Griffith College

Griffith College er et av de største uavhengige collegene i Irland. Med en histories som er fylt av studenter som har vunnet internasjonale priser så vil du komme til et akademisk miljø som har fokus på at du som student skal lykkes!

Studenter

7000

Søknadsfrist

Rullerende

Sted

Dublin

Pris

Fra 12000 EUR

Stipend

Fra 2500 EUR

 

Om Griffith College

Griffith College ligger i Irland og selv om navnene er svært like må det ikke blandes med Griffith University som ligger i Australia. De er heldigvis like gode universiteter og studentene trives veldig med å studere begge steder.

Griffith College ble etablert i 1974. Det har siden vokst til å bli et av landets største høyere utdanningsinstitusjoner. Skolen er fordelt på fire forskjellige campuser, to i Dublin, en i Cork og en i Limerick. De er nå internasjonalt anerkjent, og tidligere studenter har fått seg jobber i blant annet MTV, valgt inn i EU-parlamentet, blitt forfattere og pressesekretær for regjeringen. Her kan du studere alt fra musikk, via juss til ingeniørfag i over 20 ulike bachelorgrader og over 30 ulike mastergrader. Med andre ord, studerer du ved Griffith College, har du mange muligheter foran deg!

Som du sikkert har forstått av listen over, så er dette et utrolig sted å studere hvis du er interessert i journalistikk, kommunikasjon og film/ TV-produksjon. Og som student på et av disse programmene, kan du få forelesninger fra folk som jobber i Disney, Universal Pictures og folk som har studert det samme som deg og slått seg stort opp i lokal og internasjonal filmbransje. Som student får du selvsagt tilgang til det nyeste og mest moderne utstyret. Studerer du TV-produksjon får du tilgang til ekte TV-studio, datamaskiner med pro-versjon av programvarene du trenger og ikke minst – du får lage nettverk med folk som kan hjelpe deg videre i karrieren din.

Synes du kommunikasjon er spennende, men har lyst til å jobbe mer med den menneskelige delen? Da kan en utdanning innen psyko- og samtaleterapi være retningen for deg. På Griffith College kan du studere akkurat dette, og du kan spesialisere deg innen enten avhengighet eller ungdomsarbeid. I løpet av de tre årene du studerer, vil du ha både forelesninger og praktisk undervisning, slik at du er mest mulig klar for arbeidslivet. Er du mer visuelt begavet, har høyskolen gode tilbakemeldinger fra studenter som har studert fotografi og grafisk design. Uansett hva du velger, vil du være attraktiv når du kommer hjem og skal finne deg en jobb.

Studietilbud

 • Se utvalget av bachelorgrader her.
 • Se utvalget av mastergrader her.

 

 

Studentopplevelse

Utenfor Norden er det vanlig å bruke tittelen og etternavnet når du snakker eller sender e-post til professorene dine. Syns du dette er litt vel stivt og formelt er det ingen grunn til bekymring for på Griffith College bruker alle fornavn! Her er de opptatt av at det skal være lett å komme i kontakt med underviserne og at det skal være et positivt læremiljø med god oppfølging.

Starter du på Griffith College, har du muligheten til å studere på høyskolens fire spennende campuser. Du kan studere i Limerick, Cork og to steder i Dublin – et midt i sentrum og et som litt utenfor bykjernen. Uansett hvilken campus du studerer på er det små klasser hvor du lett vil komme i kontakt med medstudenter.

Kommer du best i kontakt med folk utenfor klasserommet kan du melde deg inn i en av studentorganisasjonene. På Griffith College har de alle de tradisjonelle sportsklubbene, som fotball, basketball, rugby og cricket, men de har også mye mer enn det. Med studentkortet ditt har du gratis adgang til The Student Union hvor du kan møte venner og for eksempel spille biljard, bordtennis, Xbox, PlayStation, darts eller beerpong. Her holder også andre studentklubber til. Kanskje du er glad i å skrive og vil bidra i Grifitti Magazine, skolens avis?

 

 

Bo i studentbolig

Uansett hvilken campus du ender opp på er det muligheter for å bo i studentboliger.

