Riga Stradins University

Riga Stradins University er et internasjonalt anerkjent universitet som tilbyr medisin- og tannlegestudier på engelsk. Universitetet har lang erfaring med internasjonale studenter. Opptak baserer seg opp karakterer fra videregående og det er to opptak i året.

Studenter

8670

Søknadsfrist

25. november

Sted

Riga, Latvia

Pris

12 000 EUR
14 000 EUR for tannlegestudier

Riga Stradins University er grunnlagt i 1950 og ligger i Latvias hovedstad, Riga. Ved universitetet kan du velge å studere enten medisin- eller tannlegestudier.

Klassene ved Riga Stradins University er små og det er kun i gjennomsnitt 13 studenter per lærer for medisinstudier, og kun 8 for tannlegestudier. Universitetet har tatt imot internasjonale studenter siden 1990, og i dag er det 2104 studenter fra 50 forskjellige land – dette tilsvarer 25% av studentmassen.  42% er fra Tyskland, 18% fra Sverige og 8% fra Norge.

Undervisningen foregår på engelsk, og det er krav om at studentene tar latvisk som en del av studieløpet. Hvert studieår er delt inn i to semester og hvert år består av 37 – 40 uker med undervisning. Feriene er omtrent samtidig som i Norge.

Etter gjennomført studie vil du sitte igjen med en M.D.-grad (medicinae universae doctor) eller DDS-grad (doctor of dental surgery).

Beliggenhet

Riga Stradins Unviersity ligger i Latvias hovedstad. Riga er en den største byen i de Baltiske landene og er omtrent på størrelse med Oslo. Byen ligger behagelig til ved Østersjøen, og ble grunnlagt i 1201. Den gamle hansa-byen er kjent for sin vakre gamleby i jugendstil.

Latvia og Riga har gjennom århundrene vært okkupert av en rekke stater: Sverige, Russland, Tyskland og Nazi-Tyskland og sist Sovjetunionen. Dette har gjort at byen har fått en rik historie, og det er en by som ikke er redd for nye møter. I 2014 var Riga den europeiske hovedstaden for kultur.

Etter å ha utforsket Rigas gamleby, finnes det mange ting å gjøre for den eventyrlystne: klatre opp i klokketårnet på St. Peterskirken og nyte utsikten, spise lokal mat på sentralmarkedet, eller hva med å gå på jakt etter KGB-bygningene?

Livet rundt studiene

På Riga Stradins University finnes det over 15 internasjonale studentorganisasjoner og det er mer enn 40 besøk fra internasjonale forelesere per år. Det finnes også en egen ANSA-organisasjon på campus!

Ønsker du å bedrive idrett under studiet finnes det sportsklubber hvor du kan spille blant annet volleyball, innebandy, og pingpong. Det finnes også muligheter for svømming. Det finnes muligheter for å bli med i skolekoret, eller hva med å lære tradisjonell, latvisk folkedans?

Den første uken etter ankomst vil du bli innlosjert i et hotell rett ved universitetet til en svært gunstig pris. I løpet av tiden du bor på hotell vil universitetet være behjelpelig med å sette deg i kontakt med boligmeglere på det private utleiemarkedet.

Opptak

Opptaket baserer seg på bestått vitnemål fra vgs. med generell studiekompetanse. Flest mulig realfag er ønskelig, men bare kjemi 1+2 eller biologi 1+2 er obligatorisk, og de krever minst 4 i både standpunkt- og eventuelle eksamenskarakterer i disse fagene.

I praksis prioriteres de som har både kjemi og biologi i fagkretsen, med full fordypning i minst ett av fagene, helst kjemi.Du må også ha minst 4 i engelsk, hvis ikke må du ta en standardisert engelsktest. Søkere med studier på et høyere nivå innen kjemi og/eller biologi vil også kunne bruke dette. Man må også ha to referansebrev og motivasjonsbrev. Gode motivasjonsbrev og referansebrev vil telle positivt inn mot et opptak.

 

For mer informasjon om søknadsprosessen last ned søknadsguiden, eller ta kontakt med oss i SONOR.

Fem gode grunner til å velge Riga Stradins University

  1. Nært Norge og daglige avganger med fly
  2. Stort internasjonalt miljø
  3. Mange muligheter for aktiviteter utenfor studiet
  4. Ferier samtidig med de hjemme i Norge
  5. Få studenter per lærer

Din hovedkontakt i SONOR

Margrethe Knudsen

Vis mer

Margrethe Knudsen

Margrethe har to bachelorgrader, og har studert både samfunnsfag, språk, kultur og business. Etter å ha bodd i både Kina, Taiwan, Frankrike og Tyskland, har hun god kjennskap til hva som kreves av en student som skal flytte til utlandet for første gang. Hun har også god kjennskap til forskjellige studiesystemer, og hvordan finne seg til rette i forskjellige land. Margrethe hjelper gjerne til med alle studieland, men har et spesielt ansvar for de som skal studere medisin, tannlege, veterinær eller psykologi i Øst-Europa.

I tillegg til å hjelpe studenter med å finne sin ideelle skole og studium, er Margrethe den som driver våre sosiale medier-kontoer. Stiller du et spørsmål der er det hun du får svar av. Er det noe du lurer på, ikke nøl med å ta kontakt!

Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Close

Registrer deg for gratis studieveiledning

    Vi sender ut nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.
USA