Arizona State University

På Arizona State University ser de verden i et større perspektiv. Her vil de at du tenker utenfor boksen og bidrar til et bedre verdenssamfunn.

Studenter

140 000

Søknadsfrist

28.6

Sted

Fem campuser i Arizona

Pris

32.760 USD

Stipend

Opp til 14.500 USD

 

Om Arizona State University

Arizona State University (ASU) er et stort forskningsuniversitet med over 135 000 studenter fordelt på fem forskjellige campuser. ASU vil utdanne framtidens ledere og her ligger hovedfokus på nytenking. For sjuende året på rad er ASU det ledende universitetet i USA innen innovasjon. De samarbeider med NASA for å utvikle og forbedre romfartsteknologi som for eksempel CubeSat, et romfartøy på størrelsen med en skoeske som skal gå i bane rundt månen for å lage et kart over vann og is på overflaten, eller Mastcam-Z, et kamera brukt på NASAs 2020 Mars rover-prosjekt. ASU var også i 2006 først ut i USA med en egen skole kun dedikert for utdanningstilbud innenfor bærekraft. Med andre ord, om du vil tenke stort, er Arizona State University stedet for deg!

Som en av de største offentlige utdanningsinstitusjonene i USA har ASU virkelig noe for alle. Velg blant de over 350 forskjellige bachelorprogrammene eller de over 450 forskjellige masterprogrammene. Her kan du studere alt fra keramikk eller interiørdesign til luftfartsingeniør eller robotikk. Selv om universitetet er blant de største, er studentene spredt ut på fem forskjellige campuser av ulike størrelser: Downtown, West, Tempe, Polytechnic og Lake Havasu City.

 

 

Stort universitet, men også mulighet for mindre campus

Om du vil studere på et stort og anerkjent universitet, men vil ha et mindre studiemiljø rundt deg kan Lake Havasu City virkelig tilby dette. Her er det i underkant av 200 studenter og maks 20 studenter i klasserommet, noe som betyr at du garantert vil kjenne både medstudentene og foreleserne dine godt! Innsjøen Havasu ligger i Colorado River og her lever båt- og strandlivet i beste velgående og da er det ikke feil med 290 soldager i året. Innsjøen blir også aktivt brukt i undervisningen, for på ASU Lake Havasu foregår mye av undervisningen utendørs. Ikke nok med det, men ASU Lake Havasu City tilbyr også langt flere stipender enn vanlig så om du studerer her får du en enklere overgang fra student til tilbakebetaler hos Lånekassen.

Enten du er glad i det urbane storbylivet eller vil studere på et mindre sted hvor naturen står mer sentralt, finner du en campus som passer for deg på ASU.

Studietilbud

Rangeringer

 • Nummer 1 i USA for innovasjon
 • Topp 10 i USA for undergraduate teaching (U.S. News & World Report)
 • Nummer 1 I USA og nummer 2 i verden for global innflytelse i forskning og forvaltning (Times Higher Education).

I tillegg har fakultetsmedlemmer på ASU blitt tildelt en rekke priser. Blant annet 5 nobelpriser og 11 Pulitzer-priser.

 

Studentopplevelse

Er det noe amerikanerne er gode på så er det «school spirit». ASU er intet unntak. De tilbyr idrett på høyt nivå blant annet i amerikansk fotball, basketball, baseball, triatlon og beachvolleyball. Er det kamp på Sun Devil Stadium forventes det at du og de andre 50 000 tilskuerne det er plass til stiller opp og danser med når skolens korps hyper opp til god stemning og gjør spillerne kampklare.

Om idrett på høyt nivå ikke er noe for deg, tilbyr ASU også et bredt utvalg av idrettslag for deg som bare vil ha det gøy, kalt intramurals og over 1000 studentklubber og organisasjoner for enhver interesse. Hvis du av en eller annen grunn ikke finner en klubb som matcher din interesse, kan du starte en helt ny en.

 

 

Beliggenhet

Arizona ligger sydvest i USA og grenser til Utah i nord, Nevada i nordvest, California i vest, New Mexico i øst, Colorado i nordøst og landet Mexico i syd. Fire av de fem ASU campusene ligger i Phoenix omegn, mens Lake Havasu City Campus ligger ved Colorado River.

Arizona State University har fem forskjellige campuser med ulik beliggenhet. Tempe er det største og ligger i byen med samme navn, rett øst for Phoenix som er hovedstaden i Arizona. Enda litt lenger Øst for Phoenix ligger også ASUs tekniske campus, Polytechnic. I Phoenix ligger ASU Downtown, og campusen West, ligger, som i navnet, vest for Phoenix. ASU har også, som nevnt tidligere, en campus ved Lake Havasu City. Dette er den minste campusen til ASU og ligger ved elvebredden til Colorado River som avgrenser Arizona fra California.

