norske søkere som ønsker oppstart høsten 2023 eller våren 2024. Universitetet reduserer skolepengene på alle studieprogrammene sine, slik at norske studenter betaler det samme som britene. Dette vil si at du f.eks. kan spare rundt 220 000 kroner over tre år på en  bachelor i «International Business». For mer informasjon, ta kontakt med en veileder i dag.

 

Om University of Portsmouth

Et stort seil preger havneområdet til Portsmouth. Det heter Spinnaker Tower og gir deg ikke bare utsikt over 37 kilometer av Storbritannias vakreste kystområder – det forteller oss også noe viktig om denne byens forhold til havet. I mange århundrer var nemlig Portsmouth en av Storbritannias viktigste havner, noe som fortsatt preger byen: Dette er den eneste byen i Storbritannia der folk bor tettere enn i London.

I dag er Portsmouth fortsatt en viktig kystby – og en drømmedestinasjon for studenter. God mat, nattliv, shopping, en flott havnepromenade og et universitet som kan yppe seg med de aller beste. University of Portsmouth skiller seg ut, ikke bare i Storbritannia, men også i verden – og utmerker seg innen forskningsområder fra kosmologi og astrofysikk til cybersikkerhet, rettsmedisin og sportsvitenskap. Sterkest står nok likevel forholdet til havet.

Livet over og under vann

Uansett om du er interessert i livet under vann eller på land, er det utrolig viktig at vi lærer mer om hva som skjer – slik at vi kan forstå hvordan ressurser best kan utnyttes, arter beskyttes, og biologiske prosesser kan forstås. Marine Science vil gi deg dette grunnlaget. For her vil du bli gitt kunnskap om alt fra alt fra akvakultur, hvorfor vannet vårt blir surt, til korallrev. Men uansett hvilket tema du er innom – det overordnede temaet vil alltid være hvordan vi mennesker kan påvirke naturen positivt og negativt, med særlig søkelys på kysten.

 

 

Rangeringer og utmerkelser

 • Topp 30 i Storbritannia for fornøyde studenter, National Student Survey 2020
 • 94% av tidligere studenter har fått jobb eller startet på ny utdannelse innen seks mnd, HESA
 • 5* Rating i alle kategorier, QS Top Universities 2021
 • Topp 20 billigste byer å bo i i Storbritannia, NatWest Student Living index 2020
 • Teaching Excellence Framework Gold
 • Athena Swan Bronze award
 • 78% av all forskning er rangert som world leading eller internationally excellent, REF

Fagtilbud

Universitetet kan by på et bredt spektrum av fagtilbud, og tilbyr blant annet studier innenfor spennende fagfelt som kulturprosjektledelse og spilldesign.

Studentopplevelse

Det er en viktig ting Portsmouth vil at du ikke skal glemme: Du begynner ikke å studere bare for å få en grad, du er her for å vokse som menneske, møte nye venner, lære mer om interessene dine og utforske potensielle karrierer. De er der for å hjelpe deg med alt dette.

University of Portsmouth (UoP) fikk universitetsstatus i 1992. Universitetet har siden vokst raskt. I dag har universitetet over 24 600 studenter, og scorer høyt på undersøkelser om studenttrivsel. University of Portsmouth profilerer seg som et flerkulturelt universitet med 5 000 internasjonale studenter. Disse studentene kommer fra over 80 forskjellige land. Ved universitetet er det også mange utenlandske forskere og forelesere. De siste tiårene er det blitt investert over 20 millioner pund i nye og forbedrede universitetsbygninger.  I dag fremstår UoP som et moderne universitet med en sentral beliggenhet kun fem minutter fra bykjernen.

Studentunion

Som student ved UoP kan du velge å engasjere deg i en eller flere av de ulike foreningene og sportsklubbene som finnes, eller bidra i studentavisen. Det finnes over 35 ulike sportsklubber ved universitetet. Det finnes en klubb for alt fra fotball, cheerleading, rugby, sykling og seiling, til fallskjermhopping og pole dancing. Som student har du rikelig med tilbud å velge mellom for å engasjere deg og være sosial ved siden av studiene.

De har også en studentforening som rangeres blant de beste i Storbritannia og studentunionen kan svare på alle spørsmål, om alt fra bolig til helse. Er ikke det nok, så har også universitetet et eget velværeteam som står klare til å lytte til dine bekymringer.

Bolig

Uansett hvordan du velger å bo i Portsmouth, vil du bli en del av fellesskapet. Portsmouth er jo en by som det er lett å komme seg rundt i til fots full av grønne parker. Går du en time i avslappet tempo har du gått fra en side til den andre av byen. Det gir deg stor fleksibilitet når du skal finne deg et sted å bo. De aller fleste velger å bo i universitetets campusboliger som har holdt av plass til deg den dagen du takker ja. Noen velger også å bo privat, enten alene eller i kollektiv – for det er en egen frihet å ha en egen leilighet. Og da kan du også finne et sted med fantastisk utsikt eller kanskje en liten hageflekk.

