James Cook University

James Cook University (JCU) er det nest eldste universitetet i delstaten Queensland, og Australias ledende forskningsuniversitet på tropiske fagfelt. Med fantastiske ressurser både innenfor undervisning og forskning er JCU et pulserende flercampus-universitet med hovedbaser i de tropiske byene Townsville og Cairns nord i Queensland. I tillegg til dette har universitetet også campus i Singapore og Brisbane.

Studenter

22 000

Søknadsfrist

Rullerende

Sted

Townsville og Cairns, Queensland

Pris

Fra 27 000 AUD

Stipend

25% av skolepenger i AUD

James Cook University (JCU) er det nest eldste universitetet i delstaten Queensland. Området er kjent som «the sunshine state» og ligger nordøst i Australia. Dette er et svært rikt område biologisk sett, og beliggenheten gjør at JCU kan hevde seg som Australias ledende forskningsuniversitet på tropiske fagfelt. Med fantastiske ressurser både innenfor undervisning og forskning er JCU et attraktivt studiested. Universitetet har hovedbase i byene Townsville og Cairns som begge ligger i de tropiske områdene nord i Queensland. I tillegg har universitetet også campus i Brisbane, samt i Singapore.

Totalt studerer det over 22 000 studenter ved JCU og studentpopulasjonen er voksende. Over 6900 internasjonale studenter har valgt å gjennomføre sine studier ved JCUs campuser. Disse representerer over 100 forskjellige land og skaper et virkelig internasjonalt miljø. JCUs forskning har en sterk lokal tilknytning til nordlige Queensland, men er anerkjent verden over. Dette  gjenspeiler seg i det respekterte rangeringssystemet til Shanghai Jiao Tong, hvor JCU er plassert inne blant verdens 400 ledende universiteter.

Ved skolen finner du over 300 ulike programmer som er tilgjengelig for deg som internasjonal student. Se skildring av JCU som studiedested av norske Marie og Ulrik under.

 

Studiemuligheter

Vi i SONOR kan hjelpe deg med opptak til følgende studier hos JCU:

Semester eller årsstudier ved JCU?

Ønsker du et kortere studieopphold ved JCU? Det kan vi tilrettelegge for! Enten du er under utdanning i Norge og ønsker ett semester eller to i utlandet, eller vil smake på studenttilværelsen før du starter på en videre utdanning kan vi hjelpe deg med det. Ta kontakt med oss i SONOR for mer informasjon om semesterstudier ved JCU.

 

 

Stipender ved JCU

JCU  gir i 2021 stipender for studenter som starter ved universitetet. Dette International Excellence Scholarship blir gitt til studenter med gode karakterer, og stipendet vil være 25% reduksjon i skolepenger! Merk at dette ikke gjelder Study Abroad/Gap Year studenter. Har du lyst på mer informasjon om dette? Ta kontakt med oss i SONOR for mer informasjon!

 

 

Beliggenhet

James Cook University ligger i det tropiske området nordøst i Australia, omringet av fantastiske økosystemer som regnskogen, de tørre savannene og ikke minst det spektakulære korallrevet i Great Barrier Reef. Som student her kan du tilbringe tid i omgivelser du ikke finner maken til noe annet sted i verden.

Townsville

Byen er hovedadministrasjonen i nordlige Queensland. Byens varierte og raskt voksende økonomi betyr at det er mange spennende arbeidsmuligheter både for uteksaminerte JCU-studenter og for dem som ser seg om etter deltidsjobber i studietiden. Byen er også ett av startpunktene for avreise til det verdensberømte Great Barrier Reef som er kun to timer unna med båt, og kun en time unna den fantastiske regnskogen Paluma. Spennende destinasjoner som Whitsunday Islands og Mission Beach er innen rimelig reisedistanse. I Townsville finner du en rekke muligheter innenfor idrett, kultur og uteliv, så det er ingen fare for å kjede seg som student i byen.

Cairns

Cairns er en av Australias mest populære feriedestinasjoner. Med sine omtrent 140 000 innbyggere og Great Barrier Reef bare 1,5 time unna med båt er det mange muligheter her for dykking og snorkling i verdensklasse. Byen bugner av tilbud, og du skal ikke gå langt før du finneren rekke hyggelige kafeer og restauranter, samt markeder og uteliv.

 

 

5 gode grunner til å velge James Cook University

 1. En av verdens ledende institusjoner innen tropiske fagfelt.
 2. En internasjonalt anerkjent forskningsinstitusjon på områder som marine sciences, biodiversity, tropical ecology and environments, global warming, tourism, and tropical medicine and public health care in under-served populations.
 3. Mulighet til å studere og skape nettverk både i Australia, men også ved skolens campus i Singapore.
 4. JCU satser på miljø! De har blant annet et anerkjent «Green Fleet Program» hvor de tar gamle, brukte sykler, pusser de opp og selger de billig til studenter.
 5. Skolen har et svært bredt tilbud av studentgrupper og idrettslag, samt en rekke arrangementer som Marked Day, Toga Party og International Ball for å nevne noe. Det er vanskelig å ikke bli involvert i «uni life» på JCU!

 

 

Registrer deg for gratis studieveiledning

Din hovedkontakt i SONOR

Kristin Hulsund Kvam

Vis mer

Kristin Hulsund Kvam

For noen år siden dukket Kristin opp på kontoret til SONOR i Trondheim med et ønske om å studere i Australia, og nå noen år senere jobber hun selv på det samme kontoret for å oppfylle andres ønsker om å studere i utlandet. Med en bachelorgrad i internasjonale studier fra Universitetet i Wollongong, Australia (med utveksling til Mexico) og en mastergrad i internasjonale relasjoner fra Nederland har Kristin god erfaring med studier utenfor Norges grenser.

Kristin vet godt hvilke usikkerheter og spørsmål som kan dukke opp hos studenter som ønsker å studere i utlandet, enten det er for et semester eller for en hel grad, bachelor eller master, og hun vil gjøre alt hun kan for at du skal få svar på dine spørsmål. Kristin er å treffe på vårt kontor i Trondheim, og hun tar veldig gjerne i mot besøk.

 Visste du at…?

 • JCU sin grad innenfor Ecology er rangert som topp 25 i verden! Du kan lese mer om deres rangeringer her.
 • JCU har campus i både de tørre og våte tropiske sonene av Australia. Ta en kikk på campusene her.
 • JCU er anerkjent rundt om i verden som en ledende institusjon innenfor marinbiologi, miljøstudier, tropisk helse og turisme. her har du muligheten til å studere fag som er særegne for regionen, som for eksempel tropisk jordbruk og akvakultur.
 • JCU og nordlige Queensland er hjem til Great Barrier Reef.
 • JCU har et anerkjent forskningsmiljø som har mottatt en rekke nasjonale og internasjonale priser.

Les andre studenters erfaringer

Åshild Øygarden

Skoledagen kan du i stor grad tilrettelegge som du selv ønsker på JCU. Når du velger fagene dine, så får du mulighet til å velge hvilke dager du ønsker de forskjellige forelesningene, tutorial og lab. Til vanlig står jeg opp …

Les mer

Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Registrer deg for gratis studieveiledning

Ved å registrer deg blir du tildelt en veileder som vil hjelpe deg kartlegge dine muligheter for videre studier i utlandet.
Din veileder er tilgjengelig for å svare på dine spørsmål gratis og uforpliktende.
 • Kontaktdetaljer

 • Postadresse

 • Hvor har du hørt om SONOR?

 • Karakterer

 • Hva vil du studere?

 • Studiestart

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.