Riga Stradins University

Riga Stradins University

Riga, Latvia

Riga Stradins University (RSU) er universitetet for deg som er interessert i å få en medisin- eller tannlegeutdanning med mye praksis kort vei fra Norge.

RSU er det universitetet vi samarbeider med som studentene er mest fornøyde med – både forelesninger og studentmiljø er helt på topp i Latvias hovedstad.

Stipend

-

Studenter

9,334

Pris

Fra 13 500 EUR

Søknadsfrist

25. juni for høstoppstart og 25. november for våroppstart

Riga Stradins University

Om Riga Stradins University

RSU er det medisinske universitetet vi samarbeider med hvor studentene er mest fornøyde med studiet. Med andre ord – i Riga er både forelesninger og studentmiljø er helt på topp, og du vil studere midt i Latvias hovedstad.

Dette universitetet er studiestedet for deg som vil ha en helhetlig helsefaglig grad som gir rett til autorisasjon i Norge etter endte studier. Riga Stradins har et mål om å ha en moderne undervisning, og har de siste årene innført noen av verdens beste undervisningsmetoder, og har økt kravene til undervisningen av studentene. Og – kanskje viktigst av alt, studiene er på engelsk.

Med topp moderne fasiliteter innen medisinsk teknologi, robotikk og klinikk får du som student tilgang til det beste. For det er best å borre i robottann før du prøver deg på en ekte mennesketann, og det er lettere å øve deg på å sy sting på noen som ikke føler smerte.

Selv om nesten alle de norske studentene ved RSU studerer odontologi og medisin, er RSU et universitet som har fullt fokus på helsefaglige studier. Det betyr at du som student kan dra fordeler av et stort tverrfaglig studiemiljø. Hva med å få tips av en farmasøyt om den beste måten å få barn til å spise pillene sine eller få en fysioterapeut til å vise deg de beste øvelsene for å unngå en vond rygg?

RSU er studiestedet for deg som vil ha en helhetlig helsefaglig grad som gir rett til autorisasjon i Norge etter endte studier. Universitetet har et mål om å ha en moderne undervisning, og har de siste årene implementert noen av verdens beste undervisningsmetoder, og har økt kravene til undervisningen til studentene. Og – kanskje viktigst av alt, studiene er på engelsk!

Internasjonalt miljø

Klassene ved Riga Stradins University er små og det er i gjennomsnitt kun 13 studenter per lærer for medisinstudier, og 8 for tannlegestudier. Universitetet har tatt imot internasjonale studenter i over 30 år, og i dag er det over 2000 internasjonale studenter fra 50 forskjellige land – dette er en fjerdedel av studentmassen.

På RSU studerer du med blant annet tyskere, svensker og finner. Her kan du virkelig få øvd deg på språkkunnskapene dine og skapt deg nettverk over hele Europa mens du studerer. I tillegg vil du bli en av mer enn 150 norske studenter som går på universitetet, så her vil du aldri føle deg alene.

Selv om nesten alle de norske studentene ved RSU studerer odontologi og medisin, er RSU et universitet som har fullt fokus på helsefaglige studier. Det betyr at du som student kan dra fordeler av et stort tverrfaglig studiemiljø. Hva med å få tips av en farmasøyt om den beste måten å få barn til å spise pillene sine eller få en fysioterapeut til å vise deg de beste øvelsene for å unngå en vond rygg?

Gode grunner til å studere ved Riga Stradins University

Kostnader og stipender

Pris: 15 500 EUR for tannlegestudier (fra 2024 er det samme kostnad pr år, tidligere kostet de tre siste årene mer).

Vi i SONOR ønsker å hjelpe deg og respektere alle dine behov. Hvis du er interessert i teknisk informasjon om stipend generelt, vennligst se lenkene nedenfor. Hvis du derimot ønsker å lære mer om stipend ved dette universitetet spesifikt, ikke nøl med å kontakte en av våre eksperter som vil hjelpe deg helt gratis.

Fagtilbud hos Riga Stradins University

Opptakskrav:

  1. Generell studiekompetanse
  2. Fordypning i kjemi eller biologi, helst begge. Krav om matematikk S1 eller høyere
  3. Minimum karakteren 4 i disse fagene individuelt, både i standpunkt og eventuelle eksamenskarakterer.
  4. Minimum karakteren 4 i VG1 engelsk eller engelsktest (ta kontakt med en veileder for mer informasjon).

Søkere må også levere inn anbefalingsbrev fra to lærere, samt skrive et motivasjonsbrev.

Vi i SONOR kan hjelpe deg med opptak på skolens:

Undervisning

Med topp moderne fasiliteter innen medisinsk teknologi, robotikk og klinikk får du som student tilgang kun til det beste. For det er best å borre i robottann før du prøver deg på en ekte mennesketann, og det er lettere å øve deg på å sy sting i huden på noen som ikke føler smerte.

I 2013 åpnet Medical Education Technology Centre (METC) som tilbyr helsefagstudenter teknologiske nyvinninger i undervisningen. De har blant annet spesielle dukker som studentene kan øve på medisinske teknikker og simuleringer. Fra andreåret får studenter prøve seg på pasientsimulatorer hvor de får øvd på ferdigheter slik som sy sting og sette sprøyter, men også andre viktige ferdigheter som kommunikasjon, tidsplanlegging og team-work.

Mye av det samme gjelder for studenter som studerer odontologi. Allerede fra første året får du øvd deg på dukker og i 3D-simulatorer. I tillegg vil dere ha teoretiske fag, slik som anatomi, biokjemi, biologi og mikrobiologi, slik at dere kjenner menneskekroppen best mulig.

Undervisningen er tilpasset studentene, hvor det er fokus på forskjellige undervisningsmetoder. Utdanningene RSU tilbyr har blant annet forelesninger og workshops, i tillegg til praktisk undervisning, klinisk undervisning, caseoppgaver og presentasjoner av forskningsoppgaver.

Oppbygging av studiet

For medisinstudenter er studiet lagt opp i fire hoveddeler:

For odontologistudenter er studiet lagt opp på følgende måte:

Rangeringer og utmerkelser

Vi vet at det ikke er lett å studere i et land langt borte, og derfor er vi i sonor opptatt av å gi deg all den støtten og hjelpen du trenger, og veilede deg steg for steg. Hvis du er i tvil, kan du prøve våre vanlige spørsmål:

Høres Riga Stradins University spennende ut? Eller kanskje du vil ha flere alternativer å velge mellom? Les mer om å studere i utlandet eller spesifikt om å studere i Europa.

Avtal gratis studieveiledning

med vår ekspert!

Hvis du ikke fant alle svarene du lette etter, eller hvis du har andre spørsmål, ikke nøl med å kontakte oss og bestille et gratis møte med ekspertene våre

Simran Kaur Rehal

simran@sonor.no

+47 973 16 030