Riga Stradins University

Riga Stradins University (RSU) er universitetet for deg som er interessert i å få en medisin- eller tannlegeutdanning med mye praksis kort vei fra Norge. RSU er det universitetet vi samarbeider med som studentene er mest fornøyde med – både forelesninger og studentmiljø er helt på topp i Latvias hovedstad.

Studenter

9 334

Søknadsfrist

25. juni for høstoppstart og 25. november for våroppstart

Sted

Riga, Latvia

Pris

Fra 13 500 EUR

 

Om Riga Stradins University

RSU er det medisinske universitetet vi samarbeider med hvor studentene er mest fornøyde med studiet. Med andre ord – i Riga er både forelesninger og studentmiljø er helt på topp, og du vil studere midt i Latvias hovedstad.

Dette universitetet er studiestedet for deg som vil ha en helhetlig helsefaglig grad som gir rett til autorisasjon i Norge etter endte studier. Riga Stradins har et mål om å ha en moderne undervisning, og har de siste årene innført noen av verdens beste undervisningsmetoder, og har økt kravene til undervisningen av studentene. Og – kanskje viktigst av alt, studiene er på engelsk.

Med topp moderne fasiliteter innen medisinsk teknologi, robotikk og klinikk får du som student tilgang til det beste. For det er best å borre i robottann før du prøver deg på en ekte mennesketann, og det er lettere å øve deg på å sy sting på noen som ikke føler smerte.

Selv om nesten alle de norske studentene ved RSU studerer odontologi og medisin, er RSU et universitet som har fullt fokus på helsefaglige studier. Det betyr at du som student kan dra fordeler av et stort tverrfaglig studiemiljø. Hva med å få tips av en farmasøyt om den beste måten å få barn til å spise pillene sine eller få en fysioterapeut til å vise deg de beste øvelsene for å unngå en vond rygg?

RSU er studiestedet for deg som vil ha en helhetlig helsefaglig grad som gir rett til autorisasjon i Norge etter endte studier. Universitetet har et mål om å ha en moderne undervisning, og har de siste årene implementert noen av verdens beste undervisningsmetoder, og har økt kravene til undervisningen til studentene. Og – kanskje viktigst av alt, studiene er på engelsk!

Internasjonalt miljø

Klassene ved Riga Stradins University er små og det er i gjennomsnitt kun 13 studenter per lærer for medisinstudier, og 8 for tannlegestudier. Universitetet har tatt imot internasjonale studenter i over 30 år, og i dag er det over 2000 internasjonale studenter fra 50 forskjellige land – dette er en fjerdedel av studentmassen.

På RSU studerer du med blant annet tyskere, svensker og finner. Her kan du virkelig få øvd deg på språkkunnskapene dine og skapt deg nettverk over hele Europa mens du studerer. I tillegg vil du bli en av mer enn 150 norske studenter som går på universitetet, så her vil du aldri føle deg alene.

Selv om nesten alle de norske studentene ved RSU studerer odontologi og medisin, er RSU et universitet som har fullt fokus på helsefaglige studier. Det betyr at du som student kan dra fordeler av et stort tverrfaglig studiemiljø. Hva med å få tips av en farmasøyt om den beste måten å få barn til å spise pillene sine eller få en fysioterapeut til å vise deg de beste øvelsene for å unngå en vond rygg?

Studiemuligheter

Vi i SONOR kan hjelpe deg med opptak på skolens:

Undervisning

Med topp moderne fasiliteter innen medisinsk teknologi, robotikk og klinikk får du som student tilgang kun til det beste. For det er best å borre i robottann før du prøver deg på en ekte mennesketann, og det er lettere å øve deg på å sy sting i huden på noen som ikke føler smerte.

I 2013 åpnet Medical Education Technology Centre (METC) som tilbyr helsefagstudenter teknologiske nyvinninger i undervisningen. De har blant annet spesielle dukker som studentene kan øve på medisinske teknikker og simuleringer. Fra andreåret får studenter prøve seg på pasientsimulatorer hvor de får øvd på ferdigheter slik som sy sting og sette sprøyter, men også andre viktige ferdigheter som kommunikasjon, tidsplanlegging og team-work.

