University of Portsmouth

Med bølgeskvulp rett utenfor inngangsdøra, ønsker University of Portsmouth deg velkommen.

Studenter

25 000

Søknadsfrist

30. juni for bachelorgrader

Sted

Portsmouth, England

Pris

Fra 15 500 GBP

Stipend

Gir rett til studiestøtte fra Lånekassen

Om Univeristy of Portsmouth

For søkere som ønsker oppstart høsten 2021, våren 2022, høsten 2022 eller våren 2023 kan University of Portsmouth tilby store stipender for norske søkere. Skolepengestipendet vil ta skolepengene ned til samme prisen britiske studenter betaler for sine studier. For mer informasjon, ta kontakt med en veileder i dag.

Et stort seil preger havneområdet til Portsmouth. Det heter Spinnaker Tower og gir deg ikke bare utsikt over 37 kilometer av Storbritannias vakreste kystområder – det forteller oss også noe viktig om denne byens forhold til havet. I mange århundrer var nemlig Portsmouth en av Storbritannias viktigste havner, noe som fortsatt preger byen: Dette er den eneste byen i Storbritannia der folk bor tettere enn i London.

I dag er Portsmouth fortsatt en viktig kystby – og en drømmedestinasjon for studenter. God mat, nattliv, shopping, en flott havnepromenade og et universitet som kan yppe seg med de aller beste. University of Portsmouth skiller seg ut, ikke bare i Storbritannia, men også i verden – og utmerker seg innen forskningsområder fra kosmologi og astrofysikk til cybersikkerhet, rettsmedisin og sportsvitenskap. Sterkest står nok likevel forholdet til havet.

Livet over og under vann

Uansett om du er interessert i livet under vann eller på land, er det utrolig viktig at vi lærer mer om hva som skjer – slik at vi kan forstå hvordan ressurser best kan utnyttes, arter beskyttes, og biologiske prosesser kan forstås. Marine Science vil gi deg dette grunnlaget. For her vil du bli gitt kunnskap om alt fra alt fra akvakultur, hvorfor vannet vårt blir surt til korallrev. Men uansett hvilket tema du er innom – det overordnede temaet vil alltid være hvordan vi mennesker kan påvirke naturen positivt og negativt, med særlig søkelys på kysten.

 

Rangeringer og utmerkelser

 • Topp 30 i Storbritannia for fornøyde studenter, National Student Survey 2020
 • 94% av tidligere studenter har fått jobb eller startet på ny utdannelse innen seks mnd, HESA
 • 5* Rating i alle kategorier, QS Top Universities 2021
 • Topp 20 billige byer å bo i i Storbritannia, NatWest Student Living index 2020
 • Teaching Excellence Framework Gold
 • Athena Swan Bronze award
 • 78% av all forkskning er rangert som world leading eller internationally excellent, REF

Fagtilbud

Universitetet kan by på et bredt spektrum av fagtilbud, og tilbyr blant annet studier innenfor spennende fagfelt som kulturprosjektledelse og spilldesign.

Studentopplevelse

Det er en viktig ting Portsmouth vil at du ikke skal glemme: Du begynner ikke å studere bare for å få en grad, du er her for å vokse som menneske, møte nye venner, lære mer om interessene dine og utforske potensielle karrierer. De er der for å hjelpe deg med alt dette.

University of Portsmouth (UoP) fikk universitetsstatus i 1992. Universitetet har siden vokst raskt. I dag har universitetet over 24 600 studenter, og scorer høyt på undersøkelser om studenttrivsel. University of Portsmouth profilerer seg som et flerkulturelt universitet med 5 000 internasjonale studenter. Disse studentene kommer fra over 80 forskjellige land. Ved universitetet er det også mange utenlandske forskere og forelesere. De siste tiårene er det blitt investert over 20 millioner pund i nye og forbedrede universitetsbygninger.  I dag fremstår UoP som et moderne universitet med en sentral beliggenhet kun fem minutter fra bykjernen.

Studentunion

Som student ved UoP kan du velge å engasjere deg i en eller flere av de ulike foreningene og sportsklubbene som finnes, eller bidra i studentavisen. Det finnes over 35 ulike sportsklubber ved universitetet. Det finnes en klubb for alt fra fotball, cheerleading, rugby, sykling og seiling, til fallskjermhopping og pole dancing. Som student har du rikelig med tilbud å velge mellom for å engasjere deg og være sosial ved siden av studiene.

De har også en studentforening som rangeres blant de beste i Storbritannia og studentunioneb kan svare på alle spørsmål om alt fra bolig til helse. Er ikke det nok så har også universitetet et eget velværeteam som står klare til å lytte til dine bekymringer.

