University of St. Thomas

Mens Minneapolis er byen med den mest markante skandinaviske og lutheranske arven, bærer St. Paul i større grad preg av sine franske, irske og tyske røtter. St. Paul, med sine vakre nabolag og senviktorianske arkitektur, har et mer europeisk preg enn sin tvillingby.

Studenter

10 035

Søknadsfrist

Rullerende

Sted

Minneapolis/St Paul, Minnesota

Pris

Per år 44 780 USD

Stipend

Opptil 26 000 USD

University of St. Thomas (UST) er et privat og uavhengig universitet som vektlegger verdibasert og karriererettet utdanning. UST tilbyr et mangfoldig og stimulerende studentmiljø der du som student vil føle deg sett og tatt vare på, og kan utvikle deg både akademisk og personlig.  Universitetet ligger i de såkalte ”Twin Cities,” St. Paul og Minneapolis i Minnesota, og ble grunnlagt i 1885. UST er delstatens største uavhengige universitet, og har et bredt studieutvalg. Her kan du velge mellom 91 bachelorgrader og 41 mastergrader innenfor områder som realfag, ingeniør, språk, samfunnsvitenskapelige fag, media, psykologi, teologi, lærerutdanning, sosialarbeid og mye mer.

UST har et rikt tilbud for deg som ønsker å drive med idrett ved siden av studiene, og over 90 klubber og foreninger som spenner fra linjeforeninger til politiske grupper, studentmedia og foreninger for dans og musikk.

Hva kan vi hjelpe deg med opptak på?

Beliggenhet

Minnesota er godt kjent blant nordmenn for å ha mange norskættede etterkommere, og andelen norske i delstaten, 16,8 %, gjør faktisk nordmenn til den nest største etniske gruppen etter tyskerne. ”The Twin Cities,” St. Paul og Minneapolis, er henholdsvis delstatshovedstad og største by. Området har et klima som er er typisk for den nordlige delen av Midtvesten, med kalde og tørre vintre, og varme og fuktige somre. De to byene har de siste årene vokst sammen til et storbyområde med rundt 350 000 innbyggere, men er likevel ganske ulike.

Minneapolis, kalt ”City of Lakes,” ligger på begge sider av Mississippi, og framstår som nyere enn tvillingbyen, med moderne skyskrapere og brede gater. Byen er samtidig grønn og frodig med sine 16 innsjøer og over 180 parker. Parksystemet har blitt kalt det best designede, best finansierte og best vedlikeholdte i USA. Byen har et rikt kulturliv, og har sammen med Seattle blitt kåret til USAs mest litterære by.

Mens Minneapolis er byen med den mest markante skandinaviske og lutheranske arven, bærer St. Paul i større grad preg av sine franske, irske og tyske røtter. St. Paul, med sine vakre nabolag og senviktorianske arkitektur, har et mer europeisk preg enn sin tvillingby. St. Paul ligger ved Mississippis nordlige bredde, og er som Minneapolis preget av sin nærhet til vann. Byen er regionens politiske hovedsentrum, og med tanke på at det er den byen i USA som har nest flest høyere utdanningsinstitusjoner per innbygger, kan den med rette kalle seg et intellektuelt høysete.

Som Minneapolis har St. Paul et bredt og spennende kulturliv, og Twin Cities blir sett på som den nordlige delen av Midtvestens kultursentrum. Byenes innbyggere deltar i svært stor grad på teater-, musikk- og scenearrangementer, noe mange mener henger sammen med de kalde vintrene. Det kan imidlertid mest sannsynlig at dette henger sammen med det store antallet universiteter og colleges i området.

Fem gode grunner til å velge UST

 1. Forholdstallet mellom studenter og lærere er 14:1
 2. UST har bredt fagutvalg
 3. Mer enn 90 % av alle bachelorstudenter mottar en eller annen form for stipend
 4. Gjennomsnittlig klasseromstørrelse er 21 for bachelorgrader og 19 for mastergrader.
 5. UST kan kutte freshman year for norske studenter

Din hovedkontakt i SONOR

Mari Berg Henie

Vis mer

Mari Berg Henie

Mari er en av våre to USA-eksperter. Hun bodde tre år i D.C. på nittitallet, og tok bachelorgraden ved Vassar College, NY. Mastergraden i fransk litteratur fullførte hun ved University of Oxford. Med bakgrunn som skriveveileder er hun opptatt av godt språk og tydelig kommunikasjon i møte med sine studenter. Men viktigst er at du som student føler deg godt ivaretatt og klar for å møte den nye studiehverdagen i utlandet.

Visste du at…

 • University of St. Thomas er et Changemaker Campus – et universitet som jobber for å gjøre verden mer rettferdig?
 • Studentene fra universitetets 85 forskjellige fagområder bidrar med over 61 000 timer med frivillig arbeid hvert år?
 • Robotteamet ved St. Thomas jobber med å utvikle en robot som kan jobbe i landbruket og redusere behovet for arbeidskraft?
 • Eksepsjonelle studenter fra St. Thomas har blant annet startet en non-profit i Gambia, hjulpet Alzheimers pasienter ved hjelp av VR og laget klær av søppel.

Les andre studenters erfaringer

Jenny Birkeland

University of St. Thomas (UST) er et privat og uavhengig universitet som vektlegger verdibasert og karriererettet utdanning. UST tilbyr et mangfoldig og stimulerende studentmiljø der du som student vil føle deg sett og tatt vare på, og kan utvikle deg både akademisk …

Les mer

Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Registrer deg for gratis studieveiledning

Ved å registrer deg blir du tildelt en veileder som vil hjelpe deg kartlegge dine muligheter for videre studier i utlandet.
Din veileder er tilgjengelig for å svare på dine spørsmål gratis og uforpliktende.
 • Kontaktdetaljer

 • Postadresse

 • Hvor har du hørt om SONOR?

 • Karakterer

 • Hva vil du studere?

 • Studiestart

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.