Griffith University

På Australias gullkyst finner du mer enn sol og surfing, der finner du også en skatt - kvalitetsutdanning ved Griffith University. Med fem campuser som ligger mellom Brisbane og Gold Coast i det sørlige området av solskinnsstaten Queensland, kan du selv velge om du ønsker storby eller strandliv. Her kan du være sikker på at du får høy kvalitet på studiene, kombinert med en spennende og variert studiehverdag.

Studenter

50,000

Søknadsfrist

Rullerende

Sted

Brisbane, Gold Coast

Pris

Fra 30,500 før stipend i AUD

Stipend

25% avslag i skolepenger i AUD

 
Griffith University – CRICOS: 00233E | TEQSA: PRV12076

 

Om Griffith University

Ingen kan spå fremtiden, men om noen kunne det, ville det vært Griffith University. De har en plan: Når du er ferdig på Griffith, skal du være klar for hva som helst – derfor skal du ut i arbeidslivet allerede mens du studerer. Ved Griffith blir du bedre kjent med Queensland enn noen andre, fordi studielivet handler om mer enn bare bøkene. Når du i tillegg kan ta en surfetur før første arbeidsøkt – da er valget enkelt.

En god investering

Dette er ikke bare tomme ord. Griffith har vist gang på gang at de er to steg foran alle andre. Siden dag én har de vært sterkt knyttet til den asiatiske regionen, miljøbevisste og åpne for samarbeid. De var først i Australia til å introdusere utdanninger innen flere viktige områder, deriblant moderne asiatiske studier og miljøfag.

Ved Griffith får du de samme faglige utfordringene som ved et topprangert universitet, i tillegg til ferdighetene og selvtilliten som arbeidsgivere ønsker. Gjennom utplasseringer i arbeidslivet og ekte bedriftsprosjekter får du testet ut det du lærer i klasserommet i praksis og bygger et godt nettverk før du skal finne din første jobb.

Best av alt, du sparer penger. Griffith tilbyr flere stipender for internasjonale studenter. Snakk med din veileder i SONOR for å finne ut om du kvalifiserer for stipender ved Griffith.

 

 

Kickstart din karriere ved Griffith

Studerer du ved Griffith, blir du mer forberedt på arbeidslivet. Enten du studerer kriminologi eller turisme, så vil arbeidserfaring være en sentral del av din grad. Målet deres er nemlig å forberede deg på den nye arbeidshverdagen, slik den ser ut i dag og slik den kommer til å se ut om førti år.

Griffith har flere initiativer som skal sikre deg en god karriere, fra praksisplasser i alle fagområder og mentorprogrammer til hjelp til å bygge din digitale jobbsøkerprofil. Gjennom deres ePortfolio, hjelper de deg å utvikle en profesjonell identitet og identifisere dine beste egenskaper og ferdigheter. Du får også samlet dokumentasjon på din arbeidserfaring – og står dermed klar til å svare på et hvilket som helst spørsmål i et hvilket som helst jobbintervju. Gjennom Griffith lander du drømmejobben.

Griffith-studenter skiller seg ut. De er nemlig alltid villige til å gjøre mer. En tidligere mekanisk ingeniørstudent brukte praksisplassen han skaffet gjennom Griffith Industry Affiliates-programmet til å bygge en drone som skal brukes til å hindre krypskyting i Sør-Afrika – og har fått bestilling på mange flere. En annen driftig student bruker nå virtuelle virkemidler for å bekjempe klimaendringer, som konsulent for store selskaper. Lurer du på interessant du er for fremtidige arbeidsgivere? Ta Griffiths employablilty quiz.

Rangeringer og utmerkelser

 • More Australian Awards for Teaching than Any Other University since 2012
 • Top 300 in the World in Four of the Largest and Most Credible World University Rankings
 • #33 in the 2022 THE Young University Rankings
 • #33 in Top 50 under 50 – QS World University Rankings 2021
 • Global Top 50 – THE Impact Rankings
 • #5 Globally and #1 in Australia for Hospitality and Tourism Management
 • #19 Globally and #2 in Australia for Marine/Ocean Engineering
 • Top 50-100 for Law, Computer Science, Energy Science, Geography and Water Resources
 • Rated “Well Above World-Standard» for 24 Fields of Research, including Political Science, Tourism, and Technology – 2018 Excellence in Research for Australia

Fagtilbud

Med over 300 fagvalg spredt over fem campuser i to byer finnes det et studiealternativ og en studiedestinasjon for de fleste på Griffith University. Av australske universiteter regnes Griffith som en pioner innen turisme, kriminologi og business. I tillegg tilbyr de mange spennende studier som har et fremtidsrettet innhold og fagområder som anses som attraktive i jobbmarkedet, og det er ofte mulig å kombinere ulike fagområder og språk for å få en grad spesialisert innen akkurat det du ønsker deg.

