Studere veterinær i utlandet

Vil du studere til å bli veterinær i utlandet? Fra oss i SONOR får du gratis studieveiledning og hjelp til å søke på vårt samarbeidsuniversitet på Kypros – University of Nicosia.

Veterinærstudier i utlandet – en opplevelse for livet

Veterinærstudier krever en kombinasjon av teoretisk læring og praktisk erfaring. Gjennom studiene vil du lære om anatomi og fysiologi hos ulike dyr, og om hvordan sykdommer utvikler seg i kroppen. Du vil også lære om ulike diagnostiske teknikker og behandlingsmetoder, inkludert medisinering, kirurgi og rehabilitering. Som veterinær vil du kunne jobbe med et bredt spekter av dyr, både små og store. Eksempler kan være hunder, katter, hester, sau og griser, eller kanskje ville og eksotiske dyr og fugler.

Å studere veterinærmedisin i utlandet kan også være en utrolig givende opplevelse. Det gir deg muligheten til å forbedre livene til både dyr og eiere. Du vil bli utdannet til å gi omsorg og behandling til alle typer dyr, og hjelpe eiere med å forstå hvordan de kan ta vare på kjæledyrene sine på best mulig måte. Veterinærmedisin gir deg også muligheten til å redde liv og bidra til å forbedre dyrenes helse og livskvalitet. Studiet tar vanligvis fem til seks år og krever hardt arbeid og dedikasjon.

 

Et skilt med tekst "veterinary surgery" som går til et universitet som tilbyr veterinærstudier i utlandet. Bilde.

 

Utplasseringer og praksis er en viktig del av veterinærstudiet. Det vil gi deg praktisk erfaring og forbereder deg til å arbeide som veterinær. Som veterinærstudent vil jobbe sammen med erfarne veterinærer og få hands-on erfaring i ulike klinikker og laboratorier. Dette gir deg en mulighet til å utvikle ferdigheter i ulike områder, og hjelper deg å finne ut hvilket felt innenfor veterinærmedisin som passer best for deg. Du kan også få mulighet til å bidra til forskning i ulike områder innenfor dyrehelse. Dyreforskning spiller en viktig rolle i å utvikle bedre behandlingsmetoder for sykdommer og forbedre dyrenes helse og velferd.

 

 

Å studere veterinær i utlandet vil gjøre deg attraktiv på jobbmarkedet

En av de største fordelene med å studere veterinærmedisin er at det er et yrke med høy etterspørsel, og som kan gi gode karrieremuligheter over hele verden. Ettersom det er en global industri, vil det alltid være behov for veterinærer som kan jobbe med både husdyr og selskapsdyr. Veterinærer kan jobbe i private praksiser, klinikker, dyrehospitaler, forskning, undervisning og myndighetsarbeid. For å bli en veterinær kreves det også at man har gode kommunikasjonsferdigheter og evnen til å jobbe i team, da man vil samarbeide med eiere, andre veterinærer og spesialister.

Etter fullført veterinærstudium, kan du velge å spesialisere deg innenfor et spesifikt felt. Å spesialisere seg innenfor et felt gir deg muligheten til å arbeide med en bestemt type dyr eller å sette søkelys på en bestemt sykdom eller tilstand.

 

Bilde av en hund.

 

Et anerkjent universitet for veterinærstudier

University of Nicosia er et anerkjent universitet som tilbyr blant annet veterinærstudier. Som student her vil du ha tilgang til en avansert læreplan og moderne fasiliteter som hjelper deg med å utvikle dine ferdigheter og kunnskaper på en effektiv måte. Du vil også ha muligheten til å oppleve den rike kulturen og historien til Kypros. Landet har et mildt klima, vakre strender og en livlig kultur som vil gi deg en unik studieopplevelse. Universitetet har også et aktivt studentmiljø, med mange klubber og organisasjoner som du kan delta i. University of Nicosia har en mangfoldig studentbefolkning fra over 100 land, og gir studentene en unik mulighet til å lære om og oppleve forskjellige kulturer og perspektiver. De tilbyr også et bredt spekter av tjenester og fasiliteter som er tilgjengelig for deg som student, inkludert boliger, helse- og velværesenter, idretter, studentklubber og organisasjoner.

 

Å studere veterinær i utlandet vil definitivt være en opplevelse for livet. Du kan danne nye nettverk – både personlig og profesjonelt -, oppleve fantastiske Kypros, gå på et anerkjent universitet, og få med deg en rekke kulturelle opplevelser du ikke hadde fått om du hadde studert i Norge. 

Interessert i andre studier? Kanskje medisin- eller tannlegestudier er noe for deg? Du kan også lese litt mer om det å studere i utlandet her, og få svar på generelle spørsmål mange lurer på. 

 

Registrer deg for gratis studieveiledning