La Trobe University

La Trobe University ligger rett i utkanten av Australias nest største by, Melbourne, kjent for å være Australias mest urbane by. Her har du som student mulighet til å nyte storbyens mange tilbud samtidig som du kan trekke deg tilbake på La Trobes naturskjønne campus i utkanten av byen. Her vil du studere sammen med i overkant av 36,000 studenter, der rundt 8,000 av disse er internasjonale. Her vil du være en del av et av verdens mest internasjonale universitet!

Studenter

36,746

Sted

Melbourne, Victoria

Pris

Fra 25,550 AUD

La Trobe University er et stort forskningsuniversitet i Melbourne i delstaten Victoria. Her har du som student en rekke muligheter hva angår ulike studieretninger. Bundoora er skolens hovedcampus, faktisk et av Australias største, og ligger et lite stykke utenfor Melbourne sentrum. Inne på det store campusområdet finnes både studentboliger, butikker, sportsanlegg og et dyrereservat. Albury-Wodonga, Bendigo, Mildura og Shepparton er de litt mindre campusene i Victoria. I tillegg har skolen to mindre by- campuser i Melbourne sentrum. Med andre ord er dette et universitet med mye å by på!

La Trobe ble i 2015 rangert blant de 400 beste universitetene i verden. Universitetet har forskningssamarbeid med over 200 andre universiteter rundt om i verden og mange av de akademisk ansatte har vunnet priser for sin forskning. Av de studiene hvor La Trobe rangeres høyest på internasjonale rangeringslister som QS World Unversity Rankings finner du Linguistics, Agriculture, Psychology, Accounting/Finance, Education, Law, Politics og International Studies.

I tillegg til et bredt studietilbud tilbyr også universitetet svært gode stipender til sine studenter innen alle fagfelt. Får du innvilget stipend kan du få opp til 25% i reduksjon av skolepengene! Les mer her.

Universitetet har også mange studentklubber og organisasjoner for de som ønsker å engasjere seg utenfor studietiden. De har et stort miljø for surfing og tilbyr en rekke sportslige aktiviteter som for eksempel basket, fotball, netball, roing, vannpolo, cricket, badminton eller svømming.

SONOR kan hjelpe deg med opptak på skolens:

Beliggenhet

La Trobe University ligger i Melbourne sørøst i Australia og hører til delstaten Victoria. Bundoora campus ligger 14 kilometer utenfor byen, i flotte omgivelser med innsjøer og store skogområder. Melbourne har 3,8 millioner innbyggere, og er dermed Australia nest største by. Den er kjent som Australias ”kulturelle hovedstad” og tre ting forbindes spesielt med byen: sport, mote og festivaler. I tillegg til en rekke ettertraktede og internasjonale film-, musikk- og matfestivaler avholdes også flere store sportsarrangementer her som Australian Open Tennis, Rip Curl Pro og Formel 1 Grand Prix .

De fleste severdighetene i delstaten Victoria ligger innen rimelig kjøreavstand fra Melbourne, som for eksempel flere store nasjonalparker. Og reiser du et stykke sørover kan du få med deg den populære Great Ocean Road. Her vil du oppleve store naturseverdigheter som de verdenskjente søylene Twelve Apostels. Melbourne har også flere mindre forsteder med unike shopping, kultur og natur- opplevelser det er verdt å få med seg.

Semester eller årsstudier ved La Trobe?

Ønsker du et kortere studieopphold ved La Trobe? Det kan vi tilrettelegge for! Enten du er under utdanning i Norge og ønsker ett semester eller to i utlandet, eller vil smake på studenttilværelsen før du starter på en videre utdanning kan vi hjelpe deg med det. Ta kontakt med oss i SONOR for mer informasjon om semesterstudier ved La Trobe.

Fem gode grunner til å velge La Trobe

 1. La Trobe University er et ledende universitet i Australia, og internasjonalt anerkjent.
 2. Universitetet er kjent for den gode kvaliteten på gradene sine, og den gode undervisningen.
 3. Å studere her gir deg muligheten til å leve i et autentisk australsk universitetssamfunn, som har både storbyen og gode naturopplevelser like i nærheten.
 4. La Trobe har en unik velkomstfestival for internasjonale studenter, med en rekke forskjellige arrangementer.
 5. De har også en støttetjeneste som hjelper internasjonale studenter med alt fra personlige, akademiske og økonomiske forhold.

Din hovedkontakt i SONOR

Kristin Hulsund Kvam

Vis mer

Kristin Hulsund Kvam

For noen år siden dukket Kristin opp på kontoret til SONOR i Trondheim med et ønske om å studere i Australia, og nå noen år senere jobber hun selv på det samme kontoret for å oppfylle andres ønsker om å studere i utlandet. Med en bachelorgrad i internasjonale studier fra Universitetet i Wollongong, Australia (med utveksling til Mexico) og en mastergrad i internasjonale relasjoner fra Nederland har Kristin god erfaring med studier utenfor Norges grenser.

Kristin vet godt hvilke usikkerheter og spørsmål som kan dukke opp hos studenter som ønsker å studere i utlandet, enten det er for et semester eller for en hel grad, bachelor eller master, og hun vil gjøre alt hun kan for at du skal få svar på dine spørsmål. Kristin er å treffe på vårt kontor i Trondheim, og hun tar veldig gjerne i mot besøk.

 • Universitetet har en rekke studentbloggere som skriver om livet som student ved La Trobe. Les mer om dette her.
 • Universitetet har også samlet en rekke videoer fra studenter dere de forteller om sine studier. Se videoene her.
 • La Trobe er høyt rangert, blant annet topp 400 i verden i The World University Rankings, topp 50 av universitet som er under 50 år gamle hos QS University Rankings og topp 200 i verden for studier innenfor life sciences, noe som inkluderer fag som biologi, biokjemi, mikrobiologi og neuroscience.

Les andre studenters erfaringer

Kenneth Strømsem

La Trobe University er et stort forskningsuniversitet i Melbourne i delstaten Victoria. Her har du som student en rekke muligheter hva angår ulike studieretninger. Bundoora er skolens hovedcampus, faktisk et av Australias største, og ligger et lite stykke utenfor Melbourne …

Les mer

Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Registrer deg for gratis studieveiledning

Ved å registrer deg blir du tildelt en veileder som vil hjelpe deg kartlegge dine muligheter for videre studier i utlandet.
Din veileder er tilgjengelig for å svare på dine spørsmål gratis og uforpliktende.
 • Kontaktdetaljer

 • Postadresse

 • Hvor har du hørt om SONOR?

 • Karrakterer

 • Hva vil du studere?

 • Studiestart

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.