Montana State University

Med mottoet, Mountains and Minds, vil Montana State University hjelpe deg nå nye topper – både i og utenfor klasserommet.

Studenter

16 841

Sted

Bozeman, Montana

 

Om Montana State University

Med hovedcampus i Bozeman, Montana, har Montana State University (MSU) noe å tilby alle. Naturen og eventyrlysten står sentralt med både Yellowstone National Park og Rocky Mountains rett rundt hjørnet, men Bozeman er også kjent for å være «tech-savvy» og IT-giganten, Oracle, har over tusen ansatte i byen. Hvis naturopplevelser eller tech ikke kaller på deg, har Bozeman også en årlig kunstfestival og et stort utvalg kafeer og restauranter. Denne variasjonen reflekteres godt i studieutvalget til Montana State hvor jordbruk, miljø, politikk, business, informatikk, sosiologi, kunst og arkitektur bare er få eksempler på de over 250 studieretningene du har mulighet til å velge mellom på dette universitetet.

Montana State University er et offentlig forskningsuniversitet som vil bidra til å forandre verden. Det ble etablert i 1893 og har dermed en lang erfaring med å utdanne studenter. De er særlig gode på realfag og velger du å studere geofag for eksempel, vil ha vakre Yellowstone Nasjonalpark som ditt klasserom. På MSU kan du også studere det helt unike området innen snøvitenskap, eller snow science som de kaller det. I tillegg kan du spesialisere deg i hvordan korn vokser, slik at du kan sikre matforsyningen – uansett vær og klima. Fordelen ved å studere på et universitet som ligger i samme klimaområde som Norge, så vil alle utdanninger du tar om miljø, natur og dyr være 100% relevant når du kommer hjem også. MSU er også et av få universiteter som er en del av National Space Grant i USA. Det betyr at de er ekstra gode på studier innenfor det som skjer i verdensrommet. Her kan du til og med studere astrobiologi!

Studiemuligheter og hva du får ut av det

Montana State University tilbyr over 250 forskjellige studieretninger og SONOR kan hjelpe deg med opptak på skolens:

 

Utmerkelser og rangeringer

Montana State University scorer høyt på flere områder. De er kåret til det beste universitetet i Montana ifølge Forbes’ 2021 liste over topprangerte skoler i USA når det kommer til lønn etter endt studie, utdannelsesverdi og hvordan det har godt med studentene etter endt utdanning. Universitetet er også kåret til den beste forskningsinstitusjonen i Montana og er rangert topp 5% i verden av The Center for World University Rankings.

Studentopplevelser ved Montana State University

Som student på Montana State University forventes det at du legger ned en innsats på skolen, men med 17 forelesere per student vil halvparten av all undervisning foregå i klasserom med færre enn 20 studenter. Selv om MSU har fokus på det akademiske betyr ikke det at det ikke er fokus på det sosiale. MSU er med i NCAA divisjon 1 med 13 ulike idretter. Det betyr at det er kamper året gjennom og det anbefales å ha et lager med klær i blått og gull på lur for å være med å vise det amerikanerne kaller «school spirit» og heie fram lagene på Bobcat Stadium sammen med de 16 840 andre studentene.

MSU er også glad i tradisjoner og blant favorittene er Homecoming som består av parade, tailgate og Amerikansk fotballkamp for å feire at skoleåret er i gang. Det er ikke mangel på arrangementer på MSU og her finner du alt fra Food Truck Rodeo og Filmkveld på plenen til det de kaller «Community Cat Walk» hvor korpset går i front ned Main Street og spiller musikk og sprer school spirit med innbyggerne i Bozeman.

Om det sosiale skulle ta overhånd og du får behov for å trekke deg tilbake, kan du utforske over 128 km med stier mellom Campus og fjellene. Universitetet har også over 300 forskjellige klubber og organisasjoner så her vil du garantert finne noe du liker.

Beliggenhet

Montana State University ligger i den middels store byen Bozeman, i delstaten Montana, nordvest i USA. En by med rundt 53 000 innbyggere som ligger 1500 meter over havet, med Yellowstone Nasjonalpark og Rocky Mountains like ved. Er du glad i det kontrastfylte klima vi har i Norge, men ikke så glad i alt regnet? Da kan Bozeman være stedet for deg. De har nemlig milde, tørre og varme somre og kalde vintre med snø, men i motsetning til Norge har Bozeman i gjennomsnitt over 300 soldager i året(!).

Campuset i Bozeman er en integrert del av byen som ligger på en slette omringet av vakker natur. Her kan du med andre ord lett komme deg rundt både universitetsområde og byen til fots eller på sykkel. Siden universitetet ligger i byen har du også god tilgang til det Bozeman har å tilby av kafeer, restauranter kunstutstillinger, teater, museer, biblioteker og ikke minst, de uendelige mulighetene innen utendørsaktiviteter. I Bozeman ligger også Montana Grizzly Encounter, en redningsorganisasjon for grizzlybjørner hvor du kan dra for å lære om grizzlybjørner og samtidig observere de på nært hold. Velger du Montana State University er det med andre ord ikke noen fare for å kjede seg.

Fem gode grunner til å velge Montana State University

  • Over 250 ulike studieretninger å velge mellom.
  • Rocky Mountains og Yellowstone Nasjonalpark rett i nærheten.
  • Det er gjennomsnittlig 300 soldager i året.
  • Over 300 studentklubber og organisasjoner man kan engasjere seg i.
  • MSU elsker tradisjoner så her vil du raskt kunne føle deg hjemme.

Din hovedkontakt i SONOR

Mathias Dammann

Vis mer

Mathias Dammann

Mathias er fra Nesoddtangen, men har tilbrakt mye av oppveksten på reiser rundt i USA, Australia, New Zealand, stillehavsregionen og andre destinasjoner på alle verdens kontinenter. Da er det ikke så rart at han også søkte seg til utlandet for å studere. Mathias tok en bachelorgrad i Internasjonale og Globale studier ved University of Sydney (med utveksling til München, Tyskland). Erfaringene fra Australia var så positive at Mathias også valgte å ta en Mastergrad i Antropologi i Australia, men denne gangen i hovedstaden Canberra.

Mathias har selv kjent på følelsen av å dra til utlandet for å studere. All spenningen, usikkerheten og alle spørsmålene man har før man drar til et ukjent sted for første gang. Med alle sine personlige erfaringer i ryggen, og med SONORs profesjonelle kunnskap vil Mathias hjelpe deg gjennom hele prosessen, fra vurderingsfasen, søknadsprosessen til man faktisk drar av gårde. Det er bare å ta kontakt.

  • Montana State er rangert i topp 5% av universitetene i verden?
  • Universitetet har byttet ut ca. 1000 utendørslamper med nye LED-lys som har ført til en sparing på over hundre tusen dollar i året?
  • Sunset Magazine har omtalt Bozeman som et av de 10 beste universitetsbyene i Vest-USA?
Registrer deg for gratis studieveiledning