Riga Stradins University

Riga Stradins University (RSU) er universitetet for deg som er interessert i å få en medisin- eller tannlegeutdanning med mye praksis kort vei fra Norge. RSU er det universitetet vi samarbeider med som studentene er mest fornøyde med – både forelesninger og studentmiljø er helt på topp i Latvias hovedstad.

Studenter

9 334

Søknadsfrist

25. juni for høstoppstart og 25. november for våroppstart

Sted

Riga, Latvia

Pris

12 000 EUR

Om Riga Stradins University

RSU er det medisinske universitetet vi samarbeider med hvor studentene er mest fornøyde med studiet. Med andre ord – i Riga er både forelesninger og studentmiljø er helt på topp, og du vil studere midt i Latvias hovedstad.

Dette universitetet er studiestedet for deg som vil ha en helhetlig helsefaglig grad som gir rett til autorisasjon i Norge etter endte studier. Riga Stradins har et mål om å ha en moderne undervisning, og har de siste årene innført noen av verdens beste undervisningsmetoder, og har økt kravene til undervisningen av studentene. Og – kanskje viktigst av alt, studiene er på engelsk.

Med topp moderne fasiliteter innen medisinsk teknologi, robotikk og klinikk får du som student tilgang til det beste. For det er best å borre i robottann før du prøver deg på en ekte mennesketann, og det er lettere å øve deg på å sy sting på noen som ikke føler smerte.

Selv om nesten alle de norske studentene ved RSU studerer odontologi og medisin, er RSU et universitet som har fullt fokus på helsefaglige studier. Det betyr at du som student kan dra fordeler av et stort tverrfaglig studiemiljø. Hva med å få tips av en farmasøyt om den beste måten å få barn til å spise pillene sine eller få en fysioterapeut til å vise deg de beste øvelsene for å unngå en vond rygg?

RSU er studiestedet for deg som vil ha en helhetlig helsefaglig grad som gir rett til autorisasjon i Norge etter endte studier. Universitetet har et mål om å ha en moderne undervisning, og har de siste årene implementert noen av verdens beste undervisningsmetoder, og har økt kravene til undervisningen til studentene. Og – kanskje viktigst av alt, studiene er på engelsk!

Internasjonalt miljø

Klassene ved Riga Stradins University er små og det er i gjennomsnitt kun 13 studenter per lærer for medisinstudier, og 8 for tannlegestudier. Universitetet har tatt imot internasjonale studenter i over 30 år, og i dag er det over 2000 internasjonale studenter fra 50 forskjellige land – dette er en fjerdedel av studentmassen.

På RSU studerer du med blant annet tyskere, svensker og finner. Her kan du virkelig få øvd deg på språkkunnskapene dine og skapt deg nettverk over hele Europa mens du studerer. I tillegg vil du bli en av mer enn 150 norske studenter som går på universitetet, så her vil du aldri føle deg alene.

Selv om nesten alle de norske studentene ved RSU studerer odontologi og medisin, er RSU et universitet som har fullt fokus på helsefaglige studier. Det betyr at du som student kan dra fordeler av et stort tverrfaglig studiemiljø. Hva med å få tips av en farmasøyt om den beste måten å få barn til å spise pillene sine eller få en fysioterapeut til å vise deg de beste øvelsene for å unngå en vond rygg?

Studiemuligheter

Vi i SONOR kan hjelpe deg med opptak på skolens:

Undervisning

Med topp moderne fasiliteter innen medisinsk teknologi, robotikk og klinikk får du som student tilgang kun til det beste. For det er best å borre i robottann før du prøver deg på en ekte mennesketann, og det er lettere å øve deg på å sy sting i huden på noen som ikke føler smerte.

I 2013 åpnet Medical Education Technology Centre (METC) som tilbyr helsefagstudenter teknologiske nyvinninger i undervisningen. De har blant annet spesielle dukker som studentene kan øve på medisinske teknikker og simuleringer. Fra andreåret får studenter prøve seg på pasientsimulatorer hvor de får øvd på ferdigheter slik som sy sting og sette sprøyter, men også andre viktige ferdigheter som kommunikasjon, tidsplanlegging og team-work.

