University of Cumbria

Det eneste britiske universitetet med campus i et verdensarvområde. Ved University of Cumbria senkes hvilepulsen i vakre Lake District.

Studenter

10 000

Søknadsfrist

26. januar/30. juni

Sted

Carlisle

Pris

Fra 13,250 GBP

Stipend

Opptil 6,750 GBP

 

University of Cumbria tilbyr store stipender for norske søkere som ønsker oppstart våren 2023 og høsten 2023. Universitetet reduserer skolepengene på alle studieprogrammene sine, slik at norske studenter betaler det samme som britene, altså £9,250 i året for en bachelorgrad. 

 

Om University of Cumbria

Carlisle er kanskje ikke så kjent for oss nordmenn, men her finner du blant annet Hadrians mur, nasjonalparken Lake District og University of Cumbria. Til sammen er de en kombinasjon som vanskelig kan slås, uansett om du er interessert i friluftsliv og idrett eller økologi og beskyttelse av sårbar natur.

Britisk regnskog
Hva tenker du på når du hører ordet ‘regnskog’? Varme og fuktighet, en tropisk villmark med eksotisk dyreliv, uvanlige planter og gigantiske insekter på den andre siden av verden – en britisk regnskog ser nok ikke helt slik ut. I Cumbria finner vi nemlig en av de siste gjenlevende britiske regnskogene: Eldgamle eikeskoger som i det fuktige klimaet er dekket av bregner og mose, et landskap som er som tatt ut av en fantasyroman.

Er det rart Cumbria har vært fødestedet for flere av Storbritannias mest berømte forfattere, inkludert skaperen av Peter Rabbit – Beatrix Potter, dikteren William Wordsworth, og skaperen bak alles elskede Postmann Pat – John Cunliffe. Det fantastiske landskapet har også vært filmsett for blant annet Star Wars: The Force Awakens og The Witcher. Det er stedet der kreativiteten lever, fantasien løper fritt og historier blir skrevet, fortalt og omgjort til episke fortellinger, musikk, film – eller kanskje til og med dataspill. Ved University of Cumbria vil de sørge for at du får mest mulig ut av dette inspirerende landskapet.

Rangeringer og utmerkelser

  • Hitachi Capital Invoice Finance in July 2021 has ranked the University of Cumbria in fifth place in the UKfor producing the most CEOs
  • Ranked 8th in the World and 1st in the UK for Quality Education (SDG4) (Times Higher University IMPACT Rankings 2020)
  • Rated amongst the best in the UK for graduate employability, with 96% of our graduates in employment or undertaking further study within 15 months of graduating (Higher Education Statistic Agency, HESA, 2020)
  • Top 8 Law Schools in England ( the Guardian University Rankings 2020)

Fagoversikt

Universitetet er et breddeuniversitet og tilbyr mange forskjellige bachelorgrader og mastergrader. University of Cumbria er spesielt godt kjent for sine studier innen kunst, design, media, business, friluftsliv, helsefag, juss og idrett.

Studentliv

Trailmix, tursko og en skikkelig god pai på vei ut døra hører til tradisjonen når du skal utforske Lake Districts vakre åser og skoger. Eller du kan få adrenalinet til å pumpe på campusens innendørsklatrevegg. Uansett hva du velger så må opplevelsen toppes med en tradisjonell «fjellkaffe». Alt du trenger er en termos med din favorittdrikke – University of Cumbria byr på utsikten. Vi vedder på at du føler deg bedre allerede.

Hvis du ikke er fjellklatrer, finner du kanskje formen i vannet. Her finnes det vannsport for enhver smak. Mange Ambleside-studenter foretrekker svømming i åpent vann. Vi har hørt at svømming i kaldt vann gir god stemning og bedre immunforsvar. Bare stup ut i det.

Hvis du vil prøve litt av alt, kan du melde deg på Great Northern Adventure Race, der du padler, svømmer, sykler, klatrer og rappellerer deg gjennom hele Lake District. Det er den perfekte måten å utforske dette vakre landskapet – pluss at du får noe å skryte av.

Beliggenhet

Lake District er den ubestridt mest besøkte nasjonalparken i Storbritannia. Gjennom University of Cumbria, kan du bli enda bedre kjent med naturen som finnes her gjennom deres bachelor i Outdoor adventure and environment. Her kombineres det beste av fjellturer, kajakking og utforsking av grotter med å bli kjent med naturvitenskap. Dette er en grad som tilbringer mesteparten av tiden utenfor klasserommet.

Utdanningen gir deg erfaringen du trenger til å vurdere farer i terrenget, enten det gjelder å krysse en elv til fots, se etter snøskredfare eller slå opp telt ved innsjøer. Du vil få enestående kunnskap om kommunikasjon – altså hvordan videreformidle informasjon om miljø, ting du ser og andre ting som vekker interesse. Kanskje ikke så rart at flere etter denne utdanningen til jobber som profesjonelle turguider, lærere i naturskoler eller i miljøvernorganisasjoner. Dette er en utdanning som gir deg en virkelig allsidig kompetanse.

Fem gode grunner til å velge University of Cumbria

  1. Eneste universitet som ligger midt i en nasjonalpark
  2. Fantastiske stipend tilgjengelig for Norske søkere
  3. Fantastiske fasiliteter, både for studier og fritidsaktiviteter
  4. Et nydelige område om du liker å være aktiv.
  5. Lett tilgang på storbyer som Manchester og Liverpool.

Høres University of Cumbria spennende ut? Eller kanskje du vil ha flere alternativer å velge mellom? Les mer om det å studere i Storbritannia eller bare litt generelt om det å studere i utlandet.

Din hovedkontakt i SONOR

Magnus Wallin Gunnerud

Vis mer

Magnus Wallin Gunnerud

Magnus kommer fra teknologibyen Kongsberg; og har alltid vært nær engelsk kultur i sin oppvekst. Det var en av hovedgrunnene til at han valgte å studere i England, hvor han bodde tre år i Oxford, og senere flyttet til Polen i tre år etter det. Magnus har en bachelorgrad i psykologi fra Oxford Brookes og en mastergrad i psykologi og nerveforskning fra King’s College London. I England brukte han mye tid på å lage en studentplattform hvor studenter kunne forske, diskutere, og dele sine interesser innenfor ett forum av likesinnede.   

Magnus var fast bestemt på å studere i utlandet og har i England opplevd ett miljø som fikk han til å bli en bedre versjon av seg selv via sine studier. Han mener at dette er det beste man får av å studere i utlandet, og vil med sine erfaringer hjelpe så mange som mulig til å nå deres beste. Magnus hjelper deg gjerne med alt du skulle trenge, og muligens litt råd sett hans personlige utdannelse. Ta kontakt!  

Les andre studenters erfaringer

Sandra Kjersem

En normal hverdag består typisk av å gå til eventuelle seminar/feltarbeid, etterfulgt av selvstudie får å oppsummere timen eller jobbe videre med diverse prosjekter. Personlig bor jeg i kollektivt sammen med 10 andre, hvor vi deler kjøkken og fellesarealet. Det …

Les mer

Registrer deg for gratis studieveiledning