University of Cumbria

Det eneste britiske universitetet med campus i et verdensarvområde. Ved University of Cumbria senkes hvilepulsen i vakre Lake District.

Studenter

10 000

Søknadsfrist

15. januar/30. juni

Sted

Carlisle

Pris

Fra 12 800 GBP

Stipend

3 550 GBP

Om University of Cumbria

Carlisle er kanskje ikke så kjent for oss nordmenn, men her finner du blant annet Hadrians mur, nasjonalparken Lake District og University of Cumbria. Til sammen er de en kombinasjon som vanskelig kan slås, uansett om du er interessert i friluftsliv og idrett eller økologi og beskyttelse av sårbar natur.

Britisk regnskog
Hva tenker du på når du hører ordet ‘regnskog’? Varme og fuktighet, en tropisk villmark med eksotisk dyreliv, uvanlige planter og gigantiske insekter på den andre siden av verden – en britisk regnskog ser nok ikke helt slik ut. I Cumbria finner vi nemlig en av de siste gjenlevende britiske regnskogene: Eldgamle eikeskoger som i det fuktige klimaet er dekket av bregner og mose, et landskap som er som tatt ut av en fantasyroman.

Er det rart Cumbria har vært fødestedet for flere av Storbritannias mest berømte forfattere, inkludert skaperen av Peter Rabbit – Beatrix Potter, dikteren William Wordsworth, og skaperen bak alles elskede Postmann Pat – John Cunliffe. Det fantastiske landskapet har også vært filmsett for blant annet Star Wars: The Force Awakens og The Witcher. Det er stedet der kreativiteten lever, fantasien løper fritt og historier blir skrevet, fortalt og omgjort til episke fortellinger, musikk, film – eller kanskje til og med dataspill. Ved University of Cumbria vil de sørge for at du får mest mulig ut av dette inspirerende landskapet.

Rangeringer og utmerkelser

 • Hitachi Capital Invoice Finance in July 2021 has ranked the University of Cumbria in fifth place in the UKfor producing the most CEOs
 • Ranked 8th in the World and 1st in the UK for Quality Education (SDG4) (Times Higher University IMPACT Rankings 2020)
 • Rated amongst the best in the UK for graduate employability, with 96% of our graduates in employment or undertaking further study within 15 months of graduating (Higher Education Statistic Agency, HESA, 2020)
 • Top 8 Law Schools in England ( the Guardian University Rankings 2020)

Fagoversikt

Universitetet er et breddeuniversitet og tilbyr mange forskjellige bachelorgrader og mastergrader. University of Cumbria er spesielt godt kjent for sine studier innen kunst, design, media, business, friluftsliv, helsefag, juss og idrett.

Studentliv

Trailmix, tursko og en skikkelig god pai på vei ut døra hører til tradisjonen når du skal utforske Lake Districts vakre åser og skoger. Eller du kan få adrenalinet til å pumpe på campusens innendørsklatrevegg. Uansett hva du velger så må opplevelsen toppes med en tradisjonell «fjellkaffe». Alt du trenger er en termos med din favorittdrikke – University of Cumbria byr på utsikten. Vi vedder på at du føler deg bedre allerede.

Hvis du ikke er fjellklatrer, finner du kanskje formen i vannet. Her finnes det vannsport for enhver smak. Mange Ambleside-studenter foretrekker svømming i åpent vann. Vi har hørt at svømming i kaldt vann gir god stemning og bedre immunforsvar. Bare stup ut i det.

Hvis du vil prøve litt av alt, kan du melde deg på Great Northern Adventure Race, der du padler, svømmer, sykler, klatrer og rappellerer deg gjennom hele Lake District. Det er den perfekte måten å utforske dette vakre landskapet – pluss at du får noe å skryte av.

Beliggenhet

Lake District er den ubestridt mest besøkte nasjonalparken i Storbritannia. Gjennom University of Cumbria, kan du bli enda bedre kjent med naturen som finnes her gjennom deres bachelor i Outdoor adventure and environment. Her kombineres det beste av fjellturer, kajakking og utforsking av grotter med å bli kjent med naturvitenskap. Dette er en grad som tilbringer mesteparten av tiden utenfor klasserommet.

Utdanningen gir deg erfaringen du trenger til å vurdere farer i terrenget, enten det gjelder å krysse en elv til fots, se etter snøskredfare eller slå opp telt ved innsjøer. Du vil få enestående kunnskap om kommunikasjon – altså hvordan videreformidle informasjon om miljø, ting du ser og andre ting som vekker interesse. Kanskje ikke så rart at flere etter denne utdanningen til jobber som profesjonelle turguider, lærere i naturskoler eller i miljøvernorganisasjoner. Dette er en utdanning som gir deg en virkelig allsidig kompetanse.

Din hovedkontakt i SONOR

Thomas Horvath Svendsen

Vis mer

Thomas Horvath Svendsen

Thomas brenner for å legge til rette for unge menneskers drømmer og ambisjoner. For å finne frem til det studiet og det universitetet som passer hver enkelt best mulig mener Thomas det er viktig å bli kjent med studentene han veileder. Han treffer derfor mer enn gjerne studenter når han reiser, eller på telefon, Skype og e-post.

Thomas har studert på eventyrlige og bortgjemte plasser i Storbritannia, men har allikevel betydelig erfaring fra store internasjonale miljøer. Han har en bachelorgrad i historie og en mastergrad i europastudier. Han har vært praktikant i Genève (GCHRAGD) og Utenriksdepartementet, men har også med seg erfaring for det norske skoleverket; både som lærer og som tillitsvalgt i Elevorganisasjonen.

Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Registrer deg for gratis studieveiledning

Ved å registrer deg blir du tildelt en veileder som vil hjelpe deg kartlegge dine muligheter for videre studier i utlandet.
Din veileder er tilgjengelig for å svare på dine spørsmål gratis og uforpliktende.
 • Kontaktdetaljer

 • Postadresse

 • Hvor har du hørt om SONOR?

 • Karakterer

 • Hva vil du studere?

 • Studiestart

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.