Comenius University

Comenius University

Martin, Slovakia

Comenius University er det største universitetet i Slovakia, og ble grunnlagt i 1919, rett etter opprettelsen av Tsjekkoslovakia.

Jessenius Faculty of Medicine ligger i byen Martin, og har drevet med medisinutdanning siden 1969. Universitetet startet med undervisning på engelsk i 1991.

Stipend

-

Studenter

1,664

Pris

10,900 EUR

Søknadsfrist

En mnd før opptaksprøven

Om Comenius University

Comenius University er det største universitetet i Slovakia, og ble grunnlagt i 1919 – rett etter opprettelsen av Tsjekkoslovakia. Som norsk student vil du gå på Jessenius Faculty of Medicine som ligger i byen Martin – midt i Slovakia. Her har de drevet med medisinutdanning siden 1969 og universitetet startet med undervisning for internasjonale studenter på engelsk allerede i 1991.

Det medisinske fakultetet er rangert som det beste i Slovakia og et av de beste i Sentral-Europa. De kan skilte med at de har noen av de minste studentgruppene per lærer i hele Europa, noe som betyr at du får ekstra tett oppfølging. Som en av mange norske studenter, vil du også få ta del i mange aktiviteter som forbereder deg på norsk arbeidsliv. Blant annet holdes det egne kurs i førstehjelp, reseptskriving og det norske trygdesystemet.

Opptaksprøver 2024:

  • Torsdag 21. mars – søknadsfrist 7. mars 2024
  • Fredag 12. juli – søknadsfrist 1. juli 2024
  • Lørdag 10. august – søknadsfrist 1. august 2024

Beliggenhet

Byen Martin ligger i de nordlige delene av Slovakia og har omtrent 70 000 innbyggere. Byen er kjent for sine vakre omgivelser og fantastiske turmuligheter. Martin ligger ved foten av et lite fjell med flotte skimuligheter om vinteren og utallige turmuligheter om sommeren. Klimaet kan minne om norsk klima med varme somre og kalde vintre.

Martin har et ishockeylag i landets øverste divisjon som spiller kamper jevnlig gjennom vinteren – kampene er populære blant lokalbefolkningen og de internasjonale studentene. Byen har også et håndballag i andredivisjon som er populært blant de norske studentene. Liker du best å sykle eller stå på snowboard, finnes det mange muligheter i fjellene rundt byen.

For mer informasjon om opptaksprøven og søknadsprosessen, ta kontakt med oss i SONOR.

Gode grunner til å studere ved Comenius University

Kostnader og stipender

Vi i SONOR ønsker å hjelpe deg og respektere alle dine behov. Hvis du er interessert i teknisk informasjon om stipend generelt, vennligst se lenkene nedenfor. Hvis du derimot ønsker å lære mer om stipend ved dette universitetet spesifikt, ikke nøl med å kontakte en av våre eksperter som vil hjelpe deg helt gratis.

Fagtilbud hos Comenius University

Søknadsfrist opptaksprøvedatoer: Saturday 3rd of June 2023 Friday 21st of July 2023 Friday 18th of August 2023 Legg merke til at du kan ta prøven kun en gang.

Opptakskrav:

  1. Generell studiekompetanse fra videregående
  2. Bestått opptaksprøve i kjemi 1+2 og biologi 1+2.

Oppbygging av studiene

De to første årene av studiet er lagt opp til at du lærer mye teori, blant annet anatomi og fysiologi, slik at du blir godt kjent med hvordan kroppen er satt sammen. Fra tredjeåret vil du som student lære dine første kliniske ferdigheter og bygge videre på teorien du lærte i starten av studiet. Universitetet legger til rette for og oppfordrer studenter til å dra på utveksling i løpet av studiet – på den måten utdannes de beste legene med det største kunnskapsgrunnlaget.

Comenius University har et eget sykehus i Martin hvor studentene får lære praktiske ferdigheter, og de har et toppmoderne forskningssenter. Universitetet er svært populært blant annet fordi studiet består av mye praksis, og fra fjerde året tilbringer du mer tid på sykehuset enn i klasserommet. I tillegg til dette har universitetet en helt spesiell avtale som gjør at deler at praksisperioden på sisteåret kan tas ved norske sykehus.

Studieliv

Den lokale ANSA-foreningen i Martin har mange tilbud for norske studenter i løpet av studietiden. Hver høst blir det arrangert en middelalderinspirert seremoni for de nye studentene. Andreårsstudentene feirer i september «dissection week». Fjerdeårsstudentene feirer tradisjonelt Lamavica for at de er halvveis ferdig med studiene. I tillegg til dette feires 17. mai med stort tog og de norske studentene feirer selvsagt sammen med de andre nordiske studentene. Før jul avholdes det et stort norsk julebord for å feire at semesteret er over og at de kan ta velfortjent ferie.

Vi vet at det ikke er lett å studere i et land langt borte, og derfor er vi i sonor opptatt av å gi deg all den støtten og hjelpen du trenger, og veilede deg steg for steg. Hvis du er i tvil, kan du prøve våre vanlige spørsmål:

Høres Comenius University spennende ut? Eller kanskje du vil ha flere alternativer å velge mellom? Les mer om å studere i utlandet eller spesifikt om å studere i Europa.

Avtal gratis studieveiledning

med vår ekspert!

Hvis du ikke fant alle svarene du lette etter, eller hvis du har andre spørsmål, ikke nøl med å kontakte oss og bestille et gratis møte med ekspertene våre

Simran Kaur Rehal

simran@sonor.no

+47 973 16 030