Montana State University

Med mottoet, Mountains and Minds, vil Montana State University hjelpe deg nå nye topper – både i og utenfor klasserommet.

Studenter

16 841

Sted

Bozeman, Montana

Om Montana State University

Med hovedcampus i Bozeman, Montana, har Montana State University (MSU) noe å tilby alle. Naturen og eventyrlysten står sentralt med både Yellowstone National Park og Rocky Mountains rett rundt hjørnet, men Bozeman er også kjent for å være «tech-savvy» og IT-giganten, Oracle, har over tusen ansatte i byen. Hvis naturopplevelser eller tech ikke kaller på deg, har Bozeman også en årlig kunstfestival og et stort utvalg kafeer og restauranter. Denne variasjonen reflekteres godt i studieutvalget til Montana State hvor jordbruk, miljø, politikk, business, informatikk, sosiologi, kunst og arkitektur bare er få eksempler på de over 250 studieretningene du har mulighet til å velge mellom på dette universitetet.

Montana State University er et offentlig forskningsuniversitet som vil bidra til å forandre verden. Det ble etablert i 1893 og har dermed en lang erfaring med å utdanne studenter. De er særlig gode på realfag og velger du å studere geofag for eksempel, vil ha vakre Yellowstone Nasjonalpark som ditt klasserom. På MSU kan du også studere det helt unike området innen snøvitenskap, eller snow science som de kaller det. I tillegg kan du spesialisere deg i hvordan korn vokser, slik at du kan sikre matforsyningen – uansett vær og klima. Fordelen ved å studere på et universitet som ligger i samme klimaområde som Norge, så vil alle utdanninger du tar om miljø, natur og dyr være 100% relevant når du kommer hjem også. MSU er også et av få universiteter som er en del av National Space Grant i USA. Det betyr at de er ekstra gode på studier innenfor det som skjer i verdensrommet. Her kan du til og med studere astrobiologi!

Studiemuligheter og hva du får ut av det

Montana State University tilbyr over 250 forskjellige studieretninger og SONOR kan hjelpe deg med opptak på skolens:

 

Utmerkelser og rangeringer

Montana State University scorer høyt på flere områder. De er kåret til det beste universitetet i Montana ifølge Forbes’ 2021 liste over topprangerte skoler i USA når det kommer til lønn etter endt studie, utdannelsesverdi og hvordan det har godt med studentene etter endt utdanning. Universitetet er også kåret til den beste forskningsinstitusjonen i Montana og er rangert topp 5% i verden av The Center for World University Rankings.

Studentopplevelser ved Montana State University

Som student på Montana State University forventes det at du legger ned en innsats på skolen, men med 17 forelesere per student vil halvparten av all undervisning foregå i klasserom med færre enn 20 studenter. Selv om MSU har fokus på det akademiske betyr ikke det at det ikke er fokus på det sosiale. MSU er med i NCAA divisjon 1 med 13 ulike idretter. Det betyr at det er kamper året gjennom og det anbefales å ha et lager med klær i blått og gull på lur for å være med å vise det amerikanerne kaller «school spirit» og heie fram lagene på Bobcat Stadium sammen med de 16 840 andre studentene.

MSU er også glad i tradisjoner og blant favorittene er Homecoming som består av parade, tailgate og Amerikansk fotballkamp for å feire at skoleåret er i gang. Det er ikke mangel på arrangementer på MSU og her finner du alt fra Food Truck Rodeo og Filmkveld på plenen til det de kaller «Community Cat Walk» hvor korpset går i front ned Main Street og spiller musikk og sprer school spirit med innbyggerne i Bozeman.

Om det sosiale skulle ta overhånd og du får behov for å trekke deg tilbake, kan du utforske over 128 km med stier mellom Campus og fjellene. Universitetet har også over 300 forskjellige klubber og organisasjoner så her vil du garantert finne noe du liker.

Beliggenhet

Montana State University ligger i den middels store byen Bozeman, i delstaten Montana, nordvest i USA. En by med rundt 53 000 innbyggere som ligger 1500 meter over havet, med Yellowstone Nasjonalpark og Rocky Mountains like ved. Er du glad i det kontrastfylte klima vi har i Norge, men ikke så glad i alt regnet? Da kan Bozeman være stedet for deg. De har nemlig milde, tørre og varme somre og kalde vintre med snø, men i motsetning til Norge har Bozeman i gjennomsnitt over 300 soldager i året(!).

Campuset i Bozeman er en integrert del av byen som ligger på en slette omringet av vakker natur. Her kan du med andre ord lett komme deg rundt både universitetsområde og byen til fots eller på sykkel. Siden universitetet ligger i byen har du også god tilgang til det Bozeman har å tilby av kafeer, restauranter kunstutstillinger, teater, museer, biblioteker og ikke minst, de uendelige mulighetene innen utendørsaktiviteter. I Bozeman ligger også Montana Grizzly Encounter, en redningsorganisasjon for grizzlybjørner hvor du kan dra for å lære om grizzlybjørner og samtidig observere de på nært hold. Velger du Montana State University er det med andre ord ikke noen fare for å kjede seg.

Fem gode grunner til å velge Montana State University

 • Over 250 ulike studieretninger å velge mellom.
 • Rocky Mountains og Yellowstone Nasjonalpark rett i nærheten.
 • Det er gjennomsnittlig 300 soldager i året.
 • Over 300 studentklubber og organisasjoner man kan engasjere seg i.
 • MSU elsker tradisjoner så her vil du raskt kunne føle deg hjemme.

Din hovedkontakt i SONOR

Astrid Næss Bjørgul

Vis mer

Astrid Næss Bjørgul

Astrid er fra grensebyen, Halden, og kanskje er det derfor hun har blitt så glad i å utfordre egne grenser. Hun føler hvertfall selv at hun gjorde det ved å ta bachelorgraden sin utenfor Norge. Med en bachelorgrad i lingvistikk fra The University of British Columbia i Canada (med utveksling til Santiago, Chile) og en mastergrad fra Universitetet i Bergen, har Astrid erfaring både fra utdanning i utlandet og Norge.

Astrid vet godt hvordan det er å skulle flytte utenlands for første gang. Hun har selv følt på usikkerheten og spenningen som oppstår når man tar steget fra å ha utenlandsstudier i tankene til man faktisk bestemmer seg, søker og ikke minst flytter av gårde til et ukjent sted. Hun vil hjelpe deg gjennom hele prosessen. Det er bare å ta kontakt!

 • Montana State er rangert i topp 5% av universitetene i verden?
 • Universitetet har byttet ut ca. 1000 utendørslamper med nye LED-lys som har ført til en sparing på over hundre tusen dollar i året?
 • Sunset Magazine har omtalt Bozeman som et av de 10 beste universitetsbyene i Vest-USA?
Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Få studieveiledning – helt gratis!

Visste du at universiteter i Storbritannia krever en akademisk referanse i søknaden din? Eller at ulike universiteter har forskjellige krav til språktester?

Det kan være vanskelig å finne ut hvilke krav som gjelder, og hvordan dine muligheter for å studere i utlandet er. Rådgiverne i Sonor har selv vært utenlandsstudenter, og svarer mer enn gjerne på spørsmål!

Registrer deg ved å fylle ut skjemaet, så tar en veileder kontakt med deg og hjelper deg å kartlegge mulighetene. Veiledningen er gratis og helt uforpliktende – og du kan spørre oss om alt du lurer på.
 • Kontaktdetaljer

 • Postadresse

 • Hvor har du hørt om SONOR?

 • Karakterer

 • Hva vil du studere?

 • Studiestart

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.