James Cook University Singapore

Singapore sies å være “the best of both worlds”. Kosmopolitisk nok til at man føler seg hjemme der - mens man likevel ikke må langt for å se den mer eksotiske delen av landet. De 4 millioner menneskene som bor spredt over landets 646 kvadratkilometer består av både kinesere, malayer, indere og andre etniske grupper, og bidrar dermed til et vibrerende og internasjonalt miljø.

Studenter

3800

Søknadsfrist

Rullerende

Sted

Singapore

Pris

Fra 29,916 pr år SGD

Stipend

Gir rett til studiestøtte fra Lånekassen

James Cook University Singapore er et Australsk universitet som har campus både i Australia og i Singapore. I 2003 ble James Cook University Singapore etablert som skolens første internasjonale campus med 50 studenter. Siden den gang har studentpopulasjonen vokst. I dag tilbys 23 ulike studieprogrammer til over 3000 studenter fra hele verden. Campuset er kanskje lite, men dette gir et godt studiemiljø hvor alle er velkomne. Her er 65 % av studentmassen internasjonale studenter. Du er med andre ord sikret et internasjonalt miljø.

I 2019 mottok skolen utmerkelsen Edutrust Star for andre gang! Dette er den gjeveste utmerkelsen som kan gis til private utdanningsinstitusjoner i Singapore. I kjølvannet av dette har JCU Singapore blitt den første australske utdanningsinstitusjonen i Singapore som oppnår universitetsstatus. Det er særlig gradene innenfor business, markedsføring, turisme og finans som er populære hos JCUS. Om du er interessert i flere studieretninger er det ikke noe problem å kombinere fordypninger. Om du er usikker på hva du ønsker å studere, eller bare vil ha en smakebit på hvordan det er å bo i Singapore så tilrettelegger også JCU Singapore for semesterstudier.

Tre semesterstarter

Universitetet har oppstart i mars, juni og november. Om du velger å studere tre semestre per år er det mulig å bli ferdig med en bachelorgrad på to år, og en mastergrad på i overkant av ett år! Studentene ved JCU Singapore har tilgang til de samme studieprogrammene som studentene ved JCUs to australske campus i Townsville og Cairns. Undervisningen og eksaminasjonen forgår på samme måte og skolen har forelesere fra mange forskjellige land som er med på å sikre at den akademiske kvaliteten er på topp! Studentene ved JCU Singapore kan dermed være sikre på at de får den samme gode kvaliteten på studiene sine, og ikke minst en like tropisk opplevelse, som studentene i Queensland.

 

Beliggenhet

Singapores infrastruktur, høye levestandard og lave levekostnader gjør det til et av Asias beste land å bo og studere i, og er et attraktivt mål for internasjonale studenter. Det er også kjent for å være et trygt land, med meget lav kriminalitet. Med sine fem millioner innbyggere fra alle verdenshjørner, er Singapore litt som en verden i miniatyr – på et område som knapt er større enn Oslo kommune. Mesteparten av byens økonomi er basert på internasjonal handel, og forbindes kanskje mest som en av verdens mest hypermoderne byer hvor du også finner fargesprakende templer i Little India og kulinariske opplevelser i China Town.

Det finnes masse aktiviteter i Singapore når man ønsker en pause fra skolebøkene. Her fins en mengde mange teatre, kinoer og kjøpesentre. I tillegg kan du for eksempel besøke Chinese Gardens eller Singapore Zoo, eller slappe av på East Coast Beach eller Sentosa Island. Det er heller ikke langt til andre land i Asia – hva med en helgetur til Malaysia, Hong Kong eller Thailand?

Asia blir stadig viktigere på verdensbasis, noe som du på alvor vil merke i Singapore!

 

 

Hva kan du studere?

JCU Singapore tilbyr en rekke studier innenfor ulike businessfag slik som økonomi, ledelse, turisme, markedsføring og HRM, og ulike IT-fag som Data Science, Cybersecurity og Games Design. I tillegg tilbyr de også studier innen psykologi og miljø. Her er det mulighet for å ta både bachelor – og masterstudier, i tillegg til Study Abroad (semesterstudier).

