Riga Stradins University

Riga Stradins University er grunnlagt i 1950 og ligger i Latvias hovedstad, Riga. Her kan du velge å studere enten medisin- eller tannlegestudier.

Studenter

8670

Søknadsfrist

25. juni

Sted

Riga, Latvia

Pris

12 000 EUR

Stipend

Gir ikke stipend

Klassene ved Riga Stradins University er små og det er kun i gjennomsnitt 13 studenter per lærer for medisinstudier, og kun 8 for tannlegestudier. Universitetet har tatt imot internasjonale studenter siden 1990, og i dag er det 2104 studenter fra 50 forskjellige land – dette tilsvarer 25% av studentmassen.  42% er fra Tyskland, 18% fra Sverige og 8% fra Norge. Dette tilsvarer ca. 150 studenter.

Undervisningen foregår på engelsk, og det er krav om at studentene tar latvisk som en del av studieløpet. Hvert studieår er delt inn i to semester og hvert år består av 37 – 40 uker med undervisning. Etter gjennomført studie vil du sitte igjen med en M.D.-grad (medicinae universae doctor) eller DDS-grad (doctor of dental surgery).

Studiefasiliteter

Universitetet har et mål om å ha en moderne undervisning, og har de siste årene implementert noen av verdens beste undervisningsmetoder, og har økt kravene til undervisningen til studentene. I 2013 åpnet Medical Education Technology Centre (METC) som tilbyr helsefagstudenter teknologiske nyvinninger i undervisningen. De har blant annet spesielle dukker som studentene kan øve på medisinske teknikker og simuleringer. Fra andreåret får studenter prøve seg på pasientsimulatorer hvor de får øvd på ferdigheter slik som sy sting og sette sprøyter, men også andre viktige ferdigheter som kommunikasjon, tidsplanlegging og team-work. Før studenter sendes ut på praksis kan de også få prøve seg på simulerte operasjoner på METC.

Mye av det samme gjelder for studenter som studerer odontologi. Allerede fra første året får studenter øvd seg på dukker og i 3D-simulatorer. I tillegg vil de ha teoretiske fag, slik som anatomi, biokjemi, biologi og mikrobiologi.

Undervisningen er tilpasset studentene, hvor det er fokus på forskjellige undervisningsmetoder. Programmet kan skilte med blant annet forelesninger, workshops, praktisk undervisning, klinisk undervisning, caseoppgaver og presentasjoner av forskningsoppgaver.

Oppbygging av studiet

For medisinstudenter er studiet lagt opp i tre hoveddeler:
1. Basisfag, år 1 og 2: teoretiske fag, hovedsakelig anatomi, fysiologi, histologi, medisinsk kjemi og biokjemi. Studenter vil også ha språkfag, psykologi og filosofi som en del av undervisningen.
2. Prekliniske fag, år 3: fag som omhandler sykdommer og sykdomsprosesser og grunnleggende kliniske ferdigheter.
3. Kliniske fag, år 4 til 6: i disse årene skal du benytte deg av kunnskapen du har tilegnet de tre foregående årene i klinisk praksis.

For odontologistudenter er studiet lagt opp på følgende måte:
1. Basisfag, år 1: teoretiske fag, hovedsakelig anatomi, histologi, medisinsk fysikk og kjemi og molekylær biologi. Studenter vil også ha språkfag.
2. Prekliniske fag, år 2 og 3: fag som handler sykdommer og sykdomsforløp, samt grunnleggende kliniske ferdigheter.
3. Kliniske fag, år 4 og 5: i disse årene skal du benytte deg av kunnskapen du har tilegnet de tre foregående årene i klinisk praksis, samt lære mer spesialiserte felt innen odontologifaget.

Livet rundt studiene

På Riga Stradins University finnes det over 15 internasjonale studentorganisasjoner og det er mer enn 40 besøk fra internasjonale forelesere per år. Det finnes også en egen ANSA-organisasjon på campus!