Mye av det samme gjelder for studenter som studerer odontologi. Allerede fra første året får du øvd deg på dukker og i 3D-simulatorer. I tillegg vil dere ha teoretiske fag, slik som anatomi, biokjemi, biologi og mikrobiologi, slik at dere kjenner menneskekroppen best mulig.

Undervisningen er tilpasset studentene, hvor det er fokus på forskjellige undervisningsmetoder. Utdanningene RSU tilbyr har blant annet forelesninger og workshops, i tillegg til praktisk undervisning, klinisk undervisning, caseoppgaver og presentasjoner av forskningsoppgaver.

 

Oppbygging av studiet

For medisinstudenter er studiet lagt opp i fire hoveddeler:

 1. Basisfag, år 1 og 2: teoretiske fag, hovedsakelig anatomi, fysiologi, histologi, medisinsk kjemi og biokjemi. Studenter vil også ha språkfag, psykologi og filosofi som en del av undervisningen.
 2. Prekliniske fag, år 3: fag som omhandler sykdommer og sykdomsprosesser og grunnleggende kliniske ferdigheter.
 3. Kliniske fag, år 4 til 5: i disse årene skal du benytte deg av kunnskapen du har tilegnet de tre foregående årene i klinisk praksis på sykehus
 4. Praksis, år 6: klinisk rotasjon på sykehus. Her har du undervisning i indremedisin, kirurgi og et valgfritt område. Hver rotasjon er på seks uker.

For odontologistudenter er studiet lagt opp på følgende måte:

 1. Basisfag, år 1: teoretiske fag, hovedsakelig anatomi, histologi, medisinsk fysikk og kjemi og molekylær biologi. Studenter vil også ha språkfag.
 2. Prekliniske fag, år 2 og 3: fag som handler sykdommer og sykdomsforløp, samt grunnleggende kliniske ferdigheter.
 3. Kliniske fag, år 4 og 5: i disse årene skal du benytte deg av kunnskapen du har tilegnet de tre foregående årene i klinisk praksis, samt lære mer spesialiserte felt innen odontologifaget.

 5 gode grunner til å velge Riga Stradins University

 1. Nært Norge og daglige avganger med fly
 2. Moderne studiefasiliteter
 3. Stort internasjonalt miljø
 4. Mange muligheter for aktiviteter utenfor studiet
 5. Få studenter per lærer

Høres Riga Stradins University spennende ut? Eller kanskje du vil ha flere alternativer å velge mellom? Les mer om det å studere medisin eller tannlege i EU eller bare litt generelt om det å studere i utlandet. 

Registrer deg for gratis studieveiledning

Din hovedkontakt i SONOR

Kristin Hulsund Kvam

Vis mer

Kristin Hulsund Kvam

For noen år siden dukket Kristin opp på kontoret til SONOR i Trondheim med et ønske om å studere i Australia, og nå noen år senere jobber hun selv på det samme kontoret for å oppfylle andres ønsker om å studere i utlandet. Med en bachelorgrad i internasjonale studier fra Universitetet i Wollongong, Australia (med utveksling til Mexico) og en mastergrad i internasjonale relasjoner fra Nederland har Kristin god erfaring med studier utenfor Norges grenser.

Kristin vet godt hvilke usikkerheter og spørsmål som kan dukke opp hos studenter som ønsker å studere i utlandet, enten det er for et semester eller for en hel grad, bachelor eller master, og hun vil gjøre alt hun kan for at du skal få svar på dine spørsmål. Kristin er å treffe på vårt kontor i Trondheim, og hun tar veldig gjerne i mot besøk.

Les andre studenters erfaringer

Tuva Engstrøm Fløan

Skolehverdagen ved RSU er veldig variert og ulik fra en studiehverdag i Norge. Dagene varierer veldig fra dag til dag, og vi har undervisning på forskjellige steder i Riga. Det meste av undervisningen foregår på RSU sin hovedbygning, et lite …

Les mer

Registrer deg for gratis studieveiledning