Studere medisin i utlandet

Studenter som studerer medisin i utlandet, samt et bilde ev det europeiske flagg. Bilde.

Har du en drøm om å bli lege? Vi hjelper deg med søknadsprosessen slik at du kan studere medisin i utlandet. Vi samarbeider med tre universiteter i EU som tilrettelegger for kvalitativ god utdanning som gir rett til autorisasjon hjemme i Norge etter endt utdanning.

Studere medisin i utlandet – disse universitetene kan du gå på

Ønsker du å ta på deg en hvit legefrakk, finne frem skalpellen og hjelpe et menneske i nød? Da kan medisinstudier være noe for deg. Vi har samarbeid med:

Etter endt studium vil du kunne søke om autorisasjon i Norge og delta i LIS1 på lik linje med norske medisinstudenter. Vi garanterer deg at utenlandsstudiene vil bli en fantastisk opplevelse, både faglig og sosialt. Få deg et internasjonalt nettverk, få med deg kulturelle opplevelser og kos deg samtidig som du utdanner deg til et av de viktigste yrkene vi har i samfunnet vårt. Å studere medisin i utlandet vil definitivt være en opplevelse for livet.

Studiedestinasjoner

En arm som pulsen blir tatt på. Bilde.

Riga Stradins University

For Riga Stradins University i Latvia er det anbefalt å søke innen 31. mai, men det er mulig å søke frem til slutten av juni.

Medisinutstyr. Bilde

Comenius University

Ved Comenius University i Slovakia har de søknadsfrist 17. juni for opptaksprøve 10. juli.

Medisinutstyr. Bilde.

University of Nicosia

Hos University of Nicosia på Kypros har de rullerende opptak.

Studiefakta

  Det er oppstart i september ved alle universitetene. Riga Stradins University (RSU) har i tillegg studiestart i januar.
  Fra 14 000 EUR for tannlege
  Fra 9 900 EUR for medisin
  Comenius University vurderer søkere basert på resultat på opptaksprøver der kunnskaper i Kjemi 1  og 2 og Biologi 1 og 2 testes.
  Riga Stradins University og University of Nicosia ser på karakterer i aktuelle realfag fra videregående, og University of Nicosia krever også et visst snitt fra videregående. Les mer på sidene til universitetene for mer detaljert info om opptakskrav.
  Å studere medisin eller tannlege i utlandet krever gode engelskkunnskaper. Universitetene krever gode kunnskaper i engelsk, og du vil kunne slippe engelsk-test ved 4 eller bedre i engelsk fra videregående ved flertallet av skolene. University of Nicosia krever 5 i engelsk for å gi fritak fra språktest.

Å studere medisin i utlandet vil være en opplevelse for livet

Når du studerer medisin i utlandet vil du få en rekke erfaringer som vil være nyttige å ta med seg videre i livet. Du vil få et større profesjonelt og sosialt nettverk, kunne oppleve en ny kultur – og alt det positive det innebærer, kanskje lære et nytt språk, og ikke minst få gå på et anerkjent universitet.

Er du interessert i andre studieretninger også? Sjekk ut universitetene våre for veterinær- eller tannlegestudier, eller bare les litt mer om det å studere i utlandet her. Uansett hva du lurer på skal vi klare å svare på det, og hjelpe deg med søknadsprosessen til der du vil studere.

Registrer deg for gratis studieveiledning