James Cook University Singapore

Singapore sies å være “the best of both worlds”. Kosmopolitisk nok til at man føler seg hjemme der - mens man likevel ikke må langt for å se den mer eksotiske delen av landet. De 4 millioner menneskene som bor spredt over landets 646 kvadratkilometer består av både kinesere, malayer, indere og andre etniske grupper, og bidrar dermed til et vibrerende og internasjonalt miljø.

Studenter

3800

Søknadsfrist

Rullerende

Sted

Singapore

Pris

Fra 29,916 pr år SGD

 

James Cook University Singapore er et Australsk universitet som har campus både i Australia og i Singapore. I 2003 ble James Cook University Singapore etablert som skolens første internasjonale campus med 50 studenter. Siden den gang har studentpopulasjonen vokst. I dag tilbys 23 ulike studieprogrammer til over 3000 studenter fra hele verden. Campuset er kanskje lite, men dette gir et godt studiemiljø hvor alle er velkomne. Her er 65% av studentmassen internasjonale studenter. Du er med andre ord sikret et internasjonalt miljø. Det er særlig gradene innenfor business, markedsføring, turisme og IT som er populære hos JCUS, og det finnes ulike kombinasjonsmuligheter om du vil ta litt forskjellig. Om du er usikker på hva du ønsker å studere, eller bare vil ha en smakebit på hvordan det er å bo i Singapore så tilrettelegger også JCU Singapore for semesterstudier. Det er også muligheter for å ta deler av studiet i Singapore, for å så overføre til moderuniversitetet JCU i Townsville eller Cairns i Australia.

Les også mer om studere i Singapore her. 

 

 

Tre semesterstarter

Universitetet har oppstart i mars, juni og november. Om du velger å studere tre semestre per år er det mulig å bli ferdig med en bachelorgrad på to år, og en mastergrad på i overkant av ett år! De tre studiestartene gjør det også enkelt å kombinere det med studier i Norge, eller du kan velge å ha en litt kortere eller lengre pause rett etter videregående. Det er helt opp til deg om du ønsker å starte i mars, juni eller november, og de samme studiene tilbys alle tre oppstartene. JCUS har forelesere fra mange forskjellige land som er med på å sikre at den akademiske kvaliteten er på topp. Studentene ved JCU Singapore kan dermed være sikre på at de får den samme gode kvaliteten på studiene sine, og ikke minst en like tropisk og unik opplevelse, som studentene i Queensland. I 2019 mottok skolen utmerkelsen Edutrust Star for andre gang! Dette er den gjeveste utmerkelsen som kan gis til private utdanningsinstitusjoner i Singapore. JCU Singapore har blitt den første australske utdanningsinstitusjonen i Singapore som oppnår universitetsstatus.

Beliggenhet

Singapores infrastruktur, høye levestandard og lave levekostnader gjør det til et av Asias beste land å bo og studere i. Ikke minst er det attraktivt mål for internasjonale studenter. Det er også kjent for å være et trygt land, med meget lav kriminalitet. Med sine fem millioner innbyggere fra alle verdenshjørner, er Singapore litt som en verden i miniatyr – på et område som knapt er større enn Oslo kommune. Mesteparten av byens økonomi er basert på internasjonal handel, og forbindes kanskje mest som en av verdens mest hypermoderne byer. Her kan du også finne fargesprakende templer i Little India og kulinariske opplevelser i China Town. Det finnes masse aktiviteter i Singapore når man ønsker en pause fra skolebøkene. Her fins en mengde mange teatre, kinoer og kjøpesentre. I tillegg kan du for eksempel besøke Chinese Gardens eller Singapore Zoo, eller slappe av på East Coast Beach eller Sentosa Island. Det er heller ikke langt til andre land i Asia. Hva med en helgetur til Malaysia, Hong Kong eller Thailand? Asia blir stadig viktigere på verdensbasis, noe som du på alvor vil merke i Singapore!  

 

 

Hva kan du studere?