Bo på Campus

Som Freshman (førsteårsstudent) på ASU forventes det at du bor på campus (oppfordret, ikke obligatorisk). Hvilken campus og campusbolig du kommer til å bo på kommer an på hvilken major du skal ta. Skal du studere journalistikk for eksempel som tilbys på Downtown Phoenix Campus vil du bli tildelt plass på Taylor Place. Det betyr ikke at det bare er journalistikkstudenter som bor her. Her får også du som velger mote eller popmusikk bolig. Velger du derimot å studere business på Tempe Campus for eksempel, er det fem forskjellige boligkomplekser reservert for businessrelaterte grader. På ASU vil du Ikke bare bo med andre med samme interesser som deg, men det vil også bli arrangert sosiale og akademiske opplegg der du bor. Skulle man for eksempel havne litt bakpå i studiene er det ingen grunn til å få panikk. Det er stor sannsynlighet for at det fins tutoring i akkurat ditt fagfelt der du bor!

Alle boliger er også møblert, og har alltid strøm og internett inkludert i leien. Det er tilrettelagte rom for lesing, og «common areas» i alle boligbyggene. Mange av boligene har også treningssenter i bygget, gratis for alle som bor der.

 

 

Hold deg frisk og rask på ASU

Uansett hvilken campus du ender opp på, vil du få et supportnettverk rundt deg tilgjengelig døgnet rundt, noe som inkluderer en rekke tilbud fra ASU Wellness Resources and Services. Her får du blant annet tilgang til ASU counselling center. ASU setter helsa di først så dette er et gratis tilbud hvor du kan enten chatte med, ringe, eller sette opp et møte for individuell samtale. Gjennom Sun Devil Fitness og Wellness kan du også holde deg frisk og rask på akkurat den måten du selv vil. Her kan du melde deg på en rekke gruppetimer på et av ASU sine treningssenter, være fast med på et idrettslag (alle nivåer), ta svømmetimer, eller du kan bidra til å hjelpe andre holde seg friske ved å melde deg på et førstehjelpskurs. ASU tilbyr til og med noe de kaller Team Challenge, hvor du og laget ditt eller vennegjengen din kan få veiledning innenfor kommunikasjon, kritisk tenkning, problemløsning eller samarbeid.

Fem gode grunner til å velge Arizona State University:

 1. 18:1 student to faculty ratio betyr mindre klassemiljø hvor det er lettere å komme i kontakt med medstudenter.
 2. Som førsteårsstudent er du garantert bolig på campus.
 3. ASU har over 1000 studentklubber å velge mellom.
 4. På ASU går det an å endre spesialisering etter studiestart så du trenger ikke vite hva du vil studere før du starter.
 5. ASU har avtaler med universiteter over hele verden. Gjør din internasjonale karriere enda mer internasjonal og dra på utveksling fra ASU.

Din hovedkontakt i SONOR

Mathias Dammann

Vis mer

Mathias Dammann

Mathias er fra Nesoddtangen, men har tilbrakt mye av oppveksten på reiser rundt i USA, Australia, New Zealand, stillehavsregionen og andre destinasjoner på alle verdens kontinenter. Da er det ikke så rart at han også søkte seg til utlandet for å studere. Mathias tok en bachelorgrad i Internasjonale og Globale studier ved University of Sydney (med utveksling til München, Tyskland). Erfaringene fra Australia var så positive at Mathias også valgte å ta en Mastergrad i Antropologi i Australia, men denne gangen i hovedstaden Canberra.

Mathias har selv kjent på følelsen av å dra til utlandet for å studere. All spenningen, usikkerheten og alle spørsmålene man har før man drar til et ukjent sted for første gang. Med alle sine personlige erfaringer i ryggen, og med SONORs profesjonelle kunnskap vil Mathias hjelpe deg gjennom hele prosessen, fra vurderingsfasen, søknadsprosessen til man faktisk drar av gårde. Det er bare å ta kontakt.

 • Over 180 selskaper har fått sin start på grunn av innovasjon fra ASU.
 • Phoenix er hjemmebane for en rekke profesjonelle idrettslag for både herrer og kvinner. Her kan du dra på NHL-, MLB-, NBA- eller WNBA-kamper og føle på den ultimate amerikanske stemingen.
 • Saguaro Nasjonalpark ligger bare en kjøretur unna Phoenix og her finner du kaktuser høye som trær. De kan bli hele 12 meter høye.
Registrer deg for gratis studieveiledning