North Park University

Klar for studier i en av USAs meste spennende byer, på et selektivt universitet med kanskje USAs beste stipend for norske studenter?

Studenter

2 915

Søknadsfrist

1. juli

Sted

Chicago, Illinois

Pris

32 380 USD

Stipend

Opptil 24 000 USD

 

Om North Park University (NPU)

Dette universitetet har sine røtter i en kirkekjeller i Minneapolis – den gangen da målet var å gi nyankomne svensker muligheten til å komme seg opp og frem i sitt nye hjemland. I dag er North Park University et urbant universitet midt i verdensbyen Chicago. Dette er det perfekte studiestedet for deg som vil ha et rimelig fotfeste i mulighetenes land.

 

 

Treårig bachelor og stipend

Du vet sikkert at en bachelorgrad i USA er fireårig, men ved NPU er det mulig å få graden på tre år. Som norsk student har du allerede gått et år lenger på videregående enn dine amerikanske skolekamerater – og det vet NPU betyr noe, så de kutter likegodt et år med studier. Men – det er et krav om at fagene dine fra videregående passer inn i majoren du velger. Stort sett passer fagene dine helt perfekt inn, men skal du ta en major med ekstra krav, ta kontakt med en veileder for mer informasjon.

Norsk pass? Gjør deg klar til å bli elsket, for NPU setter så stor pris på nordiske søkere at de gir opptil 24 000 USD i stipend til oss. Her barberer de prisen ned til 50% av den originale prisen, bare fordi våre skandinaviske forfedre var blant de som grunnla NPU. Snakk om flaks!

Se video av North Park Uni sitt campus og Chicago ved å klikke på videoen under.

De store spørsmålene

Med flere ben å stå på står du stødigere i en skiftende verden. Enten målet ditt er å bli lærer, programmerer eller ungdomsprest, vil du ha stor nytte av å ha et bredt kunnskapsfundament innen litteratur, språk, samfunnsvitenskap, matematikk og kunst. North Park ønsker å gi deg en helhetlig utdanning, der du evner å se sammenhenger som ikke alle andre klarer å oppdage.

Ved å ta fag fra et bredt spekter av fagdisipliner, vil du kunne oppdage uventende forbindelser mellom, for eksempel, psykologi og eldgammel mytologi, eller sosial rettferdighet og byutvikling. Her vil du utvikle evnen til å analysere et problem fra konkurrerende perspektiver, finne kreative løsninger – og, ikke minst, overbevise andre om verdien av dine ideer.

Det som skiller North Park University mest fra andre universiteter er at de relaterer alt tilbake til de store spørsmålene: Hva slags menneske vil jeg være? Hvordan kan jeg gjøre en forskjell? Noen av disse spørsmålene stilles i klasserommet, men mesteparten av diskusjonene foregår fritt på campus. Her foregår det alltid noe som kan inspirere store tanker, enten det er studentklubber eller – organisasjoner, besøkende foredragsholdere, samfunnstjeneste eller gudstjenester. Dette er et samfunn som lærer og vokser i fellesskap.

 

 

Rangeringer og utmerkelser

Fagtilbud

De mest populære fagene blant studentene er business og økonomi, utdanning, kommunikasjon, teologi, biologi og psykologi, men du kan velge mellom over 60 ulike studieprogrammer. De har flere unike studietilbud, slik som Nonprofit Management, Jazz Studies og Sport Management. Studenter som blir uteksaminert fra NPU blir hvert år tatt opp til mastergrader ved ledende universiteter både i USA og i Europa.

 

 

Studentopplevelse

North Park er et Chicago-universitet, og de drar full nytte av de kulturelle, akademiske og profesjonelle ressursene som ligger rett rundt hjørnet: kunstmuseer og vitenskapssentre i verdensklasse, prisbelønte teaterbedrifter, bedrifter i toppklasse og bestselgende forfattere. Her kan du få praksisplass i noen av de mest innovative og innflytelsesrike selskapene og ideelle organisasjonene i landet. Byen er klasserommet ditt.

En by, mange stemmer

Chicago er en mangfoldig by, og North Park er stolt av å kunne kalle det sitt hjem. Postnummeret 60625 er blant de mest fargerike i hele USA. Mer enn 40 ulike språk snakkes ved skolene i området, og studenter, lærere og ansatte kommer fra hele Latin-Amerika, Midtøsten, Filippinene, India, Korea, Kambodsja, Somalia, Serbia, Kroatia, Bosnia, Romania, Pakistan og resten av verden.

Kulturelt og etnisk mangfold kjennetegner North Park University. Den kristne tradisjonen universitetet bygger på er inkluderende, og de ønsker studenter fra alle trosretninger velkommen. Multikulturalismen styrker undervisningen; mangfoldighet gir klasseromsdiskusjonene nødvendig dybde, og fremmer forståelse og respekt.

Livet på campus

NPU ligger i et idyllisk, parkliknende område nord i Chicago. Dette er et urbant universitet, men selve campusen er en grønn oase midt i byen. Parken er arena for alt fra pikniker og selvstudium til konserter, fotballkamper og utekino. På campus finnes selvsagt også en egen «Viking Cafe».