Går du på et av campusene i Dublin har du mulighet for å bo i Griffith Halls of Residence, bor du i Cork er DeansHall en mulighet, og i Limerick kan du bo på Grove Island studentboliger. På alle stedene er det møblerte studentboliger hvor strøm og internett er inkludert i leien. På Griffith Halls of Residence er det også gratis parkering, en kafeteria hvor du kan ha en «meal-plan» om ønskelig og bibliotek. Det er også en egen studentorganisasjon som holder til her. De arrangerer sosiale turer og andre aktiviteter. Halloween-fest, julebord, beer-pong-konkurranser og pizza-kvelder er blant de faste arrangementene du kan glede deg til.

Grove Island i Limerick er en liten studentby som i tillegg til boliger har butikker og treningssenter. Det ligger ca. 10 minutters gåavstand fra sentrum så om du bor her har du det meste tilgjengelig i umiddelbar nærhet.

I tillegg til studentboliger fins det ordninger hvor du kan bo hos en irsk familie eller du kan finne bolig på egenhånd. Du kan lese mer om boligmuligheter på de forskjellige campusene her.

 

 

Beliggenhet

Som nevnt over har Griffith College fire forskjellige campuser, to i Dublin, ett i Cork og ett i Limerick.

Det kan være vanskelig å oppsummere Dublin som studiedestinasjon med få ord, rett og slett fordi det skjer så mye her. Blant annet er over halvparten av byens befolkning under 25 år, som gjør at det alltid er noe som skjer i byen. Det er her du finner Guinness-bryggeriet, øl og masse gøye puber. Det er også kåret et en av verdens 50 vakreste byer. Dublin er kjent for sine vakre biblioteker og bugnende bokhandler. Og ikke minst – det er live music hver eneste kveld.

Cork er Irlands andre største by med over 200 000 innbyggere. Skolen ligger nær sentrum og studerer du her vil du enkelt kunne komme deg til og fra skolen med kollektive alternativer. Cork er også kjent for å være Irlands mathovedstad så her må du ta deg en tur på English Market og spise fersk sjømat eller håndlaget sjokolade! Vil du heller nyte vakker natur, kule slott, eller god jazzmusikk? Det er ikke noe problem, du finner alt dette i og rundt Cork.

Limerick er den minste av de tre studiebyene, men den tredje største byen i Irland. Det er også en av Irlands eldste byer så her er det mye historie. Ta deg en tur innom King John’s Castle og lær litt om middelalderen for eksempel.  Irish Coffee ble også oppfunnet i Limerick så om du ikke har smakt det enda, er dette det perfekte stedet å gjøre det.

 

 

Fem gode grunner:

 1. På Griffith College vil dere være få studenter i hver klasse, noe som gjør det lettere å komme i kontakt med andre medstudenter.
 2. Irland byr på enestående natur og korte avstander så her er det gode muligheter for å resie!
 3. Dublin er bare en 2,5 times flytur fra Oslo!
 4. Griffith College har et bredt studieutvalg.
 5. Bli kjent med den berømte irske musikken, kulturen og ikke minst det irske språket på kloss hold.

Interessert i andre universiteter i Irland? Sjekk dem ut og les mer om det å studere i Irland her.

Registrer deg for gratis studieveiledning

Din hovedkontakt i SONOR

Simran Kaur Rehal

Vis mer

Simran Kaur Rehal

Simran kommer fra Oslo og fra en reiseglad familie. Grunnet dette har hun fra en ung alder fått en stor interesse for å studere i utlandet. Hun tok et utvekslingsår i London, England på VGS, utvekslingssemester i Lima, Peru under bachelorgraden hennes, og tok hele mastergraden hennes i Lille, Frankrike. Hun har også bodd i Bologna, Italia og Brussel, Belgia grunnet jobbformål.

Simran har mye erfaring når det kommer til å bo i andre land, og vil gjerne dele sine erfaringer, samt tips og råd for å hjelpe andre studenter som ønsker å oppleve et liv i utlandet og for å gjøre søknadsprosessen så enkelt som mulig. Er bare å ta kontakt!

 • Originalbygningene til hovedcampusen i Dublin er over 200 år gamle.
 • Det er over 30 000 slott og slottsruiner i Irland.
 • Tech-gigantene Twitter, Google, Facebook og Apple har sine europeiske hovedkontor i Irland.
 • Griffith College har studenter fra 77 forskjellige land.
Registrer deg for gratis studieveiledning