Bolig

Uansett hvordan du velger å bo i Portsmouth, vil du bli en del av fellesskapet. Portsmouth er jo en by som det er lett å komme seg rundt i til fots full av grønne parker. Går du en time i avslappet tempo har du gått fra en side til den andre av byen. Det gir deg stor fleksibilitet når du skal finne deg et sted å bo. De aller fleste velger å bo i universitetets campusboliger som har holdt av plass til deg den dagen du takker ja. Noen velger også å bo privat, enten alene eller i kollektiv – for det er en egen frihet å ha en egen leilighet. Og da kan du også finne et sted med fantastisk utsikt eller kanskje en liten hageflekk.

Beliggenhet

Portsmouth er en kompakt by på sørkysten av England med rundt 190 000 innbyggere. Mange av Portsmouths attraksjoner er knyttet til byens sjøfartshistorie og dens viktige status som britisk marinebase. Byen har et eget D-day museum og flere maritime museer. Dette maritime særpreget er også ivaretatt i designet til det karakteristiske Spinnaker Tower. Dette er et 170 meter høyt, seil-lignende tårn som ble ferdigstilt i 2005, og som siden har vunnet flere priser.

Det tar bare noen dager før du føler deg hjemme i Portsmouth. Byen har Storbritannias beste vær, og nesten alt ligger i gangavstand, så du trenger ikke bruke en formue på transport. Spar heller pengene så du kan reise hjem i ferien, for med under to timer til London er det enkelt å komme seg hjem. Ikke at du kommer til å ha lyst til å reise når Portsmouth har så mye å tilby – og det beste er at du har råd til alt sammen. Dette er nemlig en av Storbritannias billigste studentbyer.

Kom deg rundt

Fra Portsmouth går det ferjer til Frankrike og Spania, og tilknyttet byen ligger feriestedet Southsea, med strender og strandpromenader som strekker seg over 6 km. Portsmouths uteliv har utviklet seg rundt den lokale studentmassen, og man kan velge mellom de mange nattklubbene som ligger langs stranden, og flere små og store konsertsteder rundt omkring i byen.

Når du flyr over fra Norge til Storbritannia, vil du est sannsynelig lande på Heathrow eller Gatwick. Derfra går det både buss og tog – eller så kan du bestille henting. På den måten blir både du og bagasjen din fraktet dør til dør. Det er en luksus når du kommer med to kofferter på 20 kilo hver og en stor ryggsekk.

 

Fem gode grunner til å velge University of Portsmouth

 1. University of Portsmouth ønsker å tilby spennende og utfordrende studier for sine studenter, som ikke bare gir dem innsikt i faget, men også fører til personlig utvikling og inkluderer karriereplanlegging.
 2. Universitetet har et prosjekt som kalles Purple Door, som skal være et bindeledd mellom universitet, studentene og lokale arbeidsgivere. Her kan du for eksempel få hjelp til å finne en relevant deltidsjobb.
 3. University of Portsmouth er et moderne universitet med et godt rykte for undervisning og fornøyde studenter.
 4. Campus ligger midt i byen, og både undervisningsfasiliteter, studentboliger, sportsfasiliteter, uteliv og havna er like i nærheten.
 5. Forbindelser med båt til både Spania og Frankrike, og bare en kort togtur unna London!

Din hovedkontakt i SONOR

Thomas Horvath Svendsen

Vis mer

Thomas Horvath Svendsen

Thomas brenner for å legge til rette for unge menneskers drømmer og ambisjoner. For å finne frem til det studiet og det universitetet som passer hver enkelt best mulig mener Thomas det er viktig å bli kjent med studentene han veileder. Han treffer derfor mer enn gjerne studenter når han reiser, eller på telefon, Skype og e-post.

Thomas har studert på eventyrlige og bortgjemte plasser i Storbritannia, men har allikevel betydelig erfaring fra store internasjonale miljøer. Han har en bachelorgrad i historie og en mastergrad i europastudier. Han har vært praktikant i Genève (GCHRAGD) og Utenriksdepartementet, men har også med seg erfaring for det norske skoleverket; både som lærer og som tillitsvalgt i Elevorganisasjonen.

 • Universitetet er blant verdens 2% høyst rangerte i Times Higher Education World University rangeringer i 2016.
 • Universitetet er rangert blant verdens 150 ledende universitet som er yngre enn 50 år.
 • Uteksaminerte studenter fra University of Portsmouth tjener mer enn landsgjennomsnittet i Storbritannia.
 • 45% av studentene er kvinner, 55% er menn.

Les andre studenters erfaringer

Christopher Aadna

I starten var det veldig rart å tenke på at jeg skulle studere i et annet land. Jeg har alltid vært hjemmeglad og tilknyttet rommet mitt og alle vennene i Norge og syns det var litt trist å skulle legge …

Les mer

Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Registrer deg for gratis studieveiledning

Ved å registrer deg blir du tildelt en veileder som vil hjelpe deg kartlegge dine muligheter for videre studier i utlandet.
Din veileder er tilgjengelig for å svare på dine spørsmål gratis og uforpliktende.
 • Kontaktdetaljer

 • Postadresse

 • Hvor har du hørt om SONOR?

 • Karakterer

 • Hva vil du studere?

 • Studiestart

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.