Berkeley College

Navn: Ane Wangen

Hvor studerer du?
Berkeley College

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
Bachelor of Business Administration in Marketing Communications

Dette er Ane Wangen sine opplevelser ved Berkeley College:

Jeg fant endelig ut av hva jeg ville studere, etter å ha bodd og jobbet i USA i fire år tidligere. Det falt naturlig å velge New York, ettersom jeg bodde mye av min tid der, men det å velge skole tok en del tid å sette seg inn i.

Heldigvis har SONOR gode opplysninger om skolene på sin hjemmeside, og valget ble lett da jeg innså hva Berkeley College hadde å tilby. Ikke bare ligger de i hjertet av Manhattan, men de tilbyr også tre semestre i løpet av ett år, noe som gjør at jeg kan fullføre graden min fortere om jeg skulle ønske det. Er du ute etter en sentral, innholdsrik og engasjerende skole, er Berkeley College skolen for deg.

Jeg har aldri hatt det så bra på skolen som det jeg har i USA! Her tilbys fag for alle og enhver, professorene har lang erfaring innenfor sitt fagområde, og man blir tatt godt vare på av både ansatte og studenter. Det er overraskende lett å studere på engelsk, og om man skulle trenge litt hjelp, så tilbys det flinke hjelpelærere i alle fag.

New York er en multikulturell business by, noe som gjenspeiler seg på skolen også. Her er det mange klubber og anledninger til å delta på foredrag, veldedighetsarbeid, og gripe muligheter! Networking og deltakelse er definitivt noe av det de verdsetter mer av i USA enn i Norge.

Det beste med å studere i USA er at jeg legger opp løpet helt selv. Jeg bestemmer min egen timeplan, og jeg har masse tid til å reise og oppleve byen. Mine beste minner fra Berkeley College så langt, må være de fantastiske bekjentskapene jeg har fått, deltakelse på photoshoots, og kunnskapsrike foredrag fra kjente aktører innen business. Det er godt å gå på en skole som genuint ønsker å gi studentene kunnskap utenom det vanlige.

Favorittminnene fra USA er feriene til blant annet California og Bahamas, men ingenting slår det å våkne opp i New York med nye muligheter foran seg, hver eneste dag. Å bo i utlandet har lært meg å bli sterkere, stå opp for meg selv, og ikke være redd for noe. New York er en travel by med stor konkurranse, så her er det bare å bite tennene sammen og kjøre på.

Det å studere i utlandet har betydd veldig mye for meg. Jeg har blitt bedre kjent med meg selv, og innsett hvor mye man faktisk vokser og lærer av å tilknytte seg til en annen kultur. Jeg er heldig som har fått professorer som virkelig tror på meg og pusher meg til å bli bedre, noe som har blitt en skikkelig motivasjonsboost. Under mitt første semester fikk jeg muligheten til å holde et uforglemmelig intervju hos The New York Times. Siden da, har jeg innsett viktigheten av å ta steget og gjøre de tingene man vil oppnå, både i og utenfor skoletiden. Her er alle muligheter opp til en selv.

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

Jeg fikk fantastisk hjelp av veilederne hos SONOR. Det å skulle studere i utlandet kommer ikke uten spørsmål og tidsfrister, da var det godt å ha noen som kunne hjelpe med alt. De viser stor støtte, trygghet og kontakt både før og etter søknadsprosessen, noe jeg har satt stor pris på. Det er godt å ha noen som følger opp, og sjekker at alt er bra. Her snakker vi veiledere som virkelig vil det beste for utenlandsstudenter.

Dette må du få med deg!

  1. Go for it! Vi snakker erfaringer for livet
  2. Sett mål du vil oppnå
  3. Vær åpen, du kommer til å oppleve ting du ikke en gang visste eksisterte
  4. Bli kjent med kulturen
  5. Grip muligheter, både i og utenfor skolen

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

Kontakte Ane Wangen? ane.wangen@hotmail.com eller Instagram: @ane.wangen