Dorset College Dublin

Dorset College Dublin er en spesialisert høyskole innen business som legger veien klar for deg som er interessert i en karriere innen næringslivet.

Studenter

1028

Søknadsfrist

Rullerende

Sted

Dublin

 

Om Dorset College Dublin

Denne relativt nye høyskolen fra 1983 vet hva som skal til for å gjøre karriere – og de ønsker seg deg som student. Her har de studenter fra med enn 50 forskjellige land rundt om i verden, og det er her du kan maksimere potensialet ditt som student. Selv om det finnes mange nasjonaliteter, vet Dorset College hvor viktig det er for deg som student å bli sett – derfor er undervisningen som oftest i klasser med bare 20 andre studenter. Her vil du oppleve at terskelen for å delta er lav.

Arbeidslivsrettet

Som Dorset-student vil du oppleve at undervisningen er arbeidslivsrettet fra dag en, og du vil møte representanter fra ulike arbeidsplasser slik at du kan få et realistisk inntrykk av hva du faktisk vil gjøre videre. En av de mest populære studieretningene på DCD er deres bachelor i business. Utdanningen inneholder de fagene som man forventer at enhver godt utdannet student i business skal ha – ledelse og kommunikasjon, finans og økonomi, og ikke minst entreprenørskap og markedsføring.

Når du er ferdig med bachelorgraden din kan du toppe med et år med Internasjonal Business for å spisse kompetansen din. Dette studiet handler om å være nysgjerrig, imøtekommende og å kunne tenke annerledes. Internasjonal business er for deg som er interessert i å forstå hvordan kultur og språk spiller en stor rolle for hvordan organisasjoner og individer handler i en kjøpssituasjon.

Studier i utlandet gir deg et fortrinn på arbeidsmarkedet – dette gjelder særlig for deg som studerer business. En innkjøpssjef eller markedsfører vil for eksempel ha mye kontakt med utenlandske bedrifter. Da vil den kulturforståelsen man tar med seg fra utenlandsstudiene spille positivt inn. Dessuten viser du med et utenlandsopphold at du kan tenke utenfor boksen og at du er villig til å ta en sjanse – det er gull verdt i en businessverden som beveger seg raskt.

Datavitenskap for fremtiden

Er du derimot mer interessert i teknologi, kan det være at graden deres innen IT heller er noe for deg. Her vil du lære om alt fra sikkerhet på nett via nettverksarkitektur til softwareteknologi. Dette er en utdanning som bygger på at du skal være relevant i arbeidslivet, det er derfor de fokuserer på at du skal kunne lage apper for telefoner, men også blokke hackere fra å stjele sensitiv informasjon fra bedriften. Rett utenfor campus, finner du de europeiske hovedkvarterene til blant annet Google, Facebook og Microsoft. Klarer du å vise at du er den rette kandidaten, så er veien kort fra Dorset College Dublin til en internasjonal karriere innen IT.

Studietilbud

På Dorset College kan du studere business eller IT. Her er de spesialister på disse studieområdene og velger du å studere her vil du kunne nyte godt av nettverket du får.

  • Les mer om businessprogrammet her.
  • Les mer om IT-programmet her.

Studentopplevelse

Med bare litt over 1000 studenter vil du på Dorset College Dublin være en del av et lite og tett studiemiljø. Du vil med andre ord studere side om side med studenter du har mye til felles med. Finner du ikke kontakten med medstudentene i timene er det ingen grunn til bekymring. Dorset College arrangerer en mengde sosiale sammenkomster gjennom hele året. Det er blant annet Coffee Meet-ups, language-exchange, musikkvandring i Dublin, workshops i blant annet CV-skriving, basketballkamper, stand-up shows, utflukter til spennende steder utenfor Dublin, osv. Lista er lang med andre ord. I Dublin er halvparten av befolkningen under 25 år gamle så det er garantert alltid noe å finne på.

Beliggenhet

Dorset College Dublin ligger, som navnet tilsier, i Dublin, Irlands hovedstad. Her skorter det ikke på aktiviteter. Campusen ligger i nabolaget Phibsborough som er edgy, urban og langt fra turistene. Phibsborough er stedet for deg som vil oppleve det moderne Dublin. Faktisk ble nabolaget i 2020 kåret blant verdens kuleste nabolag av TimeOut Magazine. De trekker frem blant annet Bohemians FC, veggmaleriene, snookerhallene, punk-kollektivene og den brutalistiske blokken som heter Phibsborough Shopping Centre. Leter du etter Dublins hjerte, se ikke lenger enn til denne røffe perlen av et nabolag.

Fem gode grunner

  1. På Dorset er de karriererettede og opptatt av at hver enkelt student skal lykkes med det de studerer. Her vil de forberede deg på å imponere din fremtidige arbeidsgiver!
  2. Dublin har alt en storby bør ha og mye mer. Her finner du Kafeer, puber, restauranter, konserter, museer, kunstgallerier og teater, men også magiske slott, kule øyer og fin natur.
  3. Det er kun 2,5 time med fly mellom Dublin og Oslo.
  4. Du får være med på karrieremesser hvor du kan møte eksperter fra blant annet Google, Meta og LinkedIn.
  5. Folk fra Dublin er kjent for å være hyggelige og åpne i møte med nye mennesker.

Interessert i andre universiteter i Irland? Sjekk dem ut og les mer om det å studere i Irland her.

Din hovedkontakt i SONOR

Simran Kaur Rehal

Vis mer

Simran Kaur Rehal

Simran kommer fra Oslo og fra en reiseglad familie. Grunnet dette har hun fra en ung alder fått en stor interesse for å studere i utlandet. Hun tok et utvekslingsår i London, England på VGS, utvekslingssemester i Lima, Peru under bachelorgraden hennes, og tok hele mastergraden hennes i Lille, Frankrike. Hun har også bodd i Bologna, Italia og Brussel, Belgia grunnet jobbformål.

Simran har mye erfaring når det kommer til å bo i andre land, og vil gjerne dele sine erfaringer, samt tips og råd for å hjelpe andre studenter som ønsker å oppleve et liv i utlandet og for å gjøre søknadsprosessen så enkelt som mulig. Er bare å ta kontakt!

  • Over halvparten av befolkningen i Dublin er under 25 år gamle.
  • I Dublin finner du Europas største bypark hvor det blant annet bor ville dåhjort.
  • I Dublin finner du også Irlands eldste bibliotek, Marsh’s Library. Her vil du definitivt få Galtvort-vibes
Registrer deg for gratis studieveiledning