University of Salford Manchester

Bare 10 minutter med toget fra Manchester sentrum finner du University of Salford, et moderne universitet i rolige omgivelser. Her har du muligheten til å studere alt fra media, med BBC og ITV som nærmeste nabo, til zoologi, business og design. Med et yrende kulturliv og sterke fotballtradisjoner bare kort unna har du alle forutsetninger for en fantastisk studieopplevelse som gir deg det du trenger for å lykkes!

Studenter

17000

Sted

Manchester

Pris

Fra 10,800 GBP
Stipend tilgjengelig for godt kvalifiserte studenter.

University of Salford er et aktivt og nyskapende universitet som ligger like utenfor Manchester i England. Med 20 000 studenter har skolen etter hvert blitt en veletablert forskningsinstitusjon som er særlig kjent for sine tette bånd til industrien og ulike bedrifter. Som student ved University of Salford kan du forvente deg et nyskapende og kreativt studiemiljø!

På skolens hovedcampus, Peel Park, tilbys de fleste bachelor- og mastergradsprogrammene. Her kan du studere alt fra journalistikk, design og arkitektur til kriminologi, ingeniørfag og zoologi. På campus har du alt du trenger; bibliotek, butikker, studentforeninger, barer og kaféer, samt studentboliger og treningssenter. Skal du studere digital design, creative media og andre IT- og datafag vil du holde til i det som kalles MediaCityUK campus. Her vil du som student jobbe side og side med forelesere, forskere og medieorganisasjoner som BBC og ITV – alt på en og samme arena. Her tilrettelegges det til innovasjon og et unikt samarbeid om læring, undervisning og forsking. På Fredric Road campus tilbys ulike helserelaterte fag, mens på Adelphi campus samles studenter som studerer kunst og design, musikk og dans og drama.

Hva kan du studere ved University of Salford?

Beliggenhet

University of Salford ligger i byen Salford, en del av Greater Manchester, nordvest i England. Her vil du studere i et rolig og trygt område, rett ved bredden til elven Irwell. Samtidig er bylivet i Manchester like i nabolaget. Skolens hovedcampus Peel Park ligger faktisk bare noen minutter unna sentrum av Manchester med buss eller tog. Som student ved University of Salford kan du derfor lett kombinere det avslappende småbylivet i Salford med den livlige atmosfæren i Manchester. Manchester har også et godt utbygd jernbanenett. Dette gjør at du lett kan oppleve resten av England i løpet av studietiden!

Studentliv

University of Salford bygger kontinuerlig ut sine campuser, og som student her får du tilgang til moderne fasiliteter. På campusen Peel Park finner du den store baren Atmosphere, en av universitetets viktigste møteplasser. Her får du alt fra kaffe til mat, og mange av studentunionens arrangementer finner sted her. Du kan også ta del i universitetslivet gjennom diverse sporter og klubber.

Manchester er så klart velkjent blant fotballinteresserte nordmenn, og byen kalles også for Storbritannias fotballhovedstad. To Premier League-lag har sine hjem her, Manchester City og Manchester United. Om du er fotballentusiast kan du få med deg flere av kampene som spilles på Old Trafford!

Manchester er også en svært spennende destinasjon. Byen har mye å by på for deg som er interessert i både shopping, uteliv og kulturliv. Byens har en sterk musikalsk tradisjon og mange kjente artister har sine røtter i byen, deriblant Oasis, The Smiths, Take That, The Bee Gees og Simply Red.

5 gode grunner til å velge University of Salford

 1. Bredt studietilbud
 2. Gode muligheter for yrkeserfaring som en del av studiene
 3. Fantastisk beliggenhet like utenfor fotballbyen Manchester
 4. Mangfoldig fritidstilbud og gode reisemuligheter
 5. Garanterer bolig for alle nye studenter som har søkt innen 1. september

Din hovedkontakt i SONOR

Mia Raknem Borgersen

Vis mer

Mia Raknem Borgersen

Mia ønsker å hjelpe nettopp deg med å finne ditt drømmestudium og studiested! Hun mener at man må se på studentenes ønsker og ambisjoner helhetlig. Det er mange faktorer som er viktige når man skal velge sin grad og skole!

Mia studerte ved Durham University i en idyllisk nord-engelsk landsby. Her involverte hun seg i universitetssport og har derfor reist Storbritannia rundt! Samtidig fullførte hun både sin bachelor- og master grad, i tillegg til et år ved University of York. Mia har derfor sitt hovedansvar for SONORs universiteter i Storbritannia. Hun har mye erfaring fra studier i utlandet hun gjerne deler med framtidige studenter!

Visste du at…

 • Manchester er hjem for den største studentpopulasjonen i Europa, og bare ved University of Salford studerer over 3500 internasjonale studenter fra over 130 ulike land?
 • University of Salford har en rekke spennende stipender som internasjonale studenter kan søke på? Les mer her.
 • 74% av skolens bachelorprogrammer tilrettelegger for yrkesutplassering?
 • Gjesteforelesere besøker alle fire av skolens fakulteter jevnlig? Noen av de mest kjente er tidligere gitarist i Smiths, Johnny Marr, og David Threlfall som spiller Frank Gallagher i Shameless.
 • Skolen samarbeider tett med blant annet BBC i MediaCityUK, og har en av Storbritannias største fakultet for «arts and media»?
 • Skolen er perfekt for deg som liker å være aktiv? Her har de både svømmebasseng, boblebad og badstue, treningshaller, fitnessenter, innendørs klatrehall, squash m.m.!

Les andre studenters erfaringer

Bo Johannesen

Som student ved businesskolen ved University of Salford har man alle fagene sine delt opp i moduler, og vi har seks uker på hver modul. Innenfor de seks ukene skal man skrive oppgave og ha en avsluttende eksamen i faget …

Les mer

Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Registrer deg for gratis studieveiledning

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.