Griffith University

Alle fem campusene er mellom Brisbane og Gold Coast i det sørlige området av delstaten Queensland. På South Bank campus kan du studere kreative fag på Queensland College of Art, Film School og Conservatorium of Music

Studenter

50,000

Søknadsfrist

Rullerende

Sted

Brisbane, Gold Coast

Pris

Fra 29,500 AUD

Stipend

25 % avslag i skolepenger AUD

Med over 300 fagvalg spredt over 5 campuser i tre byer finnes det et studiealternativ og en studiedestinasjon for de fleste på Griffith University. Av australske universiteter regnes Griffith University som pionerer innen turisme, kriminologi og business. Universitetet tilbyr mange spennende studier som har et fremtidsrettet innhold og fagområder som anses som attraktive i jobbmarkedet, og det er ofte mulig å kombinere ulike fagområder og språk for å få en grad spesialisert innen akkurat det du ønsker deg. For eksempel kan man studere de populære Criminology & Criminal Justice, Visual Arts, International Tourism & Hospitality, Sustainable Business og Intelligent Digital Technologies. Det er et breddeuniversitet med over 50 000 studenter, hvor mange av disse er internasjonale studenter kommer fra alle verdens hjørner.

Griffith University tilbyr både bachelor- og mastergrader. Det finnes også muligheter for deg som kun ønsker å studere et trimester eller et år. Våre studieveileder kan også hjelpe deg som ønsker et avbrekk fra studier i Norge gjennom utveksling. Siden Griffith opererer med et trimestersystem kan det være mulig å starte på tre ulike tidspunkt i løpet av året.

Griffith University bruker mange ressurser for å tilby yrkesrettede studier, og man finner flere gode alternativer for å få arbeidserfaring i løpet av og etter studiet. I tillegg passer de på at du trives akademisk og sosialt i løpet av studiet gjennom sine Support Services. De har sin helt egne Griffith Mates, hvor du får en ‘fadder’ som er med å arrangere sosiale arrangementer gjennom hele studietiden, slik at du er sikker på at du får et sosialt nettverk helt fra starten.

 

 

Studiemuligheter

Vi i SONOR kan hjelpe deg med opptak på skolens:

Med over 300 fagvalg spredt over 5 campuser i tre byer finnes det et studiealternativ og en studiedestinasjon for de fleste på Griffith University. Våre studieveiledere kan hjelpe deg på veien til studier ved Griffith University.

Hos Griffith har du mulighet til å starte på både bachelor- og masterstudier. Her finnes det også muligheter for deg som ønsker å dra på utveksling, eller å studere i et trimester eller et enkelt år.

 

 

Campus

Alle fem campusene er mellom Brisbane og Gold Coast i det sørlige området av delstaten Queensland.

På South Bank campus kan du studere kreative fag på Queensland College of Art, Film School og Conservatorium of Music . Her er du i umiddelbar nærhet til det kreative området i Brisbane, slik at veien er kort til en forestilling eller en konsert etter en lang studiedag. 

Nathan Campus er Griffith Universitys første campus. På denne campusen vil du være omringet av urskog, og ikke bli overrasket om du ser en koala på campus. Mange studenter velger her å studere IT, ingeniørstudier, samfunnsfag og business. Ikke langt fra Nathan Campus ligger også Mt. Gravatt og Logan-Campusene.

Helsefagene finner du på universitetets største campus; Gold Coast. Her finner du i tillegg en rekke andre studier, som for eksempel business, samfunnsfag og marine fag. Dette er den mest populære campusen for norske studenter, og er spesielt populært for studenter som ønsker et semester eller år med ulike fag. 

 

 

Rangeringer og bemerkninger

Griffith University er rangert blant verdens 2% høyst rangerte universitet av en rekke universitetsrangeringer. Blant annet er deres Hospitality and Tourism Management og Law and Criminology-grader rangert som best i Australia av Shanghai Jiao Tong-rangeringen (2020). Andre rangeringer inkluderer:

 1. Times Higher Education World University Rankings: 201–250
 2. University Ranking by Academic Performance: 279
 3. US News Best Global Universities: 240
 4. CWTS Leiden Ranking: 264
 5. National Taiwan University Ranking: 31

 

 

Beliggenhet

Griffith University ligger i Australias nest største delstat, Queensland. I hjertet av delstatens hovedstad Brisbane er South Bank campus plassert. Klimaet er subtropisk, og byen har et innbyggertall på 1,8 millioner.

