Riga Stradins University

Riga Stradins University (RSU) er universitetet for deg som er interessert i å få en medisin- eller tannlegeutdanning med mye praksis kort vei fra Norge. RSU er det universitetet vi samarbeider med som studentene er mest fornøyde med – både forelesninger og studentmiljø er helt på topp i Latvias hovedstad.

Studenter

8670

Søknadsfrist

25. juni

Sted

Riga, Latvia

Pris

12 000 EUR

Stipend

Gir ikke stipend

Med topp moderne fasiliteter innen medisinsk teknologi, robotikk og klinikk får du som student tilgang til det beste. For det er best å borre i robottann før du prøver deg på en ekte mennesketann, og det er lettere å øve deg på å sy sting på noen som ikke føler smerte.

Selv om nesten alle de norske studentene ved RSU studerer odontologi og medisin, er RSU et universitet som har fullt fokus på helsefaglige studier. Det betyr at du som student kan dra fordeler av et stort tverrfaglig studiemiljø. Hva med å få tips av en farmasøyt om den beste måten å få barn til å spise pillene sine eller få en fysioterapeut til å vise deg de beste øvelsene for å unngå en vond rygg?

RSU er studiestedet for deg som vil ha en helhetlig helsefaglig grad som gir rett til autorisasjon i Norge etter endte studier. Universitetet har et mål om å ha en moderne undervisning, og har de siste årene implementert noen av verdens beste undervisningsmetoder, og har økt kravene til undervisningen til studentene. Og – kanskje viktigst av alt, studiene er på engelsk!

Hva kan du studere ved RSU?

Registrer deg for gratis studieveiledning

Små klasser

Klassene ved Riga Stradins University er små og det er kun i gjennomsnitt 13 studenter per lærer for medisinstudier, og kun 8 for tannlegestudier. Universitetet har tatt imot internasjonale studenter siden 1990, og i dag er det 2104 studenter fra 50 forskjellige land – dette tilsvarer 25% av studentmassen.  42% er fra Tyskland, 18% fra Sverige og 8% fra Norge. Dette tilsvarer ca. 150 studenter. Her kan du virkelig få øvd deg på språkkunnskapene dine og skapt deg nettverk over hele Europa!

Fleksibel og moderne undervisning

I 2013 åpnet Medical Education Technology Centre (METC) som tilbyr helsefagstudenter teknologiske nyvinninger i undervisningen. De har blant annet spesielle dukker som studentene kan øve på medisinske teknikker og simuleringer. Fra andreåret får studenter prøve seg på pasientsimulatorer hvor de får øvd på ferdigheter slik som sy sting og sette sprøyter, men også andre viktige ferdigheter som kommunikasjon, tidsplanlegging og team-work.

Mye av det samme gjelder for studenter som studerer odontologi. Allerede fra første året får studenter øvd seg på dukker og i 3D-simulatorer. I tillegg vil de ha teoretiske fag, slik som anatomi, biokjemi, biologi og mikrobiologi.

Undervisningen er tilpasset studentene, hvor det er fokus på forskjellige undervisningsmetoder. Programmet kan skilte med blant annet forelesninger, workshops, praktisk undervisning, klinisk undervisning, caseoppgaver og presentasjoner av forskningsoppgaver.

 

Studieoppbygging

For medisinstudenter er studiet lagt opp i tre hoveddeler:

 1. Basisfag, år 1 og 2: teoretiske fag, hovedsakelig anatomi, fysiologi, histologi, medisinsk kjemi og biokjemi. Studenter vil også ha språkfag, psykologi og filosofi som en del av undervisningen.
 2. Prekliniske fag, år 3: fag som omhandler sykdommer og sykdomsprosesser og grunnleggende kliniske ferdigheter.
 3. Kliniske fag, år 4 til 6: i disse årene skal du benytte deg av kunnskapen du har tilegnet de tre foregående årene i klinisk praksis.

For odontologistudenter er studiet lagt opp på følgende måte:

 1. Basisfag, år 1: teoretiske fag, hovedsakelig anatomi, histologi, medisinsk fysikk og kjemi og molekylær biologi. Studenter vil også ha språkfag.
 2. Prekliniske fag, år 2 og 3: fag som handler sykdommer og sykdomsforløp, samt grunnleggende kliniske ferdigheter.
 3. Kliniske fag, år 4 og 5: i disse årene skal du benytte deg av kunnskapen du har tilegnet de tre foregående årene i klinisk praksis, samt lære mer spesialiserte felt innen odontologifaget.

 

Opptakskrav

 1. Fordypning i kjemi eller biologi, helst begge. Krav om matematikk S2/R1.
 2. Minimum karakteren 4 i disse fagene individuelt, både i standpunkt og eventuelle eksamenskarakterer.
 3. Minimum karakteren 4 i VG1 engelsk, 6.5 IELTS eller 85 TOFEL iBT.

I tillegg til dette foretrekker universitetet at søkere har kunnskap innen fysikk. Søkere blir også bedt om å fremskaffe to anbefalingsbrev fra lærere eller arbeidsgivere, samt skrive et motivasjonsbrev.

Du må ha generell studiekompetanse for å studere ved Riga Stradins University.

For opptakskrav til de andre gradene, ta kontakt med en veileder i dag.

Registrer deg for gratis studieveiledning

 5 gode grunner til å velge Riga Stradins University

 1. Nært Norge og daglige avganger med fly
 2. Moderne studiefasiliteter
 3. Stort internasjonalt miljø
 4. Mange muligheter for aktiviteter utenfor studiet
 5. Få studenter per lærer

Din hovedkontakt i SONOR

Margrethe Knudsen

Vis mer

Margrethe Knudsen

Margrethe har to bachelorgrader, og har studert både samfunnsfag, språk, kultur og business. Etter å ha bodd i både Kina, Taiwan, Frankrike og Tyskland, har hun god kjennskap til hva som kreves av en student som skal flytte til utlandet for første gang. Hun har også god kjennskap til forskjellige studiesystemer, og hvordan finne seg til rette i forskjellige land. Margrethe hjelper gjerne til med alle studieland, men har et spesielt ansvar for de som skal studere medisin i Sentral-Europa.

Les andre studenters erfaringer

Tuva Engstrøm Fløan

Med topp moderne fasiliteter innen medisinsk teknologi, robotikk og klinikk får du som student tilgang til det beste. For det er best å borre i robottann før du prøver deg på en ekte mennesketann, og det er lettere å øve …

Les mer

Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Registrer deg for gratis studieveiledning

Ved å registrer deg blir du tildelt en veileder som vil hjelpe deg kartlegge dine muligheter for videre studier i utlandet.
Din veileder er tilgjengelig for å svare på dine spørsmål gratis og uforpliktende.
 • Kontaktdetaljer

 • Postadresse

 • Hvor har du hørt om SONOR?

 • Karakterer

 • Hva vil du studere?

 • Studiestart

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.