 

 

 

Studentopplevelse

Over 50 000 studenter kaller en av Griffith University sine fem campuser for sitt hjem. Alle campusene ligger mellom Brisbane, Gold Coast og Logan i den sørlige delen av delstaten Queensland. Studentene velger Queensland for å få en utdanning i verdensklasse, men også for å oppleve det deilige subtropiske klimaet, møte de hyggelige menneskene og utforske den fantastiske naturen og bylivet.

Din campus

De aller fleste norske studenter velger å studere på Gold Coast. Dette er også den største av Griffiths fem campuser, med 21 000 studenter. Her finner du de aller fleste grader, og det er den perfekte destinasjonen om du ser for deg et semester eller to på Gold Coast. Campusen er i gangavstand fra Southports hypermoderne Health and Knowledge Precinct – og bare minutter fra verdenskjente strender. Med over 80 studentorganisasjoner å velge mellom, og butikker, kafeer og byen i umiddelbar nærhet, kommer du til å leve livet som en greve.

Er du av den kreative typen, kommer du nok til å studere på Southbank, ved Queensland College of Art, Film School og Conservatorium of Music. Her er du midt i det kreative området i Brisbane, slik at veien er kort til en forestilling eller en konsert etter en lang studiedag. Ikke se bort ifra at du raskt finner din favorittbar eller -cafe, her skjer det noe dag og natt.

Nathan Campus er Griffiths første campus, og ligger litt utenfor Brisbane. På denne campusen vil du være omringet av urskog, og ikke bli overrasket om du ser en koala på campus. Mange studenter studerer IT, ingeniørstudier, samfunnsfag og business her. Ikke langt fra Nathan Campus ligger også Mt. Gravatt og Logan-campusene, som i hovedsak tilbyr kriminologi og lærerstudier.

 

 

Livet på campus

Møt Griffith Mates, et peer-support nettverk for internasjonale studenter, med medlemmer som snakker over 46 språk. Mates står bak alle velkomstarrangementer, orientering, vertsturer og sightseeing i Queensland, og organiserer regelmessige aktiviteter og nettverksmuligheter. Dette betyr at Griffith er et fantastisk universitet for internasjonale studenter. Her får du garantert venner, som gjør det lett for deg å involvere deg i livet utenfor studiene.

Enda bedre, om du allerede nå vil vite hvordan det er å studere ved Griffith, så kan du chatte med en student. Finn en student med studerer det samme som du tenker å studere, eller en med felles interesser og bli kjent med Griffith fra deres perspektiv.

 

 

Beliggenhet

Griffiths beliggenhet kan ikke kalles noe annet enn perfekt. Fra den spektakulære kysten til de verdensarvlistede regnskogene og byens hotspots, tilbyr Brisbane, Logan og Gold Coast enkel tilgang til noen av de beste shopping-, spisestedene og underholdningsområdene i Australia.

Gold Coast og Brisbane

Gold Coast er en av de raskest voksende byene i Australia, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor når du først har besøkt byen. Noe av det Gold Coast kanskje er mest kjent for, er sin 66 kilometer lange strandlinje, med skyskraperne fra Surfers Paradise midt i smørøyet. Her blir det ikke noe problem å finne et sted for deg selv for å slappe av og ta et bad, eller kanskje en surfetur før byen våkner? For mange er favorittstedet å dra til Burleigh Heads – et mekka for surfere, med skog, naturstier og en rekke cafeer og restauranter.

I Brisbane får du kultur kombinert med storby og grønne parker og lyden av vann. Brisbane River går gjennom hele byen og tett opptil campus. Her kan det faktisk være at båt vil være det mest praktiske transportmiddelet til campus. Om du foretrekker skog og park over vann så ligger den botaniske hagen sentralt i Brisbane, hvor det ofte holdes konserter, forestillinger og markeder. Det er ingen tvil om at Brisbane er byen for deg som ønsker en kulturell og avslappet atmosfære.

