University of St. Thomas

Mens Minneapolis er byen med den mest markante skandinaviske og lutheranske arven, bærer St. Paul i større grad preg av sine franske, irske og tyske røtter. St. Paul, med sine vakre nabolag og senviktorianske arkitektur, har et mer europeisk preg enn sin tvillingby.

Studenter

10 035

Søknadsfrist

1. juni

Sted

Minneapolis/St Paul, Minnesota

Pris

USD 48 693

Stipend

60% avslag i tuition.

Om University of St Thomas

University of St. Thomas (UST) er et privat og uavhengig universitet som vektlegger verdibasert og karriererettet utdanning. UST tilbyr et mangfoldig og stimulerende studentmiljø der du som student vil føle deg sett og tatt vare på, og kan utvikle deg både akademisk og personlig.  Universitetet ligger i de såkalte ”Twin Cities,” St. Paul og Minneapolis i Minnesota, og ble grunnlagt i 1885. UST er delstatens største uavhengige universitet, og har et bredt studieutvalg. Her kan du velge mellom 91 bachelorgrader og 41 mastergrader innenfor områder som realfag, ingeniør, språk, samfunnsvitenskapelige fag, media, psykologi, teologi, lærerutdanning, sosialarbeid og mye mer.

University of St. Thomas har et rikt tilbud for deg som ønsker å drive med idrett (NCAA Div. 1) ved siden av studiene, og over 90 klubber og foreninger som spenner fra linjeforeninger til politiske grupper, studentmedia og foreninger for dans og musikk.

Hva kan vi hjelpe deg med opptak på?

Beliggenhet

Minnesota er godt kjent blant nordmenn for å ha mange norskættede etterkommere, og andelen norske i delstaten, 16,8 %, gjør faktisk nordmenn til den nest største etniske gruppen etter tyskerne. ”The Twin Cities,” St. Paul og Minneapolis, er henholdsvis delstatshovedstad og største by. Området har et klima som er er typisk for den nordlige delen av Midtvesten, med kalde og tørre vintre, og varme og fuktige somre. De to byene har de siste årene vokst sammen til et storbyområde med rundt 350 000 innbyggere, men er likevel ganske ulike.

Minneapolis, kalt ”City of Lakes,” ligger på begge sider av Mississippi, og framstår som nyere enn tvillingbyen, med moderne skyskrapere og brede gater. Byen er samtidig grønn og frodig med sine 16 innsjøer og over 180 parker. Parksystemet har blitt kalt det best designede, best finansierte og best vedlikeholdte i USA. Byen har et rikt kulturliv, og har sammen med Seattle blitt kåret til USAs mest litterære by.

Mens Minneapolis er byen med den mest markante skandinaviske og lutheranske arven, bærer St. Paul i større grad preg av sine franske, irske og tyske røtter. St. Paul, med sine vakre nabolag og senviktorianske arkitektur, har et mer europeisk preg enn sin tvillingby. St. Paul ligger ved Mississippis nordlige bredde, og er som Minneapolis preget av sin nærhet til vann. Byen er regionens politiske hovedsentrum, og med tanke på at det er den byen i USA som har nest flest høyere utdanningsinstitusjoner per innbygger, kan den med rette kalle seg et intellektuelt høysete.

Som Minneapolis har St. Paul et bredt og spennende kulturliv, og Twin Cities blir sett på som den nordlige delen av Midtvestens kultursentrum. Byenes innbyggere deltar i svært stor grad på teater-, musikk- og scenearrangementer, noe mange mener henger sammen med de kalde vintrene. Det kan imidlertid mest sannsynlig at dette henger sammen med det store antallet universiteter og colleges i området.

Fem gode grunner til å velge University of St. Thomas

 1. Forholdstallet mellom studenter og lærere er 14:1
 2. University of St. Thomas har bredt fagutvalg
 3. Mer enn 90 % av alle bachelorstudenter mottar en eller annen form for stipend
 4. Gjennomsnittlig klasseromstørrelse er 21 for bachelorgrader og 19 for mastergrader.
 5. UST kan kutte freshman year for norske studenter

Din hovedkontakt i SONOR

Liselotte Hammer

Vis mer

Liselotte Hammer

Liselotte har både studert i en typisk «small town» i USA og i en storby i England, og kan trygt dele sine erfaringer med deg som student. Hun tok en double-major i sosiologi og kriminologi ved Eastern Connecticut State University og en master i sosiologi ved University of Bristol. Med en utdannelse fokusert på internasjonale studenter ser Liselotte viktigheten i deg som individ og hva du ønsker i din studieopplevelse. Som studieveileder synes hun det er viktig at studentene føler seg trygge, at de er godt informert før de reiser og at de får svar på alt de lurer på. Liselotte har selv søkt gjennom SONOR til sine drømmestudier, og vil gjerne legge til rette for det samme for deg.

Visste du at…

 • University of St. Thomas er et Changemaker Campus – et universitet som jobber for å gjøre verden mer rettferdig?
 • Studentene fra universitetets 85 forskjellige fagområder bidrar med over 61 000 timer med frivillig arbeid hvert år?
 • Robotteamet ved St. Thomas jobber med å utvikle en robot som kan jobbe i landbruket og redusere behovet for arbeidskraft?
 • Eksepsjonelle studenter fra St. Thomas har blant annet startet en non-profit i Gambia, hjulpet Alzheimers pasienter ved hjelp av VR og laget klær av søppel.

Les andre studenters erfaringer

Jenny Birkeland

Jeg bor for tiden på campus, som vil si at jeg har veldig kort vei til klasserommene. Jeg tar fire fag, og hvert fag møtes to eller tre ganger i uka i ca 1-1.5 timer hver gang. Timene har jeg …

Les mer

Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Få studieveiledning – helt gratis!

Visste du at universiteter i Storbritannia krever en akademisk referanse i søknaden din? Eller at ulike universiteter har forskjellige krav til språktester?

Det kan være vanskelig å finne ut hvilke krav som gjelder, og hvordan dine muligheter for å studere i utlandet er. Rådgiverne i Sonor har selv vært utenlandsstudenter, og svarer mer enn gjerne på spørsmål!

Registrer deg ved å fylle ut skjemaet, så tar en veileder kontakt med deg og hjelper deg å kartlegge mulighetene. Veiledningen er gratis og helt uforpliktende – og du kan spørre oss om alt du lurer på.
 • Kontaktdetaljer

 • Postadresse

 • Hvor har du hørt om SONOR?

 • Karakterer

 • Hva vil du studere?

 • Studiestart

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.