Comenius University

Etter endt studie vil du ha en MUDr. grad som gir autorisasjon i Norge. Studiet tar 6 år, du vil ha både teoretiske fag og kliniske fag. Som norsk student vil du ta del i undervisningen ved Jessenius Faculty of Medicine i Martin. Fakultetet holder høy standard på undervisningen og er høyt aktet blant medisinstudier.

Studenter

1850

Søknadsfrist

1. mai 2018

Sted

Martin, Slovakia

Pris

9 900 EUR

Comenius University er det største universitetet i Slovakia, og har hovedandelen av sine campuser i Bratislava by. Universitetet ble grunnlagt i 1919, rett etter opprettelsen av Tsjekkoslovakia. Det går ca. 30 000 studenter på universitetet. Jessenius Faculty of Medicine i Martin, er en filial under Comenius University og har drevet med medisinutdanning siden 1969. Universitetet startet med undervisning på engelsk i 1991. Det medisinske fakultetet er rangert som det beste i Slovakia og et av de beste i Sentral-Europa. Det er omtrent 500 norske og 100 islandske studenter ved fakultetet.

En medisingrad på Jessenius Faculty tar seks år og består av 12 semester. Hvert semester består av 15 ukers undervisning, og dette blir til sammen 5 795 undervisningstimer. Omtrent halvparten av undervisningen vil være forelesninger, mens de resterende timene blir brukt på forskjellige avdelinger på universitetssykehuset. Hele sjetteåret er dedikert til rotasjon på indremedisinsk avdeling, kirurgi, pediatri, gynekologi og føden.

Etter gjennomført studie vil du sitte igjen med en MUDr.-grad (medicinae universae doctor).

Beliggenhet

Martin er en by på størrelse med Ålesund, og er den åttende største byen i Slovakia. Byen ligger 220 km fra hovedstaden Bratislava, 280 km fra Wien og kun tre timer fra Krakow. Byen er kjent i Slovakia for sin rike kultur og gode rekreasjonsmuligheter. Her finner du slalåmbakker i utkanten av byen. Klimaet i Martin kan minne om norsk klima med varm sommer og kalde vinter. Byen har fjellene Malá Fatra og Veľká Fatra liggene rundt, og kan tilby skisport om vinteren og fjellturer om sommeren.

Frem til 1918 var byen en del av Ungarn, og de første nedtegnelsene av byen finnes så langt tilbake som 1284. Byen var tidligere den kulturelle hovedstaden i Slovakia, men byen har fortsatt nasjonalbiblioteket.

I oppstartsfasen hjelper universitetet deg med å skaffe hybel i studentby som ligger vegg i vegg med universitet. Der vil du ha tilgang på idrettspark, svømmehall og kantine. Det er ellers både billig og lett å leie leilighet i Martin.

Studentliv

Martin har ishockeylag i landets øverste divisjon som spiller kamper jevnlig gjennom vinteren. Byen har også et håndballag i andredivisjon.

I og med det ca. 500 norske studenter ved skolen er ANSA en stor studentorganisasjon og arrangerer jevnlig ting for studentene. Dette inkluderer julebord.

Hver høst blir det arrangert middelalderinspirert seremoni for de nye studentene. Andreårsstudentene feirer i september «dissection week». Fjerdeårsstudentene feirer tradisjonelt Lamavica for at de er halvveis ferdig med studiene.

Opptak

Opptaket baserer seg på bestått vitnemål fra vgs. med generell studiekompetanse. Det kreves gode kunnskaper i realfagene, og alle må gjennom en opptaksprøve i biologi og kjemi.

Det et ingen formelle krav om fag på vitnemålet, men opptaksprøven forutsetter kunnskaper tilsvarende nivå med kjemi 1+2 og biologi 1+2. I tillegg vil det bli lagt vekt på gode engelskkunnskaper.

For mer informasjon om opptaksprøven, ta kontakt med oss i SONOR.

Fem gode grunner til å velge Comenius University

  1. Stort norsk miljø
  2. Mulighet for vintersport
  3. Mulighet for transfer til Norge sjette året
  4. Det er billig å bo i Martin
  5. Nærhet til store europeiske byer

Din hovedkontakt i SONOR

Margrethe Knudsen

Vis mer

Margrethe Knudsen

Margrethe har to bachelorgrader, og har studert både samfunnsfag, språk, kultur og business. Etter å ha bodd i både Kina, Taiwan, Frankrike og Tyskland, har hun god kjennskap til hva som kreves av en student som skal flytte til utlandet for første gang. Hun har også god kjennskap til forskjellige studiesystemer, og hvordan finne seg til rette i forskjellige land. Margrethe hjelper gjerne til med alle studieland, men har et spesielt ansvar for de som skal studere medisin, tannlege, veterinær eller psykologi i Øst-Europa.

I tillegg til å hjelpe studenter med å finne sin ideelle skole og studium, er Margrethe den som driver våre sosiale medier-kontoer. Stiller du et spørsmål der er det hun du får svar av. Er det noe du lurer på, ikke nøl med å ta kontakt!

Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Close

Registrer deg for gratis studieveiledning

    Vi sender ut nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.
USA