University of St. Thomas

Studentene ved St. Thomas er i ferd med å forandre verden - og de vil ha deg med på laget!

Studenter

10 035

Søknadsfrist

1. juni

Sted

Minneapolis/St Paul, Minnesota

Pris

USD 48 693

Stipend

Opptil 60% avslag i tuition.

 

Om University of St. Thomas

University of St. Thomas (UST) er et privat og uavhengig universitet som vektlegger verdibasert og karriererettet utdanning. University of St. Thomas tilbyr et mangfoldig og stimulerende studentmiljø der du som student vil føle deg sett og tatt vare på, og kan utvikle deg både akademisk og personlig.  Universitetet ligger i de såkalte ”Twin Cities,” St. Paul og Minneapolis i Minnesota, og ble grunnlagt i 1885. UST er delstatens største uavhengige universitet, og har et bredt studieutvalg. Her kan du velge mellom 91 bachelorgrader og 41 mastergrader innenfor områder som realfag, ingeniør, språk, samfunnsvitenskapelige fag, media, psykologi, teologi, lærerutdanning, sosialarbeid og mye mer.

University of St. Thomas har et rikt tilbud for deg som ønsker å drive med idrett (NCAA Div. 1) ved siden av studiene, og over 130 klubber og foreninger som spenner fra linjeforeninger til politiske grupper, studentmedia og foreninger for dans og musikk.

Changemaker

Ved dette katolske universitetet har de fokus på at studenter skal lære å tenke selv, se kritisk på verden og stille spørsmål ved etablerte sannheter. St. Thomas har et mål om at alle studenter skal bidra til the Common good, altså bidra til verden rundt seg. I løpet av et år bidrar studenter fra universitetets 85 forskjellige fagområder med over 61 000 timer frivillig arbeid.

I 2021 har mye av verden har stått stille, men ved University of St. Thomas har det fortsatt vært aktivitet. Takket være universitetets ingeniør-, kjemi- og lærerstudenter har 3D-printerene vært i full sving med å produsere beskyttelsesutstyr for helsepersonell ved lokale sykehus. Her har erfaringene fra St. Thomas vært helt uunnværlige. Fra dag én la ingeniørforeleserne vekt på kommunikasjon og problemløsning. Dermed hadde ikke studentene bare utstyret som trengtes, de kunne også samarbeide for å finne de beste løsningene og redde liv.

Også entreprenørene ved University of St. Thomas ser verden i et større perspektiv. En student ved St. Thomas kombinerte sin interessere for spilldesign med businessteft, og har hjulpet personer med Alzheimers med å huske bedre ved hjelp av VR. Og det noen kaller søppel, lager en St. Thomas student klær, sko og vesker av – og selger det. Entreprenørskap er mer enn bare start-ups, det handler også om å finne ideer som er verdt å satse på. Ved hjelp av forelesere med erfaring fra privat næringsliv, lærer du det ypperste innen hvordan starte din egen bedrift, skaffe deg et nettverk som kan drive deg videre og hvordan bygge en bedrift som har livets rett – og er skapt for å gjøre en forskjell.

Hva kan vi hjelpe deg med opptak på?

 

Studentopplevelse

Om du vil studere ved et universitet som har alt, trenger du ikke se lenger enn til University of St. Thomas. Her får du det beste en amerikansk utdanning kan tilby, i en storby kjent for sin work hard, play hard-mentalitet. I denne byen finner du alt fra seks nasjonalt rangerte idrettslag og Mall of America (USAs største shoppingsenter), til hele 17 av verdens Fortune-500 selskaper som kniver om de beste ansatte. Twin Cities er en av de beste byene i USA å være jobbsøker, særlig om du om du er ute etter en techjobb. Glem Silicon Valley, Twin Cities er både billigere og har bredere tilbud.

St. Thomas gir deg utdanningen du trenger for å gripe disse mulighetene. Ser du for deg å studere i en skikkelig amerikansk storby der du kan klare deg med basislånet fra Lånekassen, velg Twin Cities. Om du vil være på en større campus, men samtidig ha tett oppfølging så er dette universitetet for deg.

 

 

Beliggenhet

Minnesota er godt kjent blant nordmenn for å ha mange norskættede etterkommere, og andelen norske i delstaten, 16,8 %, gjør faktisk nordmenn til den nest største etniske gruppen etter tyskerne. ”The Twin Cities,” St. Paul og Minneapolis, er henholdsvis delstatshovedstad og største by. Området har et klima som er er typisk for den nordlige delen av Midtvesten, med kalde og tørre vintre, og varme og fuktige somre. De to byene har de siste årene vokst sammen til et storbyområde med rundt 350 000 innbyggere, men er likevel ganske ulike.