Kom deg rundt

Det anbefales at du ankommer Australia iallfall noen dager før Orientation, så vil ikke jetlaggen hindre deg i å nyte opplevelsen fullt ut. Det finnes internasjonale flyplasser i både Brisbane og Gold Coast, men det kan være at du må fly inn til Sydney først, som er Australias hovedflyplass. Derfra er det 90 minutter med fly til Brisbane eller Gold Coast. Griffith University hjelper deg å planlegge din ankomst – og plukker deg til og med opp fra flyplassen om du booker på forhånd.

Når du først er kommet frem er det enkelt å komme seg rundt med offentlig transport. Det er også en egen shuttle som går mellom campusene, om du har behov for det. Ikke glem å utforske Queensland – denne delen av Australia har utrolig mye å by på. Dette er tross alt «the Sunshine State.» Benytt anledningen til å ta en kaffe i Brisbane, dykke i Great Barrier Reef eller surfe bølgene langs kysten.

 

 

Fem gode grunner til å velge Griffith University

 1. Griffiths karrieresenter hjelper deg med å bli bevisst på egen kompetanse, og forbereder deg på en internasjonal karriere. Universitetet tilrettelegger for integrert arbeidserfaring og frivillighetsarbeid som supplement til faget.
 2. Griffith University har over 50 studieforeninger å engasjere seg i på fritiden!
 3. Griffith er Australias raskest voksende universitet, og det ligger i noen av de hurtigst raskende byene i Australia, Gold Coast og Brisbane.
 4. Universitetet har en praktisk og innovativ tilnærming til studiet
 5. Hos Griffith finnes det mange ulike stipender du kan søke på, som vil få ned kostnaden på studiet ditt. Ta kontakt med en veileder for å høre hvilke du kvalifiserer for.

Høres Griffith University spennende ut? Eller kanskje du vil ha flere alternativer å velge mellom? Les mer om det å studere i Australia eller bare litt generelt om det å studere i utlandet.

Registrer deg for gratis studieveiledning

Din hovedkontakt i SONOR

Kristin Hulsund Kvam

Vis mer

Kristin Hulsund Kvam

For noen år siden dukket Kristin opp på kontoret til SONOR i Trondheim med et ønske om å studere i Australia, og nå noen år senere jobber hun selv på det samme kontoret for å oppfylle andres ønsker om å studere i utlandet. Med en bachelorgrad i internasjonale studier fra Universitetet i Wollongong, Australia (med utveksling til Mexico) og en mastergrad i internasjonale relasjoner fra Nederland har Kristin god erfaring med studier utenfor Norges grenser.

Kristin vet godt hvilke usikkerheter og spørsmål som kan dukke opp hos studenter som ønsker å studere i utlandet, enten det er for et semester eller for en hel grad, bachelor eller master, og hun vil gjøre alt hun kan for at du skal få svar på dine spørsmål. Kristin er å treffe på vårt kontor i Trondheim, og hun tar veldig gjerne i mot besøk.

Visste du at…

 • Universitetet har eget konservatorium, Queensland College of Art, Film School og Conservatorium of Music, som tilbyr alt fra klassiske musikkstudier til pop og musikalteater.
 • Griffiths grad i Hospitality and Tourism er rangert som nummer fem i verden, og er aller best i Australia!
 • Helt siden starten har Griffith hatt et stort fokus på Asia-Stillehavsregionen og miljøvern, og de var de første i Australia til å introdusere grader innen Asia-studier, international business og miljøvitenskap.

Les andre studenters erfaringer

Emilie Juul Hervik

Griffith University er et stort universitet med campuser både i Brisbane og på Gold Coast. Jeg tok min Bachelor of Arts ved Griffith University også, halvparten i Brisbane og halvparten på Gold Coast. Nå studerer jeg master her, og selv …

Les mer

Les erfaringer fra alumni

June Eggebø

Det har betydd utrolig mye for meg å fullføre en utdannelse i Australia. Det at jeg har fullført 4 år på universitetet på engelsk og i forskning har gitt meg en utrolig selvsikkerhet og stolthet av hva jeg har mestret! …

Les mer

Registrer deg for gratis studieveiledning