Ønsker du å bedrive idrett under studiet finnes det sportsklubber hvor du kan spille blant annet basketball, volleyball, innebandy, og pingpong. Det finnes også muligheter for svømming. Synes du derimot kor eller folkedans er mer interessant, har universitetet egne klubber for det også.

Byen

Riga Stradins University ligger i Latvias hovedstad. Riga er en den største byen i de Baltiske landene og er omtrent på størrelse med Oslo. Byen ligger behagelig til ved Østersjøen, og ble grunnlagt i 1201. Den gamle hansa-byen er kjent for sin vakre gamleby i jugendstil.

Byens turbulente, men rike historie er preget av tyske riddere, svenske konger og sovjetisk overstyre, og byen bærer sterke spor av dette arkitektonisk. Gamlebyens gotiske spir konkurrerer med sovjetiske betongklosser og byen er listet på UNESCOs verdensarvliste.

Hvis det er mat du er glad i, er et besøk til byens Central Market ikke til å unngå – pølser, ost, røkt fisk og andre delikatesser så langt øyet kan rekke. Maten kan du enten ta med deg til en av byens mange parker eller så kan du slå deg ned på en lokal kafé.

Opptakskrav

For studenter med norsk vitnemål har Riga Stradins University satt følgende krav:
1. Fordypning i kjemi eller biologi, helst begge. Krav om matematikk S2/R1.
2. Minimum karakteren 4 i disse fagene individuelt, både i standpunkt og eventuelle eksamenskarakterer.
3. Minimum karakteren 4 i VG1 engelsk, 6.5 IELTS eller 85 TOFEL iBT.

I tillegg til dette foretrekker universitetet at søkere har kunnskap innen fysikk og realfagsmatematikk. Søkere blir også bedt om å fremskaffe to anbefalingsbrev fra lærere eller arbeidsgivere, samt skrive et motivasjonsbrev.

Du må ha generell studiekompetanse for å studere ved Riga Stradins University.

For mer informasjon om søknadsprosessen last ned søknadsguiden, eller ta kontakt med oss i SONOR.

Fem gode grunner til å velge Riga Stradins University

 1. Nært Norge og daglige avganger med fly
 2. Moderne studiefasiliteter
 3. Stort internasjonalt miljø
 4. Mange muligheter for aktiviteter utenfor studiet
 5. Få studenter per lærer

Din hovedkontakt i SONOR

Margrethe Knudsen

Vis mer

Margrethe Knudsen

Margrethe har to bachelorgrader, og har studert både samfunnsfag, språk, kultur og business. Etter å ha bodd i både Kina, Taiwan, Frankrike og Tyskland, har hun god kjennskap til hva som kreves av en student som skal flytte til utlandet for første gang. Hun har også god kjennskap til forskjellige studiesystemer, og hvordan finne seg til rette i forskjellige land. Margrethe hjelper gjerne til med alle studieland, men har et spesielt ansvar for de som skal studere medisin, tannlege, veterinær eller psykologi i Øst-Europa.

I tillegg til å hjelpe studenter med å finne sin ideelle skole og studium, er Margrethe den som driver våre sosiale medier-kontoer. Stiller du et spørsmål der er det hun du får svar av. Er det noe du lurer på, ikke nøl med å ta kontakt!

Les andre studenters erfaringer

Tuva Engstrøm Fløan

Klassene ved Riga Stradins University er små og det er kun i gjennomsnitt 13 studenter per lærer for medisinstudier, og kun 8 for tannlegestudier. Universitetet har tatt imot internasjonale studenter siden 1990, og i dag er det 2104 studenter fra …

Les mer

Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Registrer deg for gratis studieveiledning

Ved å registrer deg blir du tildelt en veileder som vil hjelpe deg kartlegge dine muligheter for videre studier i utlandet.
Din veileder er tilgjengelig for å svare på dine spørsmål gratis og uforpliktende.
 • Kontaktdetaljer

 • Postadresse

 • Hvor har du hørt om SONOR?

 • Karakterer

 • Hva vil du studere?

 • Studiestart

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.