Beliggenhet

Portsmouth er en kompakt by på sørkysten av England med rundt 190 000 innbyggere. Mange av Portsmouths attraksjoner er knyttet til byens sjøfartshistorie og dens viktige status som britisk marinebase. Byen har et eget D-day museum og flere maritime museer. Dette maritime særpreget er også ivaretatt i designet til det karakteristiske Spinnaker Tower. Dette er et 170 meter høyt, seil-lignende tårn som ble ferdigstilt i 2005, og som siden har vunnet flere priser.

Det tar bare noen dager før du føler deg hjemme i Portsmouth. Byen har Storbritannias beste vær, og nesten alt ligger i gangavstand, så du trenger ikke bruke en formue på transport. Spar heller pengene så du kan reise hjem i ferien, for med under to timer til London er det enkelt å komme seg hjem. Ikke at du kommer til å ha lyst til å reise når Portsmouth har så mye å tilby – og det beste er at du har råd til alt sammen. Dette er nemlig en av Storbritannias billigste studentbyer.

Kom deg rundt

Fra Portsmouth går det ferjer til Frankrike og Spania, og tilknyttet byen ligger feriestedet Southsea, med strender og strandpromenader som strekker seg over 6 km. Portsmouths uteliv har utviklet seg rundt den lokale studentmassen, og man kan velge mellom de mange nattklubbene som ligger langs stranden, og flere små og store konsertsteder rundt omkring i byen.

Når du flyr over fra Norge til Storbritannia, vil du mest sannsynnlig lande på Heathrow eller Gatwick. Derfra går det både buss og tog – eller så kan du bestille henting. På den måten blir både du og bagasjen din fraktet dør til dør. Det er en luksus når du kommer med to kofferter på 20 kilo hver og en stor ryggsekk.

 

 

Fem gode grunner til å velge University of Portsmouth

 1. University of Portsmouth ønsker å tilby spennende og utfordrende studier for sine studenter, som ikke bare gir dem innsikt i faget, men også fører til personlig utvikling og inkluderer karriereplanlegging.
 2. Universitetet har et prosjekt som kalles Purple Door, som skal være et bindeledd mellom universitet, studentene og lokale arbeidsgivere. Her kan du for eksempel få hjelp til å finne en relevant deltidsjobb.
 3. University of Portsmouth er et moderne universitet med et godt rykte for undervisning og fornøyde studenter.
 4. Campus ligger midt i byen, og både undervisningsfasiliteter, studentboliger, sportsfasiliteter, uteliv og havna er like i nærheten.
 5. Forbindelser med båt til både Spania og Frankrike, og bare en kort togtur unna London!

Høres University of Portsmouth spennende ut? Eller kanskje du vil ha flere alternativer å velge mellom? Les mer om det å studere i Storbritannia eller bare litt generelt om det å studere i utlandet.

Din hovedkontakt i SONOR

Vilde Haaland Axelsen

Vis mer

Vilde Haaland Axelsen

På samme måte som veldig mange andre var Vilde usikker på hva hun skulle studere, men etter å ha vært på reise i Australia i seks måneder bestemte hun seg for at det var der hun ville tilbringe studietiden sin. Hun var veldig usikker på hvordan en slik prosess fungerte, og fikk derfor hjelp av Sonor. Til daglig sitter hun på kontoret vårt i Oslo og hjelper studenter med å legge ut på reise, slik som hun selv gjorde for seks år siden.

Ved University of Wollongong, omringet av vakre strender, koalabjørner og kenguruer, tok hun en Bachelor i Media og kommunikasjon med major i journalistikk og minor i filosofi. Hun har god forståelse for hvordan det kan føles å reise ut i den store verden helt på egenhånd. Vilde hjelper deg gjennom hele prosessen og svarer på de spørsmålene du måtte ha.

 • Universitetet er blant verdens 2% høyst rangerte i Times Higher Education World University rangeringer i 2016.
 • Universitetet er rangert blant verdens 150 ledende universitet som er yngre enn 50 år.
 • Uteksaminerte studenter fra University of Portsmouth tjener mer enn landsgjennomsnittet i Storbritannia.
 • 45% av studentene er kvinner, 55% er menn.

Les andre studenters erfaringer

Ingrid Bergland

En normal hverdag for meg er å stå opp kl 6, gjøre klar sekk, mat  og treningsbag før jeg trener på morgenen. Deretter er det rett på univeristetet kl 9. Her er jeg så lenge jeg har behov for det. …

Les mer

Les erfaringer fra alumni

Christopher Aadna

De tre årene (2012-2015) jeg studerte i England var kanskje de beste livene jeg hadde i 20-årene. Levde drømmen min i England og gjorde absolutt alt jeg ville og tenkte ikke på hva som kunne gå galt og tenkte ikke …

Les mer

Registrer deg for gratis studieveiledning