Comenius University, Jessenius Faculty of Medicine

Comenius University er det største universitetet i Slovakia, og ble grunnlagt i 1919, rett etter opprettelsen av Tsjekkoslovakia. Jessenius Faculty of Medicine ligger i byen Martin, og har drevet med medisinutdanning siden 1969. Universitetet startet med undervisning på engelsk i 1991.

Studenter

1 664

Søknadsfrist

22. mai / 27. juni / 1. august

Sted

Martin, Slovakia

Pris

10 900 EUR

Comenius University er det største universitetet i Slovakia, og ble grunnlagt i 1919 – rett etter opprettelsen av Tsjekkoslovakia. Som norsk student vil du gå på Jessenius Faculty of Medicine som ligger i byen Martin – midt i Slovakia. Her har de drevet med medisinutdanning siden 1969 og universitetet startet med undervisning for internasjonale studenter på engelsk allerede i 1991.

Det medisinske fakultetet er rangert som det beste i Slovakia og et av de beste i Sentral-Europa. De kan skilte med at de har noen av de minste studentgruppene per lærer i hele Europa, noe som betyr at du får ekstra tett oppfølging. Som en av mange norske studenter, vil du også få ta del i mange aktiviteter som forbereder deg på norsk arbeidsliv. Blant annet holdes det egne kurs i førstehjelp, reseptskriving og det norske trygdesystemet.

Oppbygging av studiene

De to første årene av studiet er lagt opp til at du lærer mye teori, blant annet anatomi og fysiologi, slik at du blir godt kjent med hvordan kroppen er satt sammen. Fra tredjeåret vil du som student lære dine første kliniske ferdigheter og bygge videre på teorien du lærte i starten av studiet. Universitetet legger til rette for og oppfordrer studenter til å dra på utveksling i løpet av studiet – på den måten utdannes de beste legene med det største kunnskapsgrunnlaget.

Comenius University har et eget sykehus i Martin hvor studentene får lære praktiske ferdigheter, og de har et toppmoderne forskningssenter. Universitetet er svært populært blant annet fordi studiet består av mye praksis, og fra fjerde året tilbringer du mer tid på sykehuset enn i klasserommet. I tillegg til dette har universitetet en helt spesiell avtale som gjør at deler at praksisperioden på sisteåret kan tas ved norske sykehus.

Studieliv

Den lokale ANSA-foreningen i Martin har mange tilbud for norske studenter i løpet av studietiden. Hver høst blir det arrangert en middelalderinspirert seremoni for de nye studentene. Andreårsstudentene feirer i september «dissection week». Fjerdeårsstudentene feirer tradisjonelt Lamavica for at de er halvveis ferdig med studiene. I tillegg til dette feires 17. mai med stort tog og de norske studentene feirer selvsagt sammen med de andre nordiske studentene. Før jul avholdes det et stort norsk julebord for å feire at semesteret er over og at de kan ta velfortjent ferie.

Beliggenhet

Byen Martin ligger i de nordlige delene av Slovakia og har omtrent 70 000 innbyggere. Byen er kjent for sine vakre omgivelser og fantastiske turmuligheter. Martin ligger ved foten av et lite fjell med flotte skimuligheter om vinteren og utallige turmuligheter om sommeren. Klimaet kan minne om norsk klima med varme somre og kalde vintre.

Martin har et ishockeylag i landets øverste divisjon som spiller kamper jevnlig gjennom vinteren – kampene er populære blant lokalbefolkningen og de internasjonale studentene. Byen har også et håndballag i andredivisjon som er populært blant de norske studentene. Liker du best å sykle eller stå på snowboard, finnes det mange muligheter i fjellene rundt byen.

For mer informasjon om opptaksprøven og søknadsprosessen, ta kontakt med oss i SONOR.

Fem gode grunner til å velge Comenius University

 1. Stort norsk miljø
 2. Mulighet for vintersport
 3. Mulighet for transfer til Norge sjette året
 4. Det er billig å bo i Martin
 5. Nærhet til store europeiske byer

Høres Comenius University spennende ut? Eller kanskje du vil ha flere alternativer å velge mellom? Les mer om det å studere medisin eller tannlege i EU eller bare litt generelt om det å studere i utlandet. 

Registrer deg for gratis studieveiledning

Din hovedkontakt i SONOR

Margrethe Knudsen

Vis mer

Margrethe Knudsen

Margrethe har to bachelorgrader, og har studert både samfunnsfag, språk, kultur og business. Etter å ha bodd i både Kina, Taiwan, Frankrike og Tyskland, har hun god kjennskap til hva som kreves av en student som skal flytte til utlandet for første gang. Hun har også god kjennskap til forskjellige studiesystemer, og hvordan finne seg til rette i forskjellige land.

Les andre studenters erfaringer

Erlend Mæhre

En vanlig dag på medisin starter med forelesning klokken 08.00 på morgenen, og varer i én og en halv time. Vi har forelesninger fra mandag til torsdag, med ett fag per dag. Det er forelesninger i fagene anatomi, biofysikk, medisinsk …

Les mer

Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Få studieveiledning – helt gratis!

Visste du at universiteter i Storbritannia krever en akademisk referanse i søknaden din? Eller at ulike universiteter har forskjellige krav til språktester?

Det kan være vanskelig å finne ut hvilke krav som gjelder, og hvordan dine muligheter for å studere i utlandet er. Rådgiverne i Sonor har selv vært utenlandsstudenter, og svarer mer enn gjerne på spørsmål!

Registrer deg ved å fylle ut skjemaet, så tar en veileder kontakt med deg og hjelper deg å kartlegge mulighetene. Veiledningen er gratis og helt uforpliktende – og du kan spørre oss om alt du lurer på.
 • Kontaktdetaljer

 • Postadresse

 • Hvor har du hørt om SONOR?

 • Karakterer

 • Hva vil du studere?

 • Studiestart

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.