Minneapolis, kalt ”City of Lakes,” ligger på begge sider av Mississippi, og framstår som nyere enn tvillingbyen, med moderne skyskrapere og brede gater. Byen er samtidig grønn og frodig med sine 16 innsjøer og over 180 parker. Parksystemet har blitt kalt det best designede, best finansierte og best vedlikeholdte i USA. Byen har et rikt kulturliv, og har sammen med Seattle blitt kåret til USAs mest litterære by.

Mens Minneapolis er byen med den mest markante skandinaviske og lutheranske arven, bærer St. Paul i større grad preg av sine franske, irske og tyske røtter. St. Paul, med sine vakre nabolag og senviktorianske arkitektur, har et mer europeisk preg enn sin tvillingby. St. Paul ligger ved Mississippis nordlige bredde, og er som Minneapolis preget av sin nærhet til vann. Byen er regionens politiske hovedsentrum, og med tanke på at det er den byen i USA som har nest flest høyere utdanningsinstitusjoner per innbygger, kan den med rette kalle seg et intellektuelt høysete.

Som Minneapolis har St. Paul et bredt og spennende kulturliv, og Twin Cities blir sett på som den nordlige delen av Midtvestens kultursentrum. Byenes innbyggere deltar i svært stor grad på teater-, musikk- og scenearrangementer, noe mange mener henger sammen med de kalde vintrene. Det kan imidlertid mest sannsynlig at dette henger sammen med det store antallet universiteter og colleges i området.

Fem gode grunner til å velge University of St. Thomas

  1. Når det gjelder akademisk kvalitet så rangerer U.S. News & World Report St. Thomas som det beste alternativet i Minnesota, og en av de høyeste i hele USA.
  2. 100% av all undervisning foretas av fakultetsansatte, ikke master eller PhD studenter slik tilfellet kan være på større forskningsinstitusjoner.
  3. Mer enn 90 % av alle bachelorstudenter mottar en eller annen form for stipend
  4. Gjennomsnittlig klasseromstørrelse er 21 for bachelorgrader og 19 for mastergrader.
  5. I 2024 står det helt nye Schoenecker Center klart for innflytting. Et senter som vil romme alle STEM fagene ved St Thomas.

Høres University of St. Thomas spennende ut? Eller kanskje du vil ha flere alternativer å velge mellom? Les mer om det å studere i USA eller bare litt generelt om det å studere i utlandet.

Din hovedkontakt i SONOR

Mathias Dammann

Vis mer

Mathias Dammann

Mathias er fra Nesoddtangen, men har tilbrakt mye av oppveksten på reiser rundt i USA, Australia, New Zealand, stillehavsregionen og andre destinasjoner på alle verdens kontinenter. Da er det ikke så rart at han også søkte seg til utlandet for å studere. Mathias tok en bachelorgrad i Internasjonale og Globale studier ved University of Sydney (med utveksling til München, Tyskland). Erfaringene fra Australia var så positive at Mathias også valgte å ta en Mastergrad i Antropologi i Australia, men denne gangen i hovedstaden Canberra.

Mathias har selv kjent på følelsen av å dra til utlandet for å studere. All spenningen, usikkerheten og alle spørsmålene man har før man drar til et ukjent sted for første gang. Med alle sine personlige erfaringer i ryggen, og med SONORs profesjonelle kunnskap vil Mathias hjelpe deg gjennom hele prosessen, fra vurderingsfasen, søknadsprosessen til man faktisk drar av gårde. Det er bare å ta kontakt.

Visste du at…

  • University of St. Thomas er et Changemaker Campus – et universitet som jobber for å gjøre verden mer rettferdig?
  • Studentene fra universitetets 85 forskjellige fagområder bidrar med over 61 000 timer med frivillig arbeid hvert år?
  • Robotteamet ved St. Thomas jobber med å utvikle en robot som kan jobbe i landbruket og redusere behovet for arbeidskraft?
  • Eksepsjonelle studenter fra St. Thomas har blant annet startet en non-profit i Gambia, hjulpet Alzheimers pasienter ved hjelp av VR og laget klær av søppel.

Les andre studenters erfaringer

Elisabeth Holth

Min hverdag på universitetet er veldig forskjellig avhenger veldig på klassene mine og hvor mye jeg har å gjøre. Vanligvis så jobber jeg med skoleoppgaver og andre ting jeg trenger å gjøre både før og etter timene, avhengig av om …

Les mer

Registrer deg for gratis studieveiledning