Santa Barbara City College

Kun «steps from the beach» – eller 175 for å være presis. Her kan du ta løpefart og hoppe rett inn i et prisvinnende transfer-program.

Studenter

13,000

Søknadsfrist

15. juni for høstsemesteret, 1. november for vårsemesteret

Sted

Santa Barbara, California

Pris

Per år 10,560 USD

Stipend

Gir rett til studiestøtte fra Lånekassen

Her kan du få den best mulige starten på ditt amerikanske studieopphold. Tenk deg at du bor på stranden, litt som når du er i Syden. Bare at dette er starten på hele din fremtidige karriere.

SBCC har lang erfaring med å hjelpe sine studenter videre til universitetene de ønsker å komme inn på. Her følger du et toårig program. Programmet skreddersys til det studiet og det universitetet du ønsker å gå videre på. Forelesere og professorer strekker seg langt for sine studenter, og er svært gode i jobbene sine. Tidligere studenter forteller at flere av deres professorer kom til SBCC etter å ha sagt nei til forskerstillinger ved prestisjetunge universiteter. Om det er sant eller ikke – det viktigste for professorene er studentene. Ved SBCC kan de fokusere fullt på undervisning, og det gir deg som student store fordeler når du skal på videre studier i USA.

Dersom du kun ønsker å ta et semester eller år i USA har SBCC også et tilbud til deg. De har satt sammen studiepakker med fag som tilrettelegger for studiestøtte fra Lånekassen. Studiepakkene som tilbys er innenfor entreprenørskap, markedsføring, teater og foto, og de jobber stadig med å forbedre tilbudet sitt til internasjonale studenter.

Les mer om de ulike pakkene her.

Garantert opptak til flere universiteter fra SBCC

SBCC regnes som et av USAs beste community colleges. De har samarbeid med flere spennende universiteter om garantert opptak for sine studenter, blant dem UC Santa Barbara, Arizona State og UC Santa Cruz. Dette innebærer at du ved oppstarten av studiet ditt ved SBCC lager en avtale om overføring til ett av disse universitetene. Avtalen baserer seg på at du må oppfylle visse krav til snitt og fag når tiden kommer for å overføre videre fra SBCC. Gjør du dette er du altså garantert opptak til universitetet du har valgt deg ut. Det er SBCC sin viktigste jobb å hjelpe deg med å nå dette målet, så her er du i trygge hender!

Studér på «den amerikanske rivieraen»

Santa Barbara kalles ofte den amerikanske rivieraen på grunn av sin likhet med det populære franske turistmålet, og begge er populære blant båtfolk, vinentusiaster, strandløver og kunstnere. Noe av det som skiller Santa Barbara fra den franske rivieraen er likevel blandingen av avslappet surfekultur og Sør-Californias underholdningsindustri. Santa Barbara har et kunst- og kulturtilbud som er storbyen verdig, med atmosfæren til en trygg og koselig kystby. Som student ved SBCC kan du nyte godt av denne kombinasjonen.

SBCCs campus har også mange tilbud utover strandlivet. Colleget har et stort internasjonalt miljø, og det er mye som skjer på campus i form av sosiale aktiviteter, idrettsarrangement og kulturelle begivenheter. Det er også mange muligheter for å engasjere seg i klubber, organisasjoner og frivillig arbeid, og du kan til og med starte din egen klubb om du ikke finne det du leter etter. Amerikanske universiteter setter frivillig engasjement svært høyt, så når du skal videre etter de to årene ved SBCC er det en stor fordel å kunne vise til noe slikt.

Fem gode grunner til å velge SBCC

 1. Fantastisk flott campus
 2. Stort utvalg av fag med høy kvalitet
 3. Små klasser skaper et tett fagmiljø med forelesere som jobber hardt for at du skal lykkes.
 4. Skolens rådgivere jobber tett med deg for å kartlegge dine beste transfermuligheter.
 5. Spar masse penger ved å studere dine to første av en fireårig grad ved SBCC.

Din hovedkontakt i SONOR

Kjetil Kleivmyr-Sandvoll

Vis mer

Kjetil Kleivmyr-Sandvoll

Kjetil er fra Kristiansund og vært daglig leder her i SONOR siden vi startet i januar 2007. Gjennom de siste 13 år har han fått en utbredt internasjonal erfaring fra besøk i mange land. Disse erfaringene kommer framtidige studenter til gode.

Som veileder mener jeg det viktigste jeg kan bidra med er å sikre en god dialog med formål å avdekke hva som potensielt passer best for deg som framtidig utenlandsstudent. En god dialog der vi avdekker dine ønsker og drømmer for å sikre en søknadsprosess inn mot den eller de skoler som er mest optimale i forhold til dine forutsetninger.

 • SBCC tilrettelegger for mer en 80 unike grader og over 50 certificate programmer.
 • SBCC er over 100 år. Skolen ble stiftet i 1909
 • Du kan både se og høre havet fra campus!
 • SBCC vaqueros er skolens idrettslag, og har en rekke spennende lag du kan være med på.
 • Tidligere studenter er blant annet Katy Perry og Manchester City eier Sheikh Mansour

Les andre studenters erfaringer

Yvonn Myren

Her kan du få den best mulige starten på ditt amerikanske studieopphold. Tenk deg at du bor på stranden, litt som når du er i Syden. Bare at dette er starten på hele din fremtidige karriere. SBCC har lang erfaring …

Les mer

Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Registrer deg for gratis studieveiledning

Ved å registrer deg blir du tildelt en veileder som vil hjelpe deg kartlegge dine muligheter for videre studier i utlandet.
Din veileder er tilgjengelig for å svare på dine spørsmål gratis og uforpliktende.
 • Kontaktdetaljer

 • Postadresse

 • Hvor har du hørt om SONOR?

 • Karakterer

 • Hva vil du studere?

 • Studiestart

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.