St Mary’s University London

Med over 165 års historie og fremragende undervisning, er St. Mary’s University et sentralt og flott universitet i Storbritannia. St Mary's University ligger i Twickenham, i en av Londons tryggeste bydeler. Her er alt man kan ønske seg fra en studieopplevelse i London.

Studenter

5129

Søknadsfrist

30. juni for bachelorgrader

Sted

London

Pris

Fra 13,650 GBP

Stipend

3000 GBP

 

St. Mary’s University tilbyr internasjonale studenter en rekke spennende fag innen business, drama, idrett, kriminologi og mye annet!

Monstre, mørke skoger og hjemsøkte slott – alt dette forbinder vi med det gotiske. I dag kjenner vi sjangeren fra tv-serier som Riverdale, der vi finner blodfeider, en kvasi-incestuøs romanse og et herskapshus kjent som «Thornhill,» der skjelettene som skjuler seg i skapet holder beboerne like fanget som de prangede gjerdene rundt. Alt dette startet med Horace Walpoles «The Castle of Otranto» fra 1765, selve kronverket innen gotikken. Walpole lot seg inspirere av Strawberry Hill House, hans gotiske hjem og nåværende campus for St. Mary’s University. Og kanskje det er nettopp her du finner inspirasjonen til din første roman?

 

 

Kreativ skriving

Å skrive er skapelsesverk. Det handler om å skape hele verdener fra ingenting, bare med blanke ark og godt språk. Det er en nyttig egenskap, som krever mye mer av deg enn det du tror. Når du studerer kreativ skriving vil du lære hva som gjør noe til en god historie. Hvis du vet hvorfor en tekst funker, så vet du også hvordan du skal få andre til å se verden fra ditt perspektiv. Å kunne skrive godt og overbevisende vil også gi deg et fortrinn på arbeidsmarkedet, det er det nemlig ikke alle som kan.

Ved St. Mary’s kan du ta en egen bachelorgrad i Creative and Professional Writing. Dette er studiet for deg som er glad i ord og språk, og elsker å lese og skrive. Studiet passer for deg som vil formidle noe unikt gjennom tekstene dine. I løpet av studiet vil du lese og skrive mye – i alle sjangre. St. Mary’s har en moderne tilnærming til litteratur og tar imot alle skriveglade sjeler enten de vil skrive science fiction, filmmanus, rap eller klassisk litteratur. Du kan til og med gi deg i kast med et manus til videospill, om det er det som fenger.

 

 

Din første utgivelse

St. Mary’s gir seg ikke med en bachelorgrad i kreativ skriving. De tilbyr også en mastergrad der du kan konsentrere deg om å skrive din første roman. Denne graden er kun åpen for en liten, eksklusiv gruppe studenter. Det betyr at du får mye én-til-én undervisning, og blir veiledet gjennom hele førsteutkastet ditt. Undervisningen er ment å gi deg rom til å fokusere på romanen din. Altså skriver du ingen noveller, ikke poesi, ikke manus – bare din roman. Fordi romanen din fortjener det.

Det kan St. Mary’s gjøre fordi de legger opp undervisningen til å ha mest mulig kontakt med studentene, og det gjelder enten du driver med idrettsfag eller business. På tross av at universitetet ligger i London, har de et lite nok miljø til at studietiden din vil preges av god kontakt med både forelesere og medstudenter. Dørene står alltid åpne for deg som student, så det er bare å stikke innom kontorene til de ansatte om du har noe på hjertet. Det finnes ikke noe tryggere eller bedre sted å starte karrieren, og du vil garantert kunne la deg inspirere av iveren til dine medstudenter.

Stephen King sa en gang at det bare er amatører som sitter og venter på inspirasjon – resten av oss går rett til arbeid. Ved St. Mary’s får du hjelp til å komme i gang.  

 

 

Ekstra stipend

St Mary’s tilrettelegger for stipend for SONOR studenter på hele 3,000 GBP for det første studieåret på universitetet. Stipendet tildeles studenter på både bachelor og masternivå, men ikke utvekslingsstudenter. Hvis du har fått opptak ved St.Mary’s trenger du ikke søke om stipendet, du blir da automatisk vurdert. Du kan lese mer om stipendet her.

Studiemuligheter

Med underkant av 5000 studenter gjør det lett å føle seg hjemme på St. Mary’s, men de er fortsatt store nok til å tilby en rekke studiemuligheter, utfordringer og spenning i løpet av studietiden. Universitetet har meget erfarne og dedikerte lærere, mange av de er kjente internasjonal forskere, som er svært engasjerte i undervisningen sin. På dramalinjen vil du bli undervist av tidligere skuespillere og kritikere med mye erfaring fra bransjen.

Bachelorgrader

Mastergrader

Semesterstudier i London

 • Les mer om mulighetene for å studere et semester ved St Mary’s som del av graden din eller som frittstående semester.