Maskoten til NPU er naturlig nok en viking, Ragnar. Han ønsker deg velkommen om bord, for som vikinger, ror man skipet sammen. Med andre ord, her er fellesskapet det aller viktigste. Threshold er uken der NPU ønsker alle sine nye studenter velkommen. I tillegg blir du med på COMPASS, et nidagers program der du får hjelp til å bestemme retningen for dine år ved NPU. Som internasjonal student blir du også med på en egen orientering som skal gjøre overgangen til USA lettere.

Det er alltid noe som skjer på campus, enten du er med i en av de mange akademiske klubbene, idrettslagene eller studentorganisasjonene, eller bare følger godt med på alt som dukker opp i kalenderen. For å rekke å være med på alt, anbefales det at du bor på campus. Det er sånn du får være med på filofiske diskusjoner med naboer fra andre siden av verden, og finne folk som vil løpe ut etter is rundt midnatt.

 

 

Beliggenhet

NPU ligger i Chicago, Illinois. Dette er den tredje største byen i USA, med nesten tre millioner innbyggere. Teller man med forstedene bor det nærmere elleve millioner mennesker her, dette er en ekte verdensby.

NPU ligger på grensen mellom Albany Park og North Park. Albany Park inkluderer nabolagene Albany Park, Mayfair og North Mayfair, samt Chicagos uoffisielle «Koreatown.» Albany Park er en viktig del av livet på campus – særlig når vi snakker gode matopplevelser. Innen gangavstand finner du meksikanske, svenske, filippinske, libanesiske, vietnamesiske, thailandske og kinesiske restauranter – for å nevne noen. Verden er rett utenfor døra ved NPU.

My kind of town

Denne byen er full av overraskelser. På grunn av beliggenheten på Lake Michigan, har Chicago fantastiske strender og det blåeste vannet utenfor Karibien. De har flere broer enn noen annen amerikansk by, på grunn av elven som dominerer bybildet – og som de farger grønn for St. Patricks. Arkitekturen er unik, og er inspirasjonen for Batman’s hjemby Gotham City.

Chicago er midt i blinken for studenter. Det er en storby med alt du kunne ønske deg av tilbud og aktiviteter, og den tiltrekker seg unge mennesker fra hele Midtvest-regionen. Tross størrelsen oppfattes Chicago som en meget vennlig by der det er lett å bli kjent med andre. Frank Sinatra oppsummerte Chicago slik: «My kind of town.» Vi ser at studentene som velger å dra hit føler det samme.

Kom deg rundt

For å komme til NPU, flyr du inn til O’Hare International Airport (ORD). Ankommer du på International Arrival Day, så organiserer NPU en egen airport shuttle service. Velger du en annen dag kan du fint ta offentlig transport inn til universitetet.

Når du først er på campus er det enkelt å komme seg rundt, fordi byen står i sentrum for alt som skjer ved NPU. Gjennom Catalyst 606-programmet utforsker du byen hver uke, og U-PASS hjelper deg å komme deg rundt. Foretrekker du å tråkke, er det bare å hive seg på en sykkel.

Beliggenheten er perfekt om du liker å reise. I motsetning til New York eller Los Angeles, som ligger på hver sin side av landet, kan du fra Chicago komme deg til din drømmedestinasjon på noen få timer. Du trenger altså ikke velge mellom øst og vest i USA – gå for midten.

Høres North Park University spennende ut? Eller kanskje du vil ha flere alternativer å velge mellom? Les mer om det å studere i USA eller bare litt generelt om det å studere i utlandet.

Registrer deg for gratis studieveiledning

Din hovedkontakt i SONOR

Mathias Dammann

Vis mer

Mathias Dammann

Mathias er fra Nesoddtangen, men har tilbrakt mye av oppveksten på reiser rundt i USA, Australia, New Zealand, stillehavsregionen og andre destinasjoner på alle verdens kontinenter. Da er det ikke så rart at han også søkte seg til utlandet for å studere. Mathias tok en bachelorgrad i Internasjonale og Globale studier ved University of Sydney (med utveksling til München, Tyskland). Erfaringene fra Australia var så positive at Mathias også valgte å ta en Mastergrad i Antropologi i Australia, men denne gangen i hovedstaden Canberra.

Mathias har selv kjent på følelsen av å dra til utlandet for å studere. All spenningen, usikkerheten og alle spørsmålene man har før man drar til et ukjent sted for første gang. Med alle sine personlige erfaringer i ryggen, og med SONORs profesjonelle kunnskap vil Mathias hjelpe deg gjennom hele prosessen, fra vurderingsfasen, søknadsprosessen til man faktisk drar av gårde. Det er bare å ta kontakt.

Les andre studenters erfaringer

Faith Tvenning

I starten var det litt vanskelig språkmessig, gikk fra å ha alt på norsk til å bare snakke engelsk. Men etter en måned begynte jeg å bli vant med det, fikk meg venner og kom ganske raskt i språket og …

Les mer

Registrer deg for gratis studieveiledning