Siden Brisbane ligger litt inn i landet er den kunstige strandlinjen langs Brisbane River et godt alternativ til Stillehavet. Elven går gjennom hele byen og tett opptil campus. 

Om ikke strendene er i umiddelbar nærhet må man ikke langt for å finne dem. En times kjøretur unna ligger Surfers Paradise og Gold Coast, med muligheter for å surfe, dra i fornøyelsesparker og nyte den bedagelige australske atmosfæren mellom studieøktene.

 

 

Studieliv

Både i Brisbane og i resten av Gold Coast er det masse å finne på. Og her er noen av tingene du absolutt må få med deg:

 • Surfekurs som arrangeres overalt i Gold Coast
 • 17. mai feiringen i Brisbane med flere tusen nordmenn som går i tog
 • Nasjonalparker – Lamington og Springbrook
 • Byron Bay
 • Australia Zoo (ca 1 times kjøretur utenfor Brisbane)
 • Dreamworld og Wet’n’Wild fornøyelsesparker
 • Mount Tamborine

 

 

Fem gode grunner til å velge Griffith University

 1. Griffiths karrieresenter hjelper deg med å bli bevisst på egen kompetanse, og forbereder deg på en internasjonal karriere. Universitetet tilrettelegger for integrert arbeidserfaring og frivillighetsarbeid som supplement til faget.
 2. Griffith University har over 50 studieforeninger å engasjere seg i på fritiden!
 3. Griffith er Australias raskest voksende universitet, og det ligger i noen av de hurtigst raskende byene i Australia, Gold Coast og Brisbane.
 4. Universitetet har en praktisk og innovativ tilnærming til studiet
 5. Hos Griffith finnes det mange ulike stipender man kan søke på, som vil få ned kostnaden på studiet ditt. Ta kontakt med en veileder for å høre hvilke du kvalifiserer for

Registrer deg for gratis studieveiledning

Din hovedkontakt i SONOR

Kristin Hulsund Kvam

Vis mer

Kristin Hulsund Kvam

For noen år siden dukket Kristin opp på kontoret til SONOR i Trondheim med et ønske om å studere i Australia, og nå noen år senere jobber hun selv på det samme kontoret for å oppfylle andres ønsker om å studere i utlandet. Med en bachelorgrad i internasjonale studier fra Universitetet i Wollongong, Australia (med utveksling til Mexico) og en mastergrad i internasjonale relasjoner fra Nederland har Kristin god erfaring med studier utenfor Norges grenser.

Kristin vet godt hvilke usikkerheter og spørsmål som kan dukke opp hos studenter som ønsker å studere i utlandet, enten det er for et semester eller for en hel grad, bachelor eller master, og hun vil gjøre alt hun kan for at du skal få svar på dine spørsmål. Kristin er å treffe på vårt kontor i Trondheim, og hun tar veldig gjerne i mot besøk.

Visste du at…

 • Universitetet har eget konservatorium, Queensland College of Art, Film School og Conservatorium of Music, som tilbyr alt fra klassiske musikkstudier til pop og musikalteater.
 • Griffiths MBA (Master of Business Administration) er rangert som #26 i verden, og best i Australia for MBA-grader.
 • Helt siden starten har Griffith hatt et stort fokus på Asia-Stillehavsregionen og miljøvern, og de var de første i Australia til å introdusere grader innen Asia-studier, international business og miljøvitenskap.

Les andre studenters erfaringer

Simen Strandos

Griffith er et veldig stort universitet med flere campus i området rundt Brisbane og Gold Coast. Det jeg liker veldig godt, er at campusene er store og flotte men også veldig forskjellige. Som student kan du derfor velge det campuset …

Les mer

Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Registrer deg for gratis studieveiledning

Ved å registrer deg blir du tildelt en veileder som vil hjelpe deg kartlegge dine muligheter for videre studier i utlandet.
Din veileder er tilgjengelig for å svare på dine spørsmål gratis og uforpliktende.
 • Kontaktdetaljer

 • Postadresse

 • Hvor har du hørt om SONOR?

 • Karakterer

 • Hva vil du studere?

 • Studiestart

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.