Ønsker du et kortere studieopphold ved St Mary’s University? Det kan vi tilrettelegge for! Enten du er under utdanning i Norge og ønsker ett semester eller to i utlandet, eller vil smake på studenttilværelsen før du starter på en videre utdanning kan vi hjelpe deg med det. St. Mary’s University har satt sammen noen spennende studiepakker med fag innenfor fire ulike tema:

 • Business
 • Psykologi, kriminologi og sosiologi
 • Drama og kreativ skriving
 • Sport

Spør din veileder for en fullstendig oversikt de spesifikke fagene i pakkealternativene.

 

 

Studentopplevelse

Students’ Union (SU) kan tilby deg spennende sosiale aktiviteter både på og utenfor campus. SU arrangerer alle typer underholdning, fra ukentlige arrangementer til musikkfestivaler. De arrangerer blant annet SIMMStock, en populær musikkfestival som årlig blir arrangert på campus. St. Mary’s har også et godt tilbud av sportslige grupper og aktiviteter.

Universitetet har svært gode sportsfasiliteter som gjør St.Mary’s til et utmerket valg både for idrettsutøvere og de som vil trene for det sosiale eller for å holde seg i form. I 2015 ble finalen i den internasjonale rugbyturneringen Rugby World Cup holdt ved Twickenham Stadium. Stadion er faktisk Storbritannias nest største stadion, og man kan til og med finne et rugby-museum der.

Beliggenhet

St Mary’s University ligger i en hyggelig del av South West London hvor grønt gress aldri er langt unna. Samtidig har du alle fordelene med de travle byene Kingston og Richmond i nærheten. Sentrum av London er bare en liten togtur unna. St Mary’s er et moderne, vennlig universitet som tilbyr det beste fra begge verdener. I

Universitetet har mange fordeler ved å være plassert nærme storbyen London. Om man tar toget er ikke London sentrum lenger enn 30 minutter unna. Da kan man fint tilbringe en hel dag eller noen få timer i London før man tar toget tilbake til Twickenham på kvelden. Da kan du utforske Oxford Street, besøke Big Ben – eller dra til Brick Lane for en fantastisk indisk middag. Eller hva med å tilbringe lørdagen på Portobello Road Market hvor du kan finne street food fra hele verden og interessante butikker?

Om man vil holde seg i lokalområdet er det nok av ting å finne på. Noen minutter unna campus ligger den kjente River Thames hvor man kan slappe av ved en café. Eller man utforske tilbudet av puber, kinoer, konserter og butikker. Selve universitetet holder til i det rolige og trygge forstadsområdet i Strawberry Hill, hvor man også finner det historiske Strawberry Hill House. Du vil også finne mange lokale butikker, restauranter og puber i nærheten av skolen. Her finner mange studenter en deltidsjobb under studietiden.

5 gode grunner til å velge St. Mary’s

 1. Universitetet har en meget vakker campus, med gamle historiske bygninger i særegen engelsk stil.
 2. Universitetet har rundt 5000 studenter og det er lett å føle seg hjemme her
 3. Universitetet tilbyr mange spennende studier, spesielt innen drama, idrett og sosiologi. I tillegg har de et bredt utvalg av andre studier.
 4. Universitetet er rangert som nummer én for trivsel blant studenter i London!
 5. Skolen har blitt rangert høyt med hele 96 % av nyutdannede studenter i jobb innen 6 måneder etter de var ferdig

Høres St. Mary`s University spennende ut? Eller kanskje du vil ha flere alternativer å velge mellom? Les mer om det å studere i Storbritannia eller bare litt generelt om det å studere i utlandet.

Registrer deg for gratis studieveiledning

Din hovedkontakt i SONOR

Vilde Haaland Axelsen

Vis mer

Vilde Haaland Axelsen

På samme måte som veldig mange andre var Vilde usikker på hva hun skulle studere, men etter å ha vært på reise i Australia i seks måneder bestemte hun seg for at det var der hun ville tilbringe studietiden sin. Hun var veldig usikker på hvordan en slik prosess fungerte, og fikk derfor hjelp av Sonor. Til daglig sitter hun på kontoret vårt i Oslo og hjelper studenter med å legge ut på reise, slik som hun selv gjorde for seks år siden.

Ved University of Wollongong, omringet av vakre strender, koalabjørner og kenguruer, tok hun en Bachelor i Media og kommunikasjon med major i journalistikk og minor i filosofi. Hun har god forståelse for hvordan det kan føles å reise ut i den store verden helt på egenhånd. Vilde hjelper deg gjennom hele prosessen og svarer på de spørsmålene du måtte ha.

Visste du at…?

 • Pave Benedict XVI besøkte St. Mary’s i 2010
 • Som utdannet ved St Mary’s har du full tilgang til et bredt utvalg av tjenester gjennom skolens Alumni Relations Office.
 • Internasjonale studenter står for nesten 10 % av skolens totale studentmasse på rundt 5000.
 • Studenter ved St. Mary’s vil oppleve 300 års historie og 150 år med undervisning og tradisjoner.

Les andre studenters erfaringer

Nina Mahdavi

Skuespill-programmet er ganske travelt så jeg har bare én fridag foreløpig og skoledagene kan være lange – men ukene flyr forbi fordi det er så artig å være i timene! Siden vi bare har vært her i noen uker, så …

Les mer

Registrer deg for gratis studieveiledning