Ved JCU Singapore har du også muligheten til å ta graden din på kortere tid enn ved de fleste andre universiteter. Og dersom du er tatt opp på studier som også tilbys på campusene Cairns eller Townsville i Australia, vil det være fullt mulig å ta deler av graden din der også.

 

Semester eller årsstudier ved JCUS?

Ønsker du et kortere studieopphold ved JCUS? Det kan vi tilrettelegge for! Enten du er under utdanning i Norge og ønsker ett semester eller to i utlandet, eller vil smake på studenttilværelsen før du starter på en videre utdanning kan vi hjelpe deg med det. Ta kontakt med oss i SONOR for mer informasjon om semesterstudier ved JCU Singapore.

 

5 gode grunner til å velge JCU Singapore

 1. Du kan studere i Asia, men likevel få en australsk grad fra et universitetet som er ranket topp 5% av alle utdanningsinstitusjoner i hele verden.
 2. JCU Singapore har nesten kun internasjonale studenter, så du er garantert et stort kulturelt og sosialt mangfold.
 3. Du har mulighet til å ta graden din på kortere tid.
 4. Campusen har bare rundt 3000 studenter og passer dermed godt for deg som kunne tenke deg et litt mindre universitet med små klasser og tett oppfølgning
 5. Som student ved JCUS vil du ha mulighet til å bygge nettverk ikke bare i Asia, men også Australia og internasjonalt.

Din hovedkontakt i SONOR

Kristin Hulsund Kvam

Vis mer

Kristin Hulsund Kvam

For noen år siden dukket Kristin opp på kontoret til SONOR i Trondheim med et ønske om å studere i Australia, og nå noen år senere jobber hun selv på det samme kontoret for å oppfylle andres ønsker om å studere i utlandet. Med en bachelorgrad i internasjonale studier fra Universitetet i Wollongong, Australia (med utveksling til Mexico) og en mastergrad i internasjonale relasjoner fra Nederland har Kristin god erfaring med studier utenfor Norges grenser.

Kristin vet godt hvilke usikkerheter og spørsmål som kan dukke opp hos studenter som ønsker å studere i utlandet, enten det er for et semester eller for en hel grad, bachelor eller master, og hun vil gjøre alt hun kan for at du skal få svar på dine spørsmål. Kristin er å treffe på vårt kontor i Trondheim, og hun tar veldig gjerne i mot besøk.

 • Singapore har fire offisielle språk, nemlig malay, tamil, kinesisk og engelsk? Her vil du også oppleve singlish, den lokale engelsk-varianten.
 • Singapore er en bystat, og ikke et land, på samme måte som for eksempel Vatikanstaten, Monaco og San Marino?
 • JCU Singapore mottok i 2019 sin andre EduTrust Star? Dette er en utmerkelse gitt til universitet med høy kvalitet på undervisningen. De er det første universitetet i Singapore til å få denne utmerkelsen for andre gang, og er fremdeles kun en av to universitet med to av disse utmerkelsene.

 

 

Les andre studenters erfaringer

Karoline Lem

JCU består av en stor andel internasjonale studenter, og det er enkelt å bli kjent med andre. Med et så stort internasjonalt mangfold lærer du mye om ulike kulturer (og arbeidsvaner), og jeg har fått gode venner fra blant annet …

Les mer

Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Registrer deg for gratis studieveiledning

Ved å registrer deg blir du tildelt en veileder som vil hjelpe deg kartlegge dine muligheter for videre studier i utlandet.
Din veileder er tilgjengelig for å svare på dine spørsmål gratis og uforpliktende.
 • Kontaktdetaljer

 • Postadresse

 • Hvor har du hørt om SONOR?

 • Karakterer

 • Hva vil du studere?

 • Studiestart

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.