JCU Singapore tilbyr en rekke studier innenfor ulike businessfag slik som økonomi, ledelse, turisme, markedsføring og HR, og ulike IT-fag som Data Science, Cybersecurity og Games Design. I tillegg tilbyr de også studier innen psykologi og miljø. Her er det mulighet for å ta både bachelor- og masterstudier, i tillegg til Study Abroad (semesterstudier). Ved JCU Singapore har du også muligheten til å ta graden din på kortere tid enn ved de fleste andre universiteter. Og dersom du er tatt opp på studier som også tilbys på campusene Cairns eller Townsville i Australia, vil det være fullt mulig å ta deler av graden din der også.  

Semester eller årsstudier ved JCUS?

Ønsker du et kortere studieopphold ved JCUS? Det kan vi tilrettelegge for! Enten du er under utdanning i Norge og ønsker ett semester eller to i utlandet, eller vil smake på studenttilværelsen før du starter på en videre utdanning kan vi hjelpe deg med det. Ta kontakt med oss i SONOR for mer informasjon om semesterstudier ved JCU Singapore.  

Høres JCU Singapore spennende ut? Eller kanskje du vil ha flere alternativer å velge mellom? Les mer om det å studere i Singapore eller bare litt generelt om det å studere i utlandet. 

 

 

5 gode grunner til å velge JCU Singapore

  1. Du kan studere i en av de mest innovative og kulturelt mangfoldige områdene i verden. Perfekt for deg som er interessert i IT, entreprenørskap og kultur.
  2. Hos JCU Singapore er over halvparten av studentene internasjonale. Du er garantert et stort kulturelt og sosialt mangfold og nettverk.
  3. Du har mulighet til å ta graden din på kortere tid.
  4. Campusen har bare rundt 3000 studenter, og passer dermed godt for deg som kunne tenke deg et litt mindre universitet med små klasser og tett oppfølgning
  5. Som student ved JCUS vil du ha mulighet til å bygge nettverk ikke bare i Asia, men også Australia og internasjonalt.

 

Registrer deg for gratis studieveiledning

Din hovedkontakt i SONOR

Kristin Hulsund Kvam

Vis mer

Kristin Hulsund Kvam

For noen år siden dukket Kristin opp på kontoret til SONOR i Trondheim med et ønske om å studere i Australia, og nå noen år senere jobber hun selv på det samme kontoret for å oppfylle andres ønsker om å studere i utlandet. Med en bachelorgrad i internasjonale studier fra Universitetet i Wollongong, Australia (med utveksling til Mexico) og en mastergrad i internasjonale relasjoner fra Nederland har Kristin god erfaring med studier utenfor Norges grenser.

Kristin vet godt hvilke usikkerheter og spørsmål som kan dukke opp hos studenter som ønsker å studere i utlandet, enten det er for et semester eller for en hel grad, bachelor eller master, og hun vil gjøre alt hun kan for at du skal få svar på dine spørsmål. Kristin er å treffe på vårt kontor i Trondheim, og hun tar veldig gjerne i mot besøk.

Visste du at…?

  • Singapore har fire offisielle språk, nemlig malay, tamil, kinesisk og engelsk? Her vil du også oppleve singlish, den lokale engelsk-varianten.
  • Singapore er en bystat, og ikke et land, på samme måte som for eksempel Vatikanstaten, Monaco og San Marino?
  • JCU Singapore mottok sin andre EduTrust Star? Dette er en utmerkelse gitt til universitet med høy kvalitet på undervisningen. De er det første universitetet i Singapore til å få denne utmerkelsen for andre gang, og er fremdeles kun en av to universitet med to av disse utmerkelsene.

 

 

Les andre studenters erfaringer

Karoline Lem

JCU består av en stor andel internasjonale studenter, og det er enkelt å bli kjent med andre. Med et så stort internasjonalt mangfold lærer du mye om ulike kulturer (og arbeidsvaner), og jeg har fått gode venner fra blant annet …

Les mer

Registrer deg for gratis studieveiledning