Comenius University, Jessenius Faculty of Medicine

Comenius University er det største universitetet i Slovakia, og ble grunnlagt i 1919, rett etter opprettelsen av Tsjekkoslovakia. Jessenius Faculty of Medicine ligger i byen Martin, og har drevet med medisinutdanning siden 1969. Universitetet startet med undervisning på engelsk i 1991.

Studenter

1850

Søknadsfrist

11. mai / 17. juni

Sted

Martin, Slovakia

Pris

10 900 EUR

Stipend

Gir rett til studiestøtte fra Lånekassen

Comenius University er det største universitetet i Slovakia, og ble grunnlagt i 1919, rett etter opprettelsen av Tsjekkoslovakia. Jessenius Faculty of Medicine ligger i byen Martin, og har drevet med medisinutdanning siden 1969. Universitetet startet med undervisning på engelsk i 1991.

Det medisinske fakultetet er rangert som det beste i Slovakia og et av de beste i Sentral-Europa. Det er omtrent 500 norske studenter ved fakultetet. De kan skilte med at de har noen av de minste studentgruppene per lærer i hele Europa, noe som betyr at du får ekstra nøye oppfølging.

Oppbygging av studiene

De to første årene av studiet er lagt opp til at du lærer mye teori, men fra tredjeåret vil studenter lære kliniske ferdigheter. Universitetet legger til rette for, og oppfordrer studenter, til å dra på utveksling i løpet av studietiden.

Comenius University har et eget sykehus i Martin hvor studentene får lære praktiske ferdigheter, samt et topp moderne forskningssenter. Universitetet er svært populært blant annet fordi studiet består av mye praksis, og universitetet har en avtale om at deler at praksisperioden på sisteåret kan tas i ved norske sykehus.

Studieliv

Den lokale ANSA-foreningen i Martin har mange tilbud for norske studenter i løpet av studietiden. Martin har ishockeylag i landets øverste divisjon som spiller kamper jevnlig gjennom vinteren. Byen har også et håndballag i andredivisjon som er populært blant norske studenter.

Hver høst blir det arrangert middelalderinspirert seremoni for de nye studentene. Andreårsstudentene feirer i september «dissection week». Fjerdeårsstudentene feirer tradisjonelt Lamavica for at de er halvveis ferdig med studiene.

Beliggenhet

Byen Martin ligger i de nordlige delene av Slovakia og har omtrent 70 000 innbyggere. Byen er kjent for sine vakre omgivelser og fantastiske turmuligheter. Martin ligger ved foten av et lite fjell med flotte skimuligheter om vinteren og utallige turmuligheter om sommeren. Klimaet i Martin kan minne om norsk klima med varm sommer og kalde vinter.

For mer informasjon om opptaksprøven og søknadsprosessen, ta kontakt med oss i SONOR.

Fem gode grunner til å velge Comenius University

 1. Stort norsk miljø
 2. Mulighet for vintersport
 3. Mulighet for transfer til Norge sjette året
 4. Det er billig å bo i Martin
 5. Nærhet til store europeiske byer

Registrer deg for gratis studieveiledning

Din hovedkontakt i SONOR

Margrethe Knudsen

Vis mer

Margrethe Knudsen

Margrethe har to bachelorgrader, og har studert både samfunnsfag, språk, kultur og business. Etter å ha bodd i både Kina, Taiwan, Frankrike og Tyskland, har hun god kjennskap til hva som kreves av en student som skal flytte til utlandet for første gang. Hun har også god kjennskap til forskjellige studiesystemer, og hvordan finne seg til rette i forskjellige land. Margrethe hjelper gjerne til med alle studieland, men har et spesielt ansvar for de som skal studere medisin i Sentral-Europa.

Les andre studenters erfaringer

Erlend Mæhre

En vanlig dag på medisin starter med forelesning klokken 08.00 på morgenen, og varer i én og en halv time. Vi har forelesninger fra mandag til torsdag, med ett fag per dag. Det er forelesninger i fagene anatomi, biofysikk, medisinsk …

Les mer

Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Registrer deg for gratis studieveiledning

Ved å registrer deg blir du tildelt en veileder som vil hjelpe deg kartlegge dine muligheter for videre studier i utlandet.
Din veileder er tilgjengelig for å svare på dine spørsmål gratis og uforpliktende.
 • Kontaktdetaljer

 • Postadresse

 • Hvor har du hørt om SONOR?

 • Karakterer

 • Hva vil du studere?

 • Studiestart

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.