Mye av det samme gjelder for studenter som studerer odontologi. Allerede fra første året får du øvd deg på dukker og i 3D-simulatorer. I tillegg vil dere ha teoretiske fag, slik som anatomi, biokjemi, biologi og mikrobiologi, slik at dere kjenner menneskekroppen best mulig.

Undervisningen er tilpasset studentene, hvor det er fokus på forskjellige undervisningsmetoder. Utdanningene RSU tilbyr har blant annet forelesninger og workshops, i tillegg til praktisk undervisning, klinisk undervisning, caseoppgaver og presentasjoner av forskningsoppgaver.

 

Oppbygging av studiet

For medisinstudenter er studiet lagt opp i fire hoveddeler:

 1. Basisfag, år 1 og 2: teoretiske fag, hovedsakelig anatomi, fysiologi, histologi, medisinsk kjemi og biokjemi. Studenter vil også ha språkfag, psykologi og filosofi som en del av undervisningen.
 2. Prekliniske fag, år 3: fag som omhandler sykdommer og sykdomsprosesser og grunnleggende kliniske ferdigheter.
 3. Kliniske fag, år 4 til 5: i disse årene skal du benytte deg av kunnskapen du har tilegnet de tre foregående årene i klinisk praksis på sykehus
 4. Praksis, år 6: klinisk rotasjon på sykehus. Her har du undervisning i indremedisin, kirurgi og et valgfritt område. Hver rotasjon er på seks uker.

For odontologistudenter er studiet lagt opp på følgende måte:

 1. Basisfag, år 1: teoretiske fag, hovedsakelig anatomi, histologi, medisinsk fysikk og kjemi og molekylær biologi. Studenter vil også ha språkfag.
 2. Prekliniske fag, år 2 og 3: fag som handler sykdommer og sykdomsforløp, samt grunnleggende kliniske ferdigheter.
 3. Kliniske fag, år 4 og 5: i disse årene skal du benytte deg av kunnskapen du har tilegnet de tre foregående årene i klinisk praksis, samt lære mer spesialiserte felt innen odontologifaget.

 5 gode grunner til å velge Riga Stradins University

 1. Nært Norge og daglige avganger med fly
 2. Moderne studiefasiliteter
 3. Stort internasjonalt miljø
 4. Mange muligheter for aktiviteter utenfor studiet
 5. Få studenter per lærer

Høres Riga Stradins University spennende ut? Eller kanskje du vil ha flere alternativer å velge mellom? Les mer om det å studere medisin eller tannlege i EU eller bare litt generelt om det å studere i utlandet. 

Registrer deg for gratis studieveiledning

Din hovedkontakt i SONOR

Margrethe Knudsen

Vis mer

Margrethe Knudsen

Margrethe har to bachelorgrader, og har studert både samfunnsfag, språk, kultur og business. Etter å ha bodd i både Kina, Taiwan, Frankrike og Tyskland, har hun god kjennskap til hva som kreves av en student som skal flytte til utlandet for første gang. Hun har også god kjennskap til forskjellige studiesystemer, og hvordan finne seg til rette i forskjellige land. Margrethe hjelper gjerne til med alle studieland, men har et spesielt ansvar for de som skal studere medisin i Sentral-Europa.

Les andre studenters erfaringer

Tuva Engstrøm Fløan

Skolehverdagen ved RSU er veldig variert og ulik fra en studiehverdag i Norge. Dagene varierer veldig fra dag til dag, og vi har undervisning på forskjellige steder i Riga. Det meste av undervisningen foregår på RSU sin hovedbygning, et lite …

Les mer

Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Få studieveiledning – helt gratis!

Visste du at universiteter i Storbritannia krever en akademisk referanse i søknaden din? Eller at ulike universiteter har forskjellige krav til språktester?

Det kan være vanskelig å finne ut hvilke krav som gjelder, og hvordan dine muligheter for å studere i utlandet er. Rådgiverne i Sonor har selv vært utenlandsstudenter, og svarer mer enn gjerne på spørsmål!

Registrer deg ved å fylle ut skjemaet, så tar en veileder kontakt med deg og hjelper deg å kartlegge mulighetene. Veiledningen er gratis og helt uforpliktende – og du kan spørre oss om alt du lurer på.
 • Kontaktdetaljer

 • Postadresse

 • Hvor har du hørt om SONOR?

 • Karakterer

 • Hva vil du studere?

 • Studiestart

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.