Comenius University, Jessenius Faculty of Medicine

Comenius University er det største universitetet i Slovakia, og ble grunnlagt i 1919, rett etter opprettelsen av Tsjekkoslovakia. Jessenius Faculty of Medicine ligger i byen Martin, og har drevet med medisinutdanning siden 1969. Universitetet startet med undervisning på engelsk i 1991.

Studenter

1 664

Søknadsfrist

En mnd før opptaksprøven

Sted

Martin, Slovakia

Pris

10 900 EUR

 

Opptaksprøver 2024:

  • Fredag 12. juli – søknadsfrist 1. juli 2024
  • Lørdag 10. august – søknadsfrist 1. august 2024

Om Comenius University

Comenius University er det største universitetet i Slovakia, og ble grunnlagt i 1919 – rett etter opprettelsen av Tsjekkoslovakia. Som norsk student vil du gå på Jessenius Faculty of Medicine som ligger i byen Martin – midt i Slovakia. Her har de drevet med medisinutdanning siden 1969 og universitetet startet med undervisning for internasjonale studenter på engelsk allerede i 1991.

Det medisinske fakultetet er rangert som det beste i Slovakia og et av de beste i Sentral-Europa. De kan skilte med at de har noen av de minste studentgruppene per lærer i hele Europa, noe som betyr at du får ekstra tett oppfølging. Som en av mange norske studenter, vil du også få ta del i mange aktiviteter som forbereder deg på norsk arbeidsliv. Blant annet holdes det egne kurs i førstehjelp, reseptskriving og det norske trygdesystemet.

Oppbygging av studiene

De to første årene av studiet er lagt opp til at du lærer mye teori, blant annet anatomi og fysiologi, slik at du blir godt kjent med hvordan kroppen er satt sammen. Fra tredjeåret vil du som student lære dine første kliniske ferdigheter og bygge videre på teorien du lærte i starten av studiet. Universitetet legger til rette for og oppfordrer studenter til å dra på utveksling i løpet av studiet – på den måten utdannes de beste legene med det største kunnskapsgrunnlaget.

Comenius University har et eget sykehus i Martin hvor studentene får lære praktiske ferdigheter, og de har et toppmoderne forskningssenter. Universitetet er svært populært blant annet fordi studiet består av mye praksis, og fra fjerde året tilbringer du mer tid på sykehuset enn i klasserommet. I tillegg til dette har universitetet en helt spesiell avtale som gjør at deler at praksisperioden på sisteåret kan tas ved norske sykehus.

Studieliv

Den lokale ANSA-foreningen i Martin har mange tilbud for norske studenter i løpet av studietiden. Hver høst blir det arrangert en middelalderinspirert seremoni for de nye studentene. Andreårsstudentene feirer i september «dissection week». Fjerdeårsstudentene feirer tradisjonelt Lamavica for at de er halvveis ferdig med studiene. I tillegg til dette feires 17. mai med stort tog og de norske studentene feirer selvsagt sammen med de andre nordiske studentene. Før jul avholdes det et stort norsk julebord for å feire at semesteret er over og at de kan ta velfortjent ferie.

Beliggenhet

Byen Martin ligger i de nordlige delene av Slovakia og har omtrent 70 000 innbyggere. Byen er kjent for sine vakre omgivelser og fantastiske turmuligheter. Martin ligger ved foten av et lite fjell med flotte skimuligheter om vinteren og utallige turmuligheter om sommeren. Klimaet kan minne om norsk klima med varme somre og kalde vintre.

Martin har et ishockeylag i landets øverste divisjon som spiller kamper jevnlig gjennom vinteren – kampene er populære blant lokalbefolkningen og de internasjonale studentene. Byen har også et håndballag i andredivisjon som er populært blant de norske studentene. Liker du best å sykle eller stå på snowboard, finnes det mange muligheter i fjellene rundt byen.

For mer informasjon om opptaksprøven og søknadsprosessen, ta kontakt med oss i SONOR.

Fem gode grunner til å velge Comenius University

  1. Stort norsk miljø
  2. Mulighet for vintersport
  3. Mulighet for transfer til Norge sjette året
  4. Det er billig å bo i Martin
  5. Nærhet til store europeiske byer

Høres Comenius University spennende ut? Eller kanskje du vil ha flere alternativer å velge mellom? Les mer om det å studere medisin eller tannlege i EU eller bare litt generelt om det å studere i utlandet. 

Registrer deg for gratis studieveiledning

Din hovedkontakt i SONOR

Kristin Hulsund Kvam

Vis mer

Kristin Hulsund Kvam

For noen år siden dukket Kristin opp på kontoret til SONOR i Trondheim med et ønske om å studere i Australia, og nå noen år senere jobber hun selv på det samme kontoret for å oppfylle andres ønsker om å studere i utlandet. Med en bachelorgrad i internasjonale studier fra Universitetet i Wollongong, Australia (med utveksling til Mexico) og en mastergrad i internasjonale relasjoner fra Nederland har Kristin god erfaring med studier utenfor Norges grenser.

Kristin vet godt hvilke usikkerheter og spørsmål som kan dukke opp hos studenter som ønsker å studere i utlandet, enten det er for et semester eller for en hel grad, bachelor eller master, og hun vil gjøre alt hun kan for at du skal få svar på dine spørsmål. Kristin er å treffe på vårt kontor i Trondheim, og hun tar veldig gjerne i mot besøk.

Les andre studenters erfaringer

Erlend Mæhre

En vanlig dag på medisin starter med forelesning klokken 08.00 på morgenen, og varer i én og en halv time. Vi har forelesninger fra mandag til torsdag, med ett fag per dag. Det er forelesninger i fagene anatomi, biofysikk, medisinsk …

Les mer

Registrer deg